tatiana
Νεοφερμένο μέλος
Να 'στε καλά, αν μου ξαναπαγορέψουν να μεταφέρω μαζί μου το γάτο μου έχουν να ακούσουν πολλα
και αυτή τη φορα τουλάχιστον θα ξέρω πως έχω το νόμο με το μέρος μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Εγώ θα σου έλεγα να βγάλεις φωτοτυπία ό,τι βρεις σχετικό με το νόμο, και όταν σου την πέσουν τίποτε μ@@@ες οδηγοί,
να τα έχεις μαζί σου και να τους τα κολλάς στη μάπα!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πολύ σωστό!Τατιάνα καλώς ήρθες στην παρέα μας !!!
Εγώ θα σου έλεγα να βγάλεις φωτοτυπία ό,τι βρεις σχετικό με το νόμο, και όταν σου την πέσουν τίποτε μ@@@ες οδηγοί,να τα έχεις μαζί σου και να τους τα κολλάς στη μάπα!!!
![]()

Αυτό που δημοσίευσαν στο site τους, πρέπει να έχει ήδη κυκλοφορήσει στα απανταχού ΚΤΕΛ ως εσωτερική εγκύκλιος. Δεν μπορούν με τίποτα να επικαλεστούν "άγνοια".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Επειδή δεν είναι βέβαιο ότι τα διάφορα σάιτ ενημερώνονται τακτικά, θα σου πρότεινα την επόμενη φορά να ζητήσεις από κάποιον υπάλληλο (όχι από τον οδηγό) να δεις τον περίφημο καινούργιο νόμο για να μάθεις τι ακριβώς γράφει.
Δες π.χ. αυτό
Τα κατοικίδια ζώα ταξιδεύουν στον χώρο αποσκευών απαραίτητα μέσα σε ειδικό χώρο φύλαξης. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στον χώρο των επιβατών. Πρέπει πάντα να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας τους.
Νομίζω πως τα ΚΤΕΛ μπορούν να έχουν δικό τους εσωτερικό κανονισμό (τον οποίο ο οδηγός ερμηνεύει κατά βούληση).
Σε κάθε περίπτωση ζήτα να δεις το νόμο και τον κανονισμό γραμμένο. Πάντως μου φαίνεται απίθανο να απαγορεύτηκε η μεταφορά κατοικιδίων.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orion1
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Δες και ένα παρόμοιο θέμα εδώ.
Orion1
Νεοφερμένο μέλος
και όλοι κρατούσαμε τις μύτες μας. Ήταν απαίσιο.Και ήταν και πρωί πρωί. Inter City παρακαλώ.
indrilgon
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους.
Να με συγχωρέσετε αν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο έχει ξανασυζητηθεί, έχω διαβάσει 2 threads που αναφέρονται σε μεταφορά γατιών με λεωφορειο στα οποία συμφωνείτε πως η μεταφορα τους επιτρέπεται, αλλα έτσι νόμιζα και εγώ μεχρι πριν λίγο καιρό και τελικά δε ξέρω ποιο το λάθος και ποιο το σωστό.
Εδώ και 3 χρόνια ταξιδεύω τουλάχιστο 4 φορές το χρόνο την απόσταση Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ και έχοντας πάντα μαζί μου το γάτο μου. Μέχρι πρόσφατα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους οδηγούς λεωφορείων η το προσωπικό, οι οποίοι με άφηναν πότε να έχω το γάτο μαζί μου στο χώρο επιβατών, πότε στο χώρο αποσκευών στο κλουβάκι του. Τα περασμένα Χριστούγεννα λοιπόν βρέθηκα προ εκπλήξεος όταν ο οδηγός του λεωφορείου δε με άφηνε με τίποτα να πάρω το γατί μαζί μου στο ταξίδι. Χρειάστηκε αρκετή ώρα λογομαχείας για να τον πείσω τελικά να βάλει το ζώο σε μια γωνιά στο χώρο αποσκευών. Με είχε πληροφορήσει ότι λίγες μέρες πριν από αυτό το συμβάν είχε βγει ένας νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο κάθε είδους ζώο απαγορεύεται στα λεωφορεία.
Το γεγονός αυτό φυσικά με ενόχλησε εξαιρετικά, οπότε το έριξα στο διάβασμα για να δω αν ο οδηγός είχε δίκιο. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site ΚΤΕΛ στο οποίο αναγράφεται η νομοθεσία περι κατοικιδίων
https://www.ktel.org/legallaws_details.asp?law_id=20
ισχύει το εξής:
" ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα. "
πολλά παρόμοια sites (επικοινωνιών για παράδειγμα, ακόμα και εφημερίδων) αναφέρουν ότι η μεταφορά κατοικιδίων επιτρέπεται στο χώρο αποσκευών. Παρ' όλα αυτα δεν έχω πάρει μια σαφη απάντηση. Όσο για το επίσημο site για τα ΚΤΕΛ η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 2005 και σύμφωνα με τον οδηγό αυτός ο.. ας πούμε δήθεν νέος νόμος είναι πολύ πιο καινούριος.
Περιττό να πω ότι απο τα Χριστούγεννα και μετά έχω αντιμετωπίσει πολλούς οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να μεταφέρουν το γάτο και επιμένουν ότι η μεταφορά των ζώων απαγορεύεται από το νόμο. Κάποιες φορές έχω αναγκαστεί να χάνω ένα λεωφορείο για αυτό το λόγο και να περιμένω το επόμενο, του οποίου ο οδηγός συνήθως είναι ανεκτικός, αν όχι ευγενικός, και δέχεται να μας πάρει και τους 2 μας στο λεωφορειο.
Θα παρακαλούσα τους έμπειρους με τέτοιες περιπτώσεις να μου δόσουν μια απάντηση στην ερώτηση : τελικά επιτρέπεται η όχι η μεταφορά κατοικιδίων με λεωφορεία ΚΤΕΛ σύμφωνα με τη νομοθεσία?
Τη συγκεκριμένη ερώτηση την έθεσα στους ίδιους τους οδηγούς λεωφορείων, τονίζοντας ότι η επίσιμη ιστιοσελίδα τους αναφέρει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται, οι οποίοι καταφεύγουν σε ειρωνικές απαντήσεις και συνήθως βγαίνουμε εκτός θέματος.
Αντε γιατι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο >.<
Σας ευχαριστώ πολύ
=','=
Καθώς κατέβαινα Αθήνα από Γιάννενα το Πάσχα έτυχε στο ίδιο λεωφόρο να είναι κοπέλα με γατούλα δεν είχε πρόβλημα στην μεταφορά, αλλά μου είπε ότι έχει τσακωθεί πολλές φορές με οδηγούς από τα Γιάννενα που δεν δέχονται ζώα στο λεωφόρο επειδή είχε γίνει θέμα πριν κάποιο καιρό με τα σκυλιά τον κυνηγών που τα ανέβαζαν πάνω.

tatiana
Νεοφερμένο μέλος
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Μα ούτως ή άλλως στις γάτες δεν αρέσουν τα ταξίδια, και ούτε όλοι οι επιβάτες είναι φιλόζωοι κ μπορεί να αρχίσουν να διαμαρτύρονται γι αυτό μπορείς να βάλεις κάτω τη γατοφόρο που αερίζεται . Όσο για τον περιορισμό που λες κ μέσα στη γατοφόρο περιορισμένη θα είναι εγώ τα δικά μου γατάκια έχω μεταφέρει με ΚΤΕΛ γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Και ήταν μια χαρά αν λίγο φοβισμένα που θα ήταν έτσι κ αλλιώς τόση ώρα ταξίδιΕγώ έχω μια άλλη απορία: Αν βάλεις το γατοφόρο στο χώρο αποσκευών δεν είναι πολύ απάνθρωπο? Το γατί δεν θα βλέπει τίποτα και θα τρομάξει πάρα πολύ.Και αν το πάρεις μαζί σου στα πόδια σου και νιάουρίζει συνέχεια (τουλάχιστον η δική μου σίγουρα αυτό θα κάνει γιατί δεν αντέχει να την περιορίζεις) και διαματύρονται οι επιβάτες? Εγώ θα ήθελα να μπορούσα να τη μεταφέρω με το ΚΤΕΛ αλλά σκεπτόμενη όλα αυτά δεν το τολμάω!
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο νόμος το λέει καθαρά...Τώρα τι λέει ο κάθε οδηγός είναι δικό του πρόβλημα..Αλλα το πρόβλημα αυτό το έχω αντιμετωπίσει και με οδηγούς ταξί...Σε μια περίπτωση ανάγκης ενώ ήμουν φοιτήτρια στη Ρόδο καλούσα επί 3 ώρες ταξί και δεν έρχονταν κανείς, το ζώο μου αιμοραγούσε ήταν και έγκυος και ενώ έλεγα οτι ήταν επείγον όλοι εκείνη τη μέρα είχαν αλλεργία στις γάτες.Πάλι καλά φιλοτιμήθηκε να έρθει ένας ταξιτζής ο οποίος μου εξήσησε οτι επειδή ήταν τουριστική σεζόν δεν έρχοταν κανείς και οτι έπειτα φοβούνται να μην λερώσει η γάτα απο μέσα από τη γατοφόρο!!!Καλησπέρα σε όλους.
Να με συγχωρέσετε αν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο έχει ξανασυζητηθεί, έχω διαβάσει 2 threads που αναφέρονται σε μεταφορά γατιών με λεωφορειο στα οποία συμφωνείτε πως η μεταφορα τους επιτρέπεται, αλλα έτσι νόμιζα και εγώ μεχρι πριν λίγο καιρό και τελικά δε ξέρω ποιο το λάθος και ποιο το σωστό.
Εδώ και 3 χρόνια ταξιδεύω τουλάχιστο 4 φορές το χρόνο την απόσταση Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ και έχοντας πάντα μαζί μου το γάτο μου. Μέχρι πρόσφατα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους οδηγούς λεωφορείων η το προσωπικό, οι οποίοι με άφηναν πότε να έχω το γάτο μαζί μου στο χώρο επιβατών, πότε στο χώρο αποσκευών στο κλουβάκι του. Τα περασμένα Χριστούγεννα λοιπόν βρέθηκα προ εκπλήξεος όταν ο οδηγός του λεωφορείου δε με άφηνε με τίποτα να πάρω το γατί μαζί μου στο ταξίδι. Χρειάστηκε αρκετή ώρα λογομαχείας για να τον πείσω τελικά να βάλει το ζώο σε μια γωνιά στο χώρο αποσκευών. Με είχε πληροφορήσει ότι λίγες μέρες πριν από αυτό το συμβάν είχε βγει ένας νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο κάθε είδους ζώο απαγορεύεται στα λεωφορεία.
Το γεγονός αυτό φυσικά με ενόχλησε εξαιρετικά, οπότε το έριξα στο διάβασμα για να δω αν ο οδηγός είχε δίκιο. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site ΚΤΕΛ στο οποίο αναγράφεται η νομοθεσία περι κατοικιδίων
https://www.ktel.org/legallaws_details.asp?law_id=20
ισχύει το εξής:
" ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα. "
πολλά παρόμοια sites (επικοινωνιών για παράδειγμα, ακόμα και εφημερίδων) αναφέρουν ότι η μεταφορά κατοικιδίων επιτρέπεται στο χώρο αποσκευών. Παρ' όλα αυτα δεν έχω πάρει μια σαφη απάντηση. Όσο για το επίσημο site για τα ΚΤΕΛ η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 2005 και σύμφωνα με τον οδηγό αυτός ο.. ας πούμε δήθεν νέος νόμος είναι πολύ πιο καινούριος.
Περιττό να πω ότι απο τα Χριστούγεννα και μετά έχω αντιμετωπίσει πολλούς οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να μεταφέρουν το γάτο και επιμένουν ότι η μεταφορά των ζώων απαγορεύεται από το νόμο. Κάποιες φορές έχω αναγκαστεί να χάνω ένα λεωφορείο για αυτό το λόγο και να περιμένω το επόμενο, του οποίου ο οδηγός συνήθως είναι ανεκτικός, αν όχι ευγενικός, και δέχεται να μας πάρει και τους 2 μας στο λεωφορειο.
Θα παρακαλούσα τους έμπειρους με τέτοιες περιπτώσεις να μου δόσουν μια απάντηση στην ερώτηση : τελικά επιτρέπεται η όχι η μεταφορά κατοικιδίων με λεωφορεία ΚΤΕΛ σύμφωνα με τη νομοθεσία?
Τη συγκεκριμένη ερώτηση την έθεσα στους ίδιους τους οδηγούς λεωφορείων, τονίζοντας ότι η επίσιμη ιστιοσελίδα τους αναφέρει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται, οι οποίοι καταφεύγουν σε ειρωνικές απαντήσεις και συνήθως βγαίνουμε εκτός θέματος.
Αντε γιατι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο >.<
Σας ευχαριστώ πολύ
=','=
julia
Διακεκριμένο μέλος

Αναρωτιέμαι αν του έδινες κάνα 20? ή 50?.. αν θα συνέχισε να υποστηρίζει τον "ΝΟΜΟ"!!!!!!!!!
ΕΛΕΟΣ.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εκτός αν είναι Μέι ΚουνΤελευταία φορά που κοίταξα η ΓΑΤΑ είναι ακόμα μικρό κατοικίδιο!!!!!!!!!!!!![]()

θέλει κ φακελάκι ο κάθε Δρ. Λεωφορειούχος για να κάνει τη δουλειά του!! Τι να πεις; Πάντως όσο εμείς πάμε με το μαλακό τόσο αυτοί θα το κάνουν σύστημα κ θα υπάρχει το νομικό προηγούμενο. Και ρωτάω αν κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να μεταφέρει το ζώο του πρέπει να έχει δικό του ΙΧ, πλοίο και αεροπλάνο ανάλογα με το που μένει (νησί ή στεριά) γιατί αν θυμάστε καλά ούτε στο τρένο δέχονταν τον Σείριο της ΔώραςΑναρωτιέμαι αν του έδινες κάνα 20? ή 50?.. αν θα συνέχισε να υποστηρίζει τον "ΝΟΜΟ"!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ.
moukelis
Επιφανές μέλος
...που τότε ήταν Μόιρα...Εκτός αν είναι Μέι Κουν
θέλει κ φακελάκι ο κάθε Δρ. Λεωφορειούχος για να κάνει τη δουλειά του!! Τι να πεις; Πάντως όσο εμείς πάμε με το μαλακό τόσο αυτοί θα το κάνουν σύστημα κ θα υπάρχει το νομικό προηγούμενο. Και ρωτάω αν κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να μεταφέρει το ζώο του πρέπει να έχει δικό του ΙΧ, πλοίο και αεροπλάνο ανάλογα με το που μένει (νησί ή στεριά) γιατί αν θυμάστε καλά ούτε στο τρένο δέχονταν τον Σείριο της Δώρας

Ναι παιδιά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Εγώ σκέφτομαι να πάρω τη σιαμεζούλα που ερωτεύτηκα για αυτό το λόγο:της μεταφοράς.
Σκέφτομαι ότι αν με στείλουν σε κάποιο νησί όπου φυσικά δε θα μπορώ να πάω με το αμάξι μου,πως θα μεταφέρω και τα δυο μου ζωάκια με πλοία κτλ.Ίσως χρειάζεται και ενδιάμεσο ΚΤΕΛ ή τραίνο,τι γίνεται εκεί;Και δε γίνεται αν έρχομαι Χριστούγεννα και Πάσχα να παίρνω το αμάξι μου και να το παρατώ στο λιμάνι για να το πάρω τέσσερις μήνες μετά.
tatiana
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Με τραίνο απαγορεύεται η μεταφορά ζώων σε Intercity και σε απλή αμαξοστοιχία επιτρέπεται υπό όρους,συνήθως αυτοί οι όροι είναι να ταξιδέψεις με το βραδινό τραίνο.Που σημαίνει ότι μόλις έκανε παραπονο κάποιος επιβάτης ή έπεφτες σε περίεργο εισπράκτορα,ήσουν υποχρεωμένη να κατέβεις.Επαφίεσαι στην καλή τους θέληση δηλαδή,πράγμα που εγώ αν είχα μεγάλο ταξίδι δεν θα έκανα.Πάντως όποτε μετέφερα ζώο στο τραίνο η με πλοίο πρόβλημα δεν υπήρχε. Όσο για τα ΚΤΕΛ εκτύπώνεις τη σελίδα αυτή με τη σχετική νομοθεσία τους και την κολλάς στη μούρη τους, ζητάς να δεις τον υπεύθυνο κ.ο.κ. φασαρία με λίγα λόγια![]()

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
nfl...
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε ολους!!Φετος ξεκινα για μενα η φοιτητικη ζωη και θα θελα να παρω μια γατουλα για παρεα.Δυστυχως ομως η πολη που μενω απεχει τουλαχιστον 8 ωρες με το λεωφορειο απο την πολη που θα σπουδαζω και ετσι δεν θα ειναι ευκολη η μεταφορα του ζωου.Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να πληρωνω εισητιριο και για την γατα(δεν ξερω αν ακουγεται τρελο)ετσι ωστε να την εχω διπλα μου στην διαδρομη γιατι στις αποσκευες σιγουρα θα ψοφησει το ζωακι.
aretha
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool