Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Ευχαριστω παιδια :) :) :)

Τελικα αυτο το απιστευτα χαδιαρικο γατακι μου, τι λετε να ειναι..? ημιαιμο σημειωνω ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω παιδια :) :) :)

Τελικα αυτο το απιστευτα χαδιαρικο γατακι μου, τι λετε να ειναι..? ημιαιμο σημειωνω ?

Μάλλον ημίαιμο, αλλά είθισται το βιβλιάριο υγείας να το συμπληρώνει ο κτηνίατρος, οπότε ας μην σε απασχολεί:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ναι ναι:D
εχει ξεθαρεψει παρα πολυ!!!!
σημερα τον εβγαλα λιγο στο μπαλκονι μαζι μου αλλα δε θα τον αφηνω γιατι ειναι κηνυγιαρης και φοβαμαι!
θα δω μηπως του αγορασω λουρακι-σαμαρακι...:confused:
του πηρα κ αμμολεκάνη σκεπαστη,τη δεχτηκε,βεβαια του εβγαλα το πορτακι για να συνηθισει:P

καλημερα!!!!!!!!!:):):):)
μια ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω..
μου ειπε ο γιατρός ότι έχει στα αυτακια
του ψώρα.μου συνέστησε παραφινέλαιο ,αλλα δεν φευγουν και θέλω κάτι πιο δραστικό.θα τον πάω για εμβόλιο σε 10 μέρες περίπου αλλά μέχρι τότε δε θέλω να υποφέρει..
τον πήρα και μου είπε να του βάλω αμπούλα stronghold αλλά αυτό δεν είναι παράσιτα??
μια θεία μου μου είπε οτι στη δική της έβαλε dexoril 1 μιση ml ενεσης .ωτικές σταγόνες είναι..
τι λέτε??????
να τον πάω καλύτερα στο γιατρό ή να του βάλω dexoril?:confused:

του ψώρα.μου συνέστησε παραφινέλαιο ,αλλα δεν φευγουν και θέλω κάτι πιο δραστικό.θα τον πάω για εμβόλιο σε 10 μέρες περίπου αλλά μέχρι τότε δε θέλω να υποφέρει..
τον πήρα και μου είπε να του βάλω αμπούλα stronghold αλλά αυτό δεν είναι παράσιτα??
μια θεία μου μου είπε οτι στη δική της έβαλε dexoril 1 μιση ml ενεσης .ωτικές σταγόνες είναι..
τι λέτε??????
Καλησπερα.:)
Ποτέ να μην δινεις φαρμακα επειδη μας το λεει η θεια μας,ο φιλος μας,ο μπαρμπας μας κλπ.ΜΟΝΟ οτι λεει ο γιατρος.
Αν δεν σε ικανοποιει αυτος ο γιατρος,πηγαινε σε αλλον,αλλα σαφως ΟΧΨΙ φαρμακα χωρις να το πει ο κτηνιατρος.:)

Οπωσδήποτε, χωρίς έγκριση κτηνίατρου, δεν δίνουμε τίποτε! :thumbup:

ναι ναι ναι:D
εχει ξεθαρεψει παρα πολυ!!!!
σημερα τον εβγαλα λιγο στο μπαλκονι μαζι μου αλλα δε θα τον αφηνω γιατι ειναι κηνυγιαρης και φοβαμαι!
θα δω μηπως του αγορασω λουρακι-σαμαρακι...:confused:
του πηρα κ αμμολεκάνη σκεπαστη,τη δεχτηκε,βεβαια του εβγαλα το πορτακι για να συνηθισει:P

:clapup:Μπράβο σου και πολύ καλά τα πας με τη φροντίδα του κούκλου σου:D
Καλώς έβγαλες το πορτάκι, κι εγώ έτσι είχα κάνει με τη δική μου που ήταν μικρούλα ακόμη και το φοβόταν.
Αργότερα το πρόσθεσα και μια χαρά το συνήθισε:)
Θα σου συνιστούσα περίφραξη, μην εμπιστευτείς ποτέ να τον αφήσεις μόνο του με ανοχύρωτο μπαλκόνι:worry:
Όσο για το λουράκι-σαμαράκι, επειδή το φοράμε κι εμείς:P και μας έχει σώσει, θα σου έλεγα να αρχίσεις να του το βάζεις από τώρα το σαμαράκι να το συνηθίζει όσο είναι μικρούλης, γιατί όσο μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολα θα το δεχτεί.
Αυτό μου το συμβούλεψε κι η κτηνίατρος όταν της είχα πει οτι προτίθεμαι να το χρησιμοποιήσω κι έτσι έκανα.
Το καλοκαίρι δε, που την είχα πάρει μαζί μου στις διακοπές στο σπίτι στο χωριό, την έβγαζα στο μπαλκόνι που δεν είχε περίφραξη και αποδείχτηκε σωτήριο εργαλείο. Άσε που στο ταξίδι της επιστροφής, έβγαλα και τη γατούλα μου με το λουράκι να ξεμουδιάσει στη μέση της διαδρομής και πολύ το χάρηκε:) Τριγύριζε και μύριζε καινούργιες μυρωδιές εκστασιασμένη:P

τι λέτε??????

Ο κτηνίατρος όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, είναι ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί γι αυτό και για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα υγείας των γατιών μας, ή απορίες μας. Αν η θεραπεία δεν σου φαίνεται αποτελεσματική, ζήτα μια άλλη, αλλά μόνο από το γιατρό. :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ο κτηνίατρος όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, είναι ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί γι αυτό και για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα υγείας των γατιών μας, ή απορίες μας. Αν η θεραπεία δεν σου φαίνεται αποτελεσματική, ζήτα μια άλλη, αλλά μόνο από το γιατρό. :)

Οπωσδήποτε, χωρίς έγκριση κτηνίατρου, δεν δίνουμε τίποτε! :thumbup:

Καλησπερα.:)
Ποτέ να μην δινεις φαρμακα επειδη μας το λεει η θεια μας,ο φιλος μας,ο μπαρμπας μας κλπ.ΜΟΝΟ οτι λεει ο γιατρος.
Αν δεν σε ικανοποιει αυτος ο γιατρος,πηγαινε σε αλλον,αλλα σαφως ΟΧΨΙ φαρμακα χωρις να το πει ο κτηνιατρος.:)

ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!!!!
ειμαι λιγο μπερδεμένη για την τελικη επιλογή κτηνιατρου γιατι σε δυο που το εχω παει εχουν τα υπερ και τα κατα ,κατα τη δικη μου πάντα εκτιμηση .
αυτο που μου ειπαν και οι δυο ειναι ΜΠΑΝΙΟ!! επειδη τον βαζω στο κρεβατι..
να ανησυχω δλδ??
Ο γατούλης δεν εχει τιποτα αλλα μπορει να φερει μυκητες...
μπορω να ρωτησω καποιον με προσωπικο μηνυμα για το αν γνωριζει καποιον απο τους δύο που εχω πάει το μωρό μου??:confused:

ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!!!!
ειμαι λιγο μπερδεμένη για την τελικη επιλογή κτηνιατρου γιατι σε δυο που το εχω παει εχουν τα υπερ και τα κατα ,κατα τη δικη μου πάντα εκτιμηση .
αυτο που μου ειπαν και οι δυο ειναι ΜΠΑΝΙΟ!! επειδη τον βαζω στο κρεβατι..
να ανησυχω δλδ??
Ο γατούλης δεν εχει τιποτα αλλα μπορει να φερει μυκητες...
μπορω να ρωτησω καποιον με προσωπικο μηνυμα για το αν γνωριζει καποιον απο τους δύο που εχω πάει το μωρό μου??:confused:

Κατ'αρχήν, μ'αυτό που σου συνέστησαν οι δυο κτηνάτροι, αρχίζω κι αμφιβάλλω αν κάνω καλά που η δική μου μοιράζεται κανονικότατα το κρεββάτι μαζί μου, χωρίς ποτέ να την έχω κάνει μπάνιο:P
Βέβαια ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι (άντε και στο μπαλκόνι που βγαίνει τα πρωινά να πάρει λιακάδα)και τα πατούσια της τα καθαρίζει εκτός από μόνη της όταν πλένεται και στο νιπτήρα που πηδάει όταν τρέχει νερό:P Κατά τα άλλα, με τις αποπαρασιτώσεις επιπλέον, τη θεωρώ καθαρή και ουδέποτε με απασχόλησε το θέμα να τη σαπουνίσω. Πάλι δεν ξέρω...:hmm:

Για τους κτηνίατρους που ρωτάς, καλύτερα πρώτα να ανακοινώσεις σε ποιά περιοχή μένεις (που υποθέτω εκεί κοντά στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον θα είναι και το ιατρείο τους)να απαντήσουν τα μέλη που μένουν στην ίδια περιοχή και πιθανότατα να τους έχουν επισκεφθεί και κατόπιν να απευθυνθείς στα συγκεκριμένα αυτά μέλη στέλνοντας π.μ. με τα ονόματα των γιατρών για να σου πουν τη γνώμη τους:)

ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυ:)
εχω εκπλαγει απο το ποσο ενημερο ειναι το forum και απο την αγάπη ολων σας για τα γατάκια!!!:D:D:D
εγω μένω στο ιλιον αλλά θα ηθελα εναν κτηνίατρο που θα ασχοληθεί και με τον κούκλο μου λεπτομερώς ,με αγάπη ,αλλά θα με ενημερώσει και για το τι πρέπει να κάνω ουτως ωστε να ειμαι και εγω ησυχη για τη δική μου υγεία!
τον λατρεύω και δε θέλω να φοβάμαι μήπως μου μεταδώσει κάτι!!!
Όποιος μου απαντήσει θα το εκτιμήσω πάρα πάρα πολύ γιατι ειμαι καινούρια γατομαμα και δε γνωρίζω:P

παιδια καλημερα!!!!!!
ξερει κανεις τι δηλωνει να βγαζει το γατουλινι τη γλωσσα του εξω
ακουγεται χαζο ,αλλα με εχει προβληματισει..
μου φαινεται παραξενο!!!:confused:

Πότε το κάνει αυτό;
Μήπως το κάνει μετά από έντονο παιχνίδι, τρέξιμο κ.λπ.;

δεν εχω παρατηρησει!!!:confused:
τονν πηγα σημερα στο γιατρο,του εκανε επαναληπτικο ,του εξετασε δειγμα απο τα αυτακια του και αποφανθηκε αφου το ειδε στο μικροσκοπιο οτι ειναι ωτοακουστικη ψωριαση και θα βαλουμε κολλυριο .οσο για τη γλώσσα μου είπε οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο!!
μου κανει εντυπωση που μου ειπε οτι αρχιζει και εχει ορμες υστερα απο εξεταση στους ορχεις του και αφου του ειπα οτι ειναι επιθετικουλης μερικες φορες,τρεχει πολυ ,δαγκωνει τα πανατα αλλα χωρις διαθεση να παιξει και μαλιστα χθες συγκεκεριμενα κουνουσ εμε μανια τα πισια του ποδαρακια κα τα δάγκωνε!!:confused:

PhotoChooser-e479af35-2e12-4ce2-8dc1-cd2eebb2772a.jpg
ατενίζοντας τη βροχη:P

Συνημμένα

• PhotoChooser-e479af35-2e12-4ce2-8dc1-cd2eebb2772a.jpg
    926,8 KB · Εμφανίσεις: 46
  • PhotoChooser-e479af35-2e12-4ce2-8dc1-cd2eebb2772a.jpg
    926,8 KB · Εμφανίσεις: 46
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Νέο γατάκι και νέα ιδιοκτήτρια

Καλημέρα! Επειδή η τελευταία γάτα που είχα ήταν όταν ήμουν παιδάκι κι όχι σε διαμέρισμα τότε, έχω τώρα σε κάποιες απορίες.
Πρόκειται να υιοθετήσω ένα γατάκι 1,5 μηνών το οποίο βρήκε μια κοπέλα στο δρόμο πριν από ένα μήνα και το φροντίζει προσωρινά.
Έχω τις εξής απορίες: Πρώτον, απ' ό,τι έμαθα το χε με πάνα και δε ξέρω αν σε μένα θα μάθει την άμμο ή θα κάνει την ανάγκη του από δω κι από κει.. Τι να κάνω για να το μάθω να πηγαίνει στην άμμο; Δεύτερον, μήπως πάθει κάποιο είδος σοκ που θα αλλάξει περιβάλλον και τι να κάνω για να είναι ομαλή η μετάβαση του;
Το θέλω πολύ το γατάκι, μόλις το είδα μου κλεψε τη καρδιά αλλά είμαι πολύ άπειρη, δεν έχω ξαναφροντίσει μόνη μου γατάκι. Έχω κι ένα θέμα με την καθαριότητα κι επειδή καθημερινά λείπω περίπου 6 ώρες απ' το σπίτι θέλω να μάθει την άμμο. Κυρίως όμως θέλω να ναι χαρούμενο και καλά το γατάκι σπίτι μου.. Μπορείτε να με βοηθήσετε στις απορίες μου;

Απάντηση: Νέο γατάκι και νέα ιδιοκτήτρια

1ον καλως ηρθες και με το καλο να παραλαβεις τον μπομπιρα 2ον με πανα γατακι;;;!δεν το χω ξανακουσει..1.5μηνων ειναι πολυ μεγαλο κ φυσικα επρεπε να πηγαινει ΗΔΗ στην αμμο..η μεταβαση δεν ειναι τιποτα να του παρςις μια κλειστη αμμολεκανη καλυτερα χωρις πορτακι μπροστα και θα δεις μολις το βαλεις θα κανει την αναγκη του και θα πηγαινει μονο εκει να σαι σιγουρη..τωρα για την πρωτη μερα που θα ρθει σπιτι σου να το βαλεις σε ενα δωματιο με το φαγητο νερο και την αμμο του και για τις πρωτες μερες να το χεις εκει μολις σε συνηθισει μπορεις να το αφησεις σιγα σιγα να εξερευνει το σπιτι ολους τους χωρους του..θα τα πας περιφημα οι γατες με πολυ αγαπη και λιγη φροντιδα ειναι πανευτυχείς:) Α να του παρεις παιχνιδια με κορδονια τρελαινονται τα γατια Επισης ειναι η ωρα του για τα πρωτα εμβολια πρεπει να τα κανει τ ρα καθως και ενα τσεκ απ γενικο καθως και πρεπει το φαγητο του να ναι ιδιο μ αυτο που του δινει η φιλη σου και μετα σιγα σιγα ανακατευεις με καλης ποιοτητας κροκετς για γατακι αν δεν του δινει ηδη σηλαδη..Ελπιζω να παρεις γρηγορα και ολα θα ναι τελεια θελουμε και φωτο φωτο φωτο :)

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση :) Ναι κι εμενα μου φανηκε πολυ περιεργο αυτο με την πανα, δε ξερω, ισως γιατι οταν το βρηκε σε καδο ηταν σε κακα χαλια το καημενο και ειχε και διαρροια αρχικα, δεν ξερω.. Θα μιλησω τις επομενες μερες μαζι της για λεπτομερειες. Απλως γι αυτο φοβαμαι μηπως δε μαθει την αμμο, επειδη εχει συνηθισει αλλιως. Του εχω παρει μια ανοιχτη λεκανη για αρχη για να του ειναι ευκολο επειδη ειναι μικρο, ελπιζω να του κανει :) Κι εγω σκεφτομουν αρχικα να το εχω σε ενα δωματιο με τα πραγματακια του. Του εχω παρει κατι παιχνιδακια, ονυχοδρομιο, μαξιλαρακι και κουβερτακι για να τον υπνο.. Του τα χω ολα ετοιμα, ελπιζω να αισθανθει ανετα κ αυτο :)

Δεν υπάρχει περίπτωση γατούλα να μην πηγαίνει στην άμμο της. Μπορεί να χρειαστεί μια δυό μέρες, επειδή είναι πολύ μωράκι να του δείξεις εσύ αλλά μετά θα μάθει αμέσως. Μόλις τρώει θα το παίρνεις και θα το βάζεις στην άμμο, θα του πιάνεις τα δύο μπροστινά ποδαράκια και θα σκάβεις με αυτά μαλακά την άμμο. Θα μάθει στο άψε σβήσε.

Δεν υπάρχει περίπτωση γατούλα να μην πηγαίνει στην άμμο της. Μπορεί να χρειαστεί μια δυό μέρες, επειδή είναι πολύ μωράκι να του δείξεις εσύ αλλά μετά θα μάθει αμέσως. Μόλις τρώει θα το παίρνεις και θα το βάζεις στην άμμο, θα του πιάνεις τα δύο μπροστινά ποδαράκια και θα σκάβεις με αυτά μαλακά την άμμο. Θα μάθει στο άψε σβήσε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αγχώνομαι γιατί έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ για γατούλες που είτε δε τις χρησιμοποιούν είτε μια τις χρησιμοποιούν μια όχι, μια ουρούν στα σκεπάσματα.. Και το λέω επειδή θα ήθελα σταδιακά να το αφήσω σε όλο το σπίτι, τελείως ελύθερο και όχι να το περιορίσω σ ένα χώρο, να γίνει το σπίτι μου και δικό του σπιτάκι! :)

Αγαπητέ lamma καλώς ήρθες στην παρέα μας και με το καλό να δεχτείς το μπομπιράκι σου! :)
Μην αγχώνεσαι, το μικράκι θα μάθει γρήγορα στην άμμο του. Όπως είπαν και οι προλαλήσασες, άντε να δυσκολευτεί 1-2 μέρες, από εκεί και πέρα θα το μάθει οπωσδήποτε. Υπάρχει περίπτωση γατούλες να ουρούν/αφοδεύουν εκτός άμμου, αλλά αυτό συνήθως οφείλεται είτε σε κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε σε ψυχολογικό. Δηλαδή μια ξαφνική αλλαγή που στρέσσαρε τη γατούλα κλπ. Από την άλλη, σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ ευπροσάρμοστα. Εγώ όταν πήρα την πρώτη μου γατούλα-ήταν πολύ ξαφνικό, ούτε άμμο και φαγητό δεν είχα!-αναγκάστηκα 2 φορές μέσα σε έναν μήνα να την πάω σε φίλες μου να την κρατήσουν, γιατί είχα προγραμματισμένα ταξίδια. Ε, τίποτα δεν έπαθε! Έτρεχε και στα άλλα σπίτια σαν κατσικάκι! Αν είναι λίγο φοβικό το δικό σου, οκ, θα κρύβεται στην αρχή, αλλά πολύ σύντομα θα συνηθίσει και... σίγουρα θα γίνει ευτυχισμένο με την αγάπη που ήδη του έχεις! Να είσαι σίγουρος! ;)

ρατσα

γεια σασ βρηκα προχθεσ μια αδεσποτη γατουλα και επειδη καθε γατα εχει τισ ιδιετεροτητεσ τησ μπορειτε να μου πειτε τι ρατσα ειναι και τι φροντιδα χρειαζεται(χτενισμα..)ειναι αρσενικο :):D:worry::confused::hmm::clapup:
P6040124.jpg

P6040122.JPG

Συνημμένα

• P6040124.jpg
    P6040124.jpg
    2,2 MB · Εμφανίσεις: 247
  • P6040122.JPG
    P6040122.JPG
    660,8 KB · Εμφανίσεις: 94
  • P6040124.jpg
    P6040124.jpg
    2,2 MB · Εμφανίσεις: 247
  • P6040122.JPG
    P6040122.JPG