Το γατί είναι όπως το μάθεις αρκεί να σε εμπιστεύεται, να ξέρει ότι δεν πρόκειται να του κάνεις ποτέ κακό.
Έχω έναν λευκό τούρκο που χρειάζεται αρκετά συχνά μπάνιο. Το νερό το ήθελε από μικρός έτσι έμαθε άνετα και το'χει συνηθίσει.Ειδικά το καλοκαίρι το αποζητάει. Και μένα έρχεται στο μπάνιο όταν πλένομαι και προσπαθεί να ανοίξει την κουρτίνα, πίνει νερό από τη βρύση, του ανοίγουμε βρύσες για να παίζει!!
Λοιπόν, πρώτα ετοιμάζω το μπάνιο. Απομακρύνω οτιδήποτε από τη μπανιέρα(μπουκάλια, σαπούνια, σφουγγάρια), βάζω τις πετσετούλες του δίπλα, παίρνω το σφουγγάρι του και το σαμπουάν του να μη χρειάζεται να τα ψάχνω μετά. Ρυθμίζω το νερό, το χειμώνα το θέλει ζεστό. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τα γατιά έχουν φυσιολογική θερμοκρασία σώματος 39 οπότε αν εμάς μας φαίνεται χλιαρό σ'αυτά θα φαίνεται κρύο! Χρησιμοποιώ το ντους αλλά μόνο το καλώδιο(πως το λένε δεν θυμάμαι), ξεβιδώνω δλδ το τηλέφωνο από το ντους γιατί πετάει δυνατά το νερό και πιτσιλάει ενώ από το καλώδιο το νερό βγαίνει πιο ελεγχόμενο. Κλείνω την πόρτα και ζεσταίνω καλά το χώρο.
Εχει μάθει από μικρός και το λουρί έτσι επειδή δεν έχω βοήθεια του βάζω το λουρί του(όχι λαιμού φυσικά, πλάτης) και δένω την άλλη άκρη στη σαπουνοθήκη να μη φτάνει να βγει.
Τον βρέχω και τον σαπουνίζω καλά με το σφουγγάρι του. Όχι το σφουγγάρι πρώτα στον πωπό και μετά στο κεφάλι ε? Από μπρος προς τα πίσω και ο πωπός τελευταίος! Ξεπλένω καλά και ξανασαπουνίζω. Καλό τρίψιμο τα πόδια, ειδικά τα πίσω και πολύ απαλά το πωπουδάκι, ενοχλούνται...Πολύ καλό ξέβγαλμα και τέλος. Χρησιποποιώ σαμπουάν για γάτες γιατί ξεπλένεται πιο εύκολα. Από τα δικά μας το Τζόνσον. Στο μουτράκι δε ρίχνω νερό ούτε σαπούνι, το περνάω με το βρεγμένο σφουγγάρι στην αρχή, πριν βάλω σαμπουάν.
Διαμαρτυρίες έχω συνήθως στο δεύτερο χέρι και όταν κάνω τις ευαίσθητες περιοχές αλλά όχι κάτι θεαματικό, κάνει μιααααου και προσπαθεί να ανέβει στην αγκαλιά μου οπότε απλά δεν φοράω μακρυά μανίκια και δεν σκύβω πολύ κοντά του. Α, ναι, τον κρατάω με ποπό προς τα μένα και πρόσωπο προς τον τοίχο για να μη μπει νερό και σαπούνι στα μάτια και τα αυτιά και για να μη μπορεί να πιάνεται από τα τοιχώματα. Και φυσικά όλη την ώρα του μιλάω γλυκά και μπράβο το αγόρι μου, μπράβο.
Στραγγίζω τα πολλά νερά με το χέρι μου, τον βγάζω από τη μπανιέρα και τον σκουπίζω όσο μπορώ(παραδόξως εδώ δεν κάθεται!). Μετά ξεκινάει το μαρτύριο του στεγνώματος! Το μπάνιο μας παίρνει 10 λεπτά και το στέγνωμα 1 ώρα! Αχχχ!!!
Και για όσους λένε ότι τα θέλουνε μικρά για να τα εκπαιδεύσουνε την Σιαμεζούλα μου την είχα βρει στο δρόμο μεγάλη(ίσως και 5 ετών) και μια χαρά την έπλενα όποτε χρειάστηκε! Μόνο κάνα μιααααου έκανε κι εκείνη. Μόνο που οι Σιαμέζες ξέρετε, έχουν δυνατότερη φωνή!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.