Δεν θέλει το λουράκι/κολάρο

Προσπαθησα να τον βγαλω βολτα με σαμαρακι...αλλα οταν φτασαμε μεχρι την πορτα και ειδα οτι δεν περπαταει αλλα τσουλαει ξαναγυρισαμε μεσα!:)
Επισης τον εβγαλα μεχρι την αυλη και τον αφησα ελευθερο και ξαναεμπαινε σπιτι!!!Και τον πηρα μια μερα αγκαλια μου οταν ειχα βγαλει τον Πικο (σκυλο)
και τον αφησα στο γρασιδι αλλα ετρεμε απο το φοβο το μικρουλη μου! Μαλλον προοριζεται αποκλειστικα για γατος του καναπε!!! Θα γινει ''Garfield'' με ολη την εννοια της λεξεως!:P

και καλυτερα...οταν βγαινει εξω,εστω και για λιγο...εχει να αντιμετωπισει παρα πολλους κινδυνους...δυστυχως...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσπαθησα να τον βγαλω βολτα με σαμαρακι...αλλα οταν φτασαμε μεχρι την πορτα και ειδα οτι δεν περπαταει αλλα τσουλαει ξαναγυρισαμε μεσα!:)
Επισης τον εβγαλα μεχρι την αυλη και τον αφησα ελευθερο και ξαναεμπαινε σπιτι!!!Και τον πηρα μια μερα αγκαλια μου οταν ειχα βγαλει τον Πικο (σκυλο)
και τον αφησα στο γρασιδι αλλα ετρεμε απο το φοβο το μικρουλη μου! Μαλλον προοριζεται αποκλειστικα για γατος του καναπε!!! Θα γινει ''Garfield'' με ολη την εννοια της λεξεως!:P

ειναι μικρό ακόμη... πάντως εγώ διαφωνώ κάθετα με το σαμαράκι. αν τα λουράκια είναι για σκύλους(που συμφωνώ εν μέρη, αλλά στον ένα γάτο έβαλα γιατί είναι υπερβοικά ατίθασος), τότε τα σαμαράκια ειναι η αποθέωση!!! :mad:δεν ειναι δυνατον να βγάζουμε μια γατα με λουρι για βόλτα! θα συμφωνίσω με την πουπουλίνα και την julian για να μην επαναλαβω τα λεγόμενα τους...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι μικρό ακόμη... πάντως εγώ διαφωνώ κάθετα με το σαμαράκι. αν τα λουράκια είναι για σκύλους(που συμφωνώ εν μέρη, αλλά στον ένα γάτο έβαλα γιατί είναι υπερβοικά ατίθασος), τότε τα σαμαράκια ειναι η αποθέωση!!! :mad:δεν ειναι δυνατον να βγάζουμε μια γατα με λουρι για βόλτα! θα συμφωνίσω με την πουπουλίνα και την julian για να μην επαναλαβω τα λεγόμενα τους...:)

Κι εγω διαφωνω με τα σαμαρακια! Απλως επειδη δεν ειχα ποτε γατα δεν ηξερα και ρωτησα την κοπελα στο PET SHOP αν βγαζουν βολτα τις γατες ή αν ειναι γελοιο αυτο που λεω και μου ειπε οτι τις βγαζουν με αυτο και το αγορασα αλλα ειναι πραγματικα γελοιο να βγαζεις βολτα τη γατα!!! Μονο που το προσπαθησα γελαγα!!! Αδυνατον! :lol:

το σαμαρακι εγω το ειπα...στην περιπτωση που το δεχεται...και σαν εσχατη λυση για να βγαινει εξω....μην το κοροιδευεις ομως..στο εξωτερικο,που ειναι πολυ διαδεδομενο....παρα πολλες γατες κανουν ετσι βολτα...και αν το δεχονται...γιατι οχι?? επειδη ,εμεις οι ελληνες εχουμε κομπλεξ...και δεν θελουμε να μας κοροιδευουν??? χιλιες φορες να με κοροιδευουν...και να ειναι ευτυχισμενο το γατι μου....αλλα ειπαμε...ελλαδα...:down:

αχχ κι εγω αυτες τις μερες θα δοκιμασω στην bailey σαμαρακι και εχω αγχος πως θα το δεκτει!!! μακαρι ευκολα:D

το σαμαρακι εγω το ειπα...στην περιπτωση που το δεχεται...και σαν εσχατη λυση για να βγαινει εξω....μην το κοροιδευεις ομως..στο εξωτερικο,που ειναι πολυ διαδεδομενο....παρα πολλες γατες κανουν ετσι βολτα...και αν το δεχονται...γιατι οχι?? επειδη ,εμεις οι ελληνες εχουμε κομπλεξ...και δεν θελουμε να μας κοροιδευουν??? χιλιες φορες να με κοροιδευουν...και να ειναι ευτυχισμενο το γατι μου....αλλα ειπαμε...ελλαδα...:down:

Εγω απλος το θεωρησα πολυ αστειο να τον βγαλω βολτα με το σαμαρακι επειδη ειχε κατσει στα δυο ποδια και τσουλαγε!!! Αλλα μπορει να φταιει οτι ειναι μικρουλης ακομα! Ας κοροιδεψει οποιος θελει εννοειτε πως αν το γατι το δεχτει καποια στιγμη θα του το φορεσω και θα το κανουμε και μοδα στη γειτονια!:P

όχι δεν το κοροιδευω, απλά το θεωρώ υπερβολικό για ένα ζώο που από την φύση του είναι γεννημένο να ζει ελεύθερο! εγω δεν δοκιμασα ποτ κάτι τετοιο, οποτε θετω το εξης ερωτημα! αν η γατα με το σαμαρακι σκαρφαλωσει σε κανα δεντρο, τι γινεται???(αλλα ξαναλεω, δεν ξερω πολλα για σαμαρακια γατας:))...μπορει να κανω λαθος

Κι εγω διαφωνω με τα σαμαρακια! Απλως επειδη δεν ειχα ποτε γατα δεν ηξερα και ρωτησα την κοπελα στο PET SHOP αν βγαζουν βολτα τις γατες ή αν ειναι γελοιο αυτο που λεω και μου ειπε οτι τις βγαζουν με αυτο και το αγορασα αλλα ειναι πραγματικα γελοιο να βγαζεις βολτα τη γατα!!! Μονο που το προσπαθησα γελαγα!!! Αδυνατον! :lol:

α, καλά που να δεις όταν πηρα ενα λαγουδακι και ρωτησα τι χρειάζεται άλλο για να το φροντίζω κλπ. η πολίτρια μου ειπε να παρω σαμαράκι για να τον βγάζω βόλτα. δηλδή έλεος!

όχι δεν το κοροιδευω, απλά το θεωρώ υπερβολικό για ένα ζώο που από την φύση του είναι γεννημένο να ζει ελεύθερο! εγω δεν δοκιμασα ποτ κάτι τετοιο, οποτε θετω το εξης ερωτημα! αν η γατα με το σαμαρακι σκαρφαλωσει σε κανα δεντρο, τι γινεται???(αλλα ξαναλεω, δεν ξερω πολλα για σαμαρακια γατας:))...μπορει να κανω λαθος

α, καλά που να δεις όταν πηρα ενα λαγουδακι και ρωτησα τι χρειάζεται άλλο για να το φροντίζω κλπ. η πολίτρια μου ειπε να παρω σαμαράκι για να τον βγάζω βόλτα. δηλδή έλεος!

βρε συ...........πως να σκαρφαλωσει σε δεντρο???? αφου θα την κρατας με το λουρι....:blink::blink::blink::blink:........το σαμαρακι ειναι μονο με λουρι...και εννοειται οτι το κρατας...

καλα ειναι γεννημενα να ζουν ελευθερα αλλα τα εχουμε μες το σπιτι αποκλειστικα..οποτε ας αφησουμε τα περι φυσης..
τα σαμαρακια ειναι καλη λυση αν μπορουμε να τα βγαζουμε λιγο να παρουν λιγο αερα..ή στην δικια μου περιπτωση που θα ταξιδεψουμε με αεροπλανο και ειναι απαραιτητο..

καλα ειναι γεννημενα να ζουν ελευθερα αλλα τα εχουμε μες το σπιτι αποκλειστικα..οποτε ας αφησουμε τα περι φυσης..
τα σαμαρακια ειναι καλη λυση αν μπορουμε να τα βγαζουμε λιγο να παρουν λιγο αερα..ή στην δικια μου περιπτωση που θα ταξιδεψουμε με αεροπλανο και ειναι απαραιτητο..

αυτο ακριβως...........:):):).....υπαρχει τιποτα...που να εχει μεινει οπως ητανε την εποχη του νεαντερνταλ??? μην τρελαθουμε τελειως....ουτε οι τσιμεντουπολεις ειναι μεσα στη φυση...

Εγω το σαμαρακι το θελω οχι για να τα βγαζω βολτα(ξερω οτι δεν θα ακολουθουν) αλλα για να μπορω να τα εχω στην αυλη δεμενα καπου,που να ξερω θα πανε μεχρι οσο φτανει το λουρι,να παιρνουν τον αερα τους αλλα και επειδη καμια φορα τα βγαζω αγκαλιτσα μεχρι τα σκαλοπατια και τα παω να μυρισουν κανενα δεντρο:P κανενα ξενο αντικειμενο,αν φορουν και σαμαρακι θα ειναι ασφαλεια αν τυχων πηδηξουν απο την αγκαλια μου!

Συγγνώμη ρε παιδιά, επειδή το πάτε κάπως θεωρητικά το θέμα:
1ον οι πωλητές των pet shop είναι οι κατεξοχήν αναξιόπιστοι άνθρωποι, γιατί ο μόνος λόγος που σου λένε ότι "μπορούν με αυτά να βγαίνουν βόλτα οι γάτες" είναι για να τα πουλήσουν!
2ον έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει πραγματική βόλτα στον έξω κόσμο μια γάτα με λουρί-σαμαράκι; Αν τυχόν βρεθεί ένας σκύλος στο δρόμο της, τι θα γίνει;
Αυτά είναι γελοία όχι μόνο για το Ελλαδιστάν, αλλά και για ευρώπη και παντού! :lol::lol::lol:

1ον οι πωλητές των pet shop είναι οι κατεξοχήν αναξιόπιστοι άνθρωποι, γιατί ο μόνος λόγος που σου λένε ότι "μπορούν με αυτά να βγαίνουν βόλτα οι γάτες" είναι για να τα πουλήσουν!
2ον έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει πραγματική βόλτα στον έξω κόσμο μια γάτα με λουρί-σαμαράκι; Αν τυχόν βρεθεί ένας σκύλος στο δρόμο της, τι θα γίνει;
Αυτά είναι γελοία όχι μόνο για το Ελλαδιστάν, αλλά και για ευρώπη και παντού! :lol::lol::lol:

και ομως αγαπουλα....σε ολο τον κοσμο γινεται αυτο...και δεν ειναι καθολου κακο....το κολλαρο,οντως δεν εχει κανενα νοημα μεσα στο σπιτι...αλλα το σαμαρακι,αν το δεχεται το γατι...ειναι μια χαρα λυση για να βγαινει βολτα.....σκεψου μονο την χαρα που παιρνει οταν.... βγαινει εξω!!! απλα...εδω ειναι κομπλεξικοι οι ανθρωποι...και εχουμε και πολλα παραδειγματα,ακομα και απο εδω...νομιζω οτι και η Ηρω...με σαμαρακι το βγαζει...αλλα αυτη,ζει στον καναδα...αλλη κουλτουρα...

Καλά όντως μη συγκρίνουμε όμως Καναδά με υπόλοιπο κόσμο... γιατί απλά καμία σχέση! Εκεί οι άνθρωποι έχουν Πολιτισμό, με Π κεφαλαίο!!
Εμένα ρε παιδιά γιατί η γάτα μου (μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι) δεν παίρνει καμιά χαρά όταν τη βγάζω έξω (πχ την έχω κατεβάσει στον ακάλυπτο στην αγκαλιά μου) αντιθέτως γαντζώνεται πάνω μου και θέλει να γυρίσει στο σπίτι; Μάλλον είναι όπως μάθεις τελικά, και για εμάς και για εκείνα :)

Καλά όντως μη συγκρίνουμε όμως Καναδά με υπόλοιπο κόσμο... γιατί απλά καμία σχέση! Εκεί οι άνθρωποι έχουν Πολιτισμό, με Π κεφαλαίο!!
Εμένα ρε παιδιά γιατί η γάτα μου (μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι) δεν παίρνει καμιά χαρά όταν τη βγάζω έξω (πχ την έχω κατεβάσει στον ακάλυπτο στην αγκαλιά μου) αντιθέτως γαντζώνεται πάνω μου και θέλει να γυρίσει στο σπίτι; Μάλλον είναι όπως μάθεις τελικά, και για εμάς και για εκείνα :)

ναι.......ακριβως ετσι ειναι.........δεν πειραζει.καλυτερα γιατι σημαινει οτι δεν της λειπει....απλα εγω το λεω σαν λυση για γατες που λυσσανε να βγουν εξω...:lol::lol::lol::lol:

Ναι οκ, καλά λες...

εγω τον βγαζω με σαμαρακι αλλα μη φανταστεις οτι περπαταει σαν σκυλος. Καποιες φορες θα με ακολουθει ή θα τον ακολουθω, αλλα τις περισσοτερες φορες περπαταει σιγα σιγα, σταματαει να μυρισει το χορτο και τους θαμνους, και αλλες φορες ξαπλωνει στο γρασιδι και κοιταει γυρω γυρω. Καποιες ρατσες (maine coon, savannah, bengal, pixie bob, etc) μαθαινουν να περπατουν με σαμαρακι πολυ ευκολα και σε πολλες περιπτωσεις ειναι σαν σκυλακια. Εχω δει και κεραμιδογατα με σαμαρακι την οποια την ειχαν βγαλει βολτα οταν εκαναν παρελαση και μαλιστα δεν φοβοταν καθολου στο πληθος. Ειναι θεμα κοινωνικοποιησης του γατιου. Οταν ειναι μικρο και ερχεται σε επαφη με πολλους ανθρωπους, φιλικα σκυλια και αλλα πραγματα, ειναι πιο ευκολο να το μαθεις να περπαταει με σαμαρακι. Να ξερεις ομως οτι τις περισσοτερες φορες η γατα θα σε πηγαινει εκει που θελει αυτη. Μη περιμενεις να σε ακολουθει γιατι θα ειναι οπως τα ειπες. Θα το σερνεις. Το δικο σου το γατακι ειναι μωρο ακομα και μπορεις παρα πολυ ευκολα να το μαθεις να το βγαζεις εξω με λουρι. Πρωτα πρεπει να συνηθισει το σαμαρακι (ο δικος μου το περασε αυτο το βημα γιατι το δεχτηκε με την μια). Μετα το βγαζεις εξω με το σαμαρακι και λουρι για λιγα λεπτα και μερα με τη μερα το βγαζεις περισσοτερες φορες εξω και για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Αν θες να σε ακολουθει εχε μαζι σου καποια λιχουδια και κανε το να σε ακολουθει. Εγω απετυχα σε αυτο το βημα γιατι ειναι τοσο ιδιοτροπος στο φαι που δεν του κινουσε τιποτα την προσοχη.
Οσο για την απορια σου με τα σκυλια, αν δεν θες προβληματα πρεπει να το κοινωνικοποιησεις με φιλικα σκυλια. Ο δικος μου δεν ειχε προβλημα με τα σκυλια, αλλα μια φορα ενας τεραστιος σκυλος τον πλησιασε και γαβγιζε και τρομαξε και απο τοτε δεν τα παει και πολυ καλα με τα σκυλια που του γαβγιζουν. Προσφατα τον πλησιασε ενα θερμοαιμο κουταβι και του γαβγιζε και ο δικος μου φουντωσε, αρχισε τα κχχχχχχ και τις σφαλιαρες και καθοταν σε ενα σημειο και περιμενε να επιτεθει. Το προβλημα ομως με την ελλαδα ειναι οτι πολλοι εχουν τα σκυλια τους ελευθερα και ειναι επικινδυνα τα πραγματα. Εδω το 99% των περιπτωσεων εχουν τα σκυλια τους δεμενα και οσοι τα εχουν λυμενα αν με δουν με τον γατο τα δενουν. Οποτε δεν φοβαμαι και τοσο για την αντιδραση του γατου μου. Αυτο που τον φοβιζει αρκετα ειναι τα φορτηγα. Οταν ακουσει φορτηγο τρεχει στον πιο κοντινο θαμνο να κρυφτει, σε δεντρο δεν εχει δοκιμασει να σκαρφαλωσει ακομα :lol:
Στο θεμα του γατου μου (ναρουτο, ο γατος βγαλμενος απο ανιμε) εχω φωτογραφιες με το σαμαρακι, εχω και βιντεο που πρεπει να ανεβασω καποια στιγμη :P

Οσο για το κολαρο, πιστευω οτι σε πολλες περιπτωσεις ειναι αχρηστο. Το κουδουνακι δε, μαλλον τα ταλαιπωρει. Ο δικος μου στην ηλικια των 2-3 μηνων δεν το ανεχοταν και του το ειχα βγαλει. Οταν μεγαλωσε και εγινε 8 μηνων και ειπα να δοκιμασω παλι, το δεχτηκε με την μια, και μαλιστα με το κουδουνακι μαζι. Τωρα του το εχω βγαλει το κολαρο γιατι εχει μαγουλα και τον κανει να δειχνει σαν πρησμενος :lol:

τι ναπω...........με καλυψες πληρως!!!!!!!!!:up::up::up::up::up:

Ολα επι το πλυστον τα γατια μολις τους βαλεις λουρι κανουν
σαν τρελα το δαγκωνουν πεφτουν ανασκελα και με τα πισω
ποδια τους προσπαθουν να το βγαλουν και αλλα πολλα, αλλα
αυτο για μια μερα το πολυ δυο μετα το συνηθιζουν και ειναι
σαν να μη το εχουν ετσι συνεβει με παρα πολλες γατες που
ξερω ενω στην αρχη κανανε σαν τρελες στο τελος ολες το συ
νηθησαν, εσυ αποσχολησετον μολις του το φορεσεις π.χ βαλτου
να φαει χαιδεψετον και φροντισε αρχικως τουλαχιστον το λουρακι
να μην εχει κουδουνι εκνευριζει το ζωο πιο πολυ.

Εγώ τους έχω σαμαράκι και το έχουν δεχτεί πάρα πολύ καλά.:):) Δυστυχώς το σπίτι που μένω είναι με ενοίκιο και έχει ένα τεράστιο μπαλκόνι που είναι πολύ δύσκολο να το οχυρώσω.:/::/:Για να μην έχουμε λοιπόν κανένα απρόοπτο, τις βγάζω έξω με τα σαμαράκια τους και παίρνουν τον αέρα τους.:):):) Βέβαια τον τελευταίο καιρό βγαίνουμε και χωρίς αυτά γιατί τις βλέπω πιο ήρεμες:):) Πάντως θα ήθελα να μπορούσα να πάω την Ραϊσούλα μια βόλτα στο κοντινό πάρκο..:):)Αλλά φοβάμαι πολύ τα σκυλιά που μπορεί να της ορμήξουν, γιατί εκείνη τα πηγαίνει πολύ καλά μαζί τους, εκείνα όμως????:/::/::/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back