Δεν θέλει το λουράκι/κολάρο

Κακως αν την φτιαξεις δεν θα φευγει και θα ειναι ασφαλές

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε θέλει το λουράκι

Το καινουριο μελος της οικογενειας ο γατουλης ''Garfield'' δεν θελει με τιποτα να φορεσει το περιλαιμιο λουρακι του! Του το φοραω και τρελαινεται !!! Το δαγκωνει και το τραβαει ολη την ωρα! Φαινεται να τον ενοχλει τοσο πολυ!
Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

Επισης εχω και μια αλλη απορια! Αν δεν βγαινει ποτε απο το σπιτι υπαρχει προβλημα? Τον εχω παντα μεσα , φοβαμαι να βγει ακομα και στο μπαλκονι μην μου φυγει! :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρεπει οπωσδηποτε να του το φορεσουμε??? δεν βρισκω το λογο...:hmm:....μπορει εμας να μας αρεσει....αλλα σε αυτα συνηθως καθολου...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρεπει οπωσδηποτε να του το φορεσουμε??? δεν βρισκω το λογο...:hmm:....μπορει εμας να μας αρεσει....αλλα σε αυτα συνηθως καθολου...:)

Οπως ειπα φοβαμαι μην μου φυγει και ο λογος που επιμενω να του το φορεσω ειναι αυτος κυριως, του εχω βαλει και ταυτοτητα στο λουρακι σε περιπτωση που χαθει να μην το περασουν για αδεσποτακι,
διοτι οπως ολοι γνωριζουμε σε γατα χωρις λουρι δεν δινει κανεις σημασια...

για το μπαλκονι θα πρεπει να κανεις οχυρωματικα εργα οπωσδηποτε...πλαστικο προστατευτικο δηλαδη,απο την απ'εξω μερια απο τα καγκελλα και αρκετα ψιλο...και παρακολουθηση στην αρχη,γιατι ειναι και ατιμα τα σκασμενα...:lol:....αν ειναι να σου φυγει απο το μπαλκονι....μην επαφυεσαι και πολυ στο κολλαρο με τα στοιχεια...στην ελλαδα ζουμε δυστυχως,δεν δινουν και πολυ σημασια στις γατες...:down::down:...για αυτο καλυτερα να προνοεις...οχυρωσε το μπαλκονι σου,να εισαι σιγουρη...:)

για το μπαλκονι θα πρεπει να κανεις οχυρωματικα εργα οπωσδηποτε...πλαστικο προστατευτικο δηλαδη,απο την απ'εξω μερια απο τα καγκελλα και αρκετα ψιλο...και παρακολουθηση στην αρχη,γιατι ειναι και ατιμα τα σκασμενα...:lol:....αν ειναι να σου φυγει απο το μπαλκονι....μην επαφυεσαι και πολυ στο κολλαρο με τα στοιχεια...στην ελλαδα ζουμε δυστυχως,δεν δινουν και πολυ σημασια στις γατες...:down::down:...για αυτο καλυτερα να προνοεις...οχυρωσε το μπαλκονι σου,να εισαι σιγουρη...:)

Εχεις δικιο... στην Ελλαδα ζουμε! Απλως κρινω απο τον εαυτο μου γιατι παντα οταν δω γατακι με λουρι το κοιταζω μηπως εχει χαθει!!! Αλλα μαλλον λιγοι το κανουν αυτο!!!
ΟΚ μαλλον το ξεχναμε το περιλαιμιο και ξεκιναω οχυρωση μπαλκονιου!!!:)

Μπορείς να του βάλεις τσιπ αν θέλεις να είσαι σίγουρη ότι θα σου το επιστρέψουν αν χαθεί... όντως στην Ελλάδα ζούμε, συμφωνώ με την προλασήσασα, οπότε μην περιμένουμε και πολλά ως αντιμετώπιση στα τετράποδά μας!
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ λουράκι σε γατάκι μου, γιατί πιστεύω ότι -όσο και αν το συνηθίζουν αν τους το φορέσεις απο μικρά- κατά βάση αποτελεί καταπίεση και δημιουργεί εκνευρισμό και κακή ψυχολογία σε αυτά, ακόμη και αν πολλές φορές δεν είναι ορατό :/:

Εχεις δικιο... στην Ελλαδα ζουμε! Απλως κρινω απο τον εαυτο μου γιατι παντα οταν δω γατακι με λουρι το κοιταζω μηπως εχει χαθει!!! Αλλα μαλλον λιγοι το κανουν αυτο!!!
ΟΚ μαλλον το ξεχναμε το περιλαιμιο και ξεκιναω οχυρωση μπαλκονιου!!!:)

και οχι μονο αυτο....αλλα μεχρι να τον βρει καποιος που θα ενδιαφρεθει(...λεμε τωρα...) μπορει να ειναι και αργα...αμαξια...κλπ...
παντως,αν θες οπωσδηποτε να του το βαλεις,καθε μερα βαζε του το απο λιγο...μπας και το συνηθισει...αλλα το μπαλκονι οπωσδηποτε να το φτιαξεις...:):):)

Μπορείς να του βάλεις τσιπ αν θέλεις να είσαι σίγουρη ότι θα σου το επιστρέψουν αν χαθεί... όντως στην Ελλάδα ζούμε, συμφωνώ με την προλασήσασα, οπότε μην περιμένουμε και πολλά ως αντιμετώπιση στα τετράποδά μας!
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ λουράκι σε γατάκι μου, γιατί πιστεύω ότι -όσο και αν το συνηθίζουν αν τους το φορέσεις απο μικρά- κατά βάση αποτελεί καταπίεση και δημιουργεί εκνευρισμό και κακή ψυχολογία σε αυτά, ακόμη και αν πολλές φορές δεν είναι ορατό :/:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ΚΑΜΙΑ πιθανοτητα να δει καποιος γατι στο δρομο και να το παει για ελεγχο τσιπ....
ουτε μια στο εκατομμυριο...(Στην Ελλαδα!)

συμφωνω απολυτως.......:):):)

Το καινουριο μελος της οικογενειας ο γατουλης ''Garfield'' δεν θελει με τιποτα να φορεσει το περιλαιμιο λουρακι του! Του το φοραω και τρελαινεται !!! Το δαγκωνει και το τραβαει ολη την ωρα! Φαινεται να τον ενοχλει τοσο πολυ!
Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

Επισης εχω και μια αλλη απορια! Αν δεν βγαινει ποτε απο το σπιτι υπαρχει προβλημα? Τον εχω παντα μεσα , φοβαμαι να βγει ακομα και στο μπαλκονι μην μου φυγει! :hmm:

πόσο είναι ο γατούλης? δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν δεν τον βγάζεις έξω. εγώ τα δικά μου μόνο μέσα τα έχω, άντε και στην ταράτσα που έχω ειδική οχύρωση και το μπαλκόνι. να κάνεις οχύρωση κι εσύ και βάλε του τσιπάκι για παν ενδεχώμενο...το λουράκι βάλτου το μια φορά και άστον σιγα σιγα θα το συνηθίσει... εγώ έχω βάλει μόνο στο ένα γατί μου και μάλιστα εχει και κουδουνάκι...στην αρχη περπάταγε και άκουγε τον ήχο και τρελενόταν:lol: γελάγαμε κι εμείσ γιατί σε κάθε βήμα σταματο΄'υσε... τώρα πια το συνήθησε!

είναι λογικό ένα ζωακι να αντιδρά σε κάτι ξένο προς αυτό...:hmm:

Κι εγω στην ιδια κατασταση βρισκομαι!Δεν θελουν με τιποτα!ΠΡΕΠΕΙ ομως να βαλουν,θελουν δε θελουν,παρολο που μενουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να τυχει το κακο!(Τωρα τους παρηγγειλα λουρακια απο το ιντερνετ.:up:)Αν τα αφησεις καποια ωρα θα το συνηθισουν.Το σημαντικο ειναι να εχεις το ειδικο περιλαιμιο για γατες με το κουμπωμα ασφαλειας,ωστε αν πιαστει καπου να αποσυμπιεστει και να μην πνιγει το ζωο!Ακομη και με το ποδι τους μπορουν να πνιγουν,βαζοντας το αναμεσα στο λουρακι.Γιαυτο ΜΟΝΟ περιλαιμια ειδικα για γατες.

πόσο είναι ο γατούλης?

Ειναι 2μηνων και τον εχω 3 εβδομαδες σπιτι μου!
Στην αρχη τον ειχα για υιοθεσια επειδη εχω και σκυλακι σπιτι και το σπιτι ειναι πολυ μικρο αλλα ο Πικο(σκυλος) τον εχει λατρεψει τον γατουλη και αποφασισα σημερα να τον κρατησω!

Κι εγω στην ιδια κατασταση βρισκομαι!Δεν θελουν με τιποτα!ΠΡΕΠΕΙ ομως να βαλουν,θελουν δε θελουν,παρολο που μενουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να τυχει το κακο!(Τωρα τους παρηγγειλα λουρακια απο το ιντερνετ.:up:)Αν τα αφησεις καποια ωρα θα το συνηθισουν.Το σημαντικο ειναι να εχεις το ειδικο περιλαιμιο για γατες με το κουμπωμα ασφαλειας,ωστε αν πιαστει καπου να αποσυμπιεστει και να μην πνιγει το ζωο!Ακομη και με το ποδι τους μπορουν να πνιγουν,βαζοντας το αναμεσα στο λουρακι.Γιαυτο ΜΟΝΟ περιλαιμια ειδικα για γατες.

αυτό που λες έχεις πολύ δίκαιο...θυμάμαι μια φορά κοιτούσαμε τον μιο που περπατούσε σαν να του έλειπε το ένα πόδι... κοιτούσαμε...κοιτούσανμε... και οταν τον πλησίασα να δω τι ακριβώς συμβαίνει βλέπω το μπροστινό του πόδι μέσα από το λουράκι κι αυτόν να περπατά ανενόχλητος!!!:blink: (τότε βέβαι ήταν μικρό και δεν έβρισκα λουράκι να του πηγαλίνει ακτριβώς στον λαιμό):)

Ειναι 2μηνων και τον εχω 3 εβδομαδες σπιτι μου!
Στην αρχη τον ειχα για υιοθεσια επειδη εχω και σκυλακι σπιτι και το σπιτι ειναι πολυ μικρο αλλα ο Πικο(σκυλος) τον εχει λατρεψει τον γατουλη και αποφασισα σημερα να τον κρατησω!

ε, ειναι νινακι ακόμη... θα συνηθίσει σιγά σιγά... δεν έχεις φόβο να φύγει τόσο μικρο...

συμφωνω απολυτως.......:):):)
Πες τα ρε Πουπουλίνα που είσαι και Ζακυνθινή!
Αφήστε τα λουράκια για τα σκυλάκια...τα δικά μας τετράποδα ανήκουν στα αιλουροειδή, σύμφυτη έννοια με την ελευθερία!!! Αν μπορούσαν να κατέβουν στο Σύνταγμα για πορεία θα βγάζανε πανό: "όχι άλλα λουριά", τα έρμα!! :lol::lol:

Υ.Γ. Ειδικά αυτά με το κουδουνάκι είναι που μακροπρόθεσμα ευθύνονται για τις διαφόρων ειδών γατίσιες νευρώσεις-ψυχώσεις

Πες τα ρε Πουπουλίνα που είσαι και Ζακυνθινή!
Αφήστε τα λουράκια για τα σκυλάκια...τα δικά μας τετράποδα ανήκουν στα αιλουροειδή, σύμφυτη έννοια με την ελευθερία!!! Αν μπορούσαν να κατέβουν στο Σύνταγμα για πορεία θα βγάζανε πανό: "όχι άλλα λουριά", τα έρμα!! :lol::lol:

αυτο λεω και εγω....τα εχουμε που τα εχουμε μεσα....μην τους εχουμε και τα λουρακια....καλυτερα να ειμαστε διπλα προσεκτικοι....ουτως η αλλως ,το ξαναειπαμε....πολυ μικρες οι πιθανοτητες να βρει καποιος το γατι,να κατορθωσει να το πιασει κιολας( και σιγα μην κανει και τον κοπο...) και να αναζητησει τον ιδιοκτητη....τι λεμε τωρα βρε παιδια...ψυλλους στα αχυρα...:)

ok τη μια απορια νομιζω τη λυσαμε!!! Τελικα δεν υπαρχει προβλημα να μην βγαινει ποτε απο το σπιτι ε?:hmm:

ok τη μια απορια νομιζω τη λυσαμε!!! Τελικα δεν υπαρχει προβλημα να μην βγαινει ποτε απο το σπιτι ε?:hmm:

αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση.......παντως,ετσι οπως ειναι τα πραγματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...δυστυχως....εκτος αν το συνηθισεις με το σαμαρακι...και το κανεις βολτα με το λουρακι....αλλα ειναι κομματι δυσκολο να το μαθουν...αν συνηθισουν απο μικρα μεσα παντως,πιστευω οτι εχουν μια πολυ καλη ζωη...αρκει να τους δινουμε σημασια...και να εχουν να ασχολοιουνται με κατι...παιχνιδακια και κυριως...εσενα...:)

αυτο ειναι πολυ μεγαλη συζητηση.......παντως,ετσι οπως ειναι τα πραγματα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...δυστυχως....εκτος αν το συνηθισεις με το σαμαρακι...και το κανεις βολτα με το λουρακι....αλλα ειναι κομματι δυσκολο να το μαθουν...αν συνηθισουν απο μικρα μεσα παντως,πιστευω οτι εχουν μια πολυ καλη ζωη...αρκει να τους δινουμε σημασια...και να εχουν να ασχολοιουνται με κατι...παιχνιδακια και κυριως...εσενα...:)

Προσπαθησα να τον βγαλω βολτα με σαμαρακι...αλλα οταν φτασαμε μεχρι την πορτα και ειδα οτι δεν περπαταει αλλα τσουλαει ξαναγυρισαμε μεσα!:)
Επισης τον εβγαλα μεχρι την αυλη και τον αφησα ελευθερο και ξαναεμπαινε σπιτι!!!Και τον πηρα μια μερα αγκαλια μου οταν ειχα βγαλει τον Πικο (σκυλο)
και τον αφησα στο γρασιδι αλλα ετρεμε απο το φοβο το μικρουλη μου! Μαλλον προοριζεται αποκλειστικα για γατος του καναπε!!! Θα γινει ''Garfield'' με ολη την εννοια της λεξεως!:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back