Καλησπέρα σε όλους.
Να με συγχωρέσετε αν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο έχει ξανασυζητηθεί, έχω διαβάσει 2 threads που αναφέρονται σε μεταφορά γατιών με λεωφορειο στα οποία συμφωνείτε πως η μεταφορα τους επιτρέπεται, αλλα έτσι νόμιζα και εγώ μεχρι πριν λίγο καιρό και τελικά δε ξέρω ποιο το λάθος και ποιο το σωστό.
Εδώ και 3 χρόνια ταξιδεύω τουλάχιστο 4 φορές το χρόνο την απόσταση Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ και έχοντας πάντα μαζί μου το γάτο μου. Μέχρι πρόσφατα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους οδηγούς λεωφορείων η το προσωπικό, οι οποίοι με άφηναν πότε να έχω το γάτο μαζί μου στο χώρο επιβατών, πότε στο χώρο αποσκευών στο κλουβάκι του. Τα περασμένα Χριστούγεννα λοιπόν βρέθηκα προ εκπλήξεος όταν ο οδηγός του λεωφορείου δε με άφηνε με τίποτα να πάρω το γατί μαζί μου στο ταξίδι. Χρειάστηκε αρκετή ώρα λογομαχείας για να τον πείσω τελικά να βάλει το ζώο σε μια γωνιά στο χώρο αποσκευών. Με είχε πληροφορήσει ότι λίγες μέρες πριν από αυτό το συμβάν είχε βγει ένας νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο κάθε είδους ζώο απαγορεύεται στα λεωφορεία.
Το γεγονός αυτό φυσικά με ενόχλησε εξαιρετικά, οπότε το έριξα στο διάβασμα για να δω αν ο οδηγός είχε δίκιο. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site ΚΤΕΛ στο οποίο αναγράφεται η νομοθεσία περι κατοικιδίων
https://www.ktel.org/legallaws_details.asp?law_id=20
ισχύει το εξής:
"
ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα. "
πολλά παρόμοια sites (επικοινωνιών για παράδειγμα, ακόμα και εφημερίδων) αναφέρουν ότι η μεταφορά κατοικιδίων επιτρέπεται στο χώρο αποσκευών. Παρ' όλα αυτα δεν έχω πάρει μια σαφη απάντηση. Όσο για το επίσημο site για τα ΚΤΕΛ η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 2005 και σύμφωνα με τον οδηγό αυτός ο.. ας πούμε δήθεν νέος νόμος είναι πολύ πιο καινούριος.
Περιττό να πω ότι απο τα Χριστούγεννα και μετά έχω αντιμετωπίσει πολλούς οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να μεταφέρουν το γάτο και επιμένουν ότι η μεταφορά των ζώων απαγορεύεται από το νόμο. Κάποιες φορές έχω αναγκαστεί να χάνω ένα λεωφορείο για αυτό το λόγο και να περιμένω το επόμενο, του οποίου ο οδηγός συνήθως είναι ανεκτικός, αν όχι ευγενικός, και δέχεται να μας πάρει και τους 2 μας στο λεωφορειο.
Θα παρακαλούσα τους έμπειρους με τέτοιες περιπτώσεις να μου δόσουν μια απάντηση στην ερώτηση : τελικά επιτρέπεται η όχι η μεταφορά κατοικιδίων με λεωφορεία ΚΤΕΛ
σύμφωνα με τη νομοθεσία?
Τη συγκεκριμένη ερώτηση την έθεσα στους ίδιους τους οδηγούς λεωφορείων, τονίζοντας ότι η επίσιμη ιστιοσελίδα τους αναφέρει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται, οι οποίοι καταφεύγουν σε ειρωνικές απαντήσεις και συνήθως βγαίνουμε εκτός θέματος.
Αντε γιατι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο >.<
Σας ευχαριστώ πολύ
=','=