Για τον Μπαγκίρα μου

Ακριβώς αυτό που σκέφτηκες chouzouri σκεφτόμουν εγώ χθες.Αντε να το είχα χρόνια και να ρχότανε ένα μωρο που να είναι αλλεργικό πραγματικός εφιάλτης. Εδώ ένα μήνα το χαμε και κλαίω λες κι έχασα παιδί φαντάσου να το χα και χρόνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχομαι Sardela μου να μη το δώσει αλλού η ξαδέλφη μου (η ανιψιά μου έχει τρέλλα με τα γατιά και μαλλον αυτο θα το εκμεταλευτώ να μη το δώσει) και αν μείνει εκεί θα το βλέπουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας.Ειλικρινά το ότι μίλησα μαζί σας με έκανε να αισθανθώ καλύτερα.:)

Ειναι πολυ ομορφο. Ενα ολοιδιο μαυρο γεννησε η σαρδελα το καλοκαιρι, αρσενικο και αλλο ενα μαυρακι, μια γατα στον κηπο, αλλα θηλυκο...
Και τα δυο μωρα, κανουν καπως περιεργα τη φατσα τους και αναμεσα στα αυτια και τη μουριτσα τους κανουν κατι ζαρες...
Εχουν πολυ φαση...
στις φωτο, το πρωτο ειναι της σαρδελας και του κηπο στο https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=343&d=1159530762.

ελα κουκλα το βρηκα το topic με τις υποαλλεργικες γατες...
https://www.mypetz.gr/threads/Υποαλλεργικές-γάτες.219087/

αυτο δεν εννοουσες?

δε μου λετε, υπαρχει κανενα αλλο topic για το αν δημιουργει προβλημα η τριχα της γατας γενικα? οχι δηλ σε καποιον που εχει αλλεργια..

γιατι ρωτω, εγω πχ με τον Αχιλλεα το βραδι ερχετε και κοιμαται μαζι μου.οποτε ειμαι σιγουρη οτι εχω καταπιει πολλες τριχες... υπαρχει προβλημα...? το εχει συζητησει κανεις σας με κτηνιατρο?

Κουκλιά είναι πράγματι.
Εδώ είναι όταν ο Μπαγκίρα ήταν 1 μήνα μαζί με την ζουζού την αδελφή του.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• bagira+zouzou.jpg
    bagira+zouzou.jpg
    329,8 KB · Εμφανίσεις: 61
Αγαπητή Γωγώ,
Όταν το γατί έχει πάει σε κτηνίατρο, κάνει τα εμβόλια του κανονικά δεν βγαίνει απο το σπίτι η τρίχα του δεν έχει καμία επίπτωση σε έναν άνθρωπο που δεν είναι αλλεργικός.Άλλωστε απ' ότι έχω διαβάσει οι "πολλές αρρώστιες" που προκαλούν τα γατιά στον άνθρωπο είναι απλώς ένας μύθος κι όχι πραγματικότητα απο ανθρώπους που μάλλον δεν συμπαθούν τις γάτες.Απο προσωπική εμπειρία που είχα έστω μόνο για ένα μήνα που είχα τον Μπαγκίρα είδα ότι ήταν απο μόνο του ένα πάρα πολύ καθαρό ζώο. Τώρα εάν βγαίνει έξω και κολλήσει κάτι απο κάποιο άλλο γατί....αν και οι θανατηφόρες ασθένειες της γάτας δεν κολλάνε στον άνθρωπο απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

ζωη δεν εννοουσα αυτο, σιγουρα οι γατες ειναι πολυ καθαρες, λαμπουν..

εννοουσα το εξης..
αν δημιουργειται προβλημα απο μεγαλη καταποση τριχων στον ανθρωπο..
πχ στις γατες σχηματιζονται σε μπαλες και πολλες φορες δημιουργει προβλημα ακομη και σε αυτες..
με τους ανθρωπους τι γινεται, αν εχει φαει πολλες τριχες απο το ζωο του.. ποτε μπορει να δημιουργηθει προβλημα..

Ζωή κι εγώ στενοχωρήθηκα με την ιστορία. Είναι πανέμορφο το γατάκι, πραγματικά. Αυτό με το τι θα έκανα αν είχα ένα γατάκι χρόνια κι έκενα παιδί που ήταν αλλεργικό το έχω σκεφτεί κι εγώ..... Φρίκη!
Στο παλιο μου σπίτι, η γειτόνισσά μου είχε 2 παιδάκια και τα 2 αλλεργικά στα γατάκια. Και είχαμε ενιαία βεράντα. Κι εγώ προσπάθησα να τα περιορίσω στο σπίτι αλλά κι εκείνη ήταν λογική. Τρίχες σίγουρα της πήγαιναν, αλλά δεν μου είπε ποτέ τίποτα η καημένη. Μεγαλώνοντας ο μεγάλος της, γύρω στα 10 του, ξεπέρασε την αλεργία. Ετσι μου είπε η κοπέλα. Και μετά ερχόταν κι έπαιζε με τα γατάκια, γιατί του άρεσαν, χωρίς πρόβλημα. Τώρα έχουν κι αυτοί. Δεν ξέρω αν ισχυει πως μεγαλώνοντας ένα παιδί, ξεπερνα κάποιοα πράγματα, αλλά αν ισχυεί μήπως αυτό παρηγορήσει τον γιό σου? Η πιθανότητα δηλ καποια στιγμή να μην εχει πρόβλημα. Πριν τον ενθουσιάσεις πάντως ρώτα το γιατρό σου για το ορθό του πράγματος. Πάντως, δεν είχες εναλλακτική :( . Κρίμα. Αλλά ελπίζω να τον κρατήσουν και να μπορείς να τον βλέπεις

Εχω ακουσει πως και στους ανθρωπους δημιουργουνται μπαλες...
Αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο, ρωτα καλυτερα καποιον γιατρο.
Ζωη, αν αργοτερα, σε μερικα χρονια, αν ο γιος σου εχει ξεπερασει την αλλεργια του, ισως μπορεσετε να ξαναπαρετε πισω το γατο σας!!!ε?

Γωγώ μου αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το χα σκεφτεί.Βέβαια έχω διαβάσει τόσα και τόσα και δεν έχουν αναφέρει πουθενά για κάποιο πρόβλημα που δημιουργούν οι τρίχες στον άνθρωπο.Και η ανιψιά μου αγκαλιά με την μαμά του Μπαγκίρα κοιμότανε όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι που έχουν κάποιο γατάκι στο σπίτι.Βέβαια η καλύτερη λύση είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρο.

Μακάρι Sardela μου, μακάρι

Ζωή πολύ στεναχωρέθηκα με την εξέλιξη που είχε η υιοθεσία του γατιού. Ελπίζω να γίνει το καλύτερο και να μείνει με την ξαδέρφη σου ώστε και ευτυχισμένο να είναι & να το βλέπετε.
Κουράγιο
hug.gif

Μίλησα με την ξαδέλφη μου και μου είπε ότι δεν θα το δώσει θα το κρατήσουν. Δεν τους πλησιάζει όμως και μόλις πάνε να το πιάσουνε αγριεύει, ποιος ο Μπαγκίρα που εδώ ήταν τόσο ήσυχος:( . Πάντως θα το ψάξω κι άλλο. Θα κλείσω στο Παίδων ραντεβού σε αλλεργιολόγο, να δω τι θα μου πουν κι εκεί. Δεν μπορει να μη υπάρχει κάποια λύση

zoi μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρεις ένα σκυλάκι?

Λογικα εχει πάθει μια κρίση το γατάκι με την αλλαγή. Θα συνηθίσει όμως και θα ηρεμίσει. Το ευχάριστο είναι πως θα το βλέπεις :up:

zoi κρίμα που δεν μπορούσατε να το κρατήσετε το γατάκι. Αλλά πραγματικά δεν νομίζω να μπορούσες να κάνεις αλλιώς. Άλλωστε δεν το άφησες στη τύχη του έχει ένα σπιτάκι όπου το φροντίζουν. Ελπίζω στο μέλλον ο μικρος να ξεπεράσει την αλλεργία του και να μπορείτε να έχετε ένα γατάκι στο σπίτι!

ζωη δεν χρειαζετε να μας αποχωρηστεις μπορει που ξερεις ο μικρος σου μεγαλωνοντας να ξεπερασει την αλλεργια του οπως ο ξαδελφου μου που τον τυρρανουσα γιατι του εδινα την γατα να την κραταει για να ετοιμασω το γαλα της κ τρελλαινοταν στο φτερνισμα ο κακομοιρης ετρεχαν τα δακρυα ποταμι με μια σψωστη αγωγη ομως εγιναν ολα μια χαρα τωρα ερχετε στο σπιτι κ δεν παθαινει τιποτα απο ολα αυτα κ χαιρομαι γιατι δεν χρειαζετε να τους κλειδωνω στο δωματιο μου

Εγω ειμαι 17 χρονων και το να συναναστρεφομαι με γατες απο τοτε που γεννηθηκα, να εχω μια στο σπιτι, να κοιμαμαι μαζι της, να ειμαστε συνεχει μαζι απο τα 15 μου, κινδυνευω να μην μπορω να συλλαβω παιδι αργοτερα, οταν ερθει η ωρα μου.Ετσι τουλαχιστον λενε οι γιατροι, οι γονεις μου, η γιαγια μου.
Δεν ακουω κανενα, κλεινω τα αυτια μου και κανω οτι αισθανομαι εγω σωστο. Οτιδηποτε και αν γινει στο μελλον, εγω θα ειμαι υπευθυνη.
Αντιθετως το αντιθετο μπορει να συμβει! Δηλαδη να περασες την τοξοπλασμωση εαν σε κολλησε καποια γατα οποτε δεν θα κινδυνευεις κατα την εγκυμοσυνη!
Διαβασε εδω: https://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=71
και εδω: https://www.mypetz.gr/threads/Μύθοι-και-Πραγματικότητες.219399/
Aπορω με τους γιατρους που σου το ειπαν....:hmm:Eμενα ουτε ο γυναικολογος δεν μου εχει πει κατι τετοιο....

YS Zoi τι φανταστικα γατακια ειναι αυτα?!!!!!!:inlove: Και ο Μπακιρα και το αδελφακι! Αντε να τον αποχωριστεις μετα...:(

Αντιθετως το αντιθετο μπορει να συμβει! Δηλαδη να περασες την τοξοπλασμωση εαν σε κολλησε καποια γατα οποτε δεν θα κινδυνευεις κατα την εγκυμοσυνη!
......Aπορω με τους γιατρους που σου το ειπαν....:hmm:Eμενα ουτε ο γυναικολογος δεν μου εχει πει κατι τετοιο....

Iσμήνη, έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν υπάρχει αρρώστια που να την κολλήσεις από γάτα και που να προκαλεί στείρωση.
Aν είναι δυνατόν sardela να σου έχουν πει τέτοιο πράγμα οι γιατροί! Aπό γονείς/παπούδες/γιαγιάδες είναι πολύ πιθανόν να ακούς τέτοια παράλογα παραμύθια. Όλοι αυτοί προφανώς εννοούν το τοξόπλασμα, το οποίο ΔEN ΠPOKAΛEI ΣTEIPΩΣH! EΛEOΣ ΠIA!
Tο μόνο κακό που μπορεί να προκαλέσει είναι αποβολή του εμβρύου EAN το κολλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γι'αυτό και η εξέταση για το τοξόπλασμα είναι από τις πρώτες που κάνει μια γυναίκα, μόλις μείνει έγκυος. Σε περίπτωση που βγούν θετικά τα αποτελέσματα, αυτό είναι ό,τι καλύτερο (όπως στη δική μου περίπτωση) γιατί σημαίνει ότι έχει περάσει την ασθένεια στο παρελθόν και ΔEN πρόκειται να την ξανακολλήσει.
Aν βγουν αρνητικά, τότε ο γιατρός την παρακολουθεί σχεδόν ανά μήνα με εξετάσεις αίματος και στην απίθανη περίπτωση που θα το κολλήσει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει θεραπεία (έτσι νομίζω τουλάχιστον).
Oι πιθανότητες να κολλήσεις τοξόπλασμα από γάτα είναι πολύ λιγότερες απ'οτι από ωμό κρέας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back