Γιατρέ, αρρώστησε;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Συγνώμη που γραφω έτσι εδω...υπάρχει προηγούμενο ποστ που προηγείται..θελω να βοηθήσετε μια φίλη μου που έχει ένα σκυλάκι με μια πάθηση (οστεοαθροιτιδα μάλλον) και είναι ενος έτους..υπάρχει κάπου που μπορώ να απευθυνθώ?Στειλτε και πμ αν δεν θέλετε να το γεμισουμε εδώ..Είναι πομεράνιαν το μικρό..έχει πάρει γνώμες από 2 γιατρούς αλλά είναι η μία έτσι και η άλλη γιουβέτσι!HELP!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπρεα γιατρε!Η γατουλα μου,6 μηνων και προσφατα στειρωμενη,μετα απο το παιχνιδι,εντονο αλλα χωρις μεγαλη διαρκεια,ανασαινει σαν σκυλακι.Σας εχω ξαναρωτησει για αυτο,αλλα τωρα αρχιζει να με "ενοχλει" το γεγονος,οτι μετα απο 4 λεπτα παιχνιδιου η μικρη ειναι λαχανιασμενη και με τη γλωσσα εξω.Κι αυτο συμβαινει καθημερινα,εδω και 4 ημερες....Το Σαββατο εχουμε ραντεβου με το γιατρο μας,μηπως ομως πρεπει να παμε νωριτερα???
Ευχαριστω.
Παιζει ολη την ημερα η μονο το απογευμα? Αν δεν εχει δραστηριοτητα ολη την ημερα και κανει εντονη δραστηριοτητα μονο με το παιχνιδι ειναι λογικο να κουραζεται ευκολα. Αν την υπολοιπη μερα ειναι σε ληθαργικη κατασταση και προτιμαει να κοιμαται ειναι ενας λογος ανησυχιας. Νομιζω οτι μπορειτε να περιμενετε μεχρι το σαββατο για τη δει ο γιατρος σας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη που γραφω έτσι εδω...υπάρχει προηγούμενο ποστ που προηγείται..θελω να βοηθήσετε μια φίλη μου που έχει ένα σκυλάκι με μια πάθηση (οστεοαθροιτιδα μάλλον) και είναι ενος έτους..υπάρχει κάπου που μπορώ να απευθυνθώ?Στειλτε και πμ αν δεν θέλετε να το γεμισουμε εδώ..Είναι πομεράνιαν το μικρό..έχει πάρει γνώμες από 2 γιατρούς αλλά είναι η μία έτσι και η άλλη γιουβέτσι!HELP!!!
Δωσε μου περισσοτερες λεπτομερειες για το σκυλακι καθως και τις διαγνωσεις που εγιναν. Για οστεοαρθριτιδα ειναι πολυ μικρο εκτος εαν ειναι κατι κληρονομικο:)

γιατρε μου...εχω εναν πονο :redface::redface:

ελα πλακα κανω..
γιατρε εχω απροσμενους επισκεπτες σπιτι. μυρμηγκακια :mad:
πες μου 2-3 πραγματα για την απολυμανση κ ποσο βλαβερο ειναι για το ζωο. υπαρχουν φυτικα πραγματα που μπορω να χρησιποποιησω κ να ειναι αποτελεσματικα ? :(
φοβαμαι μην ψεκασω κ της κανω κακο της πασχαλιας :/:

γιατρε μου...εχω εναν πονο :redface::redface:

ελα πλακα κανω..
γιατρε εχω απροσμενους επισκεπτες σπιτι. μυρμηγκακια :mad:
πες μου 2-3 πραγματα για την απολυμανση κ ποσο βλαβερο ειναι για το ζωο. υπαρχουν φυτικα πραγματα που μπορω να χρησιποποιησω κ να ειναι αποτελεσματικα ? :(
φοβαμαι μην ψεκασω κ της κανω κακο της πασχαλιας :/:
Ψεκαζεις ενα ενα τα δωματια και δεν αφηνεις τη γατα να μπει μεσα για μερικες ωρες:). οταν στεγνωσει το φαρμακο θα σκοτωνει τα μυρμηγκια και δεν θα ενοχλει το ζωο σου και να το γλειψει δεν προκειτε να παθει κατι:cool:

Ψεκαζεις ενα ενα τα δωματια και δεν αφηνεις τη γατα να μπει μεσα για μερικες ωρες:). οταν στεγνωσει το φαρμακο θα σκοτωνει τα μυρμηγκια και δεν θα ενοχλει το ζωο σου και να το γλειψει δεν προκειτε να παθει κατι:cool:

ευχαριστω πολυ :):)

Καλημερα doc!
Σημερα το πρωι η θηλυκια γατουλα (περ. 14 μηνων, στειρωμενη) μου παρουσιασε 2-3 σταγονες αιμα στα ουρα. Τα ουρα δεν ηταν μεγαλη ποσοτητα, δεν ειχαν κανονικη ροη, ζοριζοταν αλλα χωρις να δειχνει οτι ποναει. Της δινω τη young female και απο νερο πινει οχι ομως τρελες ποσοτητες. Να ανησυχησω?
Thnx :)

Ισως ειναι καποια ουρολοιμωξη:hmm:, ισως ειναι και κατι παροδικο, προσεχε την αν δεις οτι συνεχιζει να δυσκολευεται ή οτι επιμενουν οι σταγονες να την πας στο γιατρο ή αν δειξει οτι χανει την ορεξη της :hmm:

Ισως ειναι καποια ουρολοιμωξη:hmm:, ισως ειναι και κατι παροδικο, προσεχε την αν δεις οτι συνεχιζει να δυσκολευεται ή οτι επιμενουν οι σταγονες να την πας στο γιατρο ή αν δειξει οτι χανει την ορεξη της :hmm:
Οκ, ευχαριστουμε πολυ για αλλη μια φορα γιατρε...:)

Ορφεας ο συναχωμενος

γιατρε καλησπερα ,
εχω ενα γατουλη εδω και ενα χρονο και ειναι διαρκως αρρωστος , οταν το βρηκα ειχε βηχα μυξουλες ,ματακια που δακρυζαν , ξεκινησε με vibramicin , ομως δεν αποθεραπευοταν τελειως , τα χριστουγεννα φοβηθηκα οτι θα τον χασω , καναμε ενεσεις , βαλαμε ορο , δεν ετρωγε και δεν επινε τιποτα , δεν μπορουσε , οταν του εβαζα νερο μετα απο μαχη με την συριγγα στο στομα του , εκανε ενα θορυβο σαν να ειχε χαλικια ο λαιμος του , μετα του εδωσα απειρα χαπια ολων των χρωματων , μεχρι και κορτιζονη ( ζιρτεκ) πηρε, ποτε δεν εγινε τελειως καλα , στην απελπισια μας αλλαξαμε γιατρο ,η καινουργια γιατρος του εκανε μια θεραπεια με δεκαπενθημερες ενεσεις, δηλαδη 2 ενεσεις μαζι καθε 15 μερες, ειναι βεβαια καλυτερα ,οχι ομως τελειως καλα , εχει ακομα μυξουλες , μου ειπε λοιπον οτι ποτε δεν θα γινει τελειως καλα , εχει μονιμη πνευμονοπαθεια και θα ειναι ποτε ετσι και ποτε αλλιως , μα ειναι δυνατον ?????(τα δοντακια του εχουν μαυρισει απο τα αντιβιοτικα που εχει παρει) και τωρα εγω τι να κανω ?να τον εμβολιασω η να περιμενω και αλλο , να το στειρωσω η μηπως δεν πρεπει μια και δεν ειναι τελειως καλα ?? αλλα και ποσο να περιμενω ,φοβαμαι μην μας βρει τιποτα χειροτερο !!!!!!! μηπως εχετε καμια καλη ιδεα
εγω και ο ορφεας σας ευχαριστουμε πολυ

Καλησπέρα!
Έχω ένα προβληματάκι με τον γατούλη μου. Είναι δύο μιση χρονών και του έχω κάνει στείρωση εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να "αμολάει" υγρά σε όλο το σπίτι. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με την ουροδόχο κύστη του; Μήπως πρέπει να τον πάω στον κτηνίατρο;

Σου γραφω την δικη μου εμπειρια,εχω ενα γατο με αυτα τα συμτωματα,βηχας ,φτερνισμα και μυξα,την αντιβιωση την εδωσα για 15 μερες ,τον ειχα σπιτι με θερμοφορα,διπλα στο καλοριφερ,του εδινα καλο φαγητο και βιταμινες (μοσχαρισιο κιμα),του καθαριζα ματια και μυτη με φυσιολογικο ορο,τωρα εχει συνελθει τελειως,με εξαιρεση μερικες φορες που φταρνιζεται,επειδη ζει εξω, τον χειμωνα που θα αρχι8σουν τα κρυα θα του ετοιμασω μια γωνιτσα μεσα στο σπιτι να ειναι κοντα στην ζεστη,επισης του εδινα βισολβον σιροπι,πιστευω οτι δεν υπαρχει ριζικη θεραπεια οπως σου ειπε η κτηνιατρος και θα υποτροπιαζει,τοτε θα θελει προσοχη και εξτρα περιποιηση,τωρα το μονο που κανω ειναι να του δινω βιταμινες.

γιατρε καλησπερα ,
εχω ενα γατουλη εδω και ενα χρονο και ειναι διαρκως αρρωστος , οταν το βρηκα ειχε βηχα μυξουλες ,ματακια που δακρυζαν , ξεκινησε με vibramicin , ομως δεν αποθεραπευοταν τελειως , τα χριστουγεννα φοβηθηκα οτι θα τον χασω , καναμε ενεσεις , βαλαμε ορο , δεν ετρωγε και δεν επινε τιποτα , δεν μπορουσε , οταν του εβαζα νερο μετα απο μαχη με την συριγγα στο στομα του , εκανε ενα θορυβο σαν να ειχε χαλικια ο λαιμος του , μετα του εδωσα απειρα χαπια ολων των χρωματων , μεχρι και κορτιζονη ( ζιρτεκ) πηρε, ποτε δεν εγινε τελειως καλα , στην απελπισια μας αλλαξαμε γιατρο ,η καινουργια γιατρος του εκανε μια θεραπεια με δεκαπενθημερες ενεσεις, δηλαδη 2 ενεσεις μαζι καθε 15 μερες, ειναι βεβαια καλυτερα ,οχι ομως τελειως καλα , εχει ακομα μυξουλες , μου ειπε λοιπον οτι ποτε δεν θα γινει τελειως καλα , εχει μονιμη πνευμονοπαθεια και θα ειναι ποτε ετσι και ποτε αλλιως , μα ειναι δυνατον ?????(τα δοντακια του εχουν μαυρισει απο τα αντιβιοτικα που εχει παρει) και τωρα εγω τι να κανω ?να τον εμβολιασω η να περιμενω και αλλο , να το στειρωσω η μηπως δεν πρεπει μια και δεν ειναι τελειως καλα ?? αλλα και ποσο να περιμενω ,φοβαμαι μην μας βρει τιποτα χειροτερο !!!!!!! μηπως εχετε καμια καλη ιδεα
εγω και ο ορφεας σας ευχαριστουμε πολυ
αλημερα η κατασταση του ειναι χρονια οποτε θα υποτροπιαζει οταν ειναι σε υφεση μπορεις να τον εμβολιασεις ωστε εαν υποτροπιασει τον χειμωνα να ειναι πιο απαλα τα συμπτωματα. Για την στειρωση δεν θα εχει προβλημα εφοσον ειναι σε υφεση η κατασταση του.

Καλησπέρα!
Έχω ένα προβληματάκι με τον γατούλη μου. Είναι δύο μιση χρονών και του έχω κάνει στείρωση εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να "αμολάει" υγρά σε όλο το σπίτι. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με την ουροδόχο κύστη του; Μήπως πρέπει να τον πάω στον κτηνίατρο;
Καλο θα ηταν να τον δει κτηνιατρος μηπως εχει καποια ουρολοιμωξη η καποιος μορφης ακρατεια:hmm:

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, αν έχει κανείς άποψη....
Ο ένας γάτος μου πριν από περίπου 3 εβδομάδες εμφάνισε κάτω από το πηγούνι κάτι μάυρο σε μέγεθος φακής. Φαντάστηκα πως ήταν καμία σταγόνα ξεραμένο αίμα (πάλι ξύλο έφαγε σκέφτηκα) και το έβγαλα. Δεν νομίζω πως είναι ελιά, έφυγε άνετα. Από κάτω ήταν λίγο ερεθισμένο το δέρμα. Τρεις τέσσερεις μέρες μετά αυτό άρχισε να βγαίνει πάλι :hmm::hmm: και να μεγαλώνει. Πάλι το έξυσα λίγο και πάλι έφυγε εύκολα. Πάλι το ίδιο έγινε όμως. Ξαναβγήκε και μεγαλώνει και τώρα δεν το πειράζω να δω τι θα γίνει. Είναι πάλι στο μέγεθος φακής. Καμία άποψη για το τι είναι; Να ανησυχήσω; Κάποιο άλλο συμπτωμα δεν έχει :confused:

Κ εγώ θα ρωτήσω κάτι. Η ένεση κορτιζόνης είναι επικίνδυνη? Τώρα η γάτα μου είναι σα να είναι λυπημένη.. την έκανε ο γιατρός γτ ξυνόταν στο σβέρκο με αποτέλεσμα να ματώσει. Λέει αλλεργία είναι γτ η καλλιέργεια τριχών κ δέρμα δεν έδειξε τπτ.

1000000000000 ευχαριστω

Θέλω και εγώ μια συμβουλή γιατρέ μου....
Οι δυο χαμηλές ρόγες του γατούλη μου είναι σκληρές και φαίνονται ερεθισμένες κοκκινωπές προς το καφέ, η μια φαίνεται λίγο ποιο φυσιολογική από την άλλη . Δεν έχω παρατηρήσει αν τις δαγκώνει. Για την ακρίβεια μοιάζουν ποιο πολύ με ροζ ελίτσα παρά με ροζ θηλή. Ο κτηνίατρος μου έδωσε Celestoderm για 8 μέρες αλλά έχουν περάσει σχεδόν 3 βδομάδες, του βάζω κρέμα μέρα παρά μέρα μετά από την πρώτη βδομάδα και δε βλέπω καμία ιδιαίτερη βελτίωση. Δεν φαίνεται να πονάει και ούτε βρίσκω κάτι άλλο παράξενο. Καμία ιδέα; Να ενημερώσω αν εχει σημασία ότι είναι στηρωμένος έχει κάνει τα εμβόλια του και έχει πάρει και αποπαρασήτοση. Επίσης βγαίνει ελάχιστα έξω, έχει πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό άδειο μπαλκόνι.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, αν έχει κανείς άποψη....
Ο ένας γάτος μου πριν από περίπου 3 εβδομάδες εμφάνισε κάτω από το πηγούνι κάτι μάυρο σε μέγεθος φακής. Φαντάστηκα πως ήταν καμία σταγόνα ξεραμένο αίμα (πάλι ξύλο έφαγε σκέφτηκα) και το έβγαλα. Δεν νομίζω πως είναι ελιά, έφυγε άνετα. Από κάτω ήταν λίγο ερεθισμένο το δέρμα. Τρεις τέσσερεις μέρες μετά αυτό άρχισε να βγαίνει πάλι :hmm::hmm: και να μεγαλώνει. Πάλι το έξυσα λίγο και πάλι έφυγε εύκολα. Πάλι το ίδιο έγινε όμως. Ξαναβγήκε και μεγαλώνει και τώρα δεν το πειράζω να δω τι θα γίνει. Είναι πάλι στο μέγεθος φακής. Καμία άποψη για το τι είναι; Να ανησυχήσω; Κάποιο άλλο συμπτωμα δεν έχει :confused:
Μπορει να εχει καποιο αποστημα και να βγαζει σιγα σιγα υγρο ή μπορει να ειναι και κανα τσιμπουρι :hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back