ria23
Διάσημο μέλος
δεν μπορω να σου πω αν ειναι μυκητεες ή οχι,πρεπει να γινει εξεταση της τριχας. αν δεν ειναι μυκητες μπορει να ειναι καποια δερματιτιδα ή απλως καπιος ερεθισμος του δερματος εκει και ε αυτην την περιπτωση δεν πρεπει να ανησυχδεις. αν ειναι μυκητες θα ειναι στρογγυλες οι περιοχες και μπορει εκει αν παρουσιαζει σαν πιτυριδα ενα πραγμα. σε αυτην την περιπτωση καλυτερα να μην ερθουν σε επαφη αλλα γατακια μεχρι να γινει θεραπεια
![]()
δεν ειναι στρογγυλες οι περιοχες αλλα δεν εχει και αυτο που μοιαζει με πυτιριδα..απλα πισω απο τα αυτια και ενα σημειο στην πλατη μοιαζει να εχει πατικωθει και να εχει πιο αραιη τριχα..θα την χτενισω και θα κοιταξω καλυτερα βεβαια ευχαριστω γιατρε.!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntina10
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αν η ουλιτιδα σχετιζεται με τον ερπητοιο ή τον καλυκοιο τοτε θα μπορουσε να βοηθησει η χρηση της κτηνιατρικης ιντερφερονης αλλα ειναι ακριβη θεραπεια,το φαρμακο λεγεται virbagen Ω. Αλλιως ισως βοηθησει η κορτιζονη και αντιβιωση μακρας διαρκειας![]()
- Για αντιβίωση εκτός από το Stomorgyl (το οποίο δεν δέχεται με τίποτα) τι άλλο μπορώ να δώσω;
- Και η κορτιζόνη γίνεται με ένεση;
- Γιατί χρειάζεται κ η κορτιζόνη κ η αντιβίωση;
kounelaki
Περιβόητο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
1)Robaxan ή synulox ή convenia που ειναι μια ενεση και κραταει 14 μερες και ειναι αντιβιοτικο με μεγαλο φασμα δρασης.
- Για αντιβίωση εκτός από το Stomorgyl (το οποίο δεν δέχεται με τίποτα) τι άλλο μπορώ να δώσω;
- Και η κορτιζόνη γίνεται με ένεση;
- Γιατί χρειάζεται κ η κορτιζόνη κ η αντιβίωση;
2) Υπαρχουν κορτιζονες που ειναι βρεδειας αποδεσμευσεως και αρκει μια ενεση για να το καλυψει για 1 μηνα περιπου.
3) Για να υποχωρησει η φλεγμονη πιο γρηγορα και να μην ποναει, και οι περισσοτερες χρονιες ουλιτιδες εχουν και μια αυτοανωση αιτιολογια εκτος απο τα βακτηρια και τους ιους
ria23
Διάσημο μέλος
1. της καναμε ενα εμβολιο,της δωσαμε ενα χαπι και μια αμπουλα αυριο θα την κανω μπανιο θα εχουν περασει πανω απο 48ωρες απο τοτε που της βαλαμε την αμπουλα .ο κτηνιατρος την ακροαστηκε ,ειδε την κοιλιτσα της ,τα δοντακια και τα αυτακια και μας ειπε οτι ειναι καλα η γατουλα..απλα ανυσηχω επειδη εχω και αλλη γατα και μην την κολλησει κατι μιας που ηταν αδεσποτουλα..
2. απλα κοιμαται παρα πολυ απο τοτε που την πηραμε,σημερα εβηξε και λιγο μια φορα το μεσημερι, τρωει ομως κανονικα και πηγαινει στην τουαλετα της..δεν δειχνει κατι αλλο πρεπει να ειναι περιπου 5-6 χρονων σε ηλικια..
3. πρεπει να ανυσηχω που κοιμαται τοσο?
4. ο βηχας μπορει να μην σημαινει και τπτ ? να ανυσηχω?
5. επειδη ακουμε συχνα για αρρωστιες κτλ απο την στιγμη που εμβολιαστηκε και ο γιατρος με καθησυχασε για τα ακροαστικα της υπαρχει λογος ανυσηχιας για να ερθει σε επαφη με αλλη γατα?
συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα καλυτερα να εχω περισσοτερες αποψεις παρα μια για να νιωθω πιο ησυχη και σιγουρη..ευχαριστω εκ των προτέρων γιατρε.

irida1
Νεοφερμένο μέλος
βασικα ο γιατρος μας ειπε να σπαμε αυτη την κυστη που εμφανιζει στον ποπο της με αποτελεσμα να ματωνει εκει συνεχεια...
Εμενα δεν μου φαινεται και πολυ σωστη λυση, συν της αλλης εχει χασει πολλα κιλα παρ' ότι πειναει και τρωει! Τα νεφρα της απο την τελευταια εξεταση που της ειχαμε κανει ειναι καλα... μονο η καρδια της ειναι λιγο ασθενικη!
δεν ξερω τι να κανω. Σκεφτομαι αν την παω και σε καποιον αλλο κτηνιατρο να την εξεταση. Απλα αυτος την παρακολουθει χρονια! να σκεφτειται την πηγαινω σε ενα κτηνιατρο που ειναι στη Δαφνη και εγω μένω εξάρχεια...
αν εχετε να προτεινεται καποιον καλο κτηνιατρο πολυ θα το εκτιμουσα!!!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
καλησπερα γιατρε..συγνωμη αν σε κουραζουμε αλλα επειδη εχω μεγαλο αγχος με την μεγαλη γατουλα που βρηκαμε ηθελα να ρωτησω και καποια αλλα πραγματα:
1. της καναμε ενα εμβολιο,της δωσαμε ενα χαπι και μια αμπουλα αυριο θα την κανω μπανιο θα εχουν περασει πανω απο 48ωρες απο τοτε που της βαλαμε την αμπουλα .ο κτηνιατρος την ακροαστηκε ,ειδε την κοιλιτσα της ,τα δοντακια και τα αυτακια και μας ειπε οτι ειναι καλα η γατουλα..απλα ανυσηχω επειδη εχω και αλλη γατα και μην την κολλησει κατι μιας που ηταν αδεσποτουλα..
2. απλα κοιμαται παρα πολυ απο τοτε που την πηραμε,σημερα εβηξε και λιγο μια φορα το μεσημερι, τρωει ομως κανονικα και πηγαινει στην τουαλετα της..δεν δειχνει κατι αλλο πρεπει να ειναι περιπου 5-6 χρονων σε ηλικια..
3. πρεπει να ανυσηχω που κοιμαται τοσο?
4. ο βηχας μπορει να μην σημαινει και τπτ ? να ανυσηχω?
5. επειδη ακουμε συχνα για αρρωστιες κτλ απο την στιγμη που εμβολιαστηκε και ο γιατρος με καθησυχασε για τα ακροαστικα της υπαρχει λογος ανυσηχιας για να ερθει σε επαφη με αλλη γατα?
συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα καλυτερα να εχω περισσοτερες αποψεις παρα μια για να νιωθω πιο ησυχη και σιγουρη..ευχαριστω εκ των προτέρων γιατρε.![]()
καλησπερα εφοσον ακροαστικα δεν εχει τιποτα αξιοσημειωτο τοτε ο βηχας μαλλον δεν ειναι τιποτα σοβαρο , επειδη ειναι μεγαλη μπορει να εχει καποια υπολοιματα απο καποια χρονεια ρινιτιδα. Εφοσον περασουν 15 μερες απο το εμεβολιασμο δεν υπαρχει προβλημα γι αυτην και εφοσον τα αλλα γατια εχουν εμβολιαστει δεν υπαρχει κινδυνος. τελος οι γατες κοιμουνται αρκετα και ειναι φυσιολογικο αυτο

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ευχαριστω!
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μπορει να ειναι οι περιπρωκτικοι του αδενες οι οποιοι να εχουν μαζεψει υγρο και να θελουν αδειασμαγιατρε εχω μια απορια. Ο γατος μου σημερα που καθοταν σε μια καρεκλα αφησε ενα σημαδι στο καθισμα στο μεγεθος 2 ευρω κερματος και οταν το μυριζες απο πολυ κοντα ειχε μια εντονη οσμη την οποια δεν μπορω να περιγραψω. Δεν μυριζε σε αμμωνια ή σε ουρα. Ουτε μπορεις να πεις οτι βρωμουσε. Το εχω παρατηρησει και αλλες φορες στην 'πισω' περιοχη του. Αναρωτιομουν αν ειναι ετσι η οσμη του μαρκαρισματος ή αν ειναι καποιος αλλος αδενας που την παραγει. Δεν τον εχω δει να μαρκαρει και δεν εχω ιδεα αν μαρκαρουν και σε οριζοντιες επιφανειες. Του εβαλα την αμμο για να δω μηπως μυριζουν ετσι και τα ουρα του, αλλα δεν μυριζαν καθολου. Τι μπορει να συμβαινει;
ευχαριστω!

vickymoon
Διάσημο μέλος
τι να κανω? να αλλαξω φαρμακο? να συνεχισω? ειναι φυσιολογικο?
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Μαλλον τα εχει πληγωσει απο το ξυσιμογιατρε εχω μια απορια. βαζω στον γατο μου surolan γιατι εχει αυτα τα μαυρακια στα αυτια (ψωρα). απο τοτε που του τη βαζω παρατηρησα πανω στο κεφαλι του μεταξυ των δυο αυτιων και του λειπει το τριχωμα σε τρια σημεια. ακουμπησα τα σημεια αυτα και εχουν ενα καυκαλακι. σαν να το τραυματισε κ να εκλεισε. τα 3 σημεια ειναι αισθητα οτι λειπει τριχωμα.
τι να κανω? να αλλαξω φαρμακο? να συνεχισω? ειναι φυσιολογικο?
δεν ειναι τιποτα μπορεις να βαζεις και λγο σουρολανκαι εκειΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickymoon
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπορει να ειναι οι περιπρωκτικοι του αδενες οι οποιοι να εχουν μαζεψει υγρο και να θελουν αδειασμα![]()
ειναι κατι σοβαρο; πως αδειαζουν; τι πρεπει να κανω; αν δεν αδειασουν τι γινεται; με αγχωσες πολυ τωρα!
Μηπως το τριχωμα απο τα μπαλακια του εχει αραιωσει γι'αυτον το λογο; Τον εχω δει 1-2 φορες να τριβει τον πισινο του σε ενα μαξιλαρι. Επειγει να τον παω στον κτηνιατρο; Πνιγομαι στα μαθηματα και αν γινεται να το καθυστερησω για 1 βδομαδα θα ηταν αρκετα βολικο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
μπορεις να τους αδειασεις και μονη σου απλως πιεζεις τον πρωκτο και βγαζουν ενα υγρο, αν μυριζει εντονα θα χρειαστει και αντιβιωσηειναι κατι σοβαρο; πως αδειαζουν; τι πρεπει να κανω; αν δεν αδειασουν τι γινεται; με αγχωσες πολυ τωρα!Μηπως το τριχωμα απο τα μπαλακια του εχει αραιωσει γι'αυτον το λογο; Τον εχω δει 1-2 φορες να τριβει τον πισινο του σε ενα μαξιλαρι. Επειγει να τον παω στον κτηνιατρο; Πνιγομαι στα μαθηματα και αν γινεται να το καθυστερησω για 1 βδομαδα θα ηταν αρκετα βολικο.
. Παντως δεν επειγει να παει αμεσα στο γιατρο μπορεις να ρωτησεις τη γνωμη τους τηλεφωνικα
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μπορεις να τους αδειασεις και μονη σου απλως πιεζεις τον πρωκτο και βγαζουν ενα υγρο, αν μυριζει εντονα θα χρειαστει και αντιβιωση. Παντως δεν επειγει να παει αμεσα στο γιατρο μπορεις να ρωτησεις τη γνωμη τους τηλεφωνικα
![]()
Πως γινεται αυτο; Ειδα στο ιντερνετ οτι πιεζουμε καποια σημεια κατω-δεξια/αριστερα του πρωκτου μεχρι να βγει ενα υγρο. Αλλου ελεγαν οτι πρεπει να βαλω το δαχτυλο μου και να τα πιεσω απο μεσα. Το 2ο δεν μπορω να το κανω με τιποτα
Επισης σημερα οταν εκανε κακακια ειχαν εντονη οσμη, παιζει να αδειασαν με την αφοδευση; Αχ θα με σκασει αυτο το γατι. Επισης παρατηρισα κατι στην μουσουδα του. Στην περιοχη κατω απο την μυτη, πανω απο το στομα το δερμα του φαινεται καπως σκουρο, αλλα δεν εχει πληγη ουτε ειναι πρησμενο. Ειναι σαν feline acne αλλα χωρις να βγαζει σκληρα μαυρα πραγματακια. Ενω παλια εκεινο το σημειο ηταν ασπρο, τωρα εχει γινει λιγο μαυρο (μεγεθος φακης). Το τριχωμα δεν εχει πεσει. Ουτε φαινεται να τον φαγουριζει ή να τον ενοχλει. Το εχει 2-3 μερες. Φοβαμαι μην ειναι καμμια μυκητιαση ή κατι ακομα χειροτερο. (τωρα βρηκαν να εμφανιστουν ολα; που εχω 2 εργασιες να παραδωσω την επομενη βδομαδα;
). Ευχαριστω πολυ παντως που αφιερωνεις λιγο απο τον χρονο σου για να μας βοηθας.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πως γινεται αυτο; Ειδα στο ιντερνετ οτι πιεζουμε καποια σημεια κατω-δεξια/αριστερα του πρωκτου μεχρι να βγει ενα υγρο. Αλλου ελεγαν οτι πρεπει να βαλω το δαχτυλο μου και να τα πιεσω απο μεσα. Το 2ο δεν μπορω να το κανω με τιποταΕπισης σημερα οταν εκανε κακακια ειχαν εντονη οσμη, παιζει να αδειασαν με την αφοδευση; Αχ θα με σκασει αυτο το γατι.
Επισης παρατηρισα κατι στην μουσουδα του. Στην περιοχη κατω απο την μυτη, πανω απο το στομα το δερμα του φαινεται καπως σκουρο, αλλα δεν εχει πληγη ουτε ειναι πρησμενο. Ειναι σαν feline acne αλλα χωρις να βγαζει σκληρα μαυρα πραγματακια. Ενω παλια εκεινο το σημειο ηταν ασπρο, τωρα εχει γινει λιγο μαυρο (μεγεθος φακης). Το τριχωμα δεν εχει πεσει. Ουτε φαινεται να τον φαγουριζει ή να τον ενοχλει. Το εχει 2-3 μερες. Φοβαμαι μην ειναι καμμια μυκητιαση ή κατι ακομα χειροτερο. (τωρα βρηκαν να εμφανιστουν ολα; που εχω 2 εργασιες να παραδωσω την επομενη βδομαδα;).
Ευχαριστω πολυ παντως που αφιερωνεις λιγο απο τον χρονο σου για να μας βοηθας.
μπορει αν ειναι σκληρα τα κοπρανα ενα μερος να εχει αδειασει και ιδιως αν μυριζει πολυ. στη μυτη μπορει καινα μην ειναι τιποτα απλως παρακολουθησε το να δεις αν μεγαλωνει,αν αλαζει σχημα κλπ.

πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
O γατούλης μου που 17 ετών με τάση για ζάχαρο όπως πρόσφατα ανακαλύψαμε ζωηρότατος και υπερκινιτικός έχει βγάλει κατί που μοιάζει με ανθρώπινη κρεατοελία στο λαιμό του.Είναι ένα στα αριστερά που είναι σε μέγεθος στραγαλιού και λευκό,όπως και το δέρμα του δηλαδή,και ένα πολύ μικρότερο κάτω από τον λαιμό του.Τι μπορεί να είναι,μήπως πρέπει να αφαιρεθούν?
Μαλλον προκειται για καποιο λιπωμα/παπιλωμα , αυτα ειναι καλοηθης υπερπλασιες του δερματος και αν δευ συντρεχχει σοβαρος λογος δεν το αφαιρουμε ιδιως σε μεγαλη ηλικια
. αν εμφανιστουν και αλλα μπορει να αφαιρεθουν μερικα και να παρασκευαστει αυτοεμβολιο για να γινει θεραπεια
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Joji
- dionysia_p
- Βαλκα
- AnnieGr
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- ofilia
- mayrh gata
- Aρτεμις
- Djali
- sissoulaki
- alkinoow123
- kaith18927
- ΧΙΟΝΑΤΗ15585
- Zoro-mpoy
- tasos_perama
- sissy12
- 3lbereth
- F.Butter
- CoffeeBlack
- maiksth
- uncle_nontas
- anthilia
- Marw-Sissy
- Lia_cha
- Κριτολαος
- vampce
- ΕΛΑ
- giannisvitara
- Mona1
- mpirarxos
- Βάσω Μαν
- ANTONELLA
- sararoutsi
- Claire Rentfield
- aston3
- Javier
- λένα117
- dkat
- kitara
- kitcat
- Kostasrc
- ΜαρίαΣτρ80
- Vakova
- gatito
- raccoon
- dorothea_v
- nasstazia
- Roulita16248
- Βρεγμένη γάτα
- ManolisG
- nasia99
- lelocat
- ankas
- JohnDVM
- konstans
- 761
- Ελένη Άνση
- Pennylane
- Lord Kratos
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool