Βοήθεια!! Βρήκα γατάκι 15 ημερών..

spongebob21

Νεοφερμένο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Γεια σας προχτες βρηκα σε μια εγκατατελειμενη οικοδομη 2 γατακια. Το ενα ηταν ψοφιο και το αλλο μολις ειχε ανοιξει τα ματακια του κ ηταν κουλουριασμενο σε μια γωνιτσα. Χωρις δευτερη σκεψη το πηρα σπιτι. Σημερα το πηγα στον γιατρο μου εδωσε κατι βιταμινες και ενα σπρει για ψυλλους. Το μονο που μου ειπε ο γιατρος φερτο αν ζησει σε 2 βδομαδες για εμβολια κτλ.
Το θεμα ειναι οτι ειναι μολις 15 ημερων του δινω γαλατακι ειδικο για γατακια το τριβω στην κοιλιτσα για να κανει τσισα. Κακακια ομως δεν εχει κανει τι μπορω νακανω?
Δεν ειχα ποτε γατακι κ δεν ξερω.. help........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00405.JPG
    DSC00405.JPG
    111,3 KB · Εμφανίσεις: 200
  • DSC00413.JPG
    DSC00413.JPG
    97,8 KB · Εμφανίσεις: 154
Καταρχην ενα μεγαλο μπραβο!
Μην αγχωνεσαι,δεν κανουν κακακια αφου δεν τρωνε στερεη τροφη.Κρατα το πολυ ζεστο,και βαλε του ενα λουτρινο με ενα ρολοι μεσα για να του θυμιζει τους χτυπους της καρδιας της μανουλας του.Να σου ζησει!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

Θα πάρεις και άλλες απαντήσεις από πιο έμπειρες. Αλλά το παραπάνω άρθρο λέει συμβουλές για να κάνει τα κακάκια του.

Ενα μεγάλο μπράβο που το πήγες ήδη στο γιατρό.

Καλή προσπάθεια

κατι ακομα σιδερωσα μια μπλουζα κ το εβαλα μεσα κ αμεσως σταματησε να κλαιει κ χουρχουριζε μαλλον θα κρυωνε το καημενο...Επισης οσο εχω το χερακι μου στο καλαθακι δεν κλαει!!! νομιζει οτι ειμαι η μαμα του.... αχουτοοοοο

Συνημμένα

• DSC00414.JPG
    DSC00414.JPG
    113 KB · Εμφανίσεις: 119
  • DSC00415.JPG
    DSC00415.JPG
    111 KB · Εμφανίσεις: 88
Αχ τι μωρο...Ναι αν εχεις βαλε του μια θερμοφορα τυλιγμενη μεσα σε μπλουζα,να φανταστεις οτι κανονικα το σωμα της μανουλας του θα ηταν κοντα στους 39 βαθμους.Προσοχη μονο μην το καψεις!

μπορεις επισης να βαλεις σε πλαστικα μπουκαλια ζεστο νερο και να τα σκεπασεις με πανακι,αλλα προσεχε να μην καινε πολυ.αν δεν κανει κακα σε 3 μερες πρεπει να επικοινωνησεις με τον κτηνιατρο!

μπραβο που το βοηθας!!καλη τυχη!

νεογεννητο γατακι

Γεια σας προχτες βρηκα σε μια εγκατατελειμενη οικοδομη 2 γατακια. Το ενα ηταν ψοφιο και το αλλο μολις ειχε ανοιξει τα ματακια του κ ηταν κουλουριασμενο σε μια γωνιτσα. Χωρις δευτερη σκεψη το πηρα σπιτι. Σημερα το πηγα στον γιατρο μου εδωσε κατι βιταμινες και ενα σπρει για ψυλλους. Το μονο που μου ειπε ο γιατρος φερτο αν ζησει σε 2 βδομαδες για εμβολια κτλ.
Το θεμα ειναι οτι ειναι μολις 15 ημερων του δινω γαλατακι ειδικο για γατακια το τριβω στην κοιλιτσα για να κανει τσισα. Κακακια ομως δεν εχει κανει τι μπορω νακανω?
Δεν ειχα ποτε γατακι κ δεν ξερω.. help........
Μη του τριβεις την κοιλιτσα αλλα τα γεννητικα του οργανα,θα δεις πως αμεσως θα τα κανει.Και ζέστη,ειναι πολυ πολυ σημαντικο.Καλη επιτυχια.

εχω στηλει τη μαμα να παρει θερμοφορα :), Το καημενο εχει κουλουριαστη διπλα μου κ εχει τη ποιο γλυκια φωνουλα που εχω ακουσει την εβγαλα ροζουλα...:redface:

της ταιριαζει γαντι!:)

εχω στηλει τη μαμα να παρει θερμοφορα :), Το καημενο εχει κουλουριαστη διπλα μου κ εχει τη ποιο γλυκια φωνουλα που εχω ακουσει την εβγαλα ροζουλα...:redface:

Καλή μου ένα μεγάλο μπράβο που το βοήθάς το ψυχουλάκι!!!!!

και να ξέρεις ότι η αγάπή σου θα κάνει θαύματα και σύντομα θα έχεις μία γατούλα όλο τρέλα που θα σε κοιτάει με λατρεία μες τα μάτια καιθα σε αγαπάει όσο τίποτα!!!!

Την δική μου άν και την βρήκα 30 ημερών με πέρασε για την μαμά της και ακόμα και τώρα που είναι 1 έτους με παίρνει από πίσω και μόλις βρει ευκαιρία με σκαρφαλώνει για να με ΘΗΛΑΣΕΙ ναι όπως το είδες πιάνει μία γωνία από το ρούχο μου και το θηλάζει νομίζει ότι είμαι η μαμά της:lol::lol::lol::lol:

Αντε να σου ζήσει η κούκλα η ροζούλα!!!!!!

είναι δυνατό γατάκι προφανώς

εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει να επιζήσει. Ο πρώτος μήνας είναι κριτήριο...

Μακάρι
να μας λες συνέχεια τις παρατηρίσεις σου. Ακόμη και ο πιο άσχετος εδώ μέσα μπορεί να έχει ζήσει κάτι παρόμιο και να σε βοηθήσει. (εγώ είμαι άσχετη θεωρητικά)

ευχαριστω που με βοηθατε.. Ελπιζω να ζησει μου φαινετε γερο γατακι.
Δηλαδη αν δεν κανει κακακια σε 3 μερες να το παω στο γιατρο? Μονο γαλατακι του δινω καθε 2 ωριτσες 6 φορες 45ml ημερησιως...(τα ml που χρειαζονται τα εγραφε πανω το γαλα που πηρα.)

ευχαριστω που με βοηθατε.. Ελπιζω να ζησει μου φαινετε γερο γατακι.
Δηλαδη αν δεν κανει κακακια σε 3 μερες να το παω στο γιατρο? Μονο γαλατακι του δινω καθε 2 ωριτσες 6 φορες 45ml ημερησιως...(τα ml που χρειαζονται τα εγραφε πανω το γαλα που πηρα.)

Αν μετά το φαγητό το τρίβεις με ένα βαμβακάκι στα γεννητικά του όργανα :redface: θα κάνει μην φοβάσε φαίνεται πολύ δυνατό γατάκι και ζωντανό !!!!! υπάρχουν πολύ εδώ μεσα που τα κατάφεραν!!!!:up::up:
Αλλά αν δεν κάνει να το πας σε κτηνίατρο και θα σε βοηθήσει και αυτός!!!!

Βρε παιδια τοσο μωρα,15 ημερων,κανουν κακακια;Επειδη τα δικα μας δεν εκαναν παρα μονο τσισα σε αυτη την ηλικια.:confused:

Βρε παιδια τοσο μωρα,15 ημερων,κανουν κακακια;Επειδη τα δικα μας δεν εκαναν παρα μονο τσισα σε αυτη την ηλικια.:confused:
Έτσι είναι....μόνο τσισάκια κάνουν....κακά κάνουν μόλις αρχίσουν στερεα τροφή;)

Έτσι είναι....μόνο τσισάκια κάνουν....κακά κάνουν μόλις αρχίσουν στερεα τροφή;)
Έτσι νομίζω κι εγώ. Πάντως φαίνεται γερό γατάκι, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Μπορεί να είναι και αγοράκι πάντως, αν το χρώμα του είναι προς το πορτοκαλοκόκκινο :D

Μην αγχώνεσε, το καλοκαίρι μεγάλωσα 2 μωρά απ'τη μέρα που γεννήθηκαν, δεν μπορούσε να τα θυλάσει η μάνα τους λόγω αναπηρίας, οπότε, εγώ και μια ακόμη κοπέλα κάναμε βάρδιες και τα μεγαλώσαμε τα θηρία. Μέχρι τώρα σε βλέπω σωστή στις κινήσεις σου, κακάκια όταν αρχίσουν να τρώνε στερεά τροφή θα κάνει, έχει μέλλον ακόμα. Αργότερα, που θα βγάλει δοντάκια, θα πρέπει να της δείξεις της μικρούλας σου την άμμο της για να κάνει την ανάγκη της (αν και είμαι σίγουρη ότι θα το καταλάβει από μόνη της) και να τη μάθεις να τρώει γατοτροφή! Αυτά προς το παρόν, ότι άλλο χρειαστείς, μπορείς να ρωτήσεις εμένα και φυσικά το site είναι κατατοπιστικότατο;):D:D:D
Συγχαρητήρια και να σου ζήσει το μωρούλι σου! Πολύ της πάει το ονομοτάκι:inlove::inlove:

Και όμως κορίτσια... Δεν ξέρω τι γίνεται όταν θηλάζουν από τη μαμά τους, αλλά όταν τους δίνεις ξένο γάλα κάνουν ΚΑΙ κακά τους. Εκ πείρας το λέω, όχι θεωρητικά.
Πρέπει να τρίψεις απαλά με ένα κομμάτι στεγνό βαμβάκι την περιοχή ανάμεσα στον ποπό του και στην κοιλιά, με απαλές κινήσεις από τον ποπό προς την κοιλιά. Έχε υπ' όψη ότι μιμείσαι τον τρόπο που το έγλειφε η μαμά του. Αν θέλεις πρακτική επίδειξη, ρώτα και τον κτηνίατρο, μπορεί να ξέρει.
Ελπίζω να έχουμε ...επιτυχία! :)
Και μπράβο σου που το μάζεψες το ψιψινίδιον! :up:

Και όμως κορίτσια... Δεν ξέρω τι γίνεται όταν θηλάζουν από τη μαμά τους, αλλά όταν τους δίνεις ξένο γάλα κάνουν ΚΑΙ κακά τους. Εκ πείρας το λέω, όχι θεωρητικά.
Πρέπει να τρίψεις απαλά με ένα κομμάτι στεγνό βαμβάκι την περιοχή ανάμεσα στον ποπό του και στην κοιλιά, με απαλές κινήσεις από τον ποπό προς την κοιλιά. Έχε υπ' όψη ότι μιμείσαι τον τρόπο που το έγλειφε η μαμά του. Αν θέλεις πρακτική επίδειξη, ρώτα και τον κτηνίατρο, μπορεί να ξέρει.
Ελπίζω να έχουμε ...επιτυχία! :)
Και μπράβο σου που το μάζεψες το ψιψινίδιον! :up:

Η κοπέλα παίρνει γαλατάκι ειδικό για γατάκια, όπως είπε παραπάνω! Κακά τους κάνουν όταν τους δίνουμε αγελαδίσιο γάλα, που είναι στερεής μορφής στην ουσία αυτό το γάλα, μη σε γελάει που είναι υγρό αρχικά, μετά στο στομάχι γίνεται κομματάκια!

Η κοπέλα παίρνει γαλατάκι ειδικό για γατάκια, όπως είπε παραπάνω! Κακά τους κάνουν όταν τους δίνουμε αγελαδίσιο γάλα, που είναι στερεής μορφής στην ουσία αυτό το γάλα, μη σε γελάει που είναι υγρό αρχικά, μετά στο στομάχι γίνεται κομματάκια!
Miam, θα σε παρακαλέσω να σκεφτείς: τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, να βοηθήσουμε την κοπέλα που βρήκε το γατάκι και το ίδιο το γατάκι ή να πάρουμε καλό βαθμό στις γνώσεις περί γατίσιας αφόδευσης;
Αυτό που λες για το αγελαδίσιο γάλα δεν ισχύει. Όταν άρχισα εγώ να ταϊζω νεογέννητα με μπιμπερό (δηλαδή πριν γεννηθείς εσύ) δεν υπήρχε άλλη επιλογή γάλακτος παρά μόνο το αγελαδινό με 1,5% λιπαρά. Και, πίστεψέ με, ξέρω καλά τα... αποτελέσματα που φέρνει.
Το γατάκι πάντως καθόλου δεν θα το πείραζε αν το σύστημα που περιέγραψα πιο πάνω έφερνε αποτελέσματα. Εμάς γιατί να μας πειράζει τόσο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back