zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoi1
Νεοφερμένο μέλος

Και τα δυο μωρα, κανουν καπως περιεργα τη φατσα τους και αναμεσα στα αυτια και τη μουριτσα τους κανουν κατι ζαρες...
Εχουν πολυ φαση...
στις φωτο, το πρωτο ειναι της σαρδελας και του κηπο στο https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=343&d=1159530762.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Υποαλλεργικές-γάτες.219087/
αυτο δεν εννοουσες?
δε μου λετε, υπαρχει κανενα αλλο topic για το αν δημιουργει προβλημα η τριχα της γατας γενικα? οχι δηλ σε καποιον που εχει αλλεργια..
γιατι ρωτω, εγω πχ με τον Αχιλλεα το βραδι ερχετε και κοιμαται μαζι μου.οποτε ειμαι σιγουρη οτι εχω καταπιει πολλες τριχες... υπαρχει προβλημα...? το εχει συζητησει κανεις σας με κτηνιατρο?
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ είναι όταν ο Μπαγκίρα ήταν 1 μήνα μαζί με την ζουζού την αδελφή του.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Συνημμένα
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
Όταν το γατί έχει πάει σε κτηνίατρο, κάνει τα εμβόλια του κανονικά δεν βγαίνει απο το σπίτι η τρίχα του δεν έχει καμία επίπτωση σε έναν άνθρωπο που δεν είναι αλλεργικός.Άλλωστε απ' ότι έχω διαβάσει οι "πολλές αρρώστιες" που προκαλούν τα γατιά στον άνθρωπο είναι απλώς ένας μύθος κι όχι πραγματικότητα απο ανθρώπους που μάλλον δεν συμπαθούν τις γάτες.Απο προσωπική εμπειρία που είχα έστω μόνο για ένα μήνα που είχα τον Μπαγκίρα είδα ότι ήταν απο μόνο του ένα πάρα πολύ καθαρό ζώο. Τώρα εάν βγαίνει έξω και κολλήσει κάτι απο κάποιο άλλο γατί....αν και οι θανατηφόρες ασθένειες της γάτας δεν κολλάνε στον άνθρωπο απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
εννοουσα το εξης..
αν δημιουργειται προβλημα απο μεγαλη καταποση τριχων στον ανθρωπο..
πχ στις γατες σχηματιζονται σε μπαλες και πολλες φορες δημιουργει προβλημα ακομη και σε αυτες..
με τους ανθρωπους τι γινεται, αν εχει φαει πολλες τριχες απο το ζωο του.. ποτε μπορει να δημιουργηθει προβλημα..
χριστινα
Διάσημο μέλος
Στο παλιο μου σπίτι, η γειτόνισσά μου είχε 2 παιδάκια και τα 2 αλλεργικά στα γατάκια. Και είχαμε ενιαία βεράντα. Κι εγώ προσπάθησα να τα περιορίσω στο σπίτι αλλά κι εκείνη ήταν λογική. Τρίχες σίγουρα της πήγαιναν, αλλά δεν μου είπε ποτέ τίποτα η καημένη. Μεγαλώνοντας ο μεγάλος της, γύρω στα 10 του, ξεπέρασε την αλεργία. Ετσι μου είπε η κοπέλα. Και μετά ερχόταν κι έπαιζε με τα γατάκια, γιατί του άρεσαν, χωρίς πρόβλημα. Τώρα έχουν κι αυτοί. Δεν ξέρω αν ισχυει πως μεγαλώνοντας ένα παιδί, ξεπερνα κάποιοα πράγματα, αλλά αν ισχυεί μήπως αυτό παρηγορήσει τον γιό σου? Η πιθανότητα δηλ καποια στιγμή να μην εχει πρόβλημα. Πριν τον ενθουσιάσεις πάντως ρώτα το γιατρό σου για το ορθό του πράγματος. Πάντως, δεν είχες εναλλακτική
. Κρίμα. Αλλά ελπίζω να τον κρατήσουν και να μπορείς να τον βλέπειςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο, ρωτα καλυτερα καποιον γιατρο.
Ζωη, αν αργοτερα, σε μερικα χρονια, αν ο γιος σου εχει ξεπερασει την αλλεργια του, ισως μπορεσετε να ξαναπαρετε πισω το γατο σας!!!ε?
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Κουράγιο
zoi1
Νεοφερμένο μέλος
. Πάντως θα το ψάξω κι άλλο. Θα κλείσω στο Παίδων ραντεβού σε αλλεργιολόγο, να δω τι θα μου πουν κι εκεί. Δεν μπορει να μη υπάρχει κάποια λύσηΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Αντιθετως το αντιθετο μπορει να συμβει! Δηλαδη να περασες την τοξοπλασμωση εαν σε κολλησε καποια γατα οποτε δεν θα κινδυνευεις κατα την εγκυμοσυνη!Εγω ειμαι 17 χρονων και το να συναναστρεφομαι με γατες απο τοτε που γεννηθηκα, να εχω μια στο σπιτι, να κοιμαμαι μαζι της, να ειμαστε συνεχει μαζι απο τα 15 μου, κινδυνευω να μην μπορω να συλλαβω παιδι αργοτερα, οταν ερθει η ωρα μου.Ετσι τουλαχιστον λενε οι γιατροι, οι γονεις μου, η γιαγια μου.
Δεν ακουω κανενα, κλεινω τα αυτια μου και κανω οτι αισθανομαι εγω σωστο. Οτιδηποτε και αν γινει στο μελλον, εγω θα ειμαι υπευθυνη.
Διαβασε εδω: https://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=71
και εδω: https://www.mypetz.gr/threads/Μύθοι-και-Πραγματικότητες.219399/
Aπορω με τους γιατρους που σου το ειπαν....
Eμενα ουτε ο γυναικολογος δεν μου εχει πει κατι τετοιο....YS Zoi τι φανταστικα γατακια ειναι αυτα?!!!!!!
Και ο Μπακιρα και το αδελφακι! Αντε να τον αποχωριστεις μετα...
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αντιθετως το αντιθετο μπορει να συμβει! Δηλαδη να περασες την τοξοπλασμωση εαν σε κολλησε καποια γατα οποτε δεν θα κινδυνευεις κατα την εγκυμοσυνη!
......Aπορω με τους γιατρους που σου το ειπαν....Eμενα ουτε ο γυναικολογος δεν μου εχει πει κατι τετοιο....
Iσμήνη, έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν υπάρχει αρρώστια που να την κολλήσεις από γάτα και που να προκαλεί στείρωση.
Aν είναι δυνατόν sardela να σου έχουν πει τέτοιο πράγμα οι γιατροί! Aπό γονείς/παπούδες/γιαγιάδες είναι πολύ πιθανόν να ακούς τέτοια παράλογα παραμύθια. Όλοι αυτοί προφανώς εννοούν το τοξόπλασμα, το οποίο ΔEN ΠPOKAΛEI ΣTEIPΩΣH! EΛEOΣ ΠIA!
Tο μόνο κακό που μπορεί να προκαλέσει είναι αποβολή του εμβρύου EAN το κολλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γι'αυτό και η εξέταση για το τοξόπλασμα είναι από τις πρώτες που κάνει μια γυναίκα, μόλις μείνει έγκυος. Σε περίπτωση που βγούν θετικά τα αποτελέσματα, αυτό είναι ό,τι καλύτερο (όπως στη δική μου περίπτωση) γιατί σημαίνει ότι έχει περάσει την ασθένεια στο παρελθόν και ΔEN πρόκειται να την ξανακολλήσει.
Aν βγουν αρνητικά, τότε ο γιατρός την παρακολουθεί σχεδόν ανά μήνα με εξετάσεις αίματος και στην απίθανη περίπτωση που θα το κολλήσει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει θεραπεία (έτσι νομίζω τουλάχιστον).
Oι πιθανότητες να κολλήσεις τοξόπλασμα από γάτα είναι πολύ λιγότερες απ'οτι από ωμό κρέας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool