Για τον Μπαγκίρα μου

zoi1

Νεοφερμένο μέλος

Ο zoi1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους,
είναι η πρώτη και πολύ φοβάμαι η τελευταία φορά που γράφω σε αυτο το site για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω.
Πριν ένα μήνα πήρα ένα γατούλι δύο μηνών, μαύρο, γυαλιστερό σαν πάνθηρα και γι αυτό τον βγάλαμε μπαγκίρα. Ήταν ένα απο τα γατάκια που γέννησε η γάτα της ξαδέλφης μου. Μόλις τον είδε ο γιος μου (οκτώ ετών) ξετρελλάθηκε λατρεύει οποιοδήποτε ζώο βλέπετε κι έτσι αποφασίσαμε να γίνει μέλος της οικογένειας μας. Την πρώτη μέρα που το φέραμε σπίτι ο γιός μου παρουσίασε έντονη κοκκινίλα στα μάτια και φτέρνισμα. Όταν πήγα τον Μπαγκίρα στον κτηνίατρο μου είπε ότι πολύ φοβάται ότι το παιδί είναι αλλεργικό στο γατί και ότι καλό είναι να δοθεί πίσω. Το παιδί ούτε να το ακούσει κι έτσι ο γιατρός μου είπε να το κρατήσουμε 4-5 μέρες κι αν συνεχίσουν τα συμπτώματα τότε να το επιστρέψουμε.Τις επόμενες μέρες το παιδί δεν παρουσίασε έντονα φαινόμενα μόνο μια κοκκινίλα στα μάτια κι ένα ελαφρύ σακούλιασμα στα βλέφαρα κι αυτο όχι όλη την ημέρα. Θεωρήσαμε ότι δεν έχει να κάνει με τον Μπαγκίρα γιατί ήταν όλες τις ώρες μαζί κοιμότανε στο δωμάτιο του οπότε αν ήταν αλλεργικός στο γατί φανταστήκαμε ότι θα ήταν πολύ πιο έντονα τα συμπτώματα. Οι μέρες περνούσαν. Τώρα τι να σας πω για τον Μπαγκίρα μου:Ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, πανέξυπνο, με καλά αισθήματα, τα νύχια του δεν τα χαμε δει, ακόμα κι όταν παίζαμε μαζί το βλεπες σαν να προσέχει μη με γραντζουνίσει.Ειλικρινά τα χα χάσει ήταν σαν ένα καλόβολο και υπάκουο παιδί που μόλις του μιλούσες καταλάβαινε αμέσως.Και ήταν μόνο δύο μηνών, φανταστείτε όταν θα μεγάλωνε. Δυστυχώς όμως η ευτυχία αυτή δεν κράτησε για πολύ, πήγα το παιδί σε οφθαλμίατρο γιατί τα συμπτώματα συνέχιζαν. "Αλλεργική Επιπεφυκίτιδα" μου είπε και ότι μάλλον το γατι ευθυνόταν για αυτη την αλλεργία. Του δωσε φάρμακα και μου είπε ότι αν δεν υποχωρούσε και μ' αυτα τότε το γατάκι μου θα έπρεπε να το δώσουμε.Πάλι δεν το βαλα κάτω δεν ήθελα να το δώσω χωρίς να το αποδείξω στον εαυτό μου 100%. Πήγα και του κανα αιματολογική εξέταση για επιθύλια γάτας.Τα αποτελέσματα βγήκαν εχθές: ΘΕΤΙΚΟ με τρεις σταυρούς μου είπε η μικροβιολόγος.Καταλαβαίνετε μετά απο αυτό τι έγινε σπίτι.Το παιδί σε άθλια ψυχολογική κατάσταση "Είναι η παρέα μου, ο φίλος μου, ο αδελφός που δεν έχω" μου είπε πως θα τον δώσω. Και τι να του εξηγήσω και τι κουράγιο να του δώσω αφού κι εγώ το ίδιο χάλια ήμουνα.Τι να σκεφτώ το παιδί ή και το γατούλι μου που ένα μήνα μας είχε συνηθίσει μας είχε εμπιστευθεί μας πρόσφερε την αγάπη του κι εμείς.......θα έπρεπε να το διώξουμε.Σήμερα θα έρθει ο ξάδελφός μου να το πάρει πίσω. Φρόντισα να μην είμαι σπίτι, να είναι ο άντρας μου εκεί.Δεν αντέχω να το δω να φεύγει, δεν το εχω πιστέψει ακόμα ότι θα πάω σπίτι και δεν θα ακούσω το κουδουνάκι του να χτυπάει και να έρθει να δει στην πόρτα ποιος είναι.
" Μπαγκίρα μου σου εύχομαι καλή τύχη εκεί που θα πας και να σε αγαπήσουν όσο αγαπάς κι εσύ, γιατί εσύ ξέρεις ν' αγαπάς"
Σε λατρεύω μικρέ μου γουργούρη
Ζωή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kριμα!:( Και για το παιδακι και για το γατο. Ελπιζω ο Μπακιρα να βρει ενα καλο σπιτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ιστορία σου είναι συγκινητική, Ζωή, και λυπάμαι πολύ.
Δεν είχες άλλη επιλογή, όμως...
Εύχομαι κι εγώ να βρει ο Μπαγκίρα ένα καλό σπίτι!
Και αν ο γιος σου αγαπάει τόσο τα ζωάκια και έχει αλλεργία μόνο στις γάτες, δοκιμάστε με άλλο ζωάκι...

κρίμα ρε γμτ. Καταλαβαίνω απόλυτα το γιο σου. Σαν πάιδί ήμουν κι εγω αλεργική, όχι μόνο στις γάτες, βασικά...σχεδόν στα πάντα. Όχι ότι τώρα πια δεν είμαι απλά τα συμπτωματα είναι πολύ πιο ήπια. Σαν παιδάκι καθε άνοιξη υπέφερα πραγματικά. Άσθμα, δύσπνοιες, να μην μπορώ να κοιμηθώ...χάλια. Αλλά με στενοχωρούσε πάρα πολύ που δεν μπορούσαμε να έχουμε ζωάκι μέσα στο σπίτι και που δεν με αφήναν καν να τα χαιδεύω. Οι αλλεργίες όμως κάνουν τον κύκλο τους. Πλέον δεν έχω κανένα προβλημα από την επαφη μου με ζώα, έχω μόνο τροφικές αλλεργίες και αλλεργίες λογω γύρης την άνοιξη. να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ στενοχωριέμαι για το γιο σου (το χω περάσει κι εγώ και ξέρω πόσο άσχημο είναι). Το γατίνι θα πάει πίσω στον ξάδερφό σου, θα έχει ένα σπίτι, ένα πιάτο φαί, χαδάκια...

Kι εγώ λυπάμαι πολυ :( Άγριο αυτό που πάθατε και οι 3 σας, Zωή μου. Eύχομαι πραγματικά να βρει σπίτι ο γατούλης. Kαλή όμως η ιδέα για άλλο ζωάκι. Mόνο στις γάτες έχει αλλεργία το παιδί;

Και εγω και η μητερα μου ειμαστε αλλεργικες στις γατες. Η σαρδελα ειναι η μονη γατα που μενει στο σπιτι μας, δηλαδη, κοιμαται στο κρεββατι μας, παιζει στους καναπεδες...
Οταν την πηραμε, αρχικα ειχα εντονο φταρνισμα, καταροη και βηχα. Ολα αυτα εξ αιτιας της γατας. Αντι να την δωσω η να την παω στον κηπο με τις αλλες γατες, την πλησιαζα ολο και πιο πολυ και περνουσα πολλες ωρες μαζι της. Στην αρχη βασανιζομουνα...
Η μυτη μου ειχε κλεισει και ειχα να μυρισω πανω απο ενα μηνα. Δεν το εβαλα κατω. Αποφασισα να το αντιμετωπισω και να κρατησω την γατα μου, την οποια και λατρευα.
Επειτα απο καιρο, η γατα δεν με πειραζε πια. Την πλησιαζα και δεν παθαινα τιποτα...
Σημερα, καμια φορα, με πιανει φταρνισμα, αλλα ως εκει.
Αλλοστε, λενε πως η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση.
Προσπαθησε ξανα και σιγα σιγα, αν θες και εσυ και ο γιος σου τον γατο.
Ειναι πολυ μικρος ο γιος σου για αυτο που θα σου πω, αλλα υπαρχουν καποιες ενεσεις που μπορει να κανει για να ξεπερασει-μελλοντικα- την αλλεργια. Το ξερω γιατι τις εκανε και η μητερα μου.

Αγαπητή Sardela 1,
Όταν είδα ότι το παιδί μου είναι αλλεργικό είπα: θεε μου γιατί να μην είμαι εγώ αλλεργική και όχι αυτο. Γιατί ειλικρινά σου μιλάω αν είχα εγώ αλλεργία εννοείται ότι θα κρατούσα τον Μπαγκίρα. ΄Οτι κι αν μου συνέβαινε θα ήμουν ΕΓΩ υπεύθυνη για τις πράξεις μου. Τώρα όμως; Οι γιατροί με τρομάξανε μου είπαν ότι μπορεί να καταλήξει σε άσθμα ή κι αν όχι αυτό μπορεί σε κάποια μόλυνση στα μάτια γιατί τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν να προφυλάσονται όπως εμείς οι μεγάλοι, ξεχνάνε να πλένουνε χέρια, τα βάζουν στο πρόσωπο στα μάτια....Τόσες μέρες τώρα ψάχνω και ξαναψαχνω ότι έχει να κάνει με αλλεργίες και δυστυχώς καταλήγω στην ίδια απάντηση: ότι όταν γνωρίζουμε τον αλλεργιογόνο παράγοντα πρέπει να μένουμε μακριά απο αυτόν. Δυστυχώς δεν υπάρχει ίαση στην αλλεργία.Πώς λοιπόν να διακινδυνέψω την υγεία του παιδιού; Αισθάνομαι ότι δεν έχω τέτοιο δικαίωμα.

Καταλαβαινω οτι δεν θες να βαλεις σε κινδυνο το παιδι σου, και αυτο θα το εκανε καθε υπευθυνη μητερα...
Ο μονος λογος που σου εγραψα οτι εγραψα ηταν ενα κομματι απο το αρχικο σου μηνυμα: "Το παιδί σε άθλια ψυχολογική κατάσταση "Είναι η παρέα μου, ο φίλος μου, ο αδελφός που δεν έχω" μου είπε πως θα τον δώσω. Και τι να του εξηγήσω και τι κουράγιο να του δώσω αφού κι εγώ το ίδιο χάλια ήμουνα.".

Εγω ειμαι 17 χρονων και το να συναναστρεφομαι με γατες απο τοτε που γεννηθηκα, να εχω μια στο σπιτι, να κοιμαμαι μαζι της, να ειμαστε συνεχει μαζι απο τα 15 μου, κινδυνευω να μην μπορω να συλλαβω παιδι αργοτερα, οταν ερθει η ωρα μου.Ετσι τουλαχιστον λενε οι γιατροι, οι γονεις μου, η γιαγια μου.
Δεν ακουω κανενα, κλεινω τα αυτια μου και κανω οτι αισθανομαι εγω σωστο. Οτιδηποτε και αν γινει στο μελλον, εγω θα ειμαι υπευθυνη.
Ζωη, κληθηκες να αποφασισεις οχι για σενα αλλα για το παιδι σου.
Ισως να εκανες καλα, ισως και οχι.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να σε κρινει για την αποφαση σου!!!!

εχω ακουσει οτι εχουν ηδη αρχισει να φτιαχνουν γατες για ατομα που εχουν αλλεργια στις γατες..
και πριν ξεσηκωθειτε να σας πω οτι ειναι απολυτα φυσιολογικη διαδικασια δηλ τι εννοω..

απο οτι ακουσα, στις καθε χ γατες γενιεται και μια γατα που εχει ενα συστατικο στο dna της, το οποιο την καθιστα μη αλλεργικη..
πηραν λοιπον δυο ιδιες γατες (μη αλλεργικες)και τις ζευγαρωσαν και ετσι ξεκινησε μια αλυσιδα ζευγαρωματος απο τετοιες γατουλες..
απο οτι ξερω ειναι πολυ πολυ ακριβες..
ισως ο isavvas μπορει να μας κατατοπεισει περισσοτερο..

κριμα παντως για τον γατουλη και το μικρο, ομως εκανες αυτο που επρεπε..ειπαμε καλα τα ζωα..αλλα προεχουν οι ανθρωποι..

εχω ακουσει κι εγω αυτο που λεει η σαρδελα για ανθρωπους αλλεργικους που κανουν ενεσεις για να μη χρειαστει να αποχωριστουν τις γατουλες τους.επισης μια κατηγορια ανθρωπων που ειναι αλλεργικοι στις γατες,μπορει να μην ειναι σε καποιες ρατσες,π.χ. στην russian blue.

Αχ αγαπητή μου Γωγώ,
είναι πανάκριβες. Το διάβασα κι εγώ. Σκέψου ότι τις πουλάνε 3.500 δολάρια. Παίζουν με τον πόνο του κάθε φιλόζωου δηλαδή που είναι αλλεργικός.

αχουτο το μαβρουλικο,μοιαζει στη δικια μου.Καλε δεν εχαιτε καμια αυλη τιποτα να μηνει εκει το ζωντανο και να το εχαιτε υπο την επιβλεψη σας.

γωγω αυτο που λες, καποιος σε ενα blog εχει παραθεσει ενα αρθρo, θα ψαξω και θα σας το πω.
Οντας και εγω αλλεργικη, εψαξα το θεμα και βρηκα οτι η αλλεργια μας στις γατες, δεν οφειλετε στο τριχωμα τους οποως πολλοι πιστευουν, αλλα σε μια ουσια που εχουν στο σαλιο τους. Οταν πλενονται λοιπον, η ουσια αυτη πηγαινει στο τριχωμα και προκαλλειτε η αλλεργια.

8 χρονων ειναι πολυ μικρος για να υποβληθει στη διαδικασια των ενεσεων.Με τις ενεσεις βαζουν μια ουσια στο αιμα, η οποια σταματα την αλλεργια.
Παντως, η μητερα μου δεν μπορει να δωσει αιμα μετα τις ενεσεις, αν και τις εκανε στα 18 της.(τωρα ειναι 40)

Πολύ στενοχωρήθηκα με αυτή την ιστορία. Ελπίζω τουλάχιστον το γατούλι να βρει ένα καλό σπίτι...

γωγω αυτο που λες, καποιος σε ενα blog εχει παραθεσει ενα αρθρo, θα ψαξω και θα σας το πω.
Οντας και εγω αλλεργικη, εψαξα το θεμα και βρηκα οτι η αλλεργια μας στις γατες, δεν οφειλετε στο τριχωμα τους οποως πολλοι πιστευουν, αλλα σε μια ουσια που εχουν στο σαλιο τους. Οταν πλενονται λοιπον, η ουσια αυτη πηγαινει στο τριχωμα και προκαλλειτε η αλλεργια.

ετσι οπως το λες, στο σαλιο..
εγω δε το διαβασα σε αρθρο, το ακουσα σε μια κουβεντα με φιλους που ασχολουνται με γατες και με ζωα..

είναι πανάκριβες. Το διάβασα κι εγώ. Σκέψου ότι τις πουλάνε 3.500 δολάρια. Παίζουν με τον πόνο του κάθε φιλόζωου δηλαδή που είναι αλλεργικός.

οντως για τοσα χρηματα ακουσα και γω..

Είδες Purina μου, είναι κουκλι το μωρούλι μου το ξέρω, δυστυχώς όμως μένουμε σε πολυκατοικία και ο μόνος εξωτερικός χώρος είναι το μπαλκόνι. Όσο γι αυτό που λέει η Sardela έχει απόλυτο δίκιο. Άπο το σάλιο της γάτας προέρχεται η αλλέργια δημιουργείται πάνω στο τρίχωμα σαν σκονίτσα που πηγαίνει ηλεκτρομαγνητικά παντού: στα έπιπλα, στους τοίχους....ακόμα κι όταν απομακρυνθεί το ζώο απο το σπίτι κάνει 3-4 μήνες να καθαρίσει απο αυτή τη σκόνη. Το χω ψαξει πάρα πολύ αυτες τις μέρες.

Και καλά η δική σας ιστορία που δεν είχατε γατί. Τί γίνεται όμως όταν υπάρχουν γατιά στο σπίτι για πολλά χρόνια και έρχεται ένα παιδί που ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχει αλλεργία στις γάτες; Τί κάνουμε τότε;;;; Μπορεί κανείς να μου απαντήσει; Αυτός είναι ένας μεγάλος εφιάλτης μου!

Sardela μου κι εγώ φοβάμαι ότι αν τολμήσω να πω σε γιατρούς για ενέσεις και φάρμακα σε ένα οκτάχρονο θα με πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Οι γιατροί δυστυχώς όταν είναι για την υγεία του ανθρώπου δεν σου δίνουν και πολλές λύσεις. Το ζησα αυτές τις μέρες τόσους ρώτησα.

Ζωη, κουραγιο και πανω απο ολα στον γιο σου. Αφου δεν υπαρχει αλλη λυση, καλυτερα να φυγει ο γατουλης σας.
Τουλαχιστον, θα μπορειτε να τον βλεπετε που κ που?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back