Άντζελα σε καλωσορίζουμε στην παρέα μας

Αυτό που μπορείτε να κάνετε κι εσύ και η αδερφή σου, είναι να μην του ενθαρρύνετε πλέον αυτή τη συμπεριφορά. Ο γατούλης ασφαλώς παίζει και δεν καταλαβαίνει οτι οι μέχρι χθες "αθώες" γρατζουνίτσες και δαγκωματάκια, όσο μεγαλώνει και δυναμώνουν νύχια και δόντια, αφήνουν βαθύτερα αποτυπώματα και θα πονούν πολύ περισσότερο.
Κάθε φορά λοιπόν που θα έχει διάθεση για παιχνίδι (συχνά εφ'όσον είναι μικρούλης ακόμα) καλό θα είναι αντί να θεωρεί τα χέρια σας ως παιχνίδι, να μη του τα διαθέτετε ποτέ "γυμνά και σκέτα", παρά μόνο κρατώντας ένα παιχνιδάκι. Όπως για παράδειγμα ένα αυτό που έχουν όλα τα petshops (η μπορείτε να φτιάξετε κι από μόνες σας) με ένα κορδόνι προσαρμοσμένο σε ένα ραβδάκι που θα έχει στην άκρη του ένα λούτρινο ποντικάκι και αυτό θα του προτείνετε να παίζει, καθώς και άλλα παιχνιδάκια. Όχι πλέον σκέτα τα χέρια. Κι αν εκείνος επιμένει, τότε κάθε φορά που θα επιχειρεί να δαγκώσει/γρατσουνίσει, το παιχνίδι θα σταματάει και θα απομακρύνεστε, έτσι ώστε να αντιληφθεί οτι δεν θεωρείτε ακριβώς διασκέδαση την εξάσκηση δοντιών και νυχιών του πάνω σας.
Τα νύχια καλό θα είναι την πρώτη φορά να του τα κόψει ο κτηνίατρος διότι χρειάζεται προσοχή κι αν είναι να συνεχίσεις να το κάνεις από μόνη σου είναι προτιμώτερο, αφού σου δείξει ο γιατρός τον τρόπο, να αρχίσεις από τώρα για να συνηθίσει τη διαδικασία, επειδή όταν μεγαλώσει θα είναι πολύ αργά να τον καταφέρεις. Έτσι έμαθα και τη δική μου και μια χαρά της τα κόβω μόνη μου. Δες σχετικό θέμα
εδώ
Όσο για τα δόντια, έχε παράλληλα υπ'όψη σου οτι όσο θα μεγαλώνουν και θα τα αλλάζει θα θέλει να τα εξασκεί. Μια καλή ιδέα (που τη δοκίμασα κι εγώ μ'επιτυχία) είναι να του δίνεις να μασουλάει αφού τα αποσπάσεις, τα χερούλια από πεπιεσμένο χαρτί από χαρτονένιες τσάντες (τύπου Zara).
Η Τέρψη μου έπαιζε με τις ώρες και ήταν και μια πολύ καλή λύση επιπλέον και για την τάση της να μου μασουλάει τα καλώδια των ηλ, συσκευών.
Τέλος, μωράκι είναι ακόμα.. Θα μεγαλώσει και με τη στείρωση θα ηρεμήσει αρκετά.
Αυτά για την ώρα, να ευχηθώ να σου ζήσει και να χαίρεστε τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια