zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσες αποπαρασιτώσεις έχω κάνει στο μικρό μου ( 3 μηνών παρά κάτι ημέρες) πάντα βγάζει σκουληκάκια...
Δεν φαίνονται στα κόπρανα, αλλά τα έχω δει στον πρωκτό του και μόλις πάω να τα πιάσω με βρεγμένο βετέξ, ξαναμπαίνουν μέσα!
Γμτ. Κρυφτούλι παίζουμε. Εχθές βρήκα και ένα ψόφιο κολλημένο στην ουρά του.Έχουμε κάνει 4 αποπαρασιτώσεις + ότι οι αμπούλες για την ωτοδεικτική ψώρα, έχουν καιαντιπαρασιτική εσωτερική δράση και έχω βρει και τότε.
Καλά τι γίνεται; Κάπου δεν διακόπτεται η αλυσίδα. ( μου το επισύμανε και η γιατρός αυτό). Πετάω κάθε ημέρα την άμμο για να διακόψω την μεταφορά προνυμφών και βάζω τη γιατρό να του κόψει τα νύχια και όταν είμαι σπίτι, του σκουπίζω τα πόδια με βρεγμένο πανί και τον πρωκτό για να μην μεταφερθούν, αλλά τίποτα!
Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον.
Δεν βγαίνει παρά λίγο στην αυλή και στο χώμα με την επίβλεψή μου και συνήθως με σαμαράκι . Δεν τρώει τίποτα ωμό. Τροφή της ρουαγιάλ κάνιν ξηρά και λόγω ότι βγάζει δόντια και κονσερβούλα.
Αρχικά πήρε flutelymin (
κάπως έτσι λέγεται αλοιφή στο πράσινο κουτί.2 φορές χ 3 ημέρες τον Αύγουστο.
Και μετά χάπι Drontal, ατις 4/9 και στις 19/9. Είναι να ξαναπάει μια δόση στις 3/10 και μετά ανά τρίμηνο είπε η γιατρός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Ο κτηνίατρός μου ανοίγει στις 6 και εγώ έχω πανικοβληθεί. υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
JohnDVM
Διάσημο μέλος

penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Έπαιζα με τη γατούλα μου πολλή ώρα και κάποια στιγμή με δάγκωσε. Από την ώρα αυτή έχω πολύ ισχυρό πονοκέφαλο και δεν περνάει αν και πήρα παυσίπονο. Νομίζετε ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομειο?
prince
Διάσημο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
. Δεν νομιζω ο πονοκεφαλος να οφειλεται σε αυτο
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα! Έχω θορυβηθεί, γιατί πριν από λίγο, είδα κάτω από την ουρά της γάτας μου (6 μηνών) ένα ασπράκι σαν σουσάμι και πάνω στον πρωκτό κάτι ψιλά λευκά υπολείματα. Κοιμόταν αρκετές ώρες και πήγε και ούρησε λίγο πριν. Έχει κάνει πλήρη αποπαρασίτωση, ποτέ δεν είχα δει σκουλήκια, αν και την παρατηρώ καθημερινά τους 4 1/5 μήνες που την έχω. Μάλιστα, ο γιατρός (2ος) ,μόλις τον ρώτησα, τον Σεπτέμβριο, αν θα πρέπει να συνεχίσω την αποπαρασίτωση, με Milbemax,μόλις του είπα τις δόσεις που μου είχε δώσει ο πρώτος κτηνίατρος, μου είπε, ότι είναι καλυμμένη και με το παραπάνω. Δεν κυκλοφορεί καθόλου εκτός σπιτιού. Μόνο σπίτι - μπαλκόνι. Τρώει και κάτι μύγες που πιάνει. Μπορεί να κολλήσει από τα έντομα σκουλήκια; Είναι και Σαβατόβραδο, συγγνώμη για την ενόχληση

JohnDVM
Διάσημο μέλος
αν δεν ειναι πετρες απο την ουρηθρα, ειναι πιθανον να τα κολησε και απο της μυγες η να τα εφερες εσυ στο σπιτι με τα παπουτσια σου
καλο ειναι να της δωσεις παλι αντιπαρασιτικα και αν εχεις ακι δευτερη γατα και αυτη επισης 
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Σ'ευχαριστώ γιατρέ για άλλη μια φοράΕαν δεν εχει γινει αποπαρασιτωση οταν ηταν μικρος τοτε μαλλον τα εχει κληρονομησει απο την μανα του, αλλιως τα παιρνει απο το περιβαλον (μυγες , εντομα ) αλλα τα φερνουμε και εμεις στο σπιτι με τα παπουτσια μας που φερνουμε τα αυγατους απο εξω μεσα.

Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος

saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα γιατρέ...
Σήμερα η τριων μηνών Survi μου έκανε πρώτη φορά εμετό. Δύο φορές την άκουσα να κάνω κάτι σαν "γκλουκ-γκλουκ" και μετά να βγάζει κάτι σαν πολύ πηχτό σάλιο. Αργότερα βρήκα κι έναν ακόμη τέτοιο λεκέ. Να σημειώσω ότι μέσα στον εμετό δεν υπήρχε τίποτε άλλο (πχ τροφή που δεν είχε χωνέψει, τρίχες κλπ). Επίσης, υποψιάζομαι ότι έκανε και διάροια. Στηνν τουαλέτα της τα κακάκια της δεν ήταν σχηματισμένα όπως συνήθως αλλά σαν... άμορφες μάζες. Αυτό το παρατήρησα δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.
Να πω ότι από την περασμένη εβδομάδα άρχισα να μειώνω πολύ την κονσέρβα της με σκοπό να την κόψουμε, ενώ στις κροκέτες της που ήταν εμπορίου άρχισα να προσθέτω κροκέτες Hills για να τις συνηθίσει. Το κακό είναι ότι ο φίλος μου της έδωσε προχθές... παριζάκι, το οποίο μάλιστα είχαμε καιρό στο ψυγείο.
Κατά τ'άλλα η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική, με διάθεση για παιχνίδι κι αγκαλιές. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι της έβαλα και κροκέτες και κονσέρβα και δεν ακούμπησε τίποτα.
Οι ερωτήσεις μου:
1. Τι να της δώσω για να στρώσει το στομαχάκι της; Όταν την παίρνω αγκαλίτσα μου φαίνεται πιο ελαφριά. Το εντεράκι της πρέπει να έχει αδειάσει για τα καλά.
2. Ο φίλος μου είναι άρρωστος. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει το ψιψί; Δεν εμφάνισε πάντως άλλα ανησυχητικά σημάδια.
3. Να την πάω σε κτηνίατρο ή να περιμένω κάποιες μέρες μήπως σταματήσει ο εμμετός;
Ευχαριστώ γιατρε...
Η Survi θα τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες σου!!!

Υ.Γ. Τις τελευταίες μέρες είχε και φριχτά αέρια..

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Λοιπον δεν ειναι κατι ανησυχητικο αφου εει ορεξη για παιχνιδια, μαλλον εχει καποια γαστροεντεριτιδα πιθανον απο το παριζακι που εφαγε
. Μπορεις να της δωσεις λιγο κοτοπουλο βραστο η λιγο ρυζι η μπορεις να της δωσεις ειδικες τροφες για ζωα με γαστρεντεριτιδα πχ Royale canine imtestinal, Hill's i/d κλπ . και σε μικρα γευματα. Αν δεις οτι συνεχιζει εμετους και διαρροια να τη πας στον κτηνιατρο απο δευτερα.Απο τον φιλο δεν υπαρχει περιπτωση να κολησει κατι αφου δεν μεταδιδονται ασθενειες απο τον ανθρωπο στα ζωα παρα σε σπανιες περιπτωσεις.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool