ashira
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα παιδιά! Η 11 μηνών Λούσι μου πριν κάνα-2 μήνες ξαφνικά άρχισε να δαγκώνει ασταμάτητα! Πάντα έβρισκε τα χέρια μας σαν παιχνίδια αλλά πλέον έχει παραγίνει το κακό.
Προχωράμε και τρέχει από πίσω μας και γρατζουνάει και δαγκώνει τα πόδια μας, το βράδυ έρχεται στο κρεβάτι και με το που κουνήσουμε λίγο τα πόδια μας μας δαγκώνει πάνω από το σεντόνι και ωω θεέ μου πονάει!
Έχω γεμίσει γρατσουνιές που στάζουν αίμα και ενώ παλιά σε άφηνε να την χαιδέψεις, τώρα με το που πας να την πλησιάσεις τσουυυυυυπ ανοίγει το στοματάκι της και απλώνει τα νυχάκια της και σε ξεσκίζει!
Πώς μπορώ να την αποτρέψω από το να το κάνει αυτό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariannaaa7
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Το γατακι μου ο μαξ που βρηκα 1 μηνα στο δρομο. Τωρα πλεον είναι 2 μηνων και εχει αρχισει να με δαγκωνει... δεν μιλαμε για απλο δαγκωμα, με δαγκωνει δυνατα και μ εχει βγαλει και αιμα!! τι του φωναζω τη του ριχνω καμια ψιλη. δεν καταλαβαινει τιποτα χειροτερα με δαγκωνει!...
φοβάμαι μην γινει από αυτές τις γατες που δεν μπορεις να πλησιασεις όταν μεγαλωσει.. δεν μπορω να κααλαβω τι φταει ότι θελει το εχει!!
απλα δεν το βγαζω καθολου εξω... είναι συνεχεια μεσα στο σπιτι..
με εχει προβληματισει η συμπεριφορα του... τι συμβουλες μ δινετε , τι μπορω να κανω τωρα που είναι μικρο..?
Συνημμένα
Ωωωω είναι ένας φουντωτός γλύκας!! Το γατάκι δαγκώνει για να παίξει. Και επειδή είναι μωρό και δεν έχει παίξει με άλλα γατάκια για να τον δαγκώσουν κι αυτά και να μάθει όρια, απλά του δίνει και καταλαβαίνει. Επίσης πονάς πολύ επειδή τα δόντια του είναι παιδικά, λεπτά και κοφτερά. Τώρα, τι είχε πιάσει στον δικό μου όταν ήταν μικρός?
Όταν πονούσα τον έπιανα από το σβέρκο, εκεί που πιάνουν τα γατιά, και τον ακινητοποιούσα μέχρι να περάσει ο παροξυσμός, του έδινα και κανένα παιχνίδι να περάσει η προσοχή του εκεί. Άμα δεν ηρεμούσε με λίγο δυνατή ψιλή φωνή του έλεγα "Μη". Αν και αυτό δεν είναι αρκετό μπορείς να πάρεις ένα ψεκαστήρι και να ψεκάζεις νερό στην ράχη του. Αυτό δεν το πολυέκανα γιατί τον λυπόμουν και επειδή το "Μη" σιγά σιγά το έμαθε και έπιανε και σε άλλες περιπτώσεις.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

anna 21
Δραστήριο μέλος
Το γατακι μου ο μαξ που βρηκα 1 μηνα στο δρομο. Τωρα πλεον είναι 2 μηνων και εχει αρχισει να με δαγκωνει... δεν μιλαμε για απλο δαγκωμα, με δαγκωνει δυνατα και μ εχει βγαλει και αιμα!! τι του φωναζω τη του ριχνω καμια ψιλη. δεν καταλαβαινει τιποτα χειροτερα με δαγκωνει!...
φοβάμαι μην γινει από αυτές τις γατες που δεν μπορεις να πλησιασεις όταν μεγαλωσει.. δεν μπορω να κααλαβω τι φταει ότι θελει το εχει!!
απλα δεν το βγαζω καθολου εξω... είναι συνεχεια μεσα στο σπιτι..
με εχει προβληματισει η συμπεριφορα του... τι συμβουλες μ δινετε , τι μπορω να κανω τωρα που είναι μικρο..?
σε ευχαριστω πολύ pepper,δεν με γρατζουνάει αλλα δαγκωνει με μανια. στην αρχη το εσπρωχνα δυνατα αλλα τιποτα.. αυτό με την ψιλη φωνη πιανει!! εσενα τωρα που μεγαλωσε συνεχιζει και δαγκωνει??
με το να το σπρωχνεις δυνατα δεν θα καταφερεις τιποτα. γιατι πρεπει να μπεις στην ψυχολογία της γάτας. κατι τετοιο για αυτον σημαινει συνεχεια του παιχνιδιου, οχι μαλωμα. γιαυτο και συνεχιζει και μαλιστα με περισσότερη ένταση.
το πως θα γινει οταν μεγαλωσει εξαρταται απο το χαρακτήρα του αλλα σε μεγάλο βαθμο και απο τον τροπο που το μεγαλωνεις. ναι μεν ειναι μικρο και το πιανει η τρελα του με το παιχνιδι και απο τη στιγμη που δεν εχει αλλα γατακια να παιξει εκτονωνεται μαζι σου, απ' την αλλη ομως απο εσενα εξαρταται να του μαθεις που θα πρεπει να εκτονωνεται και που οχι. αν το μαλωνεις (με καποιον απ τους τροπους που αναφερονται πιο πανω, οποιον πιανει) σταθερα καθε φορα που σε δαγκωνει, πιστεψε με δε θα εχεις προβλημα. αρκει ομως να του παρεχεις τροπους να εκτονωνει την ενταση του: το παιχνιδι ειναι απ τις πιο βασικες λειτουργιες της γατας ειδικα σε αυτην την ηλικια, πρεπει να παιζετε καθημερινα οση ωρα χρειαζεται με παιχνιδια που δεν "παρουσιάζουν" τα χερια σου ως θηραμα. δλδ δεν πρεπει να παιζεις μαζι του καθολου με τα χερια σου, μονο με παιχνιδια πχ καλαμια με ποντικια, κορδονια, μπαλακια, λειζερ κλπ. αλλιως το μπερδευεις και δεν μπορει να αντιληφθει τι κανει λαθος.
απο εκει και περα η ζωη με γατες εχει και τις γρατζουνιες της
, ετσι πανε αυτα. πχ ο δικος μου κατα λαθος στο παιχνιδι μου χωνει καμια που και που ή με δαγκωνει αν τον χαιδεψω οταν δε θελει ή αν εχει πολυ ενταση και τον αγνοω (ενω θα επρεπε να παιζω μαζι του φυσικα). αλλα το κανει τοσο ηπια που και τοσο σπανια που ειναι οκ. δλδ το ζητημα δεν ειναι να εξαφανιστει τελειως αυτη η συμπεριφορα, αυτο ειναι αδυνατο, αλλα να προσανατολιζεται στα σωστα "θυματα" (παιχνιδια) και σε σενα να ειναι οσο σπανιοτερη και ηπιοτερη γινεται. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αχ και με μια έκφραση στο μουτράκι του "μη με μαλώνετε καλέ!" (συνέχεια: "θα μεγαλώσω, θα στειρωθώ και θα ηρεμήσω, άλλος γάτος θα γίνω!"
Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις, όσο για τα "λοιπά"...η anna(από πάνω μου) τα είπε όλα!
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που μπορείτε να κάνετε κι εσύ και η αδερφή σου, είναι να μην του ενθαρρύνετε πλέον αυτή τη συμπεριφορά. Ο γατούλης ασφαλώς παίζει και δεν καταλαβαίνει οτι οι μέχρι χθες "αθώες" γρατζουνίτσες και δαγκωματάκια, όσο μεγαλώνει και δυναμώνουν νύχια και δόντια, αφήνουν βαθύτερα αποτυπώματα και θα πονούν πολύ περισσότερο.
Κάθε φορά λοιπόν που θα έχει διάθεση για παιχνίδι (συχνά εφ'όσον είναι μικρούλης ακόμα) καλό θα είναι αντί να θεωρεί τα χέρια σας ως παιχνίδι, να μη του τα διαθέτετε ποτέ "γυμνά και σκέτα", παρά μόνο κρατώντας ένα παιχνιδάκι. Όπως για παράδειγμα ένα αυτό που έχουν όλα τα petshops (η μπορείτε να φτιάξετε κι από μόνες σας) με ένα κορδόνι προσαρμοσμένο σε ένα ραβδάκι που θα έχει στην άκρη του ένα λούτρινο ποντικάκι και αυτό θα του προτείνετε να παίζει, καθώς και άλλα παιχνιδάκια. Όχι πλέον σκέτα τα χέρια. Κι αν εκείνος επιμένει, τότε κάθε φορά που θα επιχειρεί να δαγκώσει/γρατσουνίσει, το παιχνίδι θα σταματάει και θα απομακρύνεστε, έτσι ώστε να αντιληφθεί οτι δεν θεωρείτε ακριβώς διασκέδαση την εξάσκηση δοντιών και νυχιών του πάνω σας.
Τα νύχια καλό θα είναι την πρώτη φορά να του τα κόψει ο κτηνίατρος διότι χρειάζεται προσοχή κι αν είναι να συνεχίσεις να το κάνεις από μόνη σου είναι προτιμώτερο, αφού σου δείξει ο γιατρός τον τρόπο, να αρχίσεις από τώρα για να συνηθίσει τη διαδικασία, επειδή όταν μεγαλώσει θα είναι πολύ αργά να τον καταφέρεις. Έτσι έμαθα και τη δική μου και μια χαρά της τα κόβω μόνη μου. Δες σχετικό θέμα εδώ
Όσο για τα δόντια, έχε παράλληλα υπ'όψη σου οτι όσο θα μεγαλώνουν και θα τα αλλάζει θα θέλει να τα εξασκεί. Μια καλή ιδέα (που τη δοκίμασα κι εγώ μ'επιτυχία) είναι να του δίνεις να μασουλάει αφού τα αποσπάσεις, τα χερούλια από πεπιεσμένο χαρτί από χαρτονένιες τσάντες (τύπου Zara).
Η Τέρψη μου έπαιζε με τις ώρες και ήταν και μια πολύ καλή λύση επιπλέον και για την τάση της να μου μασουλάει τα καλώδια των ηλ, συσκευών.
Τέλος, μωράκι είναι ακόμα.. Θα μεγαλώσει και με τη στείρωση θα ηρεμήσει αρκετά.
Αυτά για την ώρα, να ευχηθώ να σου ζήσει και να χαίρεστε τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Tasos.tasos
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Έχω ένα αρσενικό γατάκι εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου.Είναι 2 μηνών σχεδόν.Ενώ τις πρώτες μερες τα πηγαίναμε τέλεια.αλλά εδώ και λίγες μέρες με δαγκώνει ασταμάτητα παντού.Και δεν νομίζω ότι είναι στα πλαίσια παιχνιδιού.Ενώ όταν νυστάξει και θέλει να χουζουρέψει έρχεται και κουρνιάζει πάνω μου και χαλαρώνει όλες τις άλλες ώρες πάνω μου και με δαγκώνει ασταμάτητα.Με μασουλάει κανονικά.Ή όποτε πάω να το χαιδέψω.Η 'οταμν περπατάω στον χώρο έρχεται και επιτείθεται στα πόδια μου και γενικά αυτές τις στιγμές δείχνει νευριασμένο η σαν να φοβάται.Δεν του εχω κανει κάτι για να φοβάται.Ούτε καν το έχω μαλώσει ποτέ.Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω αυτό.Τι μπορεί να φταίει;Και θα του περάσει ποτέ ή έτσι είναι ο χαρακτήρας του και αυτό θα έχουμε από εδώ και πέρα;Πείτε μου καμία γνώμη κάποιος έμπειρος από γατιά σας παρακαλώ.Ευχαριστώ.
christina souvl
Νεοφερμένο μέλος
πτο σπιτι και δεν εχει κανει στειρωση.Ειναι παντα ηρεμος και χαδιαρης μαζυ μας εκτος αν αλλαξουμε παντοφλες και πυζαμες και καλτσες .Τοτε γινεται θηριο.Δαγκωνει,γρατζουναει κανει χου και πολλα αγρια πραγματα.Περισσοτερο στον αντρα του σπιτιου και λιγοτερο σε μενα .Ξερετε πως μπορουμε να το αντιμετωπισουμε????
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα Τάσο.Καλησπέρα.Έχω ένα αρσενικό γατάκι εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου.Είναι 2 μηνών σχεδόν.Ενώ τις πρώτες μερες τα πηγαίναμε τέλεια.αλλά εδώ και λίγες μέρες με δαγκώνει ασταμάτητα παντού.Και δεν νομίζω ότι είναι στα πλαίσια παιχνιδιού.Ενώ όταν νυστάξει και θέλει να χουζουρέψει έρχεται και κουρνιάζει πάνω μου και χαλαρώνει όλες τις άλλες ώρες πάνω μου και με δαγκώνει ασταμάτητα.Με μασουλάει κανονικά.Ή όποτε πάω να το χαιδέψω.Η 'οταμν περπατάω στον χώρο έρχεται και επιτείθεται στα πόδια μου και γενικά αυτές τις στιγμές δείχνει νευριασμένο η σαν να φοβάται.Δεν του εχω κανει κάτι για να φοβάται.Ούτε καν το έχω μαλώσει ποτέ.Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω αυτό.Τι μπορεί να φταίει;Και θα του περάσει ποτέ ή έτσι είναι ο χαρακτήρας του και αυτό θα έχουμε από εδώ και πέρα;Πείτε μου καμία γνώμη κάποιος έμπειρος από γατιά σας παρακαλώ.Ευχαριστώ.

Το γατάκι σου είναι μικράκι ακόμα και αυτό που περιγράφεις είναι ξεκάθαρα παιχνίδι, ιδιαίτερα μάλιστα αφού δαγκώνει τα πόδια σου όταν σε βλέπει και περπατάς, ενώ στον ύπνο χαλαρώνει και κοιμάται μαζί σου.
΄Ισως θα έπρεπε να του αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε παιχνίδι και να του πάρεις κάποια παιχνιδάκια τα οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι αγοραστά. Δηλαδή, μπαλλάκια από χαρτί, αλουμινόχαρτο, κορδελίτσες κλπ. Και στα μικρά, απ' ότι θυμάμαι από την εποχή που ήταν μικρός ο δικός μου γάτος, αρέσει πολύ και το κυνηγητό - κρυφτό. Εμείς παίζαμε πάρα πολύ έτσι, κρυβόμαστε και ερχόταν να μας βρει και όταν μας έβρισκε μετά κυνηγούσαμε εμείς εκείνον.
Και να είσαι σίγουρος πως αυτή την εποχή κάποτε θα την νοσταλγείς γιατί οι γατούλες μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. ΄Οταν θα περάσει τους 8 μήνες και αφού θα έχει στειρωθεί κιόλας θα γίνει σημαντικά πιο ήσυχος.

Καλώς ήρθες στο mycat christina souvl.Γεια σας! Εχω ενα γατο δυο χρονων και τεσσαρων μηνων.Ειναι σπιτισιος δεν εχει βγει ποτε εξω α
πτο σπιτι και δεν εχει κανει στειρωση.Ειναι παντα ηρεμος και χαδιαρης μαζυ μας εκτος αν αλλαξουμε παντοφλες και πυζαμες και καλτσες .Τοτε γινεται θηριο.Δαγκωνει,γρατζουναει κανει χου και πολλα αγρια πραγματα.Περισσοτερο στον αντρα του σπιτιου και λιγοτερο σε μενα .Ξερετε πως μπορουμε να το αντιμετωπισουμε????

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ αυτό που περιγράφεις, να αγριεύει δηλαδή ένα γατί όταν αλλάζουμε ρούχα αλλά και πάλι τα δικά μου στειρώνονταν από νωρίς.

Πιστεύω ειλικρινά πως αυτό που φταίει είναι το ότι δεν έχει στειρωθεί.
Καλό θα ήταν να το δρομολογούσατε σύντομα για να ηρεμήσετε κι εσείς αλλά να ησυχάσει κι αυτός ο καημένος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα.Έχω ένα αρσενικό γατάκι εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου.Είναι 2 μηνών σχεδόν.Ενώ τις πρώτες μερες τα πηγαίναμε τέλεια.αλλά εδώ και λίγες μέρες με δαγκώνει ασταμάτητα παντού.Και δεν νομίζω ότι είναι στα πλαίσια παιχνιδιού.Ενώ όταν νυστάξει και θέλει να χουζουρέψει έρχεται και κουρνιάζει πάνω μου και χαλαρώνει όλες τις άλλες ώρες πάνω μου και με δαγκώνει ασταμάτητα.Με μασουλάει κανονικά.Ή όποτε πάω να το χαιδέψω.Η 'οταμν περπατάω στον χώρο έρχεται και επιτείθεται στα πόδια μου και γενικά αυτές τις στιγμές δείχνει νευριασμένο η σαν να φοβάται.Δεν του εχω κανει κάτι για να φοβάται.Ούτε καν το έχω μαλώσει ποτέ.Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω αυτό.Τι μπορεί να φταίει;Και θα του περάσει ποτέ ή έτσι είναι ο χαρακτήρας του και αυτό θα έχουμε από εδώ και πέρα;Πείτε μου καμία γνώμη κάποιος έμπειρος από γατιά σας παρακαλώ.Ευχαριστώ.
Τασο,ετσι κανουν τα γατακια σε αυτη την ηλικια ,θα συμφωνησω με τη Βασω για οσα σου ειπε.Και γω που εχω δυο μικρα αγορακια ετσι παιζουν μεταξυ τους δαγκωνουν το ενα το αλλο και οταν παιζω και γω μαζι τους ετσι με δαγκωνουν και με τα πισω ποδαρακια με χτυπανε στα χερια χωρις ομως να βγαζουν νυχια,οποτε μην σε ανησυχει παιζει μαζι σου!

christina souvl
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα Χριστίνα, να σου πω ότι αυτό που αντιμετωπίζεις με το γατούλη σου το έχει κι ένας δικός μου, του "τη δίνουν" δηλ. τα γυμνά πόδια για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγοΝαι το εχω σκεφτει κι εγω απλα επειδη κανει επιθεσεις μονο στα ποδια και οταν περπαταμε σκεφτηκα μηπωςκατι φοβαται ,γιατι τις αλλες ωρες ειναι πολυ καλος
Παλιότερα μάλιστα που ήταν μικρότερος το έκανε πολύ πιο έντονα, τώρα πια που είναι αισίως 10 ετών σχεδόν, τον πιάνει εξαιρετικά σπάνια αυτή η τρέλα...Ο δικός μου είναι στειρωμένος από ενός έτους βέβαια, αλήθεια γιατί δε τον έχετε στειρώσει ακόμη;;; Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται από ανικανοποίητες ορμές
Άσε που είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να ψεκάζει τον τόπο με ούρα και να ταλαιπωρεί κι εσάς έπειτα μ΄αυτή του την τάση, που είναι πολύ συνηθισμένη σε αστείρωτα αρσενικά. Θα δεις που σταδιακά μετά τη στείρωση θα πάψει να "επιτίθεται" με τέτοιο τρόπο και στα πόδια, ίσως να μην εξαλειφθεί εντελώς βέβαια αυτή η συνήθεια αλλά θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool