Όταν έχει κατεβασμένα τα αυτιά είναι σε θέση επίθεσης
Εξακριβωμενο ειναι αυτο;
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει κατεβασμενα αυτια και παλι να σου ορμησει στο ασχετο;
Λοιπον, παιδια , ας πω κι εγω τον πονο μου.
Οπως ξερετε εχω τον εναν μου γατο με ξεσκισμενο αυτι και τον αλλο μου τον γατο με προβολη τριτου βλεφαρου.
Ο δευτερος εχει βελτιωθει αρκετα.
Με τον πρωτο εχουμε σοβαρο θεμα τελικα.
Η πρωτη εγχειρηση του εγινε πριν το Πασχα, και ενω ολα πηγαιναν καλα( η πληγη ειχε σχεδον κλεισει) ξαφνικα μια μερα τον βλεπω παλι με ανοιχτη την πληγη και αιματα.
Ξαναπαμε στην κτηνιατρο μου δινει παλι αντιβιωσεις και ενα αντισηπτικο σπρει.
Τιποτα, ομως. Η πληγη συνεχως ξανανοιγε.
Τον ξαναπαω στην κτηνιατρο. Μου λεει συνεχισε τα χαπια και το σπρει.
Το συνεχιζω μεχρι και τωρα.
Το προβλημα ειναι το εξης.
Το σπρει αυτο τσουζει απιστευτα και καθε φορα που του βαζω τρελαινεται. Ειναι σαν να τον κακοποιω. Ποναει απιστευτα. Δεν εχω αλλη επιλογη ομως. Θα μολυνθει. Το σπρει πρεπει να μπαινει οπωσδηποτε.
Φτασαμε, λοιπον, στο σημειο, ενω ηταν το πιο ηρεμο γατι του κοσμου...να με αντιπαθει απιστευτα και μολις με βλεπει να εξαφανιζεται.
Το σπρει αυτο πρεπει να μπαινει 2-3 φορες την ημερα. Εδω γελαμε. Μετα βιας καταφερνω να του βαλω μια φορα και αυτο στα πεταχτα. Αν τον βρω κιολας ,γιατι με εχει παρει απο φοβο πλεον και εξαφανιζεται. Οταν του σφυριζω ουτε κατα διανοια δεν ερχεται. Στην τυχη τον πιανω.
Παω σημερα ξανα στην κτηνιατρο και της λεω οτι δεν παει αλλο αυτη η κατασταση. Κι εγω χτυπιεμαι και ο γατουλης δε βοηθιεται.
Τελικα θα τον παω σημερα στις 7:00 για δευτερο χειρουργειο.
Σημερα μου πηρε κανα 2ωρο να τον πιασω. Το τι φαγητο του πεταξα για να τον καλοπιασω, δε λεγεται.
Αυτη τη στιγμη τον εγκλωβισα μεσα στο σπιτι για να ειμαστε ετοιμοι για το απογευμα να φυγουμε.
Δεν αντεχω αλλο, πραγματικα. Οχι γιατι εγω ταλαιπωρουμαι αλλα γιατι δεν με αφηνει να τον βοηθησω.
Δυσκολευω κι εγω την κατασταση ακομα πιο πολυ γιατι με τις γατες εχω πληρη αγνοια και φοβαμαι μην κανω κατι και μου ορμησει. Ισως αν ηταν καποιος στη θεση μου να ηξερε να χειριστει καλυτερα την κατασταση. Προσπαθω, ομως, και μαθαινω συνεχεια τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανω. Ρωταω κι εσας εδω και με βοηθατε. Σας ευχαριστω παρα πολυ.
Για να ειμαι on topic ταυτοχρονα, τα λεω ολα αυτα γιατι ολο αυτο το διαστημα το γατι εχει φαει τετοια "βασανιστηρια" απο μερους μου που εχει φτασει στο σημειο να με μισησει. Δε με αφηνει να τον πλησιασω καν. Κι εγω πανω στο φοβο μου για μια δουλεια που ειναι να γινει σε 10 δευτερολεπτα, την κανω σε 2 ωρες. Φοβαμαι μηπως μου βγαλει νυχια και με ξεσκισει. Και δικαιολογημενα φυσικα το ζωακι.
Της κτηνιατρου της ειπα. Εγω αυτο το σπρει δεν το ξαναβαζω. Βρες αλλη λυση.
Ο αλλος παλι ο γατος (με την προβολη τριτου βλεφαρου) ειναι σκετο βουτυρο. Απιστευτα ηρεμος. Σε αυτον βαζω σταγονες στα ματια. Αυτος δε διαμαρτυρεται και τοσο γιατι δεν ειναι τοσο επωδυνη διαδικασια. Τον βρισκω και σχετικα ευκολα, γιατι δε με αποφευγει οπως ο αλλος. Παρ ολα αυτα το τελευταιο καιρο εχει αρχισει να κανει και αυτος κατι κουλα. Οποτε παιρνει χαμπαρι οτι θα του βαλω το φαρμακο, χουρχουριζει και κουναει την ουρα. Γι αυτο σας ρωτησα πιο πανω αν αυτη η σταση ειναι θεση επιθεσης. Και φυσικα δεν εχει σταθερο το κεφαλι του και κανω δεκα ωρες να του ριξω απλα 2 σταγονες σε καθε ματι. Γιατι πολυ απλα φοβαμαι εκεινη τη στιγμη απο το πολυ ζορι, μη βγαλει κανενα νυχι και με ξεσκισει και αυτος. Οσο ηρεμος και να ειναι.
Λοιπον, παιδια, σορι ειλικρινα, αν σας κουρασα ή αν βγηκα λιγο εκτος θεματος αλλα ειχα αναγκη να κλαφτω καπου γιατι δεν αντεχω αλλο.
Γιατι δε με αφηνουν να τα βοηθησω;;;;;;; Η μηπως εγω φοβαμαι υπερβολικα;
Αν ηταν σκυλια θα τα αντιμετωπιζα αλλιως. Τα σκυλια για μενα ειναι ανοιχτο βιβλιο. Ξερω τι σημαινει η καθε τους κινηση, καθε τους βλεμμα, καθε οτιδηποτε τελος παντων. Εχω πολυ μεγαλη εμπειρια. Δεν τα φοβαμαι καθολου.
Με τις γατες, ομως , εχω πολυ δρομο ακομα μπροστα μου γιατι δεν εχει τυχει μεχρι τωρα να συμβιωσω ουσιαστικα μαζι τους, οπως τωρα.
Λοιπον, αυτα.
Σορι και παλι για το μακροσκελες κειμενο.