Γάτες και ΚΤΕΛ

Δεν ήταν σε ΚΤΕΛ αλλά σε λεωφορείο, στην Αθήνα. Μπαίνω με τον Βαλτάσαρ στο κλουβί του να πάμε στην κτηνίατρο. Μου λεει ακριβώς τα ίδια ο οδηγός του λεωφορείου, περί αλλεργίας και μλκίες. Φωνάζω κι εγώ, Έχει κανείς αλλεργία στις γάτες; Απαντούν κάμποσοι Όχι, του λεω, Εγώ, πάλι, έχω αλλεργία στη βλακεία, αλλά τι να κάνω, το διακινδυνεύω. Ακυρώνω το εισιτήριο, στρογγυλοκάθομαι, εκείνος το βούλωσε κι εμείς πήγαμε στην κτηνίατρο μια χαρά.

EPIC!!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ζωάκια vs ΚΤΕΛ 1-0

Έψαχνα να βρω ένα θέμα που να έχουν γίνει σχετικές δημοσιεύσεις αλλά μάλλον είναι όλα στις Καταγγελίες.
Κάντε λίγη δίαιτα στις γατούλες σας και ξεκινάμε..
Ελεύθερη η μεταφορά ζώων με ΚΤΕΛ . Υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.

πηγή adespoto.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάλι καλά που πέρασε αυτός ο νόμος, είμαι πολύ χαρούμενη:clapup: . Θα εκτυπώσω και το νόμο έτσι ώστε αν αντιμετωπίσω πρόβλημα με κανέναν κομπλεξικό να του τον τρίψω στη μούρη:mad:

Απάντηση: Ζωάκια vs κτελ 1-0

επιτέλους!!!!!:D

Απάντηση: Ζωάκια vs κτελ 1-0

Να και κάτι καλό,και οι ξινές φάτσες που στραβοκοιτάνε λες και κρατάς το διάβολο της τασμανίας πλέον μου είναι διασκεδαστικές:D

τώρα δεν έχω καταλάβει!
εγώ που θέλω μεθαύριο να κάνω δρομολόγιο Ηράκλειο-Ρέθυμνο,πήγα πήρα στην γατούλα μου τσάντα μεταφοράς!
θα μπορέσω να την ανεβάσω πάνω? αν αντιδράσουν τι πρέπει να τους πω?
δεν θέλω να την βάλω κάτω στις αποσκευές. Προτιμώ να μην την πάρω ποτέ παρά να την αφήσω κάτω :'(
τι μπορώ να κάνω?

Εγώ που είχα πρόβλημα με έναν γελοίο οδηγό ακύρωσα το δρομολόγιο κ πήγα την επόμενη μέρα με εκτυπωμένο το νόμο,κ από εδώ κ στο εξής πάντα θα τον κουβαλάω όποτε ταξιδεύω...ασχέτως αν ένας άλλος οδηγός με έβγαλε κ τρελή ότι δεν τον έχω καταλάβει σωστά το νόμο αλλά ευτυχώς με άφησε να πάρω πάνω το γάτο μου. :P

με το νόμο εκτυπωμένο το δέχτηκαν?
το ανέβασες πάνω δηλαδή?
έχει χαλάσει ο εκτυπωτής μου και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω :(

Το δέχτηκαν με χίλια ζόρια δυο-τρεις μ...κες επειδή τους απείλησα ότι θα τους κάνω αναφορά. κ εγώ δεν έχω εκτυπωτή κ έτσι τον αποθήκευσα σε φλασάκι κ πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο να μου το εκτυπώσουν. μάλιστα πήγα κ στα ΚΕΠ για επικύρωση κ μου είπαν ότι δεν χρειάζεται γιατί είναι έγκυρος νόμος;)

https://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/4Α861-ΒΩΟ πάρε κ το λινκ που έχει τον νόμο ώστε να τον αποθηκεύσεις;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
α υπέροχα!
εφόσον υπάρχει νόμος ας τολμήσουν ν μου πουν κάτι.
βέβαια επειδή είμαι φοιτήτρια και θα με δουν μικρή ενδέχεται να με βγάλουν τρελή.
Αν και είναι υποχρεωμένοι να τον γνωρίζουν αναλυτικά το νόμο!
πρώτη φορά θα ταξιδέψω με ζωάκι και το γατί μου είναι μικρό και έχω αγχωθεί.
χρειάζεται να έχω κάτι άλλο μαζί μου?

Ο νόμος λέει ότι είναι απαραίτητο να δείχνεις το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου. ευτυχώς εμένα δεν μου το ζήτησαν γιατί δεν έχω βγάλει ακόμα:P Πάντως όσον αφορά το ότι είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το νόμο, εγώ σε όσους έπεσα μου το έπαιζαν ανήξεροι κ μου έλεγαν ότι εδώ κ χρόνια τα ζώα πάνε κάτω στις αποσκευές επειδή μπορεί να υπάρχει κάποιος αλλεργικός. Ένας μάλιστα μου είπε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει ενώ ακούει νιαουριτά κ ότι θα του λερώσει το λεωφορείο:eek: (πώς γίνεται μέσα από τη γατοφόρο να του το λερώσει ακόμα το έχω περιέργεια). Αυτός ο συγκεκριμένος ήταν ο πρώτος οδηγός που τελικά ακύρωσα το δρομολόγιο κ πήγα αμέσως να βγάλω το νόμο.

θα του λερώσει το λεωφορείο?
μάλιστα! από τότε έχεις ταξιδέψει κανονικά?
οι όλοι περίεργοι?

σχεδόν όλοι περίεργοι αλλά μόλις τους έδειχνα το νόμο κ απειλούσα για καμιά αναφορά τότε πήγαιναν πάσο κ με άφηναν να τον πάρω πάνω:P

που βρίσκεις βιβλιοπωλείο ανοιχτό όμως? :hmm:
έχω αγχωθεί γιατί δεν το χω πολύ με αυτά

όλο και κάποιο θα βρεις ανοιχτό που να εκτυπώνουν:P ή κανένα μαγαζάκι που είναι αποκλειστικά για εκτυπώσεις,φωτοτυπίες κτλ:P

Αν και δεν έχω διαβάσει τον νόμο σίγουρα θα απαιτείται για οποιο ζώο ταξιδεύει να πιστοποιείται η υεγιονομική κατάσταση του και σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί π.χ. ζώο μέσα σε κλουβί. Προσωπικά για διάφορους λόγους δε συμφωνώ με την νομοθεσία αυτή.

Συμφωνώ ότι τα ζώα δε πρέπει να τοξεύουν με τις απσσκευές αλλά από την άλλη όχι και στον χώρο τον επιβατών. Πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τα ζωάκια σε κάθε λεωφορείο. Επίσης για να συντηρούνται αυτοί οι χώροι πρέπει οι κάτοχοι ζώων που χρησιμοποιουν κτελ για την μεταφορά τους να πληρώνουν και λίγα λεφτά παραπάνω.

οκ ιδανικά συμφωνώ μαζί σου.
αλλά στην παρούσα κατάσταση εγώ την γάτα μου κάτω δεν την αφήνω και εφόσον έχω τον νόμο να με στηρίζει θα ψάξω να βρω το δίκιο μου.
αν και πολύ φοβάμαι ότι θα αρπαχτούμε

Αν και δεν έχω διαβάσει τον νόμο σίγουρα θα απαιτείται για οποιο ζώο ταξιδεύει να πιστοποιείται η υεγιονομική κατάσταση του και σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί π.χ. ζώο μέσα σε κλουβί. Προσωπικά για διάφορους λόγους δε συμφωνώ με την νομοθεσία αυτή.

Συμφωνώ ότι τα ζώα δε πρέπει να τοξεύουν με τις απσσκευές αλλά από την άλλη όχι και στον χώρο τον επιβατών. Πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τα ζωάκια σε κάθε λεωφορείο. Επίσης για να συντηρούνται αυτοί οι χώροι πρέπει οι κάτοχοι ζώων που χρησιμοποιουν κτελ για την μεταφορά τους να πληρώνουν και λίγα λεφτά παραπάνω.

Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι πως δεν θα δούλευε αυτό..Γιατί πολλοί ιδιοκτήτες ζώων δεν ξέρουν τίποτα για τα ζώα που έχουν και μπορεί να μην είναι καθαρά, να μην έχουν τον έλεγχό τους κτλ....
Αλλά από την άλλη στην Ελλάδα, ούτε τους ειδικούς χώρους των κτελ θα εμπιστευόμουν ακόμη και να υπήρχαν...

Πάντως, σε άλλες χώρες που έχω επισκευτεί, τέτοια κολλήματα δεν υπάρχουν. Σουηδία, απλά κάθεσαι σε ξεχωριστό κομμάτι του τρένου πχ μαζί με το ζωάκι σου. Αλλά ιδιαίτερα στην Ισπανία(Βαρκελώνη), αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το γεγονός ότι οι τετράποδοι επιτρέπονταν σε όλους τους χώρους σχεδόν! Παντού, μα παντού, ήταν άνθρωποι με σκυλάκια και γατάκια (σε γατοφόρο)! Μετρό, τρένο, λεωφορείο, αντίστοιχα κτελ....! Κυριολεκτικά, σε όλα τα μέσα! Ήταν παντού! Μέχρι και ιδιοκτήτρια με περιστέρι είδα:P
Κι όμως όλα καθαρά και ήρεμα.....
Όπως και να έχει, το ζώο πρέπει να είναι με τον ιδιοκτήτη για πολλούς και διάφορους λόγους..Η γνώμη μου αυτή..
Ελπίζω όλα να πάνε καλά αύριο για σένα και να μας ενημερώσεις για το πώς πήγε, να ξέρουμε και εμείς τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε ανάλογες καταστάσεις..:)

Γειά σας! Είναι η πρώτη φορά που έχω ένα γατάκι κ το έχω ψάξει πολυ το θέμα γιατί ταξιδεύω συχνά! Χρησιμοποιώ το ΚΤΕΛ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κ ευτυχώς δεν έχει υπάρξει πρόβλημα ποτέ κ κανένας δεν μου έχει πει τίποτα! Υπάρχει νόμος κ λέει πως είναι υποχρεωτικό να ταξιδεύουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τα κατοικίδια στον χώρο επιβατών (αρκεί να πληρούνται κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις) κ πως αν ο οδηγός ή ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου φέρει αντιρρήσεις θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.
Ο νόμος υπάρχει εδώ: https://www.adespoto.gr/index.php?op...xoroy-epibaton&catid=35:generalnews&Itemid=67 :)

Λοιπόν, τελικά πήγα στον σταθμό κτελ Ηρακλείου,νωρίτερα ώστε να βγάλω εισιτήριο και φεύγοντας ρώτησα έναν τυχαίο οδηγό εάν οι γάτες μπαίνουν μέσα και αν γνωρίζουν τον νόμο. Ο οδηγός ήταν πολύ ευγενικός και μ είπε πως δέχονται τα ζώα πάνω αρκεί να έχουν μαζί βιβλιάρειο υγείας και να είναι κάπου κλειστά. Όταν ήρθε η ώρα να φύγω,μπήκα έκατσα κανονικά στην θέση μου με την γάτα (ρώτησα και την διπλανή μου αν έχει πρόβλημα) και κανείς δεν μ είπε τίποτα. Βέβαια υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην με είδαν καθώς έβρεχε,γινόταν χαμός και ήταν αρκετά σκοτεινά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back