Γιατί να προτιμήσουμε ένα καθαρόαιμο από ένα ημίαιμο γατάκι;

Χαίρομαι που ακούω να τα φροντίζεις τόσο πολύ. Και σου ξαναλέω, δεν κατακρίνω κανεναν, αλλά ακόμα πιστευω πως υπάρχουν εκροφείς που δεν είναι τόσο φιλόζωοι όσο είσαι εσύ. Κι από την άλλη δεν πάυει να διαιωνίζεται το πρόβλημα των αδέσποτων... Γνώμη σου και γνώμη μου. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε μιας κι έχεις δικό σου εκτροφείο... Και για να πω την αλήθεια με έχεις στρειμώξει τώρα γιατί δεν βρίσκω τρόπο για τη διατήρηση της ράτσας, εκτός κι αν αύριο θα έχει εξαφανιστεί ο άνθρωπος κι ότι έχει δημιουργήσει κι οι γάτες με όλα τα άλλα είδη θα ξαναβρούν την ησυχία τους (εκτός εκεί που έχει επέμβει τόσο πολύ που δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως πριν)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από sublime:
Anabou λεω οτι είναι ωραίο που υπάρχουν μαύροι, κίτρινοι, λευκοί, πορτοκαλί και τυρκουάζ:D . Μου αρέσει γενικά η ποικιλία. Όσες περισσότερες ράτσες υπάρχουν, τόσο το καλύτερο για μένα. Μου αρέσει να βλέπω και την περσίας και την σφύνξ, και την σιάμ. Έσύ είπες οτι δεν σε ενδιαφέρει. Οκ, δεκτό. Εγώ απλά το θεωρώ ευλογία, που μπορούμε να έχουμε στον κόσμο τόσα διαφορετικά είδη ζώων, φυτών, κλπ...

Εννοείται ότι είναι ευλογία άλλο όμως ένα είδος και άλλο μια ράτσα, σε μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός ράτσας ή όχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος Νanaki γι'αυτο δεν μπορείς να βρεις. Απο μόνα τους, αδέσποτα αν ήταν δεν θα μπορούσε μια περσίας να διαλέξει μια περσίας για να ζευγαρώσει. Μετά υπάρχουν τα "εργοστάσια" παραγωγής γατιών, όπως τα λέω εγώ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται εκτροφείς. Αυτοί δεν δίνουν σημασία στην υγεία της γάτας, στην ψυχολογία της, στον χαρακτήρα και στο πρότυπο της ράτσας. Αποτέλεσμα είναι να πουλάνε γάτες που μοιάζουν με περσίας (ή οποιαδήποτε άλλη ράτσα) με χίλια δυο προβλήματα. Και τέλος υπάρχουν οι σοβαροί εκτροφείς που δίνουν σημασία σε όλα τα παραπάνω, και εκτός απο το πρότυπο της ράτσας κοιτάμε να είναι και τον χαρακτήρα, να είναι κοινωνικά και υγιείς ψυχικά γάτες. Αυτό επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ με αγάπη.

Όσο για τα αδέσποτα, εγώ συνεχίζω να τα μαζεύω και όταν ψάχνω για να τους βρω σπίτι ρωτάω ανθρώπους που μου έχουν πει απο παλιά οτι άμα γεννήσει η γάτα μου (η περσίας) να τους δώσω ένα γατάκι. Όταν τους παίρνω τηλ και τους λέω "ξερεις βρήκα ένα γατάκι και το χαρίζω" ξέρεις τι μου λένε? Όχι εγώ θέλω μόνο περσίας! Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι συγκεκριμένο. Αν βρούν καλώς, αν όχι προτιμούν να μείνουν χωρίς γάτα καθόλου.

Τέλος το θέμα είναι οτι θα έπρεπε να επιτεθούμε στον Δήμο για να αποκτήσει κάθε Δήμος πρόγραμμα για τα αδέσποτα, για στειρώσεις και όχι να τα βάζουμε με εκτροφείς που στην τελική έχουν μόνο αγάπη για τα ζώα. Αλλά είναι λογικό και για σένα και για άλλους να μην ξέρεις ποιος θα είναι ο σωστός εκτροφέας και ποιός ο λάθος.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος Νanaki γι'αυτο δεν μπορείς να βρεις. Απο μόνα τους, αδέσποτα αν ήταν δεν θα μπορούσε μια περσίας να διαλέξει μια περσίας για να ζευγαρώσει. Μετά υπάρχουν τα "εργοστάσια" παραγωγής γατιών, όπως τα λέω εγώ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται εκτροφείς. Αυτοί δεν δίνουν σημασία στην υγεία της γάτας, στην ψυχολογία της, στον χαρακτήρα και στο πρότυπο της ράτσας. Αποτέλεσμα είναι να πουλάνε γάτες που μοιάζουν με περσίας (ή οποιαδήποτε άλλη ράτσα) με χίλια δυο προβλήματα. Και τέλος υπάρχουν οι σοβαροί εκτροφείς που δίνουν σημασία σε όλα τα παραπάνω, και εκτός απο το πρότυπο της ράτσας κοιτάμε και τον χαρακτήρα, να είναι κοινωνικές και υγιείς ψυχικά γάτες. Αυτό επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ με αγάπη.

Όσο για τα αδέσποτα, εγώ συνεχίζω να τα μαζεύω και όταν ψάχνω για να τους βρω σπίτι ρωτάω ανθρώπους που μου έχουν πει απο παλιά οτι άμα γεννήσει η γάτα μου (η περσίας) να τους δώσω ένα γατάκι. Όταν τους παίρνω τηλ και τους λέω "ξερεις βρήκα ένα γατάκι και το χαρίζω" ξέρεις τι μου λένε? Όχι εγώ θέλω μόνο περσίας! Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι συγκεκριμένο. Αν βρούν καλώς, αν όχι προτιμούν να μείνουν χωρίς γάτα.

Τέλος το θέμα είναι οτι θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον Δήμο και να πιέσουμε για να ξεκινήσουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα, για στειρώσεις και όχι να τα βάζουμε με εκτροφείς που στην τελική έχουν μόνο αγάπη για τα ζώα. Αλλά είναι λογικό και για σένα και για άλλους να μην ξέρεις ποιος θα είναι ο σωστός εκτροφέας και ποιός ο λάθος...

Γιατί είναι διαφορετικό Anabou?

Για να πω την αληθεια προσωπικα ποτε δεν ασχοληθηκα με το θεμα της εκτροφης καποιας ρατσας. Φανταζομαι ομως πως οπως αναφερατε, λογικα υπαρχουν ατομα που δεν ενδιαφερονται για τα ζωακια που πουλανε κι αλλοι που με αγαπη, ενδιαφερον και ιδιαιτερη συμπαθεια προς καποια ρατσα, ασχολουνται. Απλα καποιοι κανανε αυτο που αγαπουν, εργασια τους. Φανταζμαι, χωεις να γνωριζω πως αυτοι ειναι μειοψηφια ομως. Αυτο δεν το σταθμιζω ως ασχημο. Το να περιμενει κανεις να πλουτισει σε βαρος των ζωων που πουλαει μην φροντιζοντας γι' αυτα θα το κατεκρινα καθετα. Προσωπικα θα προτιμουσα να σωσω ενα γατακι καταδικασμενο παρα να πληρωσω για αγορα καποιας ρατσας. Αυτο ειναι επιλογη δικη μου ομως και δεν μειωνει την αγαπη καποιου που πληρωσε επειδη εχει ιδιαιτερο "κολλημα" μα καποια ρατσα. Ουτε θεωρω πως αυτο ελαττωνει την αγαπη του για τις γατες γενικα. Ο καθενας σταθμιζει, κρινει κι αποφασιζει βαση συναισθηματος κι οχι μονο λογικης και συνταγες μαλλον δεν υπαρχουν
:) :) :)

Γιατί το είδος είναι κάτι το γενικό η ράτσα είναι κάτι το ειδικό. Φυσικά θα με πείραζε το να εξαφανιστούν όλες οι γάτες, όλοι οι σκύλοι ή γενικά ολόκληρο το είδος από κάποιο ζώο (καλά ίσως μερικά έντομα να μην με πείραζε και τόσο). Όμως για το αν θα εξαφανιστεί μια ράτσα δεν νιώθω το ίδιο.

Τέλος συμφωνώ ότι για το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν φταίνει οι εκτροφείς (αν είναι δυνατόν), φταίνε οι δήμοι που δεν ασχολούνται με αυτά και όλοι εκείνοι που παίρνουν ένα ζώο χωρίς να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και με την πρώτη δυσκολία το πετούν στον δρόμο.

Όπως είπες κι εσύ άλλωστε υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς. Να σου ξαναπώ για να μην νιώθεις ότι σε κατηγορώ για την ύπαρξη των αδέσποτων δεν κατηγορώ αυτούς που ασχολούνται με τα ζώα ράτσας απλά διαφωνώ. Μία γάτα παραμένει μία γάτα είτε είναι ράτσας είτε όχι και έχει κάθε δικαίωμα να βρει ένα σπίτι που θα την αγαπούν και θα τη φροντίζουν.

παιδια,σιγουρα υπαρχουν εκτροφεις καλοι και κακοι...και σιγουρα επισης τα εξοδα για να συντηρησεις ενα εκτροφειο ειναι τεραστια...η εκτροφεας που πηραμε τον Νοελ μας περασε απο κοσκινο πριν μας το δωσει.και ξερω οτι πολλους υποψηφιοθς αγοραστες τους απερριψε γιατι κατι απο αυτα που ειχαν συζητησει δεν της αρεσαν.και παντα προτιμα να δινει τα γατακια σε σπιτια και οχι σε αλλα εκτροφεια,θεωρωντας οτι ετσι θα εχουν περισσοτερη προσοχη απο τους ιδιοκτητες τους.

παντως,γενικα κι εγω προτιμω τις ρατσες που ειναι πιο "φυσικες",που δημιουργηθηκαν στη φυση κι ειναι ικανες να επιβιωσουν εκει.για παραδειγμα οι maine coon(:D )αναπτυχθηκαν στο Maine και τα χαρακτηριστικα τους ηταν ακριβως για να επιβιωνουν εκει.κι ειναι απολυτα ικανες να ζησουν "εξω".βεβαια αυτα φυσικα ειναι γουστα:) στην εκθεση ειχα δει πολλες περσικες που ηταν πανεμορφες!αν και πρεπει να θελουν τρομερη περιποιηση....:rolleyes:

Δεν μπορείς να το πεις εργασία Χριστίνα γιατί θα έπρεπε να βγάζω και κάποια χρήματα για να το πω έτσι. Όσα λεφτά ΘΑ βγάλω (ακόμα δεν είχα γέννα) γιατί ήταν μικρές οι γάτες μου) θα πάνε για την φροντίδα τους και αυτό για μένα δεν σημαίνει μόνο καλή διατροφή, καλώς ή κακώς μου αρέσει να τις κακομαθαίνω και θέλω να έχουν τα πάντα. Έχω πολλά περισσότερα έξοδα τώρα με τις γάτες που έχω φτάσει σε σημείο να δανείζομαι αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα γιατί η χαρά που μου δίνουν, και η συγκίνηση της εκτροφής είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν υπολογίζω τα χρήματα. Πρέπει όμως και να ξεχρεώσω, και αν δεν έχω τα βασικά χρήματα δεν θα μπορώ να κάνω αυτό το "χόμπι" (όπως το ονομάζω εγώ).Και δεν ξύπνησα κάποια μέρα και είπα τι να κάνω, ας βάλω 3 γάτες να γεννάνε. Διάβασα, διάβασα, και ξαναδιάβασα ότι μπορούσα να βρω για τις Περσίας, παρήγγειλα βιβλία απο το εξωτερικό, μίλησα με εκτροφείς απο όλο τον κόσμο και μετά απο πολύ σκέψη πήρα την απόφαση και σίγουρη απο την αρχή οτι θα μου κοστίσει, αλλά και οτι αξίζει.

Οκ Anabou, είπαμε εσένα δεν θα σε πείραζε να εξαφανιστούν οι ράτσες αλλά εμένα ναι. Η καθεμία έχει κάτι που την κάνει διαφορετική και ΕΜΕΝΑ μου αρέσει η διαφορετικότητα. Δικαίωμά σου να έχεις όποια γνώμη θες:)

Για τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απολύτως. Και ξαναλέω οτι δεν έχω σταματήσει να μαζεύω αδέσποτα και να βοηθάω σε φιλοζωικές οργανώσεις.Όλα τα αγαπάω και όλα αξίζουν να έχουν ένα καλό σπίτι και αυτό είναι κάτι για το οποίο φροντίζω και εγώ. Δικαιούμαι όμως να έχω και την αδυναμία μου σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα.

Mariel το δικό μου κλουβάκι στην έκθεση ήταν δεξιά απο το "stage". Το είχα στολίσει φουξ, με άσπρες γιρλάντες και είχα δύο περσικές μέσα, μια άσπρη και μία blue lynx point ιμαλαΐων. Μίλησα με αρκετούς θεατές μέσα στην έκθεση αλλά όχι όσο θα ήθελα γιατί βοηθούσα και λίγο με τα πιστοποιητικά και είχα και αρκετό άγχος. Την επόμενη φορά ελπίζω να μπορέσω να μιλήσω με περισσότερους :)

Το όλο θέμα περί διατήρησης ορισμένης ράτσας προσωπικά μου φαίνεται γελοίο! Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, απλώς αυτή είναι η άποψή μου. Άλλο πράγμα είναι η διατήρηση ενός είδους και άλλο μιας ράτσας. Είναι καθαρά ανθρώπινη εμμονή, αφού ούτε η ίδια η φύση δεν το θέλει. Όπως είπες και εσύ, αν αφήσουμε μια "καθαρόαιμη" γάτα ελεύθερη θα ζευγαρώσει με οποιαδήποτε και όχι αποκλειστικά με μια της ίδιας ράτσας. Άσε που όλα τα "καθαρόαιμα" ζώα έχουν ένα σωρό προβλήματα υγείας λόγω της αιμομιξίας! Γενικά αυτός ο διαχωρισμός "ρατσών" οποιουδήποτε είδους με βρίσκει αντίθετη. Μου θυμίζει λίγο από Χίτλερ:mpliaks:.

Οκ Chrisidor, ξεκινάμε το πρόγραμμα εξολόθρευσης των ρατσών απο φόβο μην μας πουνε ρατσιστές. Ωραία λογική!:lol:

Δεύτερον στα εκτροφεία δεν γίνονται αιμομιξίες ενώ ενας αδέσποτος γάτος θα ζευγαρώσει και με την μάνα του και με την αδερφή του και με την γιαγιά του. Και αφού πιστεύεις οτι η φύση μόνη της πρέπει να κάνει το έργο της, τότε γιατί είσαι κατά της αιμομιξίας και ποιά είναι η γνώμη σου για τις στειρώσεις???

Προφανώς και δεν κατάλαβες τι είπα!
Μπορώ όμως και εγώ να σου απαντήσω στο ίδιο κλίμα...ας ξεκινήσουμε λοιπόν το πρόγραμμα εσκεμμένης αναπαραγωγής "καθαρόαιμων" γατών αποκλειστικά λόγω υποτιθέμενου κάλλους επιδεινώνοντας την κατάσταση των απρόβλεπτου χαρακτήρα και φυσιολογίας αδέσποτων! Είναι όντως καλύτερη λογική!

Πες μου τί σχέση έχουν τα αδέσποτα με την εκτροφή καθαρόαιμων! Το ότι κάποιος εκτρέφει καθαρόαιμα, τι σημαίνει, οτι σκοτώνει τα αδέσποτα? Δεν το ήξερα οτι εμείς φταίμε γι αυτό! Και στα άλλα που σε ρώτησα δεν πήρα απάντηση.

Προτιμώ να μην σου απαντήσω, αλλά αφού μου το ζητάς σου λέω:
Αυτό που κάνεις είναι η κλασική συμπεριφορά ανθρώπου που δεν έχει επιχειρήματα επί τους συγκεκριμένου θέματος. Στρέφεις τη συζήτηση προς άλλη κατεύθυνση π.χ. στείρωση.
Και ναι, μπορεί να μη σου αρέσει να το ακούς και να μην το παραδέχεσαι, αλλά εκτρέφοντας εσκεμμένα γάτες γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμβάλλεις στη διαιώνιση του προβλήματος. Γιατί όταν οι ενδιαφερόμενοι προς υιοθέτηση γάτας είναι π.χ. 3 και υπάρχουν διαθέσιμες ήδη 10 γάτες και το γνωρίζεις και παρολαυτά "φέρνεις στον κόσμο" άλλες 3, τότε οι γάτες γίνονται 13 και αυτόματα θα παραμείνουν αδέσποτες περισσότερες, από όσες θα έμεναν αν εσύ δεν προέβαινες σε καμμία ενέργεια/χόμπυ.

Chrisidor μάλλον εσύ αποφεύγεις να μου απαντήσεις γιατί δεν ξέρεις τι να πεις. Την έλληψη επιχειρημάτων δεν ξέρω που την είδες, διάβασε όλο το θέμα και απάντησέ μου.Και σε αυτό που μου λες απάντησα ήδη πιο πριν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να πάρουν αδέσποτη αλλά θέλουν καθαρόαιμη.Μαζεύω κ εγώ γατάκια απο τον δρόμο και δύσκολα βρίσκω ανθρώπους να τα πάρουν ενώ για τα περσίας είναι διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώσουν για να τα πάρουν. Αν κάποιος ήθελε αδέσποτο θα το είχε πάρει ήδη, υπάρχουν πάρα πολλά. Αυτο που λες δεν στέκει.

Αυτό ακριβώς είπα πριν Yasmin. Σκοπός μου δεν είναι να πουλήσω ένα γατάκι, αλλά να βρω την κατάλληλη οικογένεια για αυτό. Απαιτώ όμως να το μεγαλώσουν με τα καλύτερα και αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Υπάρχουν τροφές με 0,50 ευρώ το κιλό και τροφές με 7 ευρώ το κιλό. Με ποιά απο τις δύο θα έχει καλύτερη υγεία η γάτα? Θέλω ο άνθρωπος που θα το πάρει το γατάκι να το έχει προτεραιότητά του όπως θα έχει και το παιδί του, όπως τις έχω και εγώ τις δικές μου. Στην ανάγκη να μην φάει αυτός για να φάει η γάτα. Μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά εγώ για τέτοιους ανθρώπους για τα γατάκια μου ψάχνω.

ποσες γεννες εχει κανει η γατα σου κ ποσα γατια εχεις καταφερει να δωσεις αυτα που δεν ειναι μορφολογικα σωστα τι τα κανεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back