Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

Κι εμένα το δικό μου - το οποίο παρεμπιπτόντως είχε μεγαλώσει μέχρι τους 2 μήνες σε σπίτι που το τάιζαν νωπή (και δυστυχώς από τις φθηνές) - ήταν πολύ δύσκολο στο φαγητό.
Ξεκίνησα να του δίνω σε κροκέτα αυτή της Whiskas με τις γεμιστές με κρέας κροκέτες. Του άρεσαν αρκετά μπορώ να πω. Φυσικά και μένα είχε τακτικές διαχωρίσματος ή "δεν τρώω μέχρι να λυσσάξω"
Ωστόσο, δε μάσησα και είχε αποτέλεσμα. Έτρωγε πολύ τις kitten Leonardo. Οι καλύτερες όμως κατά τη γνώμη μου και τουλάχιστον μέχρι να κλείσει χρόνο είναι οι Royal Canin Kitten 34. Σημειωτέον, οι μόνες που δε βαρέθηκε ποτέ.
Μπορείς όταν τρώει (έστω και μετά από πολύ ώρα) να του δίνεις λίγο γαλατάκι whiskas (αυτό χωρίς λακτόζη, άρα ακίνδυνο για διάρροιες-εμετούς-προβλήματα στις γάτες) για επιβράβευση. Συνήθως, τέτοια κολπάκια δουλεύουν μετά από κάποιες επαναλήψεις. Ή έστω μία λιχουδιά που του αρέσει. Εκτός από νωπή βέβαια! Γιατί μπορεί να το αποσυντονίσεις. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμένα το δικό μου - το οποίο παρεμπιπτόντως είχε μεγαλώσει μέχρι τους 2 μήνες σε σπίτι που το τάιζαν νωπή (και δυστυχώς από τις φθηνές) - ήταν πολύ δύσκολο στο φαγητό.
Ξεκίνησα να του δίνω σε κροκέτα αυτή της Whiskas με τις γεμιστές με κρέας κροκέτες. Του άρεσαν αρκετά μπορώ να πω. Φυσικά και μένα είχε τακτικές διαχωρίσματος ή "δεν τρώω μέχρι να λυσσάξω"
Ωστόσο, δε μάσησα και είχε αποτέλεσμα. Έτρωγε πολύ τις kitten Leonardo. Οι καλύτερες όμως κατά τη γνώμη μου και τουλάχιστον μέχρι να κλείσει χρόνο είναι οι Royal Canin Kitten 34. Σημειωτέον, οι μόνες που δε βαρέθηκε ποτέ.
Μπορείς όταν τρώει (έστω και μετά από πολύ ώρα) να του δίνεις λίγο γαλατάκι whiskas (αυτό χωρίς λακτόζη, άρα ακίνδυνο για διάρροιες-εμετούς-προβλήματα στις γάτες) για επιβράβευση. Συνήθως, τέτοια κολπάκια δουλεύουν μετά από κάποιες επαναλήψεις. Ή έστω μία λιχουδιά που του αρέσει. Εκτός από νωπή βέβαια! Γιατί μπορεί να το αποσυντονίσεις. :P
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Royal Canin τρώει κι ο δικός μου και μπορώ να πω ότι τις προτιμά από τις αντίστοιχες της Purina.
Γαλατάκια whiskas είχα πάρει ένα σωρό όταν τα ανακάλυψα, μες στην τρελή χαρά που θα μπορούσα να του δώσω γάλα. Η αντίδρασή του ήταν εντελώς ξενερωτική για τον ενθουσιασμό μου: μυρίσαμε, σνομπάραμε, δεν ξαναπλησιάσαμε. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δίνω στη δικιά μου (5,5 μηνών) δύο κουταλίτσες του γλυκού γάλα αγελάδας από αυτό που πίνουμε κι εμείς και δεν έχει παρουσιάσει διάρροια μέχρι τώρα. Βέβαια, δεν της το δίνω καθημερινά, μόνο όταν το νιαούρισμα γίνεται απελπιστικά δυνατό. Ίσως το γάλα σε τόσο λίγη ποσότητα να μην κάνει κακό αν του έδινες:confused:

Δίνω στη δικιά μου (5,5 μηνών) δύο κουταλίτσες του γλυκού γάλα αγελάδας από αυτό που πίνουμε κι εμείς και δεν έχει παρουσιάσει διάρροια μέχρι τώρα. Βέβαια, δεν της το δίνω καθημερινά, μόνο όταν το νιαούρισμα γίνεται απελπιστικά δυνατό. Ίσως το γάλα σε τόσο λίγη ποσότητα να μην κάνει κακό αν του έδινες:confused:
Δεν του αρέσει το γάλα Φωτεινή μου... Είπαμε, έχουμε ισχυρή προσωπικότητα!

Τίποτα!
Από τη μία πάντως σε ζηλεύω! Το δικό μου είναι μια λιχούδω!!!
Δεν υπάρχει περίπτωση να τρως κάτι και να μην απαιτήσει να δοκιμάσει. Ακόμη κι αν αμέσως πριν έχει φάει του σκασμού....
Τρώμε με τον αγαπημένο μου στο τραπέζι κι αυτή έρχεται από κάτω μπάστακας μας κοιτάει και περιμένει. Ο "ζήτουλας" όπως τη λέει ο καλός μου, το "αδέσποτο" όπως τη λέω εγώ! :lol::lol::lol:
Θα την ήθελα πιο ισχυρή προσωπικότητα στο θέμα αυτό.... όπως το δικό σου!

Μην το λες αυτό Julian, εγώ φοβάμαι μην μου αδυνατίσει... Πρέπει να τρώει αρκετά σ'αυτήν την ηλικία. Αλλά νομίζω ότι κι εγώ δεν το χειρίστηκα σωστά εξ'αρχής. Τώρα θα μάθει στην κροκέτα θέλει δε θέλει :P

Μην το λες αυτό Julian, εγώ φοβάμαι μην μου αδυνατίσει... Πρέπει να τρώει αρκετά σ'αυτήν την ηλικία. Αλλά νομίζω ότι κι εγώ δεν το χειρίστηκα σωστά εξ'αρχής. Τώρα θα μάθει στην κροκέτα θέλει δε θέλει :P

Μη μασάς καθόλου. Η γάτα που πεινάει τρώει. Δοκίμασε την τροφή που σου πρότεινε η Julian, τη Royal Canin για γατάκια και κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις όταν σου ξυνίζει τα μούτρα. Το θέμα είναι να σε τουμπάρει, έτσι κάνουν όλα τους. Μην καταλάβει ότι του περνάει το δικό του, το'χασες το παιχνίδι. Κι εγώ που στα λέω, τα δικά μου αν ακούσω να κλαψουρίσουν είμαι ικανή να μου χαλάσει η μέρα, αλλά αυτά ξέρουν ότι είμαι "θύμα" γι'αυτό τα κάνουν. Κουκλί είναι πάντως, φίλησέ του τα μουσούδια του!

Αυτήν την τροφή του δίνω Στέλλα μου! Σήμερα που είχα κοτόπουλο ήρθε ο ζήτουλας και κλαψούριζε να του δώσω αλλά εγώ...βράχος!:up:
Λίγη ώρα μετά πήγε στις κροκέτες του αφού κατάλαβε ότι μόνο αυτό έχει για μαμ;) Γενικώς τρώει κανονικά πια την κροκέτα (έτσι νομίζω τουλάχιστον)
Πάω να του δώσω φιλιά στα μουσούδια!!!

Κονσέρβα κονσέρβα και πάλι κονσέρβα!!!

Γεια σας!!! Έκλεισαν τα σχολεία και ήρθα στη γιαγιά και στον παππού μου για δικοπές οι οποίοι μένουν στη Δράμα. Έχω πάρει και τη Λουλού μαζί. Η γιαγιά μου όμως έχει έναν γάτο τον Μπέμπη είναι 2 χρονών. Ο Μπεμπής δεν τρώει τίτποτα εκτός από κονσέρβες!!! Μπορεί να κάνει τα πάντα για μία κονσέρβα!!!! Δεν τρώει καθόλου ξηρή τροφή. Έτσι και εμείς κάναμε το εξής... ΄Για 3 ημέρες το πιάτο του είχε μόνο ξηρή τροφή.... Δεν του δώσαμε κονσέρβα, και δεν έφαγε καθόλου. Αλλάξαμε πολλές μάρκες μήπως δεν του αρέσει η συγκεκριμένη αλλά τίποτα. Εαν δεν του δώσουμε κονσέρβα θα πεθάνει από ασιτία! Αλλά και πάλι κονσέρβες δεν είναι και πολύ καλές για κυρίως γεύμα καθημερινά.... Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με τον Λαζαράκο και την Ψιψί δεν έχουμε τετοιο προβλημα..τρωνε τα πάντα!:)
Μια φίλη μου όμως που είχε το ιδιο προβλημα, δοκίμασε τον δικό σου τρόπο (μονο κροκετες) και αφου ειδε οτι δεν υποχωρουσε το γατι με τιποτα, αραιωσε το ζουμακι απο την κονσερβα με λιγο νεράκι και μουσκεψε τις κροκετες..στην αρχη εκανε μουτρα βέβαια :mad:, αλλά η πεινα του χτυπησε την πορτα και υπεκυψε τελικά!!
Τώρα του δινει μια κονσερβα μερα παρα μερα σα λιχουδια, αλλα το γατι εμαθε να τρωει κροκετες!! :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι.Το κόλπο να ρίχνεις ζουμί απο τη κονσέρβα στις κροκέτες ειναι αποτελεσματικό

Πολύ καλή ιδέα! Θα την δοκιμάσουμε και θα σας απαντήσουμε....

Η απεργία πείνας του Speedy ενάντια στις ...κροκέττες!

Γειά σας μετά απο πολύ καιρό!Αν νομίζετε ότι σας ξέχασα ..γελιέστε...Η γατομαμά μου επιτέλους επέστρεψε σπίτι μας μετά απο πολλές απουσίες.Μεταξύ μας λέω να την αφήσω ...μετεξεταστέα!!!Βαρέθηκα να την βλέπω να πηγαινοέρχεται με ένα μαύρο πράγμα με ρόδες που αν θυμάμαι καλά το λένε ...βαλίτσαααα...ή κάπως έτσι τέλως πάντων.Με είδε λοιπόν και έφριξε γιατί ...αδυνάτισα...Η αλήθεια είναι ότι ο γατομπαμπάς μου με έχει φλομώσει στην κροκέττα...κροκέττα και ξερό ψωμί που λένε...Εγώ όμως προτιμώ τις κονσερβούλες...κι έτσι αντέδρασα..έκανα την επανάστασή μου δηλαδή!!!Δεν τρώω παρά μόνο μικρή μικρή ποσότητα.Η μαμά μου όμως αφού έσκουξε που αδυνάτισα με μάλωσε και μου ξανάβαλε...κροκέττες...αδικη κοινωνία!!!!Τι λέτε να κάνω?Πως θα μάθω να τρώω τις κροκέττες μου γιατί η αλήθεια είναι πως παρά το πείσμα μου η κοιλίτσα μου κάνει ....γρού -γρού!!!

Να φας τις κροκέτες σου!Εγώ τρώω μόνο τέτοιες,εκτός απο μερικές φορές που μου δίνει η μαμά κονσέρβα ή γαλατάκι για λιχουδιά.Ντροπή σου τέτοιος γάταρος και να κάνεις τέτοια.Η μαμά σου ξέρει καλύτερα,και οι κροκέτες είναι καλές για τα δοντάκια σου.Οι κονσερβες έχουν πολλές σάλτσες και δεν κάνουν καλό.:)

Πες στη μαμά σου να σου ανακατεύει τις κροκέτες με την κονσέρβα και σιγά σιγά να μειώνει την αναλογία, μέχρι να τις συνηθίσεις.
Ε, και πού και πού, κάνε της τα γλυκά μάτια, όλο και καμιά κουταλίτσα κονσέρβα θα σου δώσει για λιχουδιά!;)

Να φας τις κροκέτες σου!Εγώ τρώω μόνο τέτοιες,εκτός απο μερικές φορές που μου δίνει η μαμά κονσέρβα ή γαλατάκι για λιχουδιά.Ντροπή σου τέτοιος γάταρος και να κάνεις τέτοια.Η μαμά σου ξέρει καλύτερα,και οι κροκέτες είναι καλές για τα δοντάκια σου.Οι κονσερβες έχουν πολλές σάλτσες και δεν κάνουν καλό.:)
Γειά σου γατομαμά moukelis.Τι κάνουν οι γατοφίλοι μου?Η μαμά μου δεν με λέει γάταρο όπως εσύ που είσαι καλή και γλυκειά αλλά...γάιδαρο!!!Σε λίγο θα ανεβάσω και νέες μου φωτο!

Εισαι πολύ μουσουδι το ξερεις? σιγουρα ετσι θα κοιτας τη μαμα σου κα την εχεις κανει πατινι...

Γειά σου γατομαμά moukelis.Τι κάνουν οι γατοφίλοι μου?Η μαμά μου δεν με λέει γάταρο όπως εσύ που είσαι καλή και γλυκειά αλλά...γάιδαρο!!!Σε λίγο θα ανεβάσω και νέες μου φωτο!
Γεια σου γλυκέ μου...
Ο τρελάρας ο φίλος σου ο Σειριος έπεσε απο το μπαλκόνι και ράγισε το ποδαράκι του.Τωρα ειναι καλυτερα.Η Μόιρα μας τρώει (ως συνηθως:lol:),η Αμελι μας πωεταγωνιστεί σε ταινιά εγκυμονούσα...Αυτά.:)

Πες στη μαμά σου να σου ανακατεύει τις κροκέτες με την κονσέρβα και σιγά σιγά να μειώνει την αναλογία, μέχρι να τις συνηθίσεις.
Ε, και πού και πού, κάνε της τα γλυκά μάτια, όλο και καμιά κουταλίτσα κονσέρβα θα σου δώσει για λιχουδιά!;)

Γειά σου μπλέ Aretha!Επειδή είμαι μάγγας και πονηρός όταν η μαμά μου μου έβαζε και κονσερβούλα, έτρωγα την κονσερβούλα και ...κλ.ωτσαγα τις κροκεττούλες!!!Τώρα αυτά πληρώνω ...ο δύστυχος!!!!

Γεια σου γλυκέ μου...
Ο τρελάρας ο φίλος σου ο Σειριος έπεσε απο το μπαλκόνι και ράγισε το ποδαράκι του.Τωρα ειναι καλυτερα.Η Μόιρα μας τρώει (ως συνηθως:lol:),η Αμελι μας πωεταγωνιστεί σε ταινιά εγκυμονούσα...Αυτά.:)
ΑΑΑ μαμά moukelis πως είναι τώρα ο Σειριούλης μας?Είναι καλύτερα?Να του δώσεις πολλά πολλά φιλιά στα μουστάκια του και να του πείς να προσέχει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back