Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

aretha ευχαριστω για τις πληροφοριες.... Πολυ χρησιμες!!!
:) :) :)
Αν τους δινω απο ενα κουταλακι του γλυκου πρωι και βραδυ στο καθενα απ' οτι διαβασα δεν θα δημιουργησει προβλημα αφου η βασικη τους διατροφη ειναι με ξηρα τροφη (και αρα παιρνουν τα απαραιτητα συστατικα)
Και παλι ευχαριστω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Ποκίτο είναι απίστευτος...
Χτες είχαμε φτιάξει ψάρι. Τους κεράσαμε λοιπόν μια λιχουδιά. Ο Πέπε ξετρελάθηκε (καλά αυτός τρώει τα πάντα) αλλά ο Ποκίτο ούτε να το φτύσει. Αμάν πια αυτό το γατί, ξηρά τροφή και κονσέρβα μόνο. Οτιδήποτε άλλο το σνομπάρει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστίνα, νομίζω ότι οι "ανθρώπινες" κονσέρβες τόνου έχουν πολύ αλάτι για τις γάτες (δεν διάβασα τα links, όμως, με τις πληροφορίες - μπορεί να το γράφει κι εκεί).

Σχετικά με τους στειρωμένους αρσενικούς, έχω μια επιφύλαξη για τις κροκέτες, ακόμα κι αν είναι light, για τα γνωστά προβλήματα του ουροποιητικού που μπορεί να παρουσιάσουν. Έτσι, μια και ο γάτος μου προτιμάει τις κονσέρβες, δεν τον πιέζω για κροκέτες. Η θηλυκιά μου πάλι θέλει κροκέτες, αλλά της βάζω και κονσέρβα. Τελικά δεν πάει χαμένη η τροφή, γιατί ο αρσενικός "καθαρίζει" ό,τι μείνει από την κονσέρβα της θηλυκιάς, κι η θηλυκιά "καθαρίζει" τις κροκέτες του αρσενικού!

Αφού έχει τόση ευαισθησία στο πεπτικό, καλύτερα να αποφύγεις εντελώς να της δίνεις λιχουδιές όπως γαρίδες, αλλαντικά και τέτοια. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποια ειδική τροφή για γάτες με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, υπάρχουν και για μικρά γατάκια (της ProPlan πχ λέγεται Kitten Delicate, της Hill's λέγεται i/d)

aretha ρωτησα στα pet shop που ειναι εδω κοντα και δεν ηξεραν καν για το kitten delicate. απ'οτι καταλαβα δεν εχει ερθει στην ελλαδα ακομα! το εχεις δει καπου?:)

Ναι, καλέ!!! Πώς δεν έχει έρθει... Το δικό μου πετ σοπ το φέρνει (δεν ξέρω κατά πόσο σε βολεύει, είναι στη Μουστοξύδη, κοντά στην Αλεξάνδρας). Σίγουρα όμως θα το βρεις κι αλλού. ;)

ρωτησα κι αλλου και δεν την βρηκα. αλλα ειναι καλυτερα οποτε μπορει να μην τη χρειαστω τελικα!!!!:P

Πώς να τον κάνω να φάει κροκέτα;;;

Ο Πρέστο μου είναι σχεδόν 2 μηνών και, καθώς είχε λίγη διάρροια όταν τον πήρα, η κτηνίατρος μου έδωσε την Intestinal της Royal Canin που είναι σε φακελάκι, σε μαλακή μορφή. Όταν σταμάτησε η διάρροια άρχισα να τον ταϊζω μόνο κροκέτα αλλά δεν την τρώει, μόνο αν πεινάσει φριχτά. Φοβάμαι ότι, αν επιμείνω στην κροκέτα και την τρώει μόνο σε στιγμές απόλυτης πείνας, δεν θα αναπτυχθεί σωστά. Περιττό να πω ότι πολλές φορές προσπάθησα να αναμείξω τη μαλακή τροφή με την κροκέτα αλλά τις ξεχωρίζει:blink:
Τι να κάνω; Πρέπει από τώρα που είναι στην ανάπτυξη να εφαρμόσω το σκεπτικό "αυτό είναι κι αν θες το τρως";

Καμία ιδέα, δυστυχώς. Με το ζόρι δεν τρώνε. Αυτό που κάνεις μου φαίνεται το σωστό, ίσως πρέπει να έχεις λίγη υπομονή, είναι τόσο μικρό ακόμα. Φιλιά στο γατάκι σου

Αστον να πεινάσει..... δεν παθαίνει τίποτα..
Θα φάει και θα πει και ενα γιαουριστό τραγούδι...... και μια φορά την εβδομάδα του βάζεις και κρεατάκι...... :P

Είναι λογικό να προτιμάει το κρέας και αν βλέπει οτι υποχωρείς..... θα το χασεις το παιχνίδι.....;).

Βαλτου κροκέτες.... θα τις φάει.... μια χαρά... :D.....

Ετσι εκανε και ο δικός μου...... μου επερνε τα αφτια..... Μεχρι που εφάρμοσα το γερμανικό σύστημα....:P.

Και οχι μονο έφαγε... τρωει το καταπέτασμα.. και έχουμε γίνει γαιδούρια!!!!

Ευχαριστώ! Το ίδιο μου είπε και η κτηνίατρος τώρα που την πήρα τηλέφωνο: "δεν παθαίνει τίποτα" :P
Οπότε του βάζω μόνο κροκέτα και βλέπουμε... Χτες του έκοψα και την ειδική μαλακή για τη διάρροια και του πήρα μια πανάκριβη της Royal αλλά ούτε να τη φτύσει! Μιλάμε για ισχυρή προσωπικότητα...

Κράτα χαρακτήρα. Είναι θέμα του ποιός από τους δυο σας κάνει κουμάντο;)

Κράτα χαρακτήρα. Είναι θέμα του ποιός από τους δυο σας κάνει κουμάντο;)
Τώρα θα δει αυτός...:D
Αλλά το λυπάμαι το γαριδάκι μου... Πάει στο φαγητό του, μυρίζει και μετά ξύνει και το πάτωμα, μάλλον δεν του αρέσει η μυρωδιά και πάει να τα σκεπάσει. Μάθαμε τώρα...:P

Τώρα θα δει αυτός...:D
Αλλά το λυπάμαι το γαριδάκι μου... Πάει στο φαγητό του, μυρίζει και μετά ξύνει και το πάτωμα, μάλλον δεν του αρέσει η μυρωδιά και πάει να τα σκεπάσει. Μάθαμε τώρα...:P

Ειναι πολύ συχνο να σκεπαζουν το φαγητό τους.. σαν να ειναι τα @@@ τους.....

Αυτό δεν έχει αρνητική σημασία ότι δεν τους αρέσει κλπ....

Το κάνουν... είτε για να το φυλάξουν για αργότερα... φαγητό.....
ή απο παλιά όταν ζούσαν έξω... στα αρχαία χρόνια ... για να σκεπάσουν τα ίχνη.....τους απο τους εχθρούς τους....

Το κάνουν... είτε για να το φυλάξουν για αργότερα... φαγητό.....ή απο παλιά όταν ζούσαν έξω... στα αρχαία χρόνια ... για να σκεπάσουν τα ίχνη.....τους απο τους εχθρούς τους....

Ο εχθρός τώρα είναι η Desdemona; (συνήγορος του διαβόλου εγώ:bleh:)

Ο Πρέστο μου είναι σχεδόν 2 μηνών και, καθώς είχε λίγη διάρροια όταν τον πήρα, η κτηνίατρος μου έδωσε την Intestinal της Royal Canin που είναι σε φακελάκι, σε μαλακή μορφή. Όταν σταμάτησε η διάρροια άρχισα να τον ταϊζω μόνο κροκέτα αλλά δεν την τρώει, μόνο αν πεινάσει φριχτά. Φοβάμαι ότι, αν επιμείνω στην κροκέτα και την τρώει μόνο σε στιγμές απόλυτης πείνας, δεν θα αναπτυχθεί σωστά. Περιττό να πω ότι πολλές φορές προσπάθησα να αναμείξω τη μαλακή τροφή με την κροκέτα αλλά τις ξεχωρίζει:blink:
Τι να κάνω; Πρέπει από τώρα που είναι στην ανάπτυξη να εφαρμόσω το σκεπτικό "αυτό είναι κι αν θες το τρως";

Έχεις δοκιμάσει να του δόσεις άλλη μάρκα τροφής? Κάποια γατάκια είναι δύσκολα στο φαγητό, προτείνω να δοκιμάσεις πολλές εταιρείες , κάποια θα του αρέσει;)

Προβλέπω κάποια στιγμή να βάζει ο Πρέστο τις κροκέτες στο στόμα και να τις κάνει σκάγια:lol: Φτου, φτου, φτου, φτου, φτου!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και όποιον πάρει ο χάρος!!!!!!!!!:lol:

Δοκιμασε διαφορες μαρκες και ειδη.Και η δικια μου ετσι εκανε στην αρχη και τωρα εχει καταληξει να τις αρεσουν καποιες συγκεκριμενες κροκετες με βαση το ψαρι.....
Ενα καλο κολπακι ειναι να τις αναμιγνυεις με λιγο νερο για να μαλακωσουν,τις τρωνε πιο ευκολα.Αλλα μη γελαστεις και προσθεσεις γαλα=διαρροια!!!

Να΄στε καλά, με κάνατε και γέλασα. Όσο για τις διαφορετικές μάρκες, έχω δοκιμάσει αρκετές και η αντίδρασή του είναι η ίδια σε όλες: τις τρώει μόνο όταν πεινάσει απελπιστικά! Φαντάζομαι ότι θα συνηθίσει κάποια στιγμή...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back