Γάτες και ΚΤΕΛ

Αν και υπάρχει λογικη σε αυτά που λέτε πιστεύω ότι σκέφτεστε εγωκεντρικά, διαφωνώ να μπαίνουν τα ζώα στα ΚΤΕΛ χωρίς κανέναν έλεγχο στις παρασιτώσεις και στα εμβόλια. Επίσης δε συμφωνώ με την λύση αυτοί που έχουν αλλεργία να πάρουν τα χάπια τους (όταν ταξιδεύουν),

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαφωνα οσο θες φοκο...ο νομος πλεον..ειναι νομος..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και υπάρχει λογικη σε αυτά που λέτε πιστεύω ότι σκέφτεστε εγωκεντρικά, διαφωνώ να μπαίνουν τα ζώα στα ΚΤΕΛ χωρίς κανέναν έλεγχο στις παρασιτώσεις και στα εμβόλια. Επίσης δε συμφωνώ με την λύση αυτοί που έχουν αλλεργία να πάρουν τα χάπια τους (όταν ταξιδεύουν),

Εσύ ταξιδεύεις με το βιβλιάριο υγείας σου;

Κι εγώ δεν συμφωνώ να ταξιδεύουν - ειδικά καλοκαιριάτικα - όσοι έχουν πάρει διαζύγιο με το νερό και το σαπούνι.
Τι να κάνουμε δηλαδή, να τους κάνουμε ένα αφρολουτράκι πριν ανέβουν στο λεωφορείο; :eek:
Η αλλεργία είναι και μια πολύ βολική δικαιολογία που μπορεί να προβάλλει κάποιος ο οποίος αντιπαθεί τα ζώα, τα σιχαίνεται, τα φοβάται κλπ.
Οπότε θα πρέπει να ζητάει ο οδηγός ή ο ελεγκτής και την ιατρική βεβαίωση από αυτόν ο οποίος επικαλείται ότι πάσχει από αλλεργία;

Φυσικά δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν όντως άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν πράγματι από κάποια αλλεργία οπότε το πρόβλημα ίσως να λυθεί με το να καθίσει σε κάποια θέση μακριά από τον άνθρωπο που ταξιδεύει με το κατοικίδιο του.
Αν και πάλι έχει τόσο έντονο πρόβλημα, ας πάρει το χάπι του.
Υποθέτω πως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τόσο έντονη αλλεργία θα έχει πάντα τα χάπια του μαζί του...

Ως προς αυτό:

διαφωνώ να μπαίνουν τα ζώα στα ΚΤΕΛ χωρίς κανέναν έλεγχο στις παρασιτώσεις και στα εμβόλια.

Τα εμβόλια - με εξαίρεση αυτό της λύσσας που δεν υπάρχουν κρούσματα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια - δεν γίνονται για να μη μεταδοθούν ασθένειες από την γάτα στον άνθρωπο αλλά για την υγεία του ίδιου του ζώου...

Τα εμβόλια - με εξαίρεση αυτό της λύσσας που δεν υπάρχουν κρούσματα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια - δεν γίνονται για να μη μεταδοθούν ασθένειες από την γάτα στον άνθρωπο αλλά για την υγεία του ίδιου του ζώου...

Προφανώς τα εμβόλια που γίνονται για νόσους που δε μεταδίδονται στον άνθρωπο δε με νοιάζουν.

η χλαμυδίωση της γάτας είναι ζωονόσος (μπορεί να γίνει πρόληψη με εμβόλιο)

το εμβόλιο της λύσσας επιβάλλεται με νόμο στην Ελλάδα να γίνεται κάθε χρόνο (κολλάει τον άνθρωπο πιο σπάνια από παλιά εξαιτίας της πρόληψης).

αποπαρασίτωση (είναι νομίζω εύκολα αντιληπτό ότι πολλά παράσιτα της γάτας μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο)

Διαφωνώ με την ελεύθερη πρόσβαση των ζώων χωρίς έλεγχο βιβλιαρίων (θα προτιμούσα πιστοποίηση απο κτηνίατρο). Αν εφαρμοστεί ελεύθερη πρόσβαση σίγουρα θα μπαίνουν κάποια ζώα παραμελημένα, ή ζώα ανεμβολίαστα και ζώα χωρίς αποπαρασίτωση.

Εσύ ταξιδεύεις με το βιβλιάριο υγείας σου;

Όχι, ο λόγος είναι ότι βρίσκομαι με ανθρώπους συνέχεια συνεπώς θα ήταν παραλογο να μου απαγορεύσουν την είσοδο σε ένα ΜΜΜ ενώ στην συνέχεια θα βρεθώ με άλλους ανθρώπους εκτός λεωφορείου θα τους μιλήσω θα τους ακουμπήσω.

Παρόλα αυτά σε πολλά μέρη ζητάνε βιβλιάριο υγείας ή πιστοποίηση από υγειονομική υπηρεσία (παιδικούς σταθμούς, στρατός, εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ταξίδια σε ενδημικές χώρες).

Διαφωνώ με την ελεύθερη πρόσβαση των ζώων χωρίς έλεγχο βιβλιαρίων (θα προτιμούσα πιστοποίηση απο κτηνίατρο). Αν εφαρμοστεί ελεύθερη πρόσβαση σίγουρα θα μπαίνουν κάποια ζώα παραμελημένα, ή ζώα ανεμβολίαστα και ζώα χωρίς αποπαρασίτωση.

Για να απαιτήσει ένας άνθρωπος που ταξιδεύει με την γάτα του να ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να την έχει στην καμπίνα μαζί του και να την έχει μέσα στην γατοφόρο κι όχι να την βάλει στον χώρο των αποσκευών σα να είναι βαλίτσα, το πιο πιθανό είναι να έχει προνοήσει για την υγεία της με τους απαραίτητους εμβολιασμούς και τις αποπαρασιτώσεις...

Επιπλέον, εάν κάθεσαι μακριά από την γάτα δεν κινδυνεύεις ούτε από τα όποια παράσιτα ούτε από χλαμυδίωση - έχουν παρατηρηθεί πολύ λίγα κρούσματα παγκοσμίως κι αυτά μετά από επαφή με τα ρινικά της υγρά.
Επειδή ο σκοπός του Thread είναι συγκεκριμένος και δεν είναι οι ασθένειες της γάτας και κατά πόσο μπορούν ή όχι να μεταδοθούν στον άνθρωπο, μια τέτοια συζήτηση μπορεί να γίνει σε κάποιο σχετικό μ' αυτό θέμα.

Προφανώς τα εμβόλια που γίνονται για νόσους που δε μεταδίδονται στον άνθρωπο δε με νοιάζουν.

η χλαμυδίωση της γάτας είναι ζωονόσος (μπορεί να γίνει πρόληψη με εμβόλιο)

το εμβόλιο της λύσσας επιβάλλεται με νόμο στην Ελλάδα να γίνεται κάθε χρόνο (κολλάει τον άνθρωπο πιο σπάνια από παλιά εξαιτίας της πρόληψης).

αποπαρασίτωση (είναι νομίζω εύκολα αντιληπτό ότι πολλά παράσιτα της γάτας μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο)

Όχι, ο λόγος είναι ότι βρίσκομαι με ανθρώπους συνέχεια συνεπώς θα ήταν παραλογο να μου απαγορεύσουν την είσοδο σε ένα ΜΜΜ ενώ στην συνέχεια θα βρεθώ με άλλους ανθρώπους εκτός λεωφορείου θα τους μιλήσω θα τους ακουμπήσω.

Παρόλα αυτά σε πολλά μέρη ζητάνε βιβλιάριο υγείας ή πιστοποίηση από υγειονομική υπηρεσία (παιδικούς σταθμούς, στρατός, εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ταξίδια σε ενδημικές χώρες).

Πιο πιθανό είναι να κολλήσεις χλαμύδια από άνθρωπο παρά χλαμύδια γάτας. Οι μεταδοτικές ασθένειες που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές που μεταδίδονται από ζώο σε άνθρωπο. Κόψε και το σεξ, κινδυνεύεις από άπειρες ασθένειες. Αν είσαι νοσηλευτής και ότι άλλο σπουδάζεις, θα έπρεπε να τα γνωρίζεις αυτά. Αν τρομοκρατείς τον κόσμο επίτηδες θα σου πρότεινα να το κάνεις σε νηπιαγωγείο για να γελάνε τουλάχιστον τα παιδάκια. Αν είσαι υποχόνδριος, πρόσεξέ το.

Ταξιδι γατας με κτελ.

αυριο θα ταξιδεψω με τον γατουλη μου με κτελ (Βουλγαρια-Ελλαδα).Το αεροπορικο ηταν μια πικρη ιστορια κοροιδιας... Το ταξιδι θα ειναι περιπου 12-14 ωρες :( και εχω πεθανει στο κλαμα για αυτο που παω να του κανω... Εχω ξαναπαει με αυτην την εταιρια αυτο το ταξιδι και οσα ζωα μπηκαν τοσα βγηκαν ,ζωντανα ευτυχως. Αν δεν εχω περιεργους συνεπιβατες ισως να μπορεσω να τον ανεβασω επανω στην καμπινα . Ηρεμιστηκα μου ειπε ο γιατρος επιβαλονται και στασεις κανουμε καθε 3-4 ωρες οποτε θα βγαινει κ λιγο εξω Κοντεβω να τρελλαθω βοηθεια .Α επισης στην ελλαδα για τα κτελ ειναι υποχρεοτικος νομος προς ολα τα κτελ να εχουν τα ζωα εκτος μπαγκαζιερας? και τι γινεται αν το κτελ ειναι εταιρια του εξωτερικου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tα ΚΤΕΛ,βασικα ειναι ελληνικος οργανισμος.Συμφωνα με τον νεο νομο,οχι μονο επιτρεπεται να βρισκοντα τα κατοικιδια μας στην καμπινα επιβατων(παντα μεσα στην γατοφορο),αλλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα βαζουν στις αποσκευες.
Βγαλε φωτοτυπια τον νεο νομο,το σημειο που αφορα τα ΚΤΕΛ,επικυρωσε τον στην αστυνομια,να εχεις και το βιβλιαριο εμβολιασμων μαζι σου,και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να σου πει τιποτα.Μην δδεχτεις σε καμια περιπτωση να παει στις αποσκευες.Ειναι εγκλημα..και απαγορευεται πλεον απο τον νομο.:)

Δες εδω,για να κατεβασεις τον νομο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, κτελ > τουριστικο λεωφορειο ειναι του εξωτερικου ?

βασικα για την σφραγιδα εχω θεμα γιατι ειμαι βουλγαρια... αλλα αυτο που θελω να ξερω απαξ και το κτελ πατησει ελλαδα το γατι θα ανεβει μαζι μου ? και ασ ειναι του εξωτερικου το κτελ?

χμ,το τουριστικο λεωφορειο ειναι διαφορετικο απο τα ΚΤΕΛ.Ομως...υπαγεται στην ελληνικη νομοθεσια θελω να πιστευω.Εξαλλου,συμφωνα με τον νεο νομο..επιτρεπεται η μεταφορα μικρων ζωων σε ΟΛΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ,ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΛΟΥΒΙ..κλπ.Δεν μπορω να το κανω κοπυ,αλλα ακριβως ετσι το γραφει ο νομος.Κατεβασε τον απο το λινκ που σου εβαλλα πριν.:)

edit:Α..απο βουλγαρια θα ερθεις;Δυστυχως δεν ξερω τι ισχυει εκει,καλο θα ηταν να ψαξεις την εκει νομοθεσια.Παντως στην ελλαδα πλεον δεν επιτρεπεται αυτο.

οκει ¨) αυριο τρεχω για φοτοτυπιες :P

Εψαξα το σαιτ τησ εταιριας και μαλλον για ελληνικη μοιαζει κατς κοπι πειστ και πειτε μου και εσεις
https://www.anh.gr/

Και εμενα ελληνικη μου φαινεται.Οπωσδηποτε τον νομο φωτοτυπια,και επικυρωση απο την αστυνομια.Και να μην υποχωρησεις.:)

μονο με την σφραγιδα θα εχω θεμα. Δεν θα μου ψοφησουν το γατο για μια σφραγιδα .ευχαριστω πολυ ¨)

Ήθελα να ταξιδέψω με τον γατούλη μου που τον είχε αφήσει η μαμά του στο πατρικό μου (είναι στην Αχαία) και να τον μεγαλώσω στην Αθήνα, μιας και είχαμε συνδεθεί αρκετά. Όταν δυνάμωσε κάπως, μιας και τον βρήκαμε αποσκελετωμένο, του κάναμε εμβόλια, αποπαρασιτώσεις και πήραμετο βιβλιαράκι υγείας του κούκλου μου. Πρώτο ταξίδι με κατοικίδιο στη ζωή μου. Ο γάτος ήταν πολύ καλόβολος. Πάω να κόψω εισιτήρια και μου λέει για ζώα υπάρχουν συγκεκριμένα λεωφορεία και έπρεπε να περιμένω 2 ώρες. Λέω ας κάνω υπομονή, μιας και αυτή μου είπε πως υπάρχει και ο νόμος. Ένα μήνα μετά ταξίδεψα πάλι με τον υπεργάτο μου- που κοιμάται σε όλο το ταξίδι κιόλας- για να πάω από Αθήνα στο πατρικό μου με τη μητέρα μου, θέλαμε να ταξιδέψουμε πρωί και φτάσαμε κατάτις 10 παρά, μας λέει για ζώα λεωφορείο στις 14.30, μα λέει η μητέρα μου δεν υπάρχει νωρίτερα, λέει στις 11.30 για ανθρώπους και ότι και τα δρομολόγια που υπάρχουν τα έχουν συμφωνήσει με τη φιλοσοφική (φωνάζοντας κιόλας). Σκεφτήκαμε να πάρουμε λεωφορείο άλλου νομού που είναι πιο κοντά στη περιοχή μας αλλά ήταν μπελάς ωστόσο, πήγε η μάνα μου και ρώτησε αυτούς που είναι μπροστά αποτα λεωφορεία και είπαν να συννενοηθούμε με τον οδηγό. Τελικά κόψαμε για των 11.30 για τους "ανθρώπους" με όποιο ρίσκο, ρωτήσαμε τον οδηγό και είπε μα αν έχει κάποιος αλλεργία κλπ κλπ και τελικά τον πήραμεμε δική μας ευθύνη. Στο μεταξύ του είπε και η μάνα μου στο λεωφορείο των 14.30 οι άνθρωποι δεν θα έχουν αλλεργία και εκείνος μας είπε πως τάχα μου γνωρίζουν για τα συγεκριμένα λεωφορεία (εγώ ποτέ μου δεν ήξερα πως υπάρχουν συγκεκριμένα λεωφορεία, θεωρούσα πως σε όλα επιτρέπονται αρκεί να είναι σε κλουβάκι). Στο λεωφορείο της επιστροφής προς Αθήνα ήταν μια χαρά, μας είπε ο εισπράκτορας κιόλας πως έχει και τροφούλα για το γατούλη.

Ήθελα να τα περιγράψω όλα αυτά, γιατί απορώ τι φοβούνται από ένα μπέμπη 2.5 μηνών που είναι εμβολιασμένος και δεν φοβούνται με όλα τα άλλα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι γενικά... Και στο κάτω κάτω αν ο άλλος έχει αλλεργία είναι η εξαίρεση και θα το σεβόμουν, εγώ θα πήγαινα σε κάποια θέση μακρινή απο εκείνον ή εκείνος να κάνει το αντίστροφο. Είναι υποχρέωση και των δυο. Κάθε φορά θα βλέπω τον γάτο μου και θα απορώ τι φοβούνται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 10347610_534673483343579_7683934276704879593_n.jpg
    10347610_534673483343579_7683934276704879593_n.jpg
    102,5 KB · Εμφανίσεις: 28
τον κακό τους τον καιρό!κ συγχωρήστε με κιόλας απλά δεν εντέχω άλλο αυτήν την απόλυτη αμάθεια κ κουτοπονηριά...σε όλα τα λεωφορεία μπαίνουν τα ζώα.την επόμενη φορά αν έχεις πρόβλημα κ υπομονή κάλεσε αστυνομία.ξαφνικά θα αλλάξουν στάση.επίσης πες τους πως ακόμα κι αλλεργία αν έχει κανείς πρέπει να αγγίξει τη γάτα.δε μεταδίδεται η αλλεργία με τον αέρα.
τι να πω πια...μόνο το προφανές.πως ο γατούλης είναι ένας κούκλος,κύριος κ εσύ άξια για μπράβο που τον έσωσες κ τον φρόντισες.
οι υπόλοιποι ας ζήσουν στο τραγικό φτωχό από αγάπη μικρόκοσμό τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν είχα όρεξη θα το προχωρούσα, αλλά διανύω μία περίοδο που δεν αποφεύγω τις εντάσεις. Αυτοί άξιοι της μοίρας τους θα είναι πάντα. Πάντως στα ΚΤΕΛ παρατηρώ τα μόνα που χαίρονται ειλικρινά με το γάτο είναι τα παιδάκια, που είτε βλέπουν αμυδρά το γάτο από τις λωρίδες που έχει στο πλάι το καλάθι μεταφοράς είτε από μπροστά που έχει τη πορτούλα.

Δυστυχως τα ΚΤΕΛ οντως εχουν βγαλει κανονισμο που λεει οτι μονο ενα δρομολογιο δεχεται ζωα,και ειναι αναρτημενο συνηθως στα δρομολογια.
Το θεμα ειναι,ποσο νομιμο ειναι αυτο,ο νομος δεν μιλαει για συγκεκριμενα δρομολογια,παντως ΝΑΙ..σιγουρα ειναι κανονισμος των ΚΤΕΛ αυτο.
Πιστευω πως το καλυτερο ειναι παντως να ξερετε ποιο δρομολογιο ειναι και να πηγαινετε με αυτο.Αλλιως,καντε καταγγελια να δουμε κατα ποσο ειναι νομιμο.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back