Ήθελα να ταξιδέψω με τον γατούλη μου που τον είχε αφήσει η μαμά του στο πατρικό μου (είναι στην Αχαία) και να τον μεγαλώσω στην Αθήνα, μιας και είχαμε συνδεθεί αρκετά. Όταν δυνάμωσε κάπως, μιας και τον βρήκαμε αποσκελετωμένο, του κάναμε εμβόλια, αποπαρασιτώσεις και πήραμετο βιβλιαράκι υγείας του κούκλου μου. Πρώτο ταξίδι με κατοικίδιο στη ζωή μου. Ο γάτος ήταν πολύ καλόβολος. Πάω να κόψω εισιτήρια και μου λέει για ζώα υπάρχουν συγκεκριμένα λεωφορεία και έπρεπε να περιμένω 2 ώρες. Λέω ας κάνω υπομονή, μιας και αυτή μου είπε πως υπάρχει και ο νόμος. Ένα μήνα μετά ταξίδεψα πάλι με τον υπεργάτο μου- που κοιμάται σε όλο το ταξίδι κιόλας- για να πάω από Αθήνα στο πατρικό μου με τη μητέρα μου, θέλαμε να ταξιδέψουμε πρωί και φτάσαμε κατάτις 10 παρά, μας λέει για ζώα λεωφορείο στις 14.30, μα λέει η μητέρα μου δεν υπάρχει νωρίτερα, λέει στις 11.30 για ανθρώπους και ότι και τα δρομολόγια που υπάρχουν τα έχουν συμφωνήσει με τη φιλοσοφική (φωνάζοντας κιόλας). Σκεφτήκαμε να πάρουμε λεωφορείο άλλου νομού που είναι πιο κοντά στη περιοχή μας αλλά ήταν μπελάς ωστόσο, πήγε η μάνα μου και ρώτησε αυτούς που είναι μπροστά αποτα λεωφορεία και είπαν να συννενοηθούμε με τον οδηγό. Τελικά κόψαμε για των 11.30 για τους "ανθρώπους" με όποιο ρίσκο, ρωτήσαμε τον οδηγό και είπε μα αν έχει κάποιος αλλεργία κλπ κλπ και τελικά τον πήραμεμε δική μας ευθύνη. Στο μεταξύ του είπε και η μάνα μου στο λεωφορείο των 14.30 οι άνθρωποι δεν θα έχουν αλλεργία και εκείνος μας είπε πως τάχα μου γνωρίζουν για τα συγεκριμένα λεωφορεία (εγώ ποτέ μου δεν ήξερα πως υπάρχουν συγκεκριμένα λεωφορεία, θεωρούσα πως σε όλα επιτρέπονται αρκεί να είναι σε κλουβάκι). Στο λεωφορείο της επιστροφής προς Αθήνα ήταν μια χαρά, μας είπε ο εισπράκτορας κιόλας πως έχει και τροφούλα για το γατούλη.
Ήθελα να τα περιγράψω όλα αυτά, γιατί απορώ τι φοβούνται από ένα μπέμπη 2.5 μηνών που είναι εμβολιασμένος και δεν φοβούνται με όλα τα άλλα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι γενικά... Και στο κάτω κάτω αν ο άλλος έχει αλλεργία είναι η εξαίρεση και θα το σεβόμουν, εγώ θα πήγαινα σε κάποια θέση μακρινή απο εκείνον ή εκείνος να κάνει το αντίστροφο. Είναι υποχρέωση και των δυο. Κάθε φορά θα βλέπω τον γάτο μου και θα απορώ τι φοβούνται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.