pinelopi2
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αλλα αν δεν υπαρχει αναγκη, μην την κανεις μπανιο...
Εγω την εχω κανει 1-2 φορες και αυτες γιατι λερωθηκε.
Το Πασχα που ημουν στη Χιο, πηγε και μου χωθηκε σε κατι λασπες και καταλαβαινεις πως εγινε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
η γάτα μου αποφεύγει το νερό όπως ο διάολος το λιβάνι!!!πώς θα την πείσω να την κάνω μπάνιο;
το ιδιο θα αναρωτιεται και η γατα-το πως θα σε πεισει να ΜΗ της κανεις μπανιο...
ας σοβαρευτω λιγο-δεν ξερω παντως να σου πω εγω-ας μιλησει καποια εμπειρη επι του θεματοςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pinelopi2
Νεοφερμένο μέλος
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
και μενα το μικρο της αρεσει οταν την πλενω[χωρις σαμπουαν ακομα]την ωρα που την πλενω καθεται κυρια και μου γλυφει και το χερι-ισως της εμεινε αποθημενο γιατι μεσα απο μηχανη αυτοκινητου την βγαλανε,ε τοση μαυριλα σου λεει δεν κανει καλοη δε γάτα της αδερφής μου τρελλαίνεται για μπάνιο. πάει κάτω από τη μπανιέρα και παρακαλάει για μπάνιο
παντως οταν μεγαλωσει δεν ξερω αν θα θελει και αυτη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
pinelopi2
Νεοφερμένο μέλος
dimangelid
Νεοφερμένο μέλος
Από την άλλη πλευρά η Ψιψινέλ κάθεται παναγία. Από την στιγμή που θα στάξει πάνω της το νερό, χαλαρώνει και κάθεται να την κάνουμε μπάνιο χωρίς να διαμαρτύρεται. Το μόνο δύσκολο με αυτήν είναι ότι έχει αδιάβροχη γούνα (Μέην Κουν είναι, για αυτό τον λόγο είναι έτσι η γούνα) και για να βραχεί ολόκληρη η γούνα θέλουμε τουλάχιστον 5 λεπτά. Η μάνα μου πολλές φορές λέει να ανοίξω μαγαζί για καλωπισμό γατών επειδή δεν φοβάμαι καμία γάτα ότι και να κάνει. Ε δεν είναι και λίγα 17 χρόνια (τόσα μένουμε στην Βούλα και τόσα έχουμε γάτες) συνεχούς ενασχόλησης με γάτες 
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Α! ξεχασα να σου πω οτι Μπαινω και γω στη μπανιερα και σκυβω να ειμαι στο ιδιο υψος με αυτες.
Το ακουστικο το χρησιμοποιησα την 3 φορα που τα εκανα μπανιο για να συνηθιζουν με το χερι μαλακα, σιγα σιγα. Και τους μιλαω πολυ γλυκα. Εαν τρομαζουν μαλωνω και λιγο αλλα οχι με βια. Του στυλ: Ελα, ελα μην φοβασαι βρε χαζουλι...και τετοια.
Τωρα πια τους αρεσει. ΤΑ τουμπαρα.
Δοκιμαστο
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορείτε να μου περιγράψετε πως γίνετε να κάνεις τη γάτα σου μπάνιο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
magdalena
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Γενικά είναι δύσκολο να κάνεις μπάνιο σε γάτα, ειδικά σε μεγάλη γάτα.
Ποιο γατί χρειάζεται μπάνιο; Το δικό σου ή κανενός άλλου;
tzoutzou
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Και πάλι θα σου πω, μπάνιο κάνουμε στις γάτες μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Κανονικά, τα υγιή γατιά καθαρίζονται μόνα τους.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Μια συμβουλή που θα σου δώσω είναι να τον ξεκινήσεις νωρίς ώστε να συνηθίσει...το να προσπαθήσεις να τον κάνεις μπάνιο όταν θα είναι πια ενός χρόνου, θα είναι πόλεμος.
Χλιαρό νεράκι, απαραιτήτως 2 άτομα (ενας κρατάει τη γάτα, ο άλλος σαπουνίζει), κλειστή καλά η πόρτα του μπάνιου (ώστε αν τυχόν σας ξεφύγει να μη γεμίσει το σπίτι νερά) και προσοχή να μη μπει νερό στα αυτάκια του σε καμιά περίπτωση.
Μετά από το μπάνιο πάντα στέγνωμα με πιστολάκι και χτένισμα αλλιώς το μαλλί του θα γίνει χάλια.
ΥΓ Πολύ καλό ξέβγαλμα..αν μείνει σαμπουάν στο δέρμα του, θα πάθει καμια δερματίτιδα και θα τρέχετε. Τα περσικά είναι επιρρεπή σε δερματοπάθειες, οπότε προσοχή.
ζουμπουλία
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχουν κάποιες φορές που επιβάλλεται να τις κάνουμε μπάνιο αλλα δεν νομίζω οτι συνιστάται σε τακτική βάση όπως γίνεται με τους σκύλους! Έχω μπανιάρει αρκετές φορές γατούλες και η πικρή κατα βάση εμπειρία μου μου επιτρέπει να σου πω να φορέσεις για αρχή γάντια κουζίνας! Να φροντίσεις το νεράκι να είναι ζεστό (όχι καυτό) και αν μπορεις να την βάλεις μέσα στην μπανιέρα για να μην σου φεύγει. Εννοείται βέβαια οτι η μπανιέρα θα είναι άδεια, για να μην παρεξηγούμαι! Το νερό απο το ντους να πέφτει χωρίς πολύ δυνατή ροή και θόρυβο γιατί θα φρικάρει παραπάνω το γατί! Φρόντισε να είναι όσο το δυνατό πιο σύντομη η διαδικασία γιατί σίγουρα θα υποφέρετε και οι δυο σας! Μην ξεχάσω! Χρησημοποίησε κάποιο ειδικό σαμπουάν ή κάποιο παιδικό στην ανάγκη. Τώρα μετά το μπάνιο να την σκουπίσεις οποσδήποτε με μια πετσέτα να φύγουν τα νερά κι αν μπορείς να την στεγνώσεις με σεσουάρ σε χλιαρή θερμοκρασία και χωρίς ...μεγάλη ένταση! Έχω παρατηρήσει τις γατούλες μου να κρυώνουν μετά το μπάνιο ακομα και μέσα σε καύσωνα. Άν είναι μικρή η γατούλα μπορεί να το συνηθίσει το μπάνιο και να το ανέχεται( σπανίως τους αρέσει αλλά το έχω δει και αυτό!). Το σεσουάρ δεν αρέσει σε καμμία. Μόνο μια αγαπημένη γατουλα που είχα το λάτρευε και γουργούριζε! Επίσης να σου πω να την ξεβγάλεις καλά και γι αυτό μην χρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότηες σαπουνιού γιατί μετά θα γλείφεται συνέχεια μέχρι να στεγνώσει καλά,οπότε μην αρχίσει και σου βγάζει μπουρμπουλήθρες! Θα σε συμβούλευα πάντως να μην το κάνεις σύστημα να την πλένεις κυρίως αν δεν της αρέσει καθόλου. Μετά το πρώτο πλύσιμο ... διατηρούνται καθαρές αν δεν βγαίνουν και πολύ έξω! Α και κάτι ακόμα που εμένα με βοηθά όποτε αναγκάζομαι να μπω σ΄αυτή την διαδικασία. Την κρατάω απο το σβέρκο της όπως οι μανούλες τα γατάκια της για να την ελέγχω καλύτερα,χωρίς βέβαια να την σηκώνω ή να την τραβάω. Με πολύ προσοχή όμως γιατι αν την πιάσεις απο αλλού θα πονέσει. Καλή επιτυχία αν το επιχειρήσεις και όσο μπορείς πιο τρυφερά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω έναν λευκό τούρκο που χρειάζεται αρκετά συχνά μπάνιο. Το νερό το ήθελε από μικρός έτσι έμαθε άνετα και το'χει συνηθίσει.Ειδικά το καλοκαίρι το αποζητάει. Και μένα έρχεται στο μπάνιο όταν πλένομαι και προσπαθεί να ανοίξει την κουρτίνα, πίνει νερό από τη βρύση, του ανοίγουμε βρύσες για να παίζει!!
Λοιπόν, πρώτα ετοιμάζω το μπάνιο. Απομακρύνω οτιδήποτε από τη μπανιέρα(μπουκάλια, σαπούνια, σφουγγάρια), βάζω τις πετσετούλες του δίπλα, παίρνω το σφουγγάρι του και το σαμπουάν του να μη χρειάζεται να τα ψάχνω μετά. Ρυθμίζω το νερό, το χειμώνα το θέλει ζεστό. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι τα γατιά έχουν φυσιολογική θερμοκρασία σώματος 39 οπότε αν εμάς μας φαίνεται χλιαρό σ'αυτά θα φαίνεται κρύο! Χρησιμοποιώ το ντους αλλά μόνο το καλώδιο(πως το λένε δεν θυμάμαι), ξεβιδώνω δλδ το τηλέφωνο από το ντους γιατί πετάει δυνατά το νερό και πιτσιλάει ενώ από το καλώδιο το νερό βγαίνει πιο ελεγχόμενο. Κλείνω την πόρτα και ζεσταίνω καλά το χώρο.
Εχει μάθει από μικρός και το λουρί έτσι επειδή δεν έχω βοήθεια του βάζω το λουρί του(όχι λαιμού φυσικά, πλάτης) και δένω την άλλη άκρη στη σαπουνοθήκη να μη φτάνει να βγει.
Τον βρέχω και τον σαπουνίζω καλά με το σφουγγάρι του. Όχι το σφουγγάρι πρώτα στον πωπό και μετά στο κεφάλι ε? Από μπρος προς τα πίσω και ο πωπός τελευταίος! Ξεπλένω καλά και ξανασαπουνίζω. Καλό τρίψιμο τα πόδια, ειδικά τα πίσω και πολύ απαλά το πωπουδάκι, ενοχλούνται...Πολύ καλό ξέβγαλμα και τέλος. Χρησιποποιώ σαμπουάν για γάτες γιατί ξεπλένεται πιο εύκολα. Από τα δικά μας το Τζόνσον. Στο μουτράκι δε ρίχνω νερό ούτε σαπούνι, το περνάω με το βρεγμένο σφουγγάρι στην αρχή, πριν βάλω σαμπουάν.
Διαμαρτυρίες έχω συνήθως στο δεύτερο χέρι και όταν κάνω τις ευαίσθητες περιοχές αλλά όχι κάτι θεαματικό, κάνει μιααααου και προσπαθεί να ανέβει στην αγκαλιά μου οπότε απλά δεν φοράω μακρυά μανίκια και δεν σκύβω πολύ κοντά του. Α, ναι, τον κρατάω με ποπό προς τα μένα και πρόσωπο προς τον τοίχο για να μη μπει νερό και σαπούνι στα μάτια και τα αυτιά και για να μη μπορεί να πιάνεται από τα τοιχώματα. Και φυσικά όλη την ώρα του μιλάω γλυκά και μπράβο το αγόρι μου, μπράβο.
Στραγγίζω τα πολλά νερά με το χέρι μου, τον βγάζω από τη μπανιέρα και τον σκουπίζω όσο μπορώ(παραδόξως εδώ δεν κάθεται!). Μετά ξεκινάει το μαρτύριο του στεγνώματος! Το μπάνιο μας παίρνει 10 λεπτά και το στέγνωμα 1 ώρα! Αχχχ!!!
Και για όσους λένε ότι τα θέλουνε μικρά για να τα εκπαιδεύσουνε την Σιαμεζούλα μου την είχα βρει στο δρόμο μεγάλη(ίσως και 5 ετών) και μια χαρά την έπλενα όποτε χρειάστηκε! Μόνο κάνα μιααααου έκανε κι εκείνη. Μόνο που οι Σιαμέζες ξέρετε, έχουν δυνατότερη φωνή!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool