flora.m123
Δραστήριο μέλος
Ναι, πες της τα αυτά.. Και βλέπεις πως θα πάει.. Καλή τύχη εύχομαι! Είναι κρίμα για μια άτυχη στιγμή να χαλάσει η σχέση τους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι πραγματικα κριμα..να λεγες οτι καταλαβαινε? οτι ηξερε..? και παλι δε φερεσαι ετσι, αλλα πες ηξερε. τεσπαα, μη το σκεφτομαι αλλο! θα της μιλαω σχετικα μ αυτο και που θα παει..ελπιζω να καταλαβει! να'σαι καλα για τις συμβουλες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Εντάξει, μην την αδικείς τόσο, κι εμένα αν μια μέρα στα καλά καθούμενα μου ξέσκιζε η γάτα ή ο σκύλος μου το πόδι δε θα ήμουν και μες στην αγάπη.. Λογικό να φοβάται και να αντιδρά περίεργα.. Αλλά θα το ξεπεράσει, που θα πάει!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Τη γάτα είτε την θαυμάζεις είτε δεν τη θαυμάζεις. Προφανώς η φίλη σου δεν ξέρει τι θα πει γάτα. Η γάτα δεν είναι μόνο ένα γούνινο λούτρινο για να παίζουμε μαζί της. Αν η γάτα της αντέδρασε με ένστικτο η φίλη σου με ποιο τρόπο αντιδρά τώρα που έδιωξε τη γάτα από το σπίτι και δεν θέλει ούτε να την ταίσει; Αυτό είναι εγκατάλειψη ζώου και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλους όρους.
Αν μπορείς να σώσεις το γατάκι κάν' το κούκλα μου, γιατί εσύ φαίνεται πως μιλάς άλλη γλώσσα, τη σωστή γλώσσα. Και συμβούλεψέ την να μην ξαναπάρει ποτέ αληθινό ζώο. Μου θύμισε ένα γνωστό μου που είχε ενυδρείο κι επειδή ένα ψάρι έφαγε το μικρότερο, πήρε το ψάρι και για να το τιμωρήσει το πέταξε στην τουαλέτα και τράβηξε το καζανάκι. Δεν του πέρασε από το μυαλό να ανοίξει ένα βιβλίο και να διαβάσει ποια ψάρια πάνε με ποια και ποια όχι...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγώ πάντως την καταλαβαίνω απόλυτα την φίλη σου. Δυστυχώς έξω από τον χoρό είναι πολύ εύκολο να βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα. Γνωρίζετε ότι μπορεί να χάσει ακόμα και τα πόδια της η κοπέλα; Αν μπουν βακτήρια βαθιά στο πόδι μπορεί να χρειαστεί ενδοφλέβια αντιβίωση, νοσηλεία στο νοσοκομείο και αν δεν την πιάσει η αντιβίωση ή δεν γίνει καλά με επέμβαση, το επόμενο στάδιο είναι ο ακρωτηριασμός. H κοπέλα είναι τρομαγμένη και δεν έχει άδικο. Πιστεύω πως και εγώ θα είχα φρικάρει στην θέση της αν κατέληγα με ράμματα στα πόδια. Το πόδι μου ήταν κόκκινο για αρκετές εβδομάδες μετά την αντιβίωση και υποθέτω ότι η δική μου περίπτωση ήταν πολύ πιο ελαφριά από την δική της. Όσο καιρό όμως έπαιρνα αντιβίωση ζούσα με τον φόβο μηπως δεν με πιάσει και χρειαστώ άλλη ή ακόμα χειρότερα, μήπως καταλήξω στο νοσοκομείο.
Το λάθος της φίλης σου είναι που δεν είδε πιο ψύχραιμα την κατάσταση και που δεν έδωσε λίγο χρόνο στον εαυτό της για να αντιμετωπίσει το περιστατικό. Ότι έγινε, έγινε. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να δει πιο ψύχραιμα την κατάσταση. Να αναρωτηθεί τι συναίβει, γιατί αντέδρασε έτσι η γατούλα και τι μπορεί να κάνει για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Ακόμα και αν διώξει την γάτα, δεν θα εξαφανιστούν οι γρατζουνιές. Σαφώς και αυτή τη στιγμή φοβάται ότι αν συνεχίσει να μένει με την γάτα στον ίδιο χώρο, θα πάθει τα ίδια. Μπορεί να αισθανόμουν και εγώ το ίδιο αν δεν έβαζα την λογική πάνω από το συναίσθημα. Στη θέση σου θα της μιλούσα και θα της εξηγούσα γιατί το έπαθε όλο αυτό. Δεν έχει καμία σημασία αν το γάτι είναι από τον δρόμο, από εκτροφείο ή από pet shop. Ακόμα και το πιο ήρεμο γατί του κόσμου θα αντιδρούσε επιθετικά αν τρομάζε. Οποιδήποτε ζώο μπορεί να αντιδράσει έτσι. Πες της ότι η γατούλα τρόμαξε γι' αυτο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Πες της πως αν τρομάξει η γατούλα, δεν θα πρέπει να την πλησιάζει ή να κάνει κινήσεις που μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση (πχ να τσιρίζει και να τρέχει πανικόβλητη [η φίλη σου, όχι η γατα]). Ξέρεις πόσες φορές έχω δει τον γάτο μου να κρατά αμυντική θέση όταν με βλέπει να τρέχω στα ξαφνικά; Είμαι 100% σίγουρη ότι αν αρχίσω να τρέχω αυτή τη στιγμή ουρλιάζοντας όπως η φίλη σου, θα με κάνει ριγέ. Η φίλη σου (όπως και εμείς φυσικά), θα πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες απότομες κινήσεις και συμπεριφορές. Εναλλακτικά θα μπορούσε να συνηθίσει την γάτα της σε δυνατούς θορύβους και φωνές.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
flora.m123
Δραστήριο μέλος
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
εκει που πραγματικα μπορει να με γονατισει και να με τσακισει ειναι οταν την εχω αγκαλια... και κανω κανα αστειο και πλησιάσω την βεραντα η την σκαλα....χωνει τα νυχια της στο στηθος μου και με γονατιζει.... τρομερη δυναμη εκεινη την στιγμη!!!
παντως και στο νοσοκομειο να με εστελνε στον δρομο δεν την εβγαζα την αγαπαω παρα πολυ για να γινει κατι τέτοιο...
πιστευω πως η φιλη σου πρεπει να βρει τροπο να την ελεγχει και οχι να την διωξει.... μια δυνατη φωνη πιασιμο απο το σβερκο οπως εκανε η μαμα τους ισως ειναι αρκετο... εμενα επιασε στην αρχη και ποτε δεν μου ξαναβαλε νυχια....στην γυναικα μου συνεχιζε.... φυσικα υπαρχει και αποψη με γλυκολογα αλλα δεν νομιζω να πιασει....
εισαι σιγουρη οτι η γατα την κυνηγουσε...και δεν την στρίμωξε πουθενα... γιατι μονο ετσι θα το δικαιολογουσα!!!
Η τουλαχιστον να μαθει να την διαβαζει τι θελει εγω με την γατα μου στα ματια κοιταζομαστε και ξερουμε τι θελει ο ενας απο το αλλο....
flora.m123
Δραστήριο μέλος
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακομα και ενα καναρινι που ειχα μικρος επαιζα μαζι του και εκανα οτι φοβομουν μην με τσιμπισει δηλαδη εβαζα το δαχτυλο δυσταχτικα στο καγκελο και το τραβαγα γρηγορα πισω....εκεινο νομιζε οτι φοβομουν και ανοιγε τα φτερα του να ορμησει.....
Μια παπια που ειχα κυνηγαγε ολο τον κοσμο.... εμενα οχι... παρα μονο οταν επαιζα μαζι της.... τους αλλους το εκανε γιατι ηξερε φοβοντουσαν....
Το ιδιο και ενα αδεσποτο σκυλι στον δρομο....αν τρεξεις το ενστικτο του και η μυρωδια του φοβου θα το κανει να σε κυνηγησει.... αν ομως σκυψεις και καλα οτι περνεις αντικειμενο η πας κατα πανω του το πιο πιθανο να φυγει.... ( οχι τα εκπαιδευμενα και οχι απαραιτητα)
Αυτο που δεν καταφερα...ηταν ενα σκιουρακι που ειχε η αδερφη μου.... αυτα ενω στην αρχη ειναι ηρεμα.... μετα μαλλον παθενουν κατι σαν οιστρο και δαγκωνουν αγρια.... δεν ηρεμουν
Οπως και ενα παπαγαλο ζαγκορ που εχει η αδερφη μου δεν θα εβαζα χερι ποτε μεσα δαγκωνει και οσο ξερει οτι φοβαμαι τοσο επιτιθεται.... αλλα δεν ειναι και δικος μου να ξερω αν θα μπορουσα να βρω τροπο να μην με πειραζει...
Αλλα για την γατα ειμαι καθετος ....καμια γατα δεν προκειται να σε κυνηγησει και να σε ξεσκισει.... εαν βαλεις μια δυνατη φωνη και ταυτοχρονα πας προς τα επανω της.... γατες γκοτζιλα δεν εχω ξανακουσει ποτε!!!
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Βασικά έτσι όπως τα λες καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: η κοπέλα πρέπει να "εκπαιδευτεί" για να ξέρει πως να αντιδράει σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά η γάτα

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Όταν έχει κατεβασμένα τα αυτιά είναι σε θέση επίθεσηςΟταν η γατα χουρχουριζει και κουναει την ουρα της ειναι σε θεση επιθεσης;
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Όταν έχει κατεβασμένα τα αυτιά είναι σε θέση επίθεσης
Εξακριβωμενο ειναι αυτο;
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει κατεβασμενα αυτια και παλι να σου ορμησει στο ασχετο;
Λοιπον, παιδια , ας πω κι εγω τον πονο μου.
Οπως ξερετε εχω τον εναν μου γατο με ξεσκισμενο αυτι και τον αλλο μου τον γατο με προβολη τριτου βλεφαρου.
Ο δευτερος εχει βελτιωθει αρκετα.
Με τον πρωτο εχουμε σοβαρο θεμα τελικα.
Η πρωτη εγχειρηση του εγινε πριν το Πασχα, και ενω ολα πηγαιναν καλα( η πληγη ειχε σχεδον κλεισει) ξαφνικα μια μερα τον βλεπω παλι με ανοιχτη την πληγη και αιματα.
Ξαναπαμε στην κτηνιατρο μου δινει παλι αντιβιωσεις και ενα αντισηπτικο σπρει.
Τιποτα, ομως. Η πληγη συνεχως ξανανοιγε.
Τον ξαναπαω στην κτηνιατρο. Μου λεει συνεχισε τα χαπια και το σπρει.
Το συνεχιζω μεχρι και τωρα.
Το προβλημα ειναι το εξης.
Το σπρει αυτο τσουζει απιστευτα και καθε φορα που του βαζω τρελαινεται. Ειναι σαν να τον κακοποιω. Ποναει απιστευτα. Δεν εχω αλλη επιλογη ομως. Θα μολυνθει. Το σπρει πρεπει να μπαινει οπωσδηποτε.
Φτασαμε, λοιπον, στο σημειο, ενω ηταν το πιο ηρεμο γατι του κοσμου...να με αντιπαθει απιστευτα και μολις με βλεπει να εξαφανιζεται.
Το σπρει αυτο πρεπει να μπαινει 2-3 φορες την ημερα. Εδω γελαμε. Μετα βιας καταφερνω να του βαλω μια φορα και αυτο στα πεταχτα. Αν τον βρω κιολας ,γιατι με εχει παρει απο φοβο πλεον και εξαφανιζεται. Οταν του σφυριζω ουτε κατα διανοια δεν ερχεται. Στην τυχη τον πιανω.
Παω σημερα ξανα στην κτηνιατρο και της λεω οτι δεν παει αλλο αυτη η κατασταση. Κι εγω χτυπιεμαι και ο γατουλης δε βοηθιεται.
Τελικα θα τον παω σημερα στις 7:00 για δευτερο χειρουργειο.
Σημερα μου πηρε κανα 2ωρο να τον πιασω. Το τι φαγητο του πεταξα για να τον καλοπιασω, δε λεγεται.
Αυτη τη στιγμη τον εγκλωβισα μεσα στο σπιτι για να ειμαστε ετοιμοι για το απογευμα να φυγουμε.
Δεν αντεχω αλλο, πραγματικα. Οχι γιατι εγω ταλαιπωρουμαι αλλα γιατι δεν με αφηνει να τον βοηθησω.
Δυσκολευω κι εγω την κατασταση ακομα πιο πολυ γιατι με τις γατες εχω πληρη αγνοια και φοβαμαι μην κανω κατι και μου ορμησει. Ισως αν ηταν καποιος στη θεση μου να ηξερε να χειριστει καλυτερα την κατασταση. Προσπαθω, ομως, και μαθαινω συνεχεια τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανω. Ρωταω κι εσας εδω και με βοηθατε. Σας ευχαριστω παρα πολυ.
Για να ειμαι on topic ταυτοχρονα, τα λεω ολα αυτα γιατι ολο αυτο το διαστημα το γατι εχει φαει τετοια "βασανιστηρια" απο μερους μου που εχει φτασει στο σημειο να με μισησει. Δε με αφηνει να τον πλησιασω καν. Κι εγω πανω στο φοβο μου για μια δουλεια που ειναι να γινει σε 10 δευτερολεπτα, την κανω σε 2 ωρες. Φοβαμαι μηπως μου βγαλει νυχια και με ξεσκισει. Και δικαιολογημενα φυσικα το ζωακι.
Της κτηνιατρου της ειπα. Εγω αυτο το σπρει δεν το ξαναβαζω. Βρες αλλη λυση.
Ο αλλος παλι ο γατος (με την προβολη τριτου βλεφαρου) ειναι σκετο βουτυρο. Απιστευτα ηρεμος. Σε αυτον βαζω σταγονες στα ματια. Αυτος δε διαμαρτυρεται και τοσο γιατι δεν ειναι τοσο επωδυνη διαδικασια. Τον βρισκω και σχετικα ευκολα, γιατι δε με αποφευγει οπως ο αλλος. Παρ ολα αυτα το τελευταιο καιρο εχει αρχισει να κανει και αυτος κατι κουλα. Οποτε παιρνει χαμπαρι οτι θα του βαλω το φαρμακο, χουρχουριζει και κουναει την ουρα. Γι αυτο σας ρωτησα πιο πανω αν αυτη η σταση ειναι θεση επιθεσης. Και φυσικα δεν εχει σταθερο το κεφαλι του και κανω δεκα ωρες να του ριξω απλα 2 σταγονες σε καθε ματι. Γιατι πολυ απλα φοβαμαι εκεινη τη στιγμη απο το πολυ ζορι, μη βγαλει κανενα νυχι και με ξεσκισει και αυτος. Οσο ηρεμος και να ειναι.
Λοιπον, παιδια, σορι ειλικρινα, αν σας κουρασα ή αν βγηκα λιγο εκτος θεματος αλλα ειχα αναγκη να κλαφτω καπου γιατι δεν αντεχω αλλο.
Γιατι δε με αφηνουν να τα βοηθησω;;;;;;; Η μηπως εγω φοβαμαι υπερβολικα;
Αν ηταν σκυλια θα τα αντιμετωπιζα αλλιως. Τα σκυλια για μενα ειναι ανοιχτο βιβλιο. Ξερω τι σημαινει η καθε τους κινηση, καθε τους βλεμμα, καθε οτιδηποτε τελος παντων. Εχω πολυ μεγαλη εμπειρια. Δεν τα φοβαμαι καθολου.
Με τις γατες, ομως , εχω πολυ δρομο ακομα μπροστα μου γιατι δεν εχει τυχει μεχρι τωρα να συμβιωσω ουσιαστικα μαζι τους, οπως τωρα.
Λοιπον, αυτα.
Σορι και παλι για το μακροσκελες κειμενο.

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Γιατί καλέ να σου ορμήσει στο άσχετο; Το'χει κάνει ποτέ; Έτσι ξέρω, όταν μια γάτα κατεβάζει τα αυτιά τότε είναι έτοιμη να επιτεθεί.. Και η γάτα της φίλης μου που ορμούσε συνέχεια πάντα πριν επιτεθεί κατέβασε τα αυτιά και σε καμία περίπτωση δεν γουργούριζε εκείνη την ώρα!
Φλωρα προσθεσα καποιες πληροφοριες πιο πανω που εξηγω πανω κατω την κατασταση αλλα απαντησες πριν τις δεις.
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι περισσότερο φοβάται και αμύνεται όταν γουργουρίζει και κουνάει έντονα την ουρά του, παρά είναι έτοιμο να επιτεθεί... Αφού κάθεται, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με αυτόν όσον αφορά τα νύχια.. Ο άλλος που τρέχει και κρύβεται υπάρχει περίπτωση να σε γρατσουνίσει σαν άμυνα για το σπρέι, να το περιμένεις... Δε θα ορμήσει μόνος του, αλλά αν τον πιάσεις μπορεί να σε γρατσουνίσει.. Μπορεί όμως, δε μπορώ να σου πω σίγουρα γιατί είμαι απ'έξω..
Να σε ρωτήσω, η πληγή γιατί ανοίγει συνέχεια; Την ξύνει ή υπάρχει πρόβλημα και δε μπορεί να κλείσει;
Μήπως μπορείς να πάρεις και δεύτερη γνώμη από άλλον κτηνίατρο για να βρείτε μια άλλη λύση εκτός του σπρέι που ταλαιπωρείστε και οι δύο τόσο;
Δε σε αφήνουν να τα βοηθήσεις γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι για το καλό τους.. Πονάνε και ζορίζονται, για αυτό δεν σου κάθονται εύκολα.. Εγώ εδώ τα μάτια τους καθαρίζω και κάνουμε μισή ώρα γιατί δεν κάθονται, πόσο μάλλον να ήταν και επώδυνη η διαδικασία.. Είναι λογικό να αντιδράνε έτσι και καταλαβαίνω την τρομάρα που έχεις πάρει..
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Να σε ρωτήσω, η πληγή γιατί ανοίγει συνέχεια; Την ξύνει ή υπάρχει πρόβλημα και δε μπορεί να κλείσει;
Δεν εχω ιδεα γιατι ανοιγει συνεχεια. Υπαρχουν πολλες εκδοχες.
Την ξυνει σιγουρα (τον εχω δει)
Ζει εξω στη φυση (οποτε μπλεκεται με κλαδια και δεντρα)
Ειναι και ενας αγριογατος εδω (που εχω βασιμες υποψιες οτι αυτος του προξενησε το τραυμα και συνεχιζει να τον ενοχλει)
Πιστεψε με τον παω στην καλυτερο γιατρο. Εχω δοκιμασει πολλους κατα διαστηματα αλλα κατεληξα σε αυτην. Σημερα που πηγα μετα τη δουλεια για να της πω για το θεμα, μου ειπε να τον ξαναπαω για να δουμε τι θα κανουμε. Κατα 90% χειρουργειο, εκτος αν ειναι μολυσμενο οποτε θα πρεπει να παρει για καποιες μερες αντιβιωση ωστε να φυγει η μολυνση και μετα θα κανει το χειρουργειο.Μήπως μπορείς να πάρεις και δεύτερη γνώμη από άλλον κτηνίατρο για να βρείτε μια άλλη λύση εκτός του σπρέι που ταλαιπωρείστε και οι δύο τόσο;
Είναι λογικό να αντιδράνε έτσι και καταλαβαίνω την τρομάρα που έχεις πάρει..
Δεν ειναι μονο η τρομαρα που με απασχολει. Αισθανομαι πολυ στεναχωρημενη που ο γατος εφτασε σε σημειο να με μισει και οποτε με βλεπει να τρεχει μακρια.
Δεν ξερω αν θα αποκασταθουν ποτε οι σχεσεις μας και να σου πω την αληθεια αυτο ειναι που με θλιβει περισσοτερο στην ολη φαση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool