Louiza
Νεοφερμένο μέλος
Του πήρα παιχνίδια, ποντικάκια, κουκλάκια, πράγματα που κυνηγάει, αλλά τα πόδια μου του αρέσουν ακόμα. Δοκίμασα να τον κρατήσω κάτω για λίγα δευτερόλεπτα, να του φωνάξω, τίποτα.
Αυτό που γράφει ο Αίλουρος:
"Το δεύτερο βήμα είναι να αποφύγετε την γάτα για τα επόμενα 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει να μην της δώσετε απολύτως καμία προσοχή.
—ΜΗΝ της μιλάτε.
—ΜΗΝ της δείχνετε ότι την κατηγορείτε.
—ΜΗΝ την σηκώσετε με τα χέρια για να την πάτε σε άλλο δωμάτιο.
—ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ."
…απλά δεν γίνεται! Αν δεν του δίνω σημασία εγώ, μου δίνει αυτός!
Σταματάω να τον κοιτάω και να του μιλάω αλλά αυτός συνεχίζει να με δαγκώνει! Η μόνη λύση είναι να τον αρπάξω και να τον βγάλω από το δωμάτιο.
Τι να κάνω? Φοβάμαι ότι αν του μείνει αυτή η συνήθεια θα είναι ανυπόφορος όταν μεγαλώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
ruko
Διάσημο μέλος
Προσπάθησε να του δίνεις ένα μαλακό παιχνιδάκι τη στιγμή που σου επιτίθεται. Επίσης, αν δεν συνετίζεται, σήκω και φύγε εσύ ("δε σε παίζω άλλο!")

Υπάρχει περίπτωση να πάρετε δεύτερο γατάκι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Με λίγη υπομονή (και κάνοντας αυτά που είπε η ruko), σιγά σιγά θα δεις ότι θα κοπεί η φόρα του.

Μέχρι τότε... κουράγιο!

χριστινα
Διάσημο μέλος

Λιγο πολυ ισχυουν οι συμβουλες που εχουμε δωσει και πιο πανω. Δοκιμασε οποτε βαζει περισσοτερη δυναμη να κανεις πως κλαις και να σταματας οταν κι εκεινος σταματαει (σε αυτη τη περιπτωση μην περιμενεις να σε γραντζουνισει αγριως. Ασε το χερι και σταματα να κλαις οταν σταματησει και το γατακι, μετα απομακρυνε το) Στα δικα μου συνηθως επιανε αλλα σε λιγακι μεγαλυτερες ηλικιες. Οταν ηταν 2 μηνων δεν τα συγκινουσα παρα πολυ
(βασικα δεν επαιρναν και πολλλα χαμπαρι στους 2 μηνες
) Και μην κανεις κινησεις που θα τις εκλαβει ως αγαρπα παιχνιδια Επεμεινε παντως οσο μεγαλωνει. Μεγαλωνοντας κι αν τηρησεις τα οσα και ο Αιλουρος συστηνει θα δεις και μονη σου αλλαγη. Εγω το εχω δει να γινεται σε ολα μου τα γατακια τα οποια αν και μικρα με γραντζουνουσαν εντονα, πλεον δεν γραντζουνανε καθολου
Υπομονη....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Από την άλλη είναι μόνο 2μηνών το γατούλι οπότε μπορεί να τον ενοχλούν και τα δοντάκια που βγάζει...
drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλά αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ακολούθησε τις συμβουλές των κοριτσιών. Παίζε μαζί του με παιχνίδια, πχ εγώ δενω ενα ποντίκι με μια κορδέλα να το κουνάω να γίνει πιο διαδραστικό, επίσης του πετάω μπαλάκια.
Ειναι μικρός ακόμα και θέλει πολύ παιχνίδι, αργότερα με κανενα 15λεπτο την ημέρα θα ειναι ευχαριστημένος.
Πάντως, απο την δικια μου πικρή εμπειρία, το αδερφάκι ειναι η καλύτερη λύση.
Louiza
Νεοφερμένο μέλος
Οι προσπάθειές μου ξεκίνησαν εδώ και 10 μέρες. Δεύτερο γατάκι είναι δύσκολο να πάρουμε προς το παρόν. Εγώ θέλω, αλλά ο φίλος μου ήδη δυσανασχετεί με τα δαγκώματα και τα "ατυχήματα" εκτός αμμολεκάνης οπότε δεν θέλει ούτε να ακούσει για άλλο γατάκι.
rotonda
Δραστήριο μέλος
ακόμα κι αν έχεις το γατί-Βούδα.![]()
Xα, χα! Σόρρυ για το εκτός θέματος, αλλά ξέρω όντως έναν γάτο που τον λένε Βούδα. Και τον βαφτίσανε έτσι επειδή μονίμως κοιτάζει έκθαμβος λες και του 'χει έρθει "η φώτιση"!

RedCat
Διάσημο μέλος
) και το επόμενο προσπαθησε να εξηγήσεις στο φίλο σου ότι αυτή η ιστορία με ένα δεύτερο θα σταματήσει σίγουρα΄. Να φανταστείς ο δικός μου στο παιχνίδι μαζί μας ξέφευγε αρκετά στα δαγκώματα (μας πονούσε δηλαδή) μόλις ήρθε η Μαφάλντα εμας μας έχει για χαδακια...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Λουίζα, είσαι σε καλό δρόμο! Πράγματι, δέκα μέρες δεν είναι πολύς καιρός για να δεις αποτελέσματα. Επίσης να προσθέσω ότι σ' αυτή την ηλικία, τα μικρά έχουν τρομακτικά αποθέματα ενέργειας και μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση. Αν, λοιπόν, μένει πολλές ώρες μόνο του, μπορεί να επιτίθεται για να ξεσπάσει ή για να σου τραβήξει την προσοχή. Θέλει μπόλικο παιχνίδι - όχι ότι θα σε γλιτώσει απ' τις νυχιές 100%!

Το καλό είναι ότι σ' αυτή την ηλικία τους πετάς ένα καπάκι από γάλα και παίζουν μόνα τους.

Louiza
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό που εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω είναι το πώς είναι δυνατόν να μην του δίνω σημασία, ούτε καν να τον σηκώνω για να τον βγάλω από το δωμάτιο όπως λέει ο Αίλουρος, όταν αυτός συνεχίζει να με δαγκώνει! Και πονάει!
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Για όνομα του Θεού πια!!! Είπαμε να τα στειρώνουμε για δικό τους (και κυρίως δικό μας) καλό, άντε και να τους κόβουμε τα νυχάκια.... Ε, όχι και να τους βγάζουμε τα δόντια!!!! Έλεος!!! Γάτες θέλουμε ή παιχνίδια......

RedCat
Διάσημο μέλος
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool