Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Το πιο πιθανο ειναι να ειναι γρατζουνια απο τις φαπες που παιζουν να εχει κανει καμια μολυνση:hmm:. Ισως χρειαστει να παρει αντιβιωση για να υποχωρησει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τη γατούλα μου τις τελευταίες μέρες: βρίσκω συχνά τουφίτσες από τρίχες σαν κολλημένες μεταξύ τους. Εξέτασα το τρίχωμά της και παρατήρησα ότι σε δυο - τρία σημεία υπάρχουν, προφανώς από το γλείψιμο-δάγκωμα, σαν κολλημένες τρίχες μεταξύ τους, χωρίς όμως να είναι φαλακρά τα σημεία αυτά. Την ψηλάφησα και παρατήρησα κάτι σαν μικρά σπυράκια (που δεν φαίνονται με το μάτι - μόνο με την αφή).Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαλλον προκειται για καποια μορφη δερματιτιδας , καλο θα ηταν να το δει και ενας κτηνιατρος και να εξετασει και τις τριχες στο μικροσκοπιο για τυχον μυκητες:hmm:

Ευχαριστώ πολύ! Θα την πάω αύριο.:)

Καλημέρα!
Το διπλανό μαγαζί από εκεί που δουλεύει η ξαδέρφη μου έχει 3 γατάκια αδ'εσποτα που ταϊζουν. Πρέπει να είναι περίπου 5-6 μηνών.
Εχτές όπως χάιδευα το ένα θηλυκό, παρατήρησα στην κοιλιά της ένα γρομπαλάκι, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας πινκ-πονκ(λίγο πιο μικρό). Δεν είναι εξόγκωμα, πρέπει να είναι εσωτερικό.
Τί μπορεί να είναι? Υπάρχει περίπτωση να είναι έγκυος ή είναι κάτι άλλο?

εξαρταται που ειναι το εξογκωμα,εαν ειναι στον αφαλο στο κατω μερος της κιολιας μαλλον προκειται για ομφαλκηλη. καλο θα ηταν να το πας αν μπορεις στον κτηνιατρο για να το εξετασει και να σου πει περισσοτερες λεπτομερειες

Απ'ότι θυμάμαι δεν είναι τόσο χαμηλά, πρέπει να ήταν κάπου στην μέση.
Θα το ξαναψαχουλέψω σήμερα να βεβαιωθώ. Αν είναι ομφαλοκήλη είναι απλό ή όχι?
Ευχαριστώ πολύ.

εξαρταται αν εχουν μπλεχτει και κομματια του εντερου τοτε ειναι σοβαρο , αν ειναι μονο περοτονεο τοτε ειναι πιο καλα τα πραγματα και μπορει να υποχωρησει.

Η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα ότι έτρωγε συνέχεια χορταράκια όταν την πλησίασα, οπότε δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.:(
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

προβλημα...

γιατρε ακουστε και τη δικη μου ιστορια...:(
πηρα ενα γατακι απο το δρομο το πηγα στον κτηνιατρο δεν ειχε προβλημα εκτοσ απο μια κοιλη που εξαφανιστηκε με τον καιρο.ο μεγαλος μου γατος (4μηνων)δεν ηθελε και πολυ το μικρο.μετα απο μια βδομαδα εκανε 5 εμετουσ στη σειρα.ξανα στον κτηνιατρο και αγωγη για γαστρεντεριτιδα.ολα εντακσει μεχρι που αρχισε να ξυνεται αναμεσα σε ματια και αυτια...ξανα στο γιατρο και κρεμα για το γδαρσιμο.εν τω μεταξυ επαθα μια μυκιτιαση που οφειλεται σε γατα.ο μικρος πηγε στο χωριο και ο μεγαλος δεν βελτιωθηκε αν και περασε η θεραπεια των 15 ημερων..εγω αντιβιωση ακομα...
μηπως να αλλαξω γιατρο?
η να ξαναπαω?
:/::hmm::(

Εαν ειναι μυκητες και του μεγαλου γατιου και γινεται μονο τοπικη θεραπεια μονο για δεκαπεντε μερες θα χρειαστει να παρει παραπανω και ισως και καποιο αντιμυκητιακο απο το στομα. Συνηθως η θεραπεια για τους μυκητες μπορει να διαρκεσει μηνα και παραπανω:/:

Πατουσες

Καλησπέρα γιατρέ.
Είμαι απο αυτους που τρέχουν στον γιατρό για το καθετί, αλλά λόγω νέας γάτας στο σπιτι τα γατία μου είναι ήδη εκνευρισμένα και δεν θα ήθελα να πάω στον κτηνιατρο αν δεν ειναι απαραιτητο.
Ο Ρου (1,5 ετών, στειρωμένος, χοντρούλης με προβλημα στο συκώτι που θεραπευεται σιγά σιγά ) εμφάνησε σκούρες κοκκινίλες στο ένα του πατουσάκι απο κάτω, στα τρια δάχτυλα εκεί που είναι ροζ (στα μαξιλαρακια) Το δερμα ξεκολλάει και δείχνει δυσκολία να το πατησει.
Νομίζετε οτι είναι παροδικό ή θα χρειαστεί να το δει καποιος;

Ευχαριστώ πολυ

Θα πρεπει να το δει καποιος, φαινεται για καποιον τραυματισμο , ισως λογω αγχους να αυτοτραυματιστηκε:hmm:, μια επισκεψη στον κτηνιατρο θα σε γλυτωσει απο πιο σοβαρα τρεχαματα
:D

Ευχαριστώ πολύ:)

Καλησπέρα κι απο μένα!
Γιατρέ θα ήθελα τα φώτα σας...Απο χτες ο Φρίξος (16 μηνών, εμβολιασμένος, στειρωμένος, αποπαρασιτωμένος) είναι υποτονικός...Δεν δείχνει να πονάει κάπου (τον έχω ζουλήξει παντού νομίζω) αλλά...όλο κοιμάται...δεν πολυτρώει...δεν πολυπαίζει...γενικά δεν...
Εχουμε εδώ και ενάμησι μήνα περίπου μια θυληκιά ψιψινα στο μπαλκόνι 2-3 μηνών περίπου που την ταίζουμε, την ποτίζουμε, την κοιμίζουμε, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να την πιάσουμε να την πάμε στο γιατρό. Μπορεί να έχει κολλήσει ο Φρίξος κάτι απο αυτήν...?

Να εχει κολησει κατι αφου ειναι εμβολιασμενος ειναι λιγο απιθανο, μπορει να εχει πυρετο και για αυτο να ειναι κακοκεφος, μπορει να επαιζε ολη τη νυχτα και την ημερα να κοιμαται:hmm: καλο θα ηταν να τον εξετασει και ο κτηνιατρος του γιατι απο μακρια δεν πορω να σου πωακριβως τι μπορει να εχει:hmm:

Ωστόσο για να μην αισθάνομαι σαν τρελή υστερική...είναι παράλογο γενικά να ανησυχούμε όταν το γατούλι μας είναι απλά διαφορέτικο απ' οτι συνήθως...?

Ειναι και προσφατή η λαρυγγίτιδα που έπαθε και δεν θέλω πάλι να τον τρέχω στο γιατρό αν δεν υπάρχει λόγος...είχε φάει παλι τις ενέσεις του κι έτσι όπως πάμε (γιατρός= ένεση ) νομίζω θα τον μισήσει...

Μπορει καποιες φορες να αλλαζει η συμπεριφορα του απο το φυσιολογικο και αυτο δεν πρεπει να μας κανει να πανικοβαλομαστε, απλως να παρακολουθουμε και αν αυτη η αλλαγη επιμενει τοτε να ανησυχουμε. Λογικα αν ειναι κατι ασημαντο σε 24 ωρες θα ειναι παλι φυσιολογικος :)

Γιατρε μας, θα ηθελα να κανω και εγω καταχρηση της καλοσυνης σας και να ζητησω την ιατρικη σας αποψη για τις προσφατες εξετασεις που εκανα στην Μυρτω.Η Μυρτουλα ειναι 5 (και κατι) χρονων ,στειρωμενη απο 6 μηνων και ζυγιζει 5.800 κιλα.Προσφατα της εκανα αιματολογικες και βιοχημικες εξετασεις.Οι αιματολογικες ειναι πολυ καλες.Λευκα(ουδετεριφιλα Ω και Α, Εωσινοφιλα, Βασιφιλα, Λεμφοκυτταρα, Μεγ.Μονοπυρηνα)και αιμοπεταλια πολυ φυσιολογικες τιμες.Ο Αιματοκριτης45 (δηλαδη στο οριο) αλλα ο κτηνιατρος μας το αποδιδει στο γεγονος οτι η αιμοληψια εγινε με προναρκωση και δεν θεωρει οτι υπαρχει λογος ανησυχιας.:hmm:
Απο τις βιοχημικες η γλυκοζη(88), BUN και η Κρεατινινη πολυ καλες.
Στο ανωτερο οριο εχουμε τις Ολικες Πρωτεινες 8,5 (6-8,5g/100ml)
SGPT(SALT), που μου ειπε οτι ειναι η αλκαλικη φωσφαταση, στο οριο 50 (10-50U/L).Oι δυο τρανσαμινασες SGOT(SAST) 28 (10-40IU/L) και SAP 97 (10-100IU/L).Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι η SGPT και SAP στο οριο, δειχνουν
δυσκολια στην ηπατικη λειτουργια.Και μαλιστα μου εξηγησε οτι οι γατες εχουν την ιδιαιτεροτητα να συσωρευουν λιπος γυρω απο το ηπαρ(κατι που δεν εχει ο ανθρωπος) πραγμα που επηρεαζει το ηπατικο περεγχυμα με αποτελεσμα να εχουμε πιο βραδυ ρυθμο μεταβολισμου πραγμα που φαινεται και στις Ολικες Πρωτεινες που ειναι στο ανωτερο οριο. Τελος μου ειπε οτι αφου το SGOT εχει καλη τιμη δεν ανησυχει.Αυτο ανεβασμενο πιθανως να εδειχνε καρδιαγγειακο προβλημα.
Και τελος παρα πολυ ανεβασμενο ηταν και το LDH 230 (10-100IU/L)ειναι ενα μυικο ενζυμο μου ειπε, αλλα αυτο το απεδωσε στο μυοχαλαρωτικο που χορηγησε στη προναρκωση.
Αν δεν γινομαι πολυ κουραστικη θα μπορουσατε να μου πειτε και την δικη σας γνωμη.
Ευχαριστω πολυ
Νικη:D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back