Γάτα και μπάνιο

Gemini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Gemini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γάτες καθαρίζονται μόνες τους. Mε την άγρια γλωσσίτσα τους αλλά και με το σάλιο τους πλένονται από την κορφή ως τα νύχια.
H απορία η δικιά μου είναι: Πρέπει εμείς να τις κάνουμε μπάνιο που και που;
Aν ναι, πόσο συχνά; Yπάρχουν ειδικά σαμπουάν για γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανένας κτηνίατρος μέχρι τώρα δε μου έχει πει ότι πρέπει. Όλοι λένε ότι εφόσον η γάτα ζει μέσα στο σπίτι, δεν το χρειάζεται το μπάνιο. Το μόνο που καταφέρνουμε με το πλύσιμο είναι να την τυραννάμε.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω "πέσει" σε μία ειδική περίπτωση γάτας. H δικιά μου τρελαίνεται για το νερό!! Aπίστευτο;
Kι όμως... Aν την άφηνα, θα ήταν όλη μέσα μέσα στη μπανιέρα να πλατσουρίζει.
Γι'αυτό και χθες δεν άντεξα και την έκανα μπάνιο (για 2η φορά). Όχι πως δεν φοβήθηκε.
Aλλά όχι τόσο ωστέ να φύγει τρέχοντας μετά και να κρυφτεί. Aφού συνήλθε απ΄το σοκ ότι ήταν μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο και αυτό εμπόδιζε τις κινήσεις της, μετά έκατσε και χτενίστηκε με τις ώρες. Kαι αφού τελείωσε, μετά .... ξαναμπήκε στην μπανιέρα!!
Aπλά φοβάμαι μήπως δεν κάνει να βρέχεται η γάτα. Mην τυχόν της δημιουργήσω κανά δερματικό πρόβλημα, ή μήπως δεν κάνει να μπαίνει νερό στα αυτάκια της. Δεν ξέρω....
Mετά όμως λάμπει ολόκληρη και η γούνα της έχει αφρατέψει και γυαλίζει....:up:

Αν της αρέσει, γιατί όχι! Βέβαια και ο Τσίτσης μου μπαίνει μέσα στην μπανιέρα και τη γλύφει:confused: αλλά αν κάνω ότι ανοίγω τη βρύση εξαφανίζεται:D !
Υπάρχουν σαμπουάν για γάτες και συνήθως είναι κοινά με αυτά των σκύλων.

Οι γατουλες καθαριζονται μονες τους. Αλλα οι μακρυτριχχες πχ δεν μπορουν να το κανουν ευκολα οποτε το μπανιο τους το θελουν. Εστω 1 φορα το μηνα., Αν βλεπατε πως γυρισε ο γατουλης μου οταν το σκασε και βγηκε εξω, ηταν μια κινουμενη πρασιναδα και μαυριλα. Οι τριχες του μακριες καθως ειναι σηκωσαν ολη τη πανιδα και χλωριδα της περιοχης.Που να καθαριστη το ζωντανο μονο του ,που μεχρι να τραβηξει τη γλωσσα του απο τη μακρια τριχα, τραβαει τραβαει και δεν τελειωνει :)

Εμένα πάλι όλοι οι κτηνίατροι που ξέρω μου έχουν πει να κανώ μπάνιο τα γατουλίνια μου μια φορά το μήνα.Χρησιμοποιώ ενα σαμπουάν της Genipharm το οποίο είναι βιολογικό και είναι και αντιπαρασιτικό.Και ο Νίνο :( μου αλλά και το γατάκι που έχω τώρα δεν έχουν πρόβλημα με το νερό.Για την ακρίβεια μόλις βγήκαμε απο το μπάνιο και είμαστε και οι δυο μούσκεμα.Μάλλον πιο πολύ έκανα μπάνιο εγώ παρά ο γατούλης.Πάντως είναι καθαρούλι και μυρίζει ωραία.Νομίζω πως μιά φορά το μήνα είναι καλά για να καθαρίζει λίγο , γιατί κυλιέται στο μπαλκόνι, και να μην έχει μετά πρόβλημα με τριχομπαλίτσες..

Εγώ της μικρής μου δεν της έχω κάνει μπάνιο αλλά όταν πάω στο μπάνιο συνήθως με ακολουθεί και μπαίνω στο πειρασμό κάθε φορά και τη βρέχω!:P Δεν πανικοβάλετε αλλά δεν κάθετε και κάτω από το νερό. Μου έχει στείλει η αδελφή μου από το εξωτερικό κάτι σαν μωρομάντιλα και την καθαρίζω που και που, συνήθως για να τη βοηθήσω να καθαριστεί την χτενίζω. ;) Πρέπει να είναι διασταύρωση μεταξύ ταρταρούγας και κεραμιδόγατου έτσι έχει παραπάνω τρίχα, όχι τόσο στο πρόσωπο όσο στο σώμα και στην ουρά.

Αρχική Δημοσίευση από Lady:
Εμένα πάλι όλοι οι κτηνίατροι που ξέρω μου έχουν πει να κανώ μπάνιο τα γατουλίνια μου μια φορά το μήνα...
Nομίζω ότι μια φορά το μήνα είναι πολύ καλή συχνότητα. Kαι αφού υπάρχει και ειδικό σαμπουάν, τότε ακόμα καλύτερα.
H Σούμη πάντως, που ακόμα δεν πολυβγαίνει στο μπαλκόνι, και μόνο που τρίβεται στο πάτωμα του σπιτιού πάλι ψιλοσκονίζεται. Kαι ακόμα έχω χαλιά, που να τα βγάλω κι όλας!
Φυσικά δεν υπονοώ ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο (!!!!!) (χαχαχαχα! :lol: ), αλλά η άτιμη πάει και χώνεται στα πιο απίθανα σημεία, πίσω απ'το ψυγείο, πίσω από βαριές ντουλάπες, πίσω απ΄το πλυντήριο, στις γωνίες των τοίχων εκεί που μαζεύεται σκόνη και χνούδια.... Έτσι για να μη νομίζετε ότι είμαι κακή νοικοκυρά..... :P

την τελευταια φορα που καναμε μπανιο εμεις εδω εκανα κ εγω 4 φορες σε μια μερα δεν μπορειτε να φανταστειτε μπενανε μεσα στο νερο τα χαζα μου μετα βγαινανε κ τιναζοταν κ εγω γινιμουν χαλια

Υδρόγατα κι εδώ!

Η Σβούρα μου τρελαίνεται για το νερό όπου μπορεί να το βρει. Την έχω βρει μέσα στον νιπτήρα, με τη βρύση να στάζει και την κυρία φαρδιά πλατιά ξαπλωμένη να απολαμβάνει τη δροσιά. Πηδάει μέσα στην μπανιέρα και πλατσουρίζει και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Γενικά δεν την κάνω μπάνιο τακτικά...Μόνο όταν υπάρχει έκτακτο περιστατικό όπως τότε που έχυσε όλο τον καφέ πάνω της και δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να καθαρίσει τα πάντα από τη γούνα της με τη γλώσσα της...Εδώ φυσιολογική και δεν κάθεται σε μία μεριά, δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έκανε αν είχε πάρει κιόλας ισχυρή δόση καφείνης. Άσε που νομίζω πως ο καφές είναι δηλητηριώδης για τα γατια....:blink:

4881905.jpg

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Εδώ φυσιολογική και δεν κάθεται σε μία μεριά, δεν τολμώ να φανταστώ τι θα έκανε αν είχε πάρει κιόλας ισχυρή δόση καφείνης. Άσε που νομίζω πως ο καφές είναι δηλητηριώδης για τα γατια....:blink:

εμενα παντως που ο ζυλιτο μια μερα καταλαθος δοκιμασε το καφε μου δεν κοιμηθηκε για δυο μερες ετρχε σαν παλαβο αλλα μετα κοιμοταν συνεχεια κ δεν τον πηρα κ χαμπαρι οτι ηπιε απο το καφε μου
κ για το μποανιο ειναι η καλλυτερη του να τρεχει το νερο πανω του μονο μην του βρεξεις το κεφαλι αρχιζει κ γρυλλιζει

να σου βρε βικυ να σου κανω προξενειο το ζυλιτο χιχιχι πολυ μουρη η δικια σου

μπανάκι!

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
εμενα παντως που ο ζυλιτο μια μερα καταλαθος δοκιμασε το καφε μου δεν κοιμηθηκε για δυο μερες ετρχε σαν παλαβο αλλα μετα κοιμοταν συνεχεια κ δεν τον πηρα κ χαμπαρι οτι ηπιε απο το καφε μου
κ για το μποανιο ειναι η καλλυτερη του να τρεχει το νερο πανω του μονο μην του βρεξεις το κεφαλι αρχιζει κ γρυλλιζει

Η Νιάρα μόλις μυρίσει τον καφέ (όπως και αλκοόλ) κάνει πίσω, δεν πρόκειται να πιει ούτε κατά λάθος!:P
Μπάνιο κάναμε χθες (για να "ζαρώσει" και να την ψάξω καλύτερα στο κορμάκι της, αν όλα είναι ΟΚ). Δεν της αρέσει, αλλά κάθεται σχετικά ήσυχα. Δε με παίδεψε ούτε όταν της έριχνα απαλά στο κεφαλάκι!
Μετά όμως ήταν σκέτη μιζέρια, κακομοίρικο, μισό στο μέγεθος και με κατεβασμένη μούρη... Γι'αυτό δεν της κάνω συχνά μπάνιο (το δεύτερο ήταν αυτό!) :rolleyes:

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Η Νιάρα μόλις μυρίσει τον καφέ (όπως και αλκοόλ) κάνει πίσω, δεν πρόκειται να πιει ούτε κατά λάθος!:P
Μπάνιο κάναμε χθες (για να "ζαρώσει" και να την ψάξω καλύτερα στο κορμάκι της, αν όλα είναι ΟΚ). Δεν της αρέσει, αλλά κάθεται σχετικά ήσυχα. Δε με παίδεψε ούτε όταν της έριχνα απαλά στο κεφαλάκι!
Μετά όμως ήταν σκέτη μιζέρια, κακομοίρικο, μισό στο μέγεθος και με κατεβασμένη μούρη... Γι'αυτό δεν της κάνω συχνά μπάνιο (το δεύτερο ήταν αυτό!) :rolleyes:
κι αν την εβρεχες τοπικα μονο?

Εννοείται, τοπικά (με υγρό πανάκι) την "περνάω" συχνά. Και μετά αποτελειώνει την καθαριότητα αυτή με τη γλωσσίτσα της! :happy:

LadyCat

Αχουυυυ ο ζυλιτο σκίζει!!! Τι κούκλος
Τι να σε κάνω που μόλις μετακομίσαμε μία ήπειρο και έναν ωκεανό μακριά
:lol:

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Αχουυυυ ο ζυλιτο σκίζει!!! Τι κούκλος
Τι να σε κάνω που μόλις μετακομίσαμε μία ήπειρο και έναν ωκεανό μακριά
:lol:

Θα μείνεις εκεί για χρόνια δηλαδή; Στην προηγ.ιστορία (το υπεραντλαντικό ταξίδι της Σβούρας) δεν ανέφερες μόνιμη εγκατάσταση. 'Ετσι από περιέργεια: δεν τη βάλανε καραντίνα εκεί τη γάτα; Γιατί στην Κορέα είναι υποχρεωτικός 1 μήνας καραντίνα!!!

Ναι θα μείνω μόνιμα...

και όχι δεν απαιτείται καραντίνα ευτυχώς. Οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ φιλικοί προς τους φιλόζωους :)

Σαν του Ισραήλ... Μια Παλαιστίνια συγγραφέας δήλωσε ότι στην ίδια δεν επέτρεπαν επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, αλλά της επέτρεψαν την είσοδο ως ...συνοδό του σκύλου της!!!! :lol::lol::lol:

Το ξέρω ...

και είναι τραγικό. Μακάρι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί να φέρονταν στους ανθρώπους όπως μεταχειρίζονται τα κατοικίδιά τους
:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back