Απόρησα...
Γειά σας,
είμαι καινούργια εδώ, και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τους συστηνόμενους γιατρούς. Απόρησα όμως πάρα πολύ που δεν βρέθηκε κανείς να αναφέρει έναν καταπληκτικό γιατρό και άνθρωπο, το Δημήτρη Χατζόγλου.
Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: οδός Τήνου 1 (σχεδόν γωνία Γ' Σεπτεμβρίου), 112 51 Αθήνα
τηλ. 210-8653956
Ωράριο: καθημερινά 10-13, 18.00-20.00 Σάββ. 10.00-12.00 Τετάρτη απόγευμα κλειστά
Τον ξέρω από τότε που ήμουν 12-13 ετών και έμενα στην πλατεία Αμερικής. Τώρα είμαι 49 και μένω στο Βύρωνα από το 1981, αλλά ακόμη πηγαίνω τις γάτες μου εκεί όποτε υπάρχει κάτι σημαντικό, κι ας κάνω περί τα 45 λεπτά, κι ας πρέπει καμιά φορά να πληρώσω γκαράζ για να παρκάρω το αυτοκίνητο. Έχει τύχει πολλές φορές από έλλειψη χρόνου ή για να μην ταλαιπωρήσω το γατί με διαδρομές να πάω πιό κοντά μου και να γίνει λάθος διάγνωση, κι εκείνος να βρεί με την πρώτη το τι συμβαίνει.
Δεν είναι απλά έμπειρος, δεν είναι απλά φιλόζωος και φιλόσοφος, αλλά έχει ένα φοβερό ένστικτο. Με το που ακουμπάει τα χέρια του πάνω στο ζώο, το ζώο ηρεμεί, και κάθεται φρόνιμο. Με το που το κοιτάει στα μάτια και σκέφτεται μετά για λίγο, καταλαβαίνει αμέσως τι έχει. Και σου μιλάει με μιά ανθρωπιά, μιά γνώση ζωής, μιά σοφία, που σε ανακουφίζει και σε κάνει να νοιώθεις ασφάλεια. Δύο φορές βρήκε κάτι πολύ δύσκολο και έσωσε ζώο από κεί που οι άλλοι είχαν πέσει εντελώς έξω. Είναι πολύ σπάνιο άτομο, κάτι πολύ παραπάνω από γιατρός. Είναι χαμηλών τόνων, και απ'αυτά που λέει μπορεί να φανεί ιδιόρρυθμος σε επιφανειακούς επισκέπτες.
Πολλές φορές του έχω πάει αδέσποτα και δεν μου έχει πάρει χρήματα ("Έκανες εσύ μιά καλή πράξη, να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου").
Το πιό σημαντικό όμως είναι αυτό που είπα και παραπάνω, η ασφάλεια που με κάνει να νοιώθω, μετά από πάνω από τριάντα χρόνια που τον ξέρω. Δηλαδή ξέρω πως αν εκείνος πεί πως το γατί θα σωθεί, θα σωθεί. Αν πεί πως είναι δύσκολο και θα το παλέψουμε, αυτό είναι. Αν μου πεί πως δεν γίνεται τίποτα, δεν χρειάζεται να τρέχω αλλού.
Προσωπικά τον λατρεύω, και τρομάζω ήδη με την απειλή οτι κουράστηκε και θέλει πλέον να βγεί στη σύνταξη (έχει εκπαιδεύσει εδώ και χρόνια δίπλα του έναν άξιο συνεχιστή, όμως αυτό το ένστικτο που έχει ο ίδιος δεν είναι κάτι που μαθαίνεται)
Εδώ στο Παγκράτι πολύ καλή γιατρός είναι η Χρυσούλα Τσότση. Ιδού τα στοιχεία:
Όνομα: Χρυσούλα Τσότση
Πόλη: Αθήνα (περιοχή: Παγκράτι)
Διεύθυνση: Πρατίνου 58 (αμέσως μετά τη ΔΕΗ) 116 35 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-7223145 210-7253607
ηλ. ταχυδρομείο
xrystsotsi@yahoo.gr
Είναι μιά θαυμάσια γυναίκα με τεράστια πείρα και πολύ μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Η ίδια είχε σώσει από τροχαίο ένα γατούλι που είχε μείνει τρίποδος και κυκλοφορούσε στο ιατρείο (τώρα πέθανε), και πάντα κάνει διαφορετικές τιμές για τα αδέσποτα. Είναι εξαιρετικά προσεκτική και δεν αφήνει καμιά λεπτομέρεια όταν εξετάζει.
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, όμως πάντα συστήνει μεγάλη ποικιλία εμβολίων, εξετάσεων και λοιπά ως εντελώς απαραιτήτων. Μπορεί βέβαια και να έχει δίκιο, γιατί λέει πως τη σήμερον ημέρα κυκλοφορούν στο δρόμο πολύ περισσότερες ασθένειες από παλιά (πως οι περισσότερες αδέσποτες γάτες έχουν AIDS κλπ...).
Επίσης έχει στο ιατρείο της μαγαζί με τροφές, παιχνίδια, αξεσουάρ και φάρμακα. Αυτό καθυστερεί λίγο τις διαδικασίες και ο χρόνος αναμονής αυξάνεται. Όμως γενικά θα έλεγα πως είναι μιά πολύ ποιοτική επιλογή. Είναι και συμπαθέστατη, πράγμα που σίγουρα μετράει!