Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γιατρέ, άλλη μια φορά θα ήθελα τα φώτα σας, γιατί και τα παιδιά εδώ δεν γνωρίζουν να μου πουν.
Θέλω να ρωτήσω αν οι συσκευές υπερήχων επηρεάζουν τις γατούλες μας. Πήρα μια συσκευή εντομοαπωθητική και λειτουργεί με υπερήχους σε συχνότητα 3500-7200 Ηz. Δεν γράφει κάτι για τα ζώα.:hmm:

Και έχω και άλλη συσκευή που διώχνει τα τρωκτικά και τις κατσαρίδες με υπερήχους.
Γενικά τι γίνεται, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε; :hmm:
Υποτιθεται οτι οι συσκευες αυτες ειναι ελεγχεμενες και δεν επηρεαζουν κατοικιδια και ανθρωπους . Απο την αλλη καθε ατομο μπορει να αντιδρασει διαφορετικα :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ααα! Τα εντομοκτονα ειναι βλαβερα για τις γατουλες? Εχω απελπιστει με τα μυρμιγκια,ψεκαζω εξω απο την πορτα αλλα τιποτα! Μηπως αν ψεκαζα κ μεσα στις γωνιες κ αφηνα να αεριστει κ ειχα το γατουλη κλεισμενο στο κλουβακι μεταφορας για λιγο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα εντομοκτονα ειναι βλαβερα αν γλειψει η καταπιει το υγρο το γατι η αν ψεκασεις το γατοι με αυτα. αν στεγνωσουν δεν εχει ιδιατερο προβλημα , καλο ειναι να βαζεις σε μερη που δεν μπορει να φτασει ευκολα η να του απαγορευεις την εισοδο σε συσκεκριμενους χωρους για καποιες ωρες:)

Καλησπέρα γιατρέ!!
Ηθελα να ρωτησω σχετικα με την περιπέτεια που ειχαμε με τη μικρή που έπαθε εισροφητική βρογχοπνευμονία απο ταϊσμα με σύριγγα. Ξεπέρασε το πρόβλημα και είναι όπως πριν και θα συνεχίσουμε για 2 ακόμα μέρες τη θεραπεία με lasix και Lincospectin μεχρι να δει ο γιατρός αν έφυγε τελείως το υγρό.
Το ερώτημα λοιπόν ειναι: Θα της αφησει καποια ευαισθησια απο δω και πέρα?Δηλ, οταν τρεχει, κουράζεται , τρομάζει θα της ξαναρχεται η δυσπνοια ή προκειται για ένα μεμονομένο περιστατικό που αφού δεν ξεκίνησε απο παθολογικόυς παράγοντες , δεν θα έχει πρόβλημα ξανα?????:hmm:

Αν θα της μεινουν καταλοιπα θα φανει σε λιγο καιρο και θα εξαρτησθει απο την εκταση της ζημιας που υπεστη ο πνευμονας.:hmm: Παντως μια ευαισθησια θα την εχει οποτε θα πρεπει να ειστε πιο προσεχτικοι

θελω να κανω 2 ερωτησεις..απ'οτι ειδα χθες μετα απο 3 βδομαδες σχεδον αρχιζουν και κλεινουν τα ραμματα απο την στειρωση..ειναι αυτα που απορροφουνται απο τον οργανισμο μας ειπε ο γιατρος ειδα οτι στο ενα ραμματακι ειχε λιγο ξεραμενο αιμα..λογικα δεν ειναι κατι να ανυσηχω?????οποτε την βλεπω να γλειφεται αν και οχι συχνα την αποσπω..

και μια 2 ερωτηση εδω και 3 μερες φταρνιζομαι συνεχεια και αρχισε και η μικρη να φταρνιζεται συχνα..ειναι κρυωμενη????απο διαθεση παντως ειναι durasel δεν κουραζεται με τπτ..και δεν εχω ανοιχτη την πορτα να πω οτι εχει ρευμα..μια χαζη ερωτηση:..μπορει το γατακι μας να κολλησει απο εμας?????

οχι δεν κολλανε τα ζωα το κρυολογημα απο εμας , αν ειναι κατι αλλεργικο μπορει να σας εχει επηρεασει και τις δυο. Τα ραμματα μια χαρα πανε δεν χρειαζεται να νησυχεις σε λιγο καιρο δεν θα την ενοχλουν καν:)

οχι δεν κολλανε τα ζωα το κρυολογημα απο εμας , αν ειναι κατι αλλεργικο μπορει να σας εχει επηρεασει και τις δυο. Τα ραμματα μια χαρα πανε δεν χρειαζεται να νησυχεις σε λιγο καιρο δεν θα την ενοχλουν καν:)

ευχαριστω πολυ γιατρε:D:D:D

Γιατρε καλησπερα.Ηθελα να ρωτησω σχετικα με τον γατο μου τον Σιμπα.Ειναι 4 περιπου χρονων και εχει χασει τα δοντακια του λογο κακης διατροφης απο την προηγουμενη ιδιοκτητρια του.Τον υιοθετησα πριν 2 εβδομαδες.Στην αρχη ολα εμοιαζαν να πηγαινουν καλα ομως πριν απο λιγες μερες παρουσιασε μια περιεργη συμπεριφορα.Δεν τρωει,χανει πολυ τριχωμα κι εχει χασει την ορεξη του για παιχνιδι.Ασε που μας εχει τρελλανει στο νιαουρισμα,μοιαζει σαν να ψαχνει κατι.Απο εξετασεις ειναι οκ,προσφατα εκανε και εμβολιο.Σκεφτομαι μην εχει παθει καμμια καταθλιψη αλλα οταν τον παιρνουμε στα χερια σταματαει το νιαουρισμα και χουρχουριζει συνεχεια:/::/::/::/:.......

Εινι στειρωμενος ο γατος? εχει χασει ολα τα δοντια του η εχουν μεινει καποια? Εαν δεν ειναι στειρωμενος μπορει να μυριζει καποια θηλυκια σε οιστρο και να θελει να ζευγαρωσει, εαν εχει δοντια μπορει να εχει καποιο προβλημα με τα ουλα του. καλο θα ηταν να τον εξετασει ενας κτηνιατρος για να δει ακλυτερα γιατι εξ αποστασεως δυσκολα θα βγει διαγνωση:hmm:

Εινι στειρωμενος ο γατος? εχει χασει ολα τα δοντια του η εχουν μεινει καποια? Εαν δεν ειναι στειρωμενος μπορει να μυριζει καποια θηλυκια σε οιστρο και να θελει να ζευγαρωσει, εαν εχει δοντια μπορει να εχει καποιο προβλημα με τα ουλα του. καλο θα ηταν να τον εξετασει ενας κτηνιατρος για να δει ακλυτερα γιατι εξ αποστασεως δυσκολα θα βγει διαγνωση:hmm:

Ειναι στειρωμενος αλλα ειχε προλαβει να ζευγαρωσει και δεν εχει ουτε ενα δοντι,εχουν πεσει ολα.

Καλησπέρα γιατρέ...Χαϊδεύοντας χθες τη Μπιάνκα, ψηλάφησα κάτω από το δέρμα, στο ύψος των πλευρών της κάτι σαν φούσκα, μεγάλη σαν 2ευρω και κάτι.Όχι πολύ φουσκωτή, πιο πολύ απλωμένη θα έλεγα...:(δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα...:/:Αγχώθηκα πολύ όπως καταλαβαίνετε.Σκέφτηκα τα χειρότερα...Μόλις της τελειώνει ο οίστρος της για τρίτη φορά και από Δευτέρα μου είπε ο γιατρός να κανονίσω να την πάω για την στείρωση...Έχετε ιδέα τι μπορεί να είναι...;;;

Μπορει να ειναι καποια κυστη απο εμβολιασμο:hmm: σε αυτην περιοχη γινονται τα εμβολια και οι γατες συνηθως εμφανιζουν αντιδραση στο σημειο η οποια μπορει να εμφανιστει μετα απο καποιες μερες . Αν δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα τηςδεν ειναι κατι ανησυχιτικο. Επισης αν ειναι μακρυτριχη μπορει να ειναι και κομπος απο τριχες:D

Ειναι στειρωμενος αλλα ειχε προλαβει να ζευγαρωσει και δεν εχει ουτε ενα δοντι,εχουν πεσει ολα.

καλο θα ηταν να τον δει κτηνιατρος:hmm:ειναι πολλα αυτα που μπορει ναεχει και απο αποσταση δν μπορω να σου πω περισσοτερες λεπτομερειες αφου δεν μπορω να τον εξετασω

ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!:up:Χίλια ευχαριστώ!!!Εμένα ο νους μου πήγε κατευθείαν στο χειρότερο...Κύστη είναι προφανώς, αφού πριν μερικές μέρες έκανε ένα τριπλό εμβόλιο...Ακριβώς σε εκείνο το σημείο!!!Ευχαριστώ και πάλι!!!

Καλησπέρα και από μένα :)
Γιατρέ, τελευταία ο Άσλαν μου τινάζει συνεχώς το κεφαλάκι του και που και που ξύνεται στο δεξί αυτάκι του. Ψείρες, ψύλλοι και λοιπά παράσιτα δεν νομίζω να είναι γιατί έχω πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα. Τι άλλο μπορεί να είναι :hmm: ? Ξέρω πως δεν θα είναι κάτι σοβαρό αλλά εγώ θα τον πάω στην κτηνίατρο έτσι κι αλλιώς... Απλά για να μην ανησυχώ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Μαλλον ειναι ωτιτιδα:) δεν ειναι κατι ανησυχιτικο , θα τον πας στον κτηνιατρο του να κοιταξει τα αυτια αν ειναι να τα καθαρισει και να σου δωσει την καταληλη θεραπεια :)

Καλησπερα γιατρε!
Θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος τροπος να ανακουφισω τη γατουλα μου απο τον οιστρο.Θα ζευγαρωσει σε εναν μηνα περιπου,και μου ειπαν οτι μπορει να εχει οιστρο και καθε βδομαδα μεχρι τοτε.Υπαρχει καποιος τροπος να μην εχει τοσο εντονα συμπτωματα;Δοκιμασα ενα μπανακι,αλλα δεν εκανε τιποτα...Καποιο φυτικό ή ομοιοπαθητικο σκευασμα;

Δεν ξερω καποιο φυτικο ηομοιπαθητικο φαρμακο που να καταπραϋνει τον οιστρο. Αν ποναει μπορει να της δωσεις παυσιπονα αλλιως υπαρχουν ορμονες για να αναστλει προσωρινα ο οιστρος:hmm:

Δε θα ηθελα να της δωσω καποιο ορμονικο σκευασμα.Δε δειχνει να ποναει,αλλα ταλαιπωρειται πολυ(ειναι σιαμ και εχω διαβασει οτι γενικα εχουν εντονο οιστρο,δεν ξερω αν ισχυει).Σημερα ειναι η τριτη μερα που φωναζει συνεχομενα,πρωι βραδυ.Υπαρχει περιπτωση οντως σε διαστημα ενος μηνα να εχει οιστρο καθε βδομαδα;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back