Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από sublime:Anabou λεω οτι είναι ωραίο που υπάρχουν μαύροι, κίτρινοι, λευκοί, πορτοκαλί και τυρκουάζ. Μου αρέσει γενικά η ποικιλία. Όσες περισσότερες ράτσες υπάρχουν, τόσο το καλύτερο για μένα. Μου αρέσει να βλέπω και την περσίας και την σφύνξ, και την σιάμ. Έσύ είπες οτι δεν σε ενδιαφέρει. Οκ, δεκτό. Εγώ απλά το θεωρώ ευλογία, που μπορούμε να έχουμε στον κόσμο τόσα διαφορετικά είδη ζώων, φυτών, κλπ...
Εννοείται ότι είναι ευλογία άλλο όμως ένα είδος και άλλο μια ράτσα, σε μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός ράτσας ή όχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τα αδέσποτα, εγώ συνεχίζω να τα μαζεύω και όταν ψάχνω για να τους βρω σπίτι ρωτάω ανθρώπους που μου έχουν πει απο παλιά οτι άμα γεννήσει η γάτα μου (η περσίας) να τους δώσω ένα γατάκι. Όταν τους παίρνω τηλ και τους λέω "ξερεις βρήκα ένα γατάκι και το χαρίζω" ξέρεις τι μου λένε? Όχι εγώ θέλω μόνο περσίας! Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι συγκεκριμένο. Αν βρούν καλώς, αν όχι προτιμούν να μείνουν χωρίς γάτα καθόλου.
Τέλος το θέμα είναι οτι θα έπρεπε να επιτεθούμε στον Δήμο για να αποκτήσει κάθε Δήμος πρόγραμμα για τα αδέσποτα, για στειρώσεις και όχι να τα βάζουμε με εκτροφείς που στην τελική έχουν μόνο αγάπη για τα ζώα. Αλλά είναι λογικό και για σένα και για άλλους να μην ξέρεις ποιος θα είναι ο σωστός εκτροφέας και ποιός ο λάθος.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τα αδέσποτα, εγώ συνεχίζω να τα μαζεύω και όταν ψάχνω για να τους βρω σπίτι ρωτάω ανθρώπους που μου έχουν πει απο παλιά οτι άμα γεννήσει η γάτα μου (η περσίας) να τους δώσω ένα γατάκι. Όταν τους παίρνω τηλ και τους λέω "ξερεις βρήκα ένα γατάκι και το χαρίζω" ξέρεις τι μου λένε? Όχι εγώ θέλω μόνο περσίας! Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι συγκεκριμένο. Αν βρούν καλώς, αν όχι προτιμούν να μείνουν χωρίς γάτα.
Τέλος το θέμα είναι οτι θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον Δήμο και να πιέσουμε για να ξεκινήσουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα, για στειρώσεις και όχι να τα βάζουμε με εκτροφείς που στην τελική έχουν μόνο αγάπη για τα ζώα. Αλλά είναι λογικό και για σένα και για άλλους να μην ξέρεις ποιος θα είναι ο σωστός εκτροφέας και ποιός ο λάθος...
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Τέλος συμφωνώ ότι για το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν φταίνει οι εκτροφείς (αν είναι δυνατόν), φταίνε οι δήμοι που δεν ασχολούνται με αυτά και όλοι εκείνοι που παίρνουν ένα ζώο χωρίς να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και με την πρώτη δυσκολία το πετούν στον δρόμο.
Όπως είπες κι εσύ άλλωστε υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς. Να σου ξαναπώ για να μην νιώθεις ότι σε κατηγορώ για την ύπαρξη των αδέσποτων δεν κατηγορώ αυτούς που ασχολούνται με τα ζώα ράτσας απλά διαφωνώ. Μία γάτα παραμένει μία γάτα είτε είναι ράτσας είτε όχι και έχει κάθε δικαίωμα να βρει ένα σπίτι που θα την αγαπούν και θα τη φροντίζουν.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
παντως,γενικα κι εγω προτιμω τις ρατσες που ειναι πιο "φυσικες",που δημιουργηθηκαν στη φυση κι ειναι ικανες να επιβιωσουν εκει.για παραδειγμα οι maine coon(
)αναπτυχθηκαν στο Maine και τα χαρακτηριστικα τους ηταν ακριβως για να επιβιωνουν εκει.κι ειναι απολυτα ικανες να ζησουν "εξω".βεβαια αυτα φυσικα ειναι γουστα
στην εκθεση ειχα δει πολλες περσικες που ηταν πανεμορφες!αν και πρεπει να θελουν τρομερη περιποιηση....
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απολύτως. Και ξαναλέω οτι δεν έχω σταματήσει να μαζεύω αδέσποτα και να βοηθάω σε φιλοζωικές οργανώσεις.Όλα τα αγαπάω και όλα αξίζουν να έχουν ένα καλό σπίτι και αυτό είναι κάτι για το οποίο φροντίζω και εγώ. Δικαιούμαι όμως να έχω και την αδυναμία μου σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος

chrisidor
Δραστήριο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Μπορώ όμως και εγώ να σου απαντήσω στο ίδιο κλίμα...ας ξεκινήσουμε λοιπόν το πρόγραμμα εσκεμμένης αναπαραγωγής "καθαρόαιμων" γατών αποκλειστικά λόγω υποτιθέμενου κάλλους επιδεινώνοντας την κατάσταση των απρόβλεπτου χαρακτήρα και φυσιολογίας αδέσποτων! Είναι όντως καλύτερη λογική!
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Αυτό που κάνεις είναι η κλασική συμπεριφορά ανθρώπου που δεν έχει επιχειρήματα επί τους συγκεκριμένου θέματος. Στρέφεις τη συζήτηση προς άλλη κατεύθυνση π.χ. στείρωση.
Και ναι, μπορεί να μη σου αρέσει να το ακούς και να μην το παραδέχεσαι, αλλά εκτρέφοντας εσκεμμένα γάτες γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμβάλλεις στη διαιώνιση του προβλήματος. Γιατί όταν οι ενδιαφερόμενοι προς υιοθέτηση γάτας είναι π.χ. 3 και υπάρχουν διαθέσιμες ήδη 10 γάτες και το γνωρίζεις και παρολαυτά "φέρνεις στον κόσμο" άλλες 3, τότε οι γάτες γίνονται 13 και αυτόματα θα παραμείνουν αδέσποτες περισσότερες, από όσες θα έμεναν αν εσύ δεν προέβαινες σε καμμία ενέργεια/χόμπυ.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool