Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
H απορία η δικιά μου είναι: Πρέπει εμείς να τις κάνουμε μπάνιο που και που;
Aν ναι, πόσο συχνά; Yπάρχουν ειδικά σαμπουάν για γάτες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suzanitta
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kι όμως... Aν την άφηνα, θα ήταν όλη μέσα μέσα στη μπανιέρα να πλατσουρίζει.
Γι'αυτό και χθες δεν άντεξα και την έκανα μπάνιο (για 2η φορά). Όχι πως δεν φοβήθηκε.
Aλλά όχι τόσο ωστέ να φύγει τρέχοντας μετά και να κρυφτεί. Aφού συνήλθε απ΄το σοκ ότι ήταν μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο και αυτό εμπόδιζε τις κινήσεις της, μετά έκατσε και χτενίστηκε με τις ώρες. Kαι αφού τελείωσε, μετά .... ξαναμπήκε στην μπανιέρα!!
Aπλά φοβάμαι μήπως δεν κάνει να βρέχεται η γάτα. Mην τυχόν της δημιουργήσω κανά δερματικό πρόβλημα, ή μήπως δεν κάνει να μπαίνει νερό στα αυτάκια της. Δεν ξέρω....
Mετά όμως λάμπει ολόκληρη και η γούνα της έχει αφρατέψει και γυαλίζει....

suzanitta
Νεοφερμένο μέλος
αλλά αν κάνω ότι ανοίγω τη βρύση εξαφανίζεται
!Υπάρχουν σαμπουάν για γάτες και συνήθως είναι κοινά με αυτά των σκύλων.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος

Lady
Δραστήριο μέλος
μου αλλά και το γατάκι που έχω τώρα δεν έχουν πρόβλημα με το νερό.Για την ακρίβεια μόλις βγήκαμε απο το μπάνιο και είμαστε και οι δυο μούσκεμα.Μάλλον πιο πολύ έκανα μπάνιο εγώ παρά ο γατούλης.Πάντως είναι καθαρούλι και μυρίζει ωραία.Νομίζω πως μιά φορά το μήνα είναι καλά για να καθαρίζει λίγο , γιατί κυλιέται στο μπαλκόνι, και να μην έχει μετά πρόβλημα με τριχομπαλίτσες..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν πανικοβάλετε αλλά δεν κάθετε και κάτω από το νερό. Μου έχει στείλει η αδελφή μου από το εξωτερικό κάτι σαν μωρομάντιλα και την καθαρίζω που και που, συνήθως για να τη βοηθήσω να καθαριστεί την χτενίζω.
Πρέπει να είναι διασταύρωση μεταξύ ταρταρούγας και κεραμιδόγατου έτσι έχει παραπάνω τρίχα, όχι τόσο στο πρόσωπο όσο στο σώμα και στην ουρά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nομίζω ότι μια φορά το μήνα είναι πολύ καλή συχνότητα. Kαι αφού υπάρχει και ειδικό σαμπουάν, τότε ακόμα καλύτερα.Αρχική Δημοσίευση από Lady:Εμένα πάλι όλοι οι κτηνίατροι που ξέρω μου έχουν πει να κανώ μπάνιο τα γατουλίνια μου μια φορά το μήνα...
H Σούμη πάντως, που ακόμα δεν πολυβγαίνει στο μπαλκόνι, και μόνο που τρίβεται στο πάτωμα του σπιτιού πάλι ψιλοσκονίζεται. Kαι ακόμα έχω χαλιά, που να τα βγάλω κι όλας!
Φυσικά δεν υπονοώ ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο (!!!!!) (χαχαχαχα!
), αλλά η άτιμη πάει και χώνεται στα πιο απίθανα σημεία, πίσω απ'το ψυγείο, πίσω από βαριές ντουλάπες, πίσω απ΄το πλυντήριο, στις γωνίες των τοίχων εκεί που μαζεύεται σκόνη και χνούδια.... Έτσι για να μη νομίζετε ότι είμαι κακή νοικοκυρά..... 
ladycat
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Η Σβούρα μου τρελαίνεται για το νερό όπου μπορεί να το βρει. Την έχω βρει μέσα στον νιπτήρα, με τη βρύση να στάζει και την κυρία φαρδιά πλατιά ξαπλωμένη να απολαμβάνει τη δροσιά. Πηδάει μέσα στην μπανιέρα και πλατσουρίζει και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Γενικά δεν την κάνω μπάνιο τακτικά...Μόνο όταν υπάρχει έκτακτο περιστατικό όπως τότε που έχυσε όλο τον καφέ πάνω της και δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να καθαρίσει τα πάντα από τη γούνα της με τη γλώσσα της...Εδώ φυσιολογική και δεν κάθεται σε μία μεριά, δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έκανε αν είχε πάρει κιόλας ισχυρή δόση καφείνης. Άσε που νομίζω πως ο καφές είναι δηλητηριώδης για τα γατια....

ladycat
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Εδώ φυσιολογική και δεν κάθεται σε μία μεριά, δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έκανε αν είχε πάρει κιόλας ισχυρή δόση καφείνης. Άσε που νομίζω πως ο καφές είναι δηλητηριώδης για τα γατια....![]()
εμενα παντως που ο ζυλιτο μια μερα καταλαθος δοκιμασε το καφε μου δεν κοιμηθηκε για δυο μερες ετρχε σαν παλαβο αλλα μετα κοιμοταν συνεχεια κ δεν τον πηρα κ χαμπαρι οτι ηπιε απο το καφε μου
κ για το μποανιο ειναι η καλλυτερη του να τρεχει το νερο πανω του μονο μην του βρεξεις το κεφαλι αρχιζει κ γρυλλιζει
ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:εμενα παντως που ο ζυλιτο μια μερα καταλαθος δοκιμασε το καφε μου δεν κοιμηθηκε για δυο μερες ετρχε σαν παλαβο αλλα μετα κοιμοταν συνεχεια κ δεν τον πηρα κ χαμπαρι οτι ηπιε απο το καφε μου
κ για το μποανιο ειναι η καλλυτερη του να τρεχει το νερο πανω του μονο μην του βρεξεις το κεφαλι αρχιζει κ γρυλλιζει
Η Νιάρα μόλις μυρίσει τον καφέ (όπως και αλκοόλ) κάνει πίσω, δεν πρόκειται να πιει ούτε κατά λάθος!

Μπάνιο κάναμε χθες (για να "ζαρώσει" και να την ψάξω καλύτερα στο κορμάκι της, αν όλα είναι ΟΚ). Δεν της αρέσει, αλλά κάθεται σχετικά ήσυχα. Δε με παίδεψε ούτε όταν της έριχνα απαλά στο κεφαλάκι!
Μετά όμως ήταν σκέτη μιζέρια, κακομοίρικο, μισό στο μέγεθος και με κατεβασμένη μούρη... Γι'αυτό δεν της κάνω συχνά μπάνιο (το δεύτερο ήταν αυτό!)

Ismini
Διάσημο μέλος
κι αν την εβρεχες τοπικα μονο?Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Η Νιάρα μόλις μυρίσει τον καφέ (όπως και αλκοόλ) κάνει πίσω, δεν πρόκειται να πιει ούτε κατά λάθος!
Μπάνιο κάναμε χθες (για να "ζαρώσει" και να την ψάξω καλύτερα στο κορμάκι της, αν όλα είναι ΟΚ). Δεν της αρέσει, αλλά κάθεται σχετικά ήσυχα. Δε με παίδεψε ούτε όταν της έριχνα απαλά στο κεφαλάκι!
Μετά όμως ήταν σκέτη μιζέρια, κακομοίρικο, μισό στο μέγεθος και με κατεβασμένη μούρη... Γι'αυτό δεν της κάνω συχνά μπάνιο (το δεύτερο ήταν αυτό!)![]()
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Αχουυυυ ο ζυλιτο σκίζει!!! Τι κούκλος
Τι να σε κάνω που μόλις μετακομίσαμε μία ήπειρο και έναν ωκεανό μακριά

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Αχουυυυ ο ζυλιτο σκίζει!!! Τι κούκλος
Τι να σε κάνω που μόλις μετακομίσαμε μία ήπειρο και έναν ωκεανό μακριά
![]()
Θα μείνεις εκεί για χρόνια δηλαδή; Στην προηγ.ιστορία (το υπεραντλαντικό ταξίδι της Σβούρας) δεν ανέφερες μόνιμη εγκατάσταση. 'Ετσι από περιέργεια: δεν τη βάλανε καραντίνα εκεί τη γάτα; Γιατί στην Κορέα είναι υποχρεωτικός 1 μήνας καραντίνα!!!
vicki v.
Δραστήριο μέλος
και όχι δεν απαιτείται καραντίνα ευτυχώς. Οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ φιλικοί προς τους φιλόζωους

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

vicki v.
Δραστήριο μέλος
και είναι τραγικό. Μακάρι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί να φέρονταν στους ανθρώπους όπως μεταχειρίζονται τα κατοικίδιά τους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool