Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Ναι αυτό είναι,αυτό που έχω στο avatar:D

Τέλεια θα έχω υπόψιν μου αυτά που είπες και θα τα εφαρμόσω, ευχαριστώ πάρα πολύ με κάλυψες και με βοήθησες :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι νερό κούκλα μου κατά την άποψη μου σε τόσο μικρό μωράκι. Θα φοβηθεί το καημένο και είναι κρίμα. Μπορείς να το φυσάς όντως απαλά στο πρόσωπο, όπως θα έκανε η μανούλα του και να του λες ένα έντονο και κοφτό "μη". Αντί να το χτυπάς στο πωπουδάκι του η καλύτερη επιλογή είναι, όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει να του λες ένα κοφτό "μη" ή "όχι" και να προσπαθείς να του αποσπάς την προσοχή με κάτι άλλο. Επίσης όταν υπερβαίνει τα όρια στο παιχνίδι και δαγκώνει ή γρατζουναει με πάρα πολύ δύναμη ακολουθείς την ίδια διαδικασία και σταματάς το παιχνίδι μαζί του, ώστε να καταλάβει ότι ξεπέρασε το όριο!!:)
Να σου ζήσει είναι ένα κουκλάκι!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Swtii είναι πολύ ομορφούλικο! :inlove:

Ααα αυτό για το νερό δεν το ήξερα. :redface: Αλλά κάπως δεν πρέπει να παίρνει τα υγρά που το χρειάζονται; Τότε χρησιμοποίησε ειδικό γάλα για γάτες γιατί το δικό μας δεν τους κάνει καλό γιατί έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Ή αλλιώς μούλιασε τις κροκετούλες του στο γάλα.! Έτσι πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα!

Μπορεί κάποιος να απαντήσει και στη δική μου ερώτηση γιατί δεν ξέρω τι να κάνω..! :worry:

Swtii είναι πολύ ομορφούλικο! :inlove:

Ααα αυτό για το νερό δεν το ήξερα. :redface:λλά κάπως δεν πρέπει να παίρνει τα υγρά που το χρειάζονται;
όχι βρε,η Le chat Noir,οταν έγραψε ΟΧΙ ΝΕΡΑΚΙ,εννοούσε να μην το ψεκάζει με νερακι στο προσωπο όταν την δαγκώνει,όχι να μην πίνει νερακι.:hehe:

Χαχαχαχαχαχα αα αλήθεια; Δεν το κατάλαβα :lol:

Καλησπέρα σε όλους!!!:D

Λοιπόν σας γράφω για να σας πω οτι πιστεύω το γατάκι μου ειναι καλύτερα...
Καταρχάς το πρόβλημα που ειχε με τις διαρροιες έχει σταματήσει απο τότε που του καν πιο αραιό το γάλα του.
Το μάτι του οπως ειχα πει ειχε επιπεφυκίτιδα και με το tobrex ηδη εδω και δυο μέρες εχω δει σημαντική βελτίωση.
Όσο για το κρύωμα το βοήθησε και εκεί πολυ που το έβαζα στα ουλα του και στην μύτη του.
Έχει αυξήσει απίστευτα την ποσότητα του φαγητού του και τρώει με μεγάλη όρεξη.Το μονό μου πρόβλημα ειναι οτι σκαρφαλωνει βγαίνει απο το κουτί του και πρέπει 24 ωρες το 24 ωρο να το προσέχω μην παθει τπτ και μην μου το πατήσει κανείς!!!:P
Ελπίζω ολα αυτα να σημαίνουν οτι τα παει καλύτερα και οτι θα ζήσει.:) Θυμίζω ξανά οτι ειναι 26 ημερών.

Τελευταία επεξεργασία:

Είναι πάρα πολύ θετικά σημάδια αυτά!:D
Κοίτα κάτι,το ότι σκαρφφαλώνει είναι απόλυτα φυσιολογικό,θελει να εξερευνήσει τον κόσμο.Είναι ένας νεος κοσμος για αυτό.:D
Ναι,η αλήθεια είναι οτι οκ,χρειάζεται προσοχη ,μην το πατήσεις,μην χωθεί πουθενα κλπ.Εγω οταν είχα τα δικά μου μωρά,δεν έκανα βήμα αν δεν κοίταγα πρωτα κάτω.Επίσης πρόσεχε όταν κλεινεις τις πόρτες,και τα παράθυρα γενικά.
Μακάρι να πάνε όλα καλά.:)

να σε ρωτήσω κατι πως το καθάριζες αν δεν ειχε την μαμά του? πότε θα μπορώ να το κάνω μπάνιο ?

Αν λερωνόντουσαν,απλά με βαμβάκι και νεράκι απαλά..ή με χαμομίλι.Σιγουρα όχι μπανιο τωρα που είναι μωρο,είναι παρα πολύ ευαισθητα σε αυτο.Στην πραγματικοτητα δεν χρειαζεται να το κανεις μπανιο.Εγω ποτέ δεν τα έκανα.Η γάτα καθαρίζεται μόνη της .Απλα το μπανιο συνήθως γίνεται σε μακρύτριχα γατακια,ή αν λερωθούν απο κατι "βαρύ",πχ λάδια κλπ.:)

ξέρεις γιατί το λεω ?επειδη μου λερώνεται συνεχεία!!! κανει την ανάγκη της και την ουρα απο κατω και ξαπλωμένη!!!

Μπορείς να το καθαρίσεις με μωρομάντηλο ή όπως λέει και η Έφη με λίγο βαμβάκι και ζεστό νεράκι. Είναι πολύ μικρό ακόμη για μπάνιο. Κατά πάσα πιθανότητα μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμη και δεν θα λερώνεται αλλά και θα μπορεί να καθαριστεί μόνο του. Οπότε δεν θα χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.

Οπότε καθάριζε το απαλά με κάτι μαλακό.:)

καλησπέρα.... πάντως σήμερα που ξύπνησα το πρωί να την ταΐσω για πρώτη φορά μπορεί να καθαριζόταν και μια ώρα... :clapup:αλλά το καημένο δεν φτάνει παντού και σε κάποια φαση ειχε πέσει ανάσκελα και προσπαθούσε να γλείψει την ουρίτσα τής:D

χαχαχαχαχα...ναι τα χρυσά μου,και είναι απίστευτα γλυκά όταν το κάνουν αυτό!:hehe:
Σε λίγο πάντως θα τα καταφέρνει!

ναι το κοριτσάκι μου...και να σε ρωτήσω επειδη δεν είχα ξανα ποτε γάτα ολοι μου λένε οτι δεν πρόκειται να δεθεί με κανέναν κ κάνουν γενικοτερα μονο οτι τους αρεσει και τους συμφέρει ισχυει?μια αλλη φορα που ειχα προσέξει για καμια εβομαδα μια γατομαμα μεχρι και τα μωράκια της με αφησε να πιασω και δεν ηταν μεγάλα!!

Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση.Ρωτα ολες τις γατομαμαδες και γατομπαμπαδες,και θα δεις τι θα σου πουν!.Ολα αυτα ανηκουν στις διαφορες προκαταληψεις που δυστυχως υπαρχουν ακομα στην ελλαδα,και εχουν τις ριζες τους πολυ παλια,απο τον μεσαιωνα θα σου ελεγα.

Αν δεις μονο την πουπυ μου πως κανει για μενα...Αλλα οχι μονο τα δικα μου.Ενα θα σου πω.Αυτες τις μερες3-4..δεν ξερω πως με ανακαλυψε ενας γατουλης εδω που μενω(δεν ειναι δικο μκου το σπιτι).Ισως ειναι απο κανενα γειτονα,δεν ξερω.Εννοειται οτι τον ταιζω,περιττο να σου πω οτι παραταει το φαγητο του για να ερθει να τριφτει στα ποδια μου,και ας πειναει η ψυχουκλα μου.Μιλαμε 3 μερες τον ταιζω..καιε χει γινει αλοιφη..!!Και παλιοτερα ταιζα γατια στο παλιο σπιτι,καποιοι,δεν ετρωγαν αν δεν τους χαιδευα την κεφαλα..:hehe:
Βεβαια,δεν εχουν ολα τα γατια την ιδια συμπεριφορα,εχουν και αυτα την προσωπικοτητα τους.Αλλα ειναι πιο χαδιαρικα,αλλα πιο συγκρατημενα..ολα ομως δενονται με εμας.Δεν εχω δει περιπτωση που να μην συμβει.
Σαν ειδος δηλάδη..δεν ισχυει σε καμια περιπτωση αυτα που λεγονται απο ασχετους.Απλα κανουν το λαθος και συγκρινουν την συμπεριφορα της γατας με του σκυλου,κατι εντελως λαθος γιατι μιλαμε για διαφορετικα ειδη ζωων,με εντελως διαφορετικη συμπεριφορα.:)
Απλα οι γατες ειναι πολυ πιο ανεξαρτητες σαν ειδος.Ναι..αυτο σιγουρα.Δεν εχουν την"δουλοπρεπεια'του σκυλου(μην με παρεξηγησει κανεις-ταλατρευω και τα σκυλια),αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μας αγαπανε,απλα το εκφραζουν διαφορετικα.

ΥΓ.Συμβουλη φιλικη:ΜΗΝ ακους τουσ ασχετουσ και γενικα αυτους που δεν εχουν γατα.ΙΔΕΑ δεν εχουν για παρα πολλα,οσον αφορα τις γατες.Επαναλαμβανουν τις βλακειες που ελεγαν οι παλιοι..

Ξερω ισως ακουστει εγωιστικο αλλα θελω να ειναι δεμενη μαζι μου....οπως καθε μητερα με το παιδι της...εχω να κοιμηθω πολλεσ μερεσ βραδυ ειμαι ασταματητα απο πανω του και η αληθεια ειναι οτι το εχω κακομάθει λιγο...;) δεν ξερω πραγματικα πως θα ειναι....

ΥΓ: ΕΜΕΝΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΨΩ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ :) :D:D

Καλησπέρα και από εμένα και να χαίρεσαι το μωρογατάκι σου!:clapup:
Συμφωνω απόλυτα με αυτό που σου είπε η Έφη! Οι γάτες δένονται σε υπερβολικό βαθμό με τον ιδιοκτήτη, απλώς η στάση τους σε κάποιους μπορεί να φαίνεται σνομπ.
Όλες οι γάτες εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε αυτούς που αγαπάνε και τις αγαπούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ας μην τα μπερδεύουμε με τους σκύλους, που κι εγώ τους λατρεύω, αλλά είναι τελείως διαφορετικοί στη συμπεριφορά.
Σκέψου ότι εμένα τα δικά μου με ακολουθούν παντού (μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτιο) και κάθονται δίπλα μου ακόμα κι αν εγώ δεν ασχοληθώ καθόλου μαζί τους και κάνω κάτι άλλο. Το τσουρεκάκι μου γουργουρίζει με το που με βλεπει, χωρίς να την ακουμπήσω καν. Ο Βίκτωρας πάντα μα πάντα με υποδέχεται στην πόρτα, όταν φτάνω σπίτι, με γουργουρητά και τρίβεται στα πόδια μου.
Κι επίσης να ξέρεις ότι τα βράδυα θα θέλει να κοιμάται μαζί σου:D

ξέρετε τι άλλο με εχει τρελάνει?? οτι την αφηνω λιγη ωρα να κανει βόλτες και σε κανενα πεντάλεπτο κλαίει και ηρεμεί μόλις ακούσει την φωνη μου!!!(φυσικα εννοειται οτι ειναι ταϊσμένη ξεκούραστη κ καθαρή)

Το γατακι μου πεθανε.....γιατι εκανα οτι μπορούσα???:bye::bye:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back