Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

έτρωγα την κονσερβούλα και ...κλ.ωτσαγα τις κροκεττούλες!!!
Αααα, εσύ είσαι πονηρός, αλλά η μαμά σου μου φαίνεται πως όχι.:P
Αν δοκιμάσει να ανακατέψει τις κροκέτες με κονσέρβα σε μορφή μους, και όχι σε κομματάκια που να μπορείς να τα ξεχωρίσεις απ'τις κροκέτες, νομίζω ότι θα σε ξεγελάσει πιο εύκολα.;)
Χρειάζεται καλό ανακάτεμα, ώστε η κάθε κροκέτα να καλυφθεί γύρω γύρω από το μους. Πολύ καλές γι' αυτή τη δουλειά είναι οι τροφές για ανάρρωση (Recovery της Royal Canin, a/d της Hill's) γιατί έχουν την κατάλληλη υφή και, επειδή μυρίζουν ακαταμάχητα (:sick:), βοηθάνε στο να ξεγελαστούν τα δύστροπα (συγγνώμη, γκουρμέ ήθελα να πω) γατιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΑΑΑ μαμά moukelis πως είναι τώρα ο Σειριούλης μας?Είναι καλύτερα?Να του δώσεις πολλά πολλά φιλιά στα μουστάκια του και να του πείς να προσέχει!
Καλύτερα ειναι,είπε να γιάνει για να μην τον δει σακάτη το ταίρι του...:lol:
Ευχαριστούμε πολυ για τις ευχές!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αααα, εσύ είσαι πονηρός, αλλά η μαμά σου μου φαίνεται πως όχι.:P
Αν δοκιμάσει να ανακατέψει τις κροκέτες με κονσέρβα σε μορφή μους, και όχι σε κομματάκια που να μπορείς να τα ξεχωρίσεις απ'τις κροκέτες, νομίζω ότι θα σε ξεγελάσει πιο εύκολα.;)
Χρειάζεται καλό ανακάτεμα, ώστε η κάθε κροκέτα να καλυφθεί γύρω γύρω από το μους. Πολύ καλές γι' αυτή τη δουλειά είναι οι τροφές για ανάρρωση (Recovery της Royal Canin, a/d της Hill's) γιατί έχουν την κατάλληλη υφή και, επειδή μυρίζουν ακαταμάχητα (:sick:), βοηθάνε στο να ξεγελαστούν τα δύστροπα (συγγνώμη, γκουρμέ ήθελα να πω) γατιά.
Γατομαμά μπλέ Aretha η γατομαμά μου πολύ σε ευχαριστεί για τα κόλπα που ξέρεις όμως ...εσύ με ποιόν είσαι ?Με μένα ή με το θηρίο μμμ την μαμά μου ήθελα να πώ!!!Τα κουκλάκια στην φωτό τι κάνουν?

Δεν τρώει!

Καλημέρα σε όλους,
Επανέρχομαι με το θέμα της Shina και του φαγητού της. Δεν τρώει σχεδόν καθόλου. Δηλαδή από μία μικρή κονσερβούλα θα φάει τη μισή και αν. Ξηρή τροφή όλη την ημέρα θα φάει το πολύ ένα φλυτζανάκι του καφέ. Πήρα και την calopet που με συμβουλέψατε και δεν την τρώει καθόλου. Η κτηνίατρος λέει ότι είναι υγιής αλλά έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πως θα την πείσω να φάει;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξετασεις εχει κανει;Τα νεφρα της ειναι καλα;Για διαβητη ελεγξατε;Τι ηλικια εχει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους,
Επανέρχομαι με το θέμα της Shina και του φαγητού της. Δεν τρώει σχεδόν καθόλου. Δηλαδή από μία μικρή κονσερβούλα θα φάει τη μισή και αν. Ξηρή τροφή όλη την ημέρα θα φάει το πολύ ένα φλυτζανάκι του καφέ. Πήρα και την calopet που με συμβουλέψατε και δεν την τρώει καθόλου. Η κτηνίατρος λέει ότι είναι υγιής αλλά έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πως θα την πείσω να φάει;:(
Το περάσαμε κι εμείς ...Ο κτηνίατρος μας συμβούλεψε να δίνουμε μια πάστα που είναι υψηλής διατροφικής αξίας.Τελικά με την βοήθεια αυτή ξανάνοιξε η όρεξη.Απλά δεν θυμάμαι :( το όνομα της πάστας αυτήν την στιγμή...(u cat nutrition ή κάπως έτσι).Μην ανησυχείς πάντως αγόρασέ την και θα δείς γρήγορα μεγάλη βελτίωση

Δεν τρώει ξηρά με τίποτα

Ενα απο τα γατακια μου που μεγαλωσα απο νεογεννητο δεν θελει την ξηρα τροφη με τιποτα
Δοκιμασα να την μουλιασω....να την αναμειξω με υγρη....να κανω και τα 2 ταυτοχρονα....τιποτα :/:
δοκιμασα πολλες καλες μαρκες καθως και να του την βαλω στο στομα...την βγαζει αμεσως και οταν παει να την μυρισει απο το πιατακι την προσπερναει λες και μυρισε ...μολυβι η κατι ασχετο...δεν ασχολειται καθολου....ουτε να την μυρισει για 2 δευτερολεπτα!!Δεν δειχνει να την αντιλαμβανεται καν για τροφη!

υπαρχει περιπτωση να τον πεισω ποτε να φαει?Φοβαμαι για τα δοντια του και δεν εχω και σε μεγαλη εκτιμιση την υγρη τροφη...

Καλησπέρα!
Το γατάκι πόσο μηνών είναι; Σε τί τροφή έχει συνηθίσει; Δοκίμασες άλλης μάρκας ξηρά τροφή; Δοκίμασες να το αφήσεις όλη μέρα με μόνο ξηρά τροφή στο πιατάκι του; (να πεινάσει δηλαδή)

Μερικά είναι αγύριστα κεφάλια δυστυχώς...κι εμένα ο δικός μου δεν θέλει να δεί κροκέτα με τίποτα..τρώει πολύ μικρή ποσότητα και με το ζόρι μία μία στο στόμα του τις δίνω.Του έχω πάρει και κροκέτα ειδικά για ιδιότροπα γατιά μόνο αυτή ψιλοτρώει..(την exigent 35/30 της Royal canin)δοκιμάσε τη κι εσύ..αν είναι μικρό πάρτου την sensible 33 της Royal που έχουν μικρό μέγεθος ,είναι και αυτές για ιδιότροπα.Αν δεν τρώει ούτε αυτές..δύσκολα τα πράγματα.:hmm::hmm::hmm:Πείνα που τους χρειάζεται μάλλον...:lol::lol::lol:

Κι εμένα ο δικός μου δυσκολευόταν με τις κροκέτες αλλά τελικά νομίζω ο λόγος ήταν επειδή ήταν αρρωστούλη και μέχρι να συνηθήσει το περιβάλλον του. Τώρα τρώει αλλά μόνο Royal Canin Kiten. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Απορώ ώρες ώρες λες και εκεί από όπου το μάζεψα ήξερε τι είναι η Canin:P

Το πιό πιθανό βέβαια, να είναι απλά ιδιότροπο!;)
Αλλά μήπως παρατήρησες να πονάει όταν τρώει κροκέτες, παίζει δηλαδή το ενδεχόμενο να έχει καμιά πληγούλα στο στόμα?:hmm::hmm:

Αν δεν "παίζει" το ενδεχόμενο που λέει η Νίκη υπάρχει και η τεμπελιά στη μέση..η κονσέρβα είναι μαλακή..τρώγεται γρηγορότερα..και γιατί να κουραζόμαστε; Έτσι σκέφτονται.:lol::lol::lol:

Κι εμένα ο δικός μου δυσκολευόταν με τις κροκέτες αλλά τελικά νομίζω ο λόγος ήταν επειδή ήταν αρρωστούλη και μέχρι να συνηθήσει το περιβάλλον του. Τώρα τρώει αλλά μόνο Royal Canin Kiten. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Απορώ ώρες ώρες λες και εκεί από όπου το μάζεψα ήξερε τι είναι η Canin:P
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Τους είχε κάνει σεμινάριο η Royal..στο δρόμο που τα βρήκαμε!!!

Καλησπέρα!
Το γατάκι πόσο μηνών είναι; Σε τί τροφή έχει συνηθίσει; Δοκίμασες άλλης μάρκας ξηρά τροφή; Δοκίμασες να το αφήσεις όλη μέρα με μόνο ξηρά τροφή στο πιατάκι του; (να πεινάσει δηλαδή)

Ειναι 6 μηνων περιπου και τα εχω δοκιμασει τα παραπανω... :/:

Αν δοκίμασεις να του την λιώσεις τελειως να γινει ζουμι, τουλαχιστον να δεις αν το θεμα το εχει με την γευση ή με την υφη που εχει η κροκετα

Λοιπόν προσπάθησα να βρώ σχετικές περιπτώσεις....
Ένα πράγμα που είδα, ότι στο εξωτερικό μαλώνουνε για το αν είναι καλύτερη η ξηρά από την κονσέρβα...τρελός πόλεμος όμως!!!
Τώρα είδα, γιατί μπορεί να υπάρχει στοματικό πρόβλημα, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν υπάρχει γιατί ποτέ δεν έτρωγε...
Μια γνώμη ήταν να σπάσεις την ξηρά σε μικρά κομμάτια και να την βάλεις μέσα σε κονσέρβα
Άλλος είπε να ρίξεις την ξηρά σε ρύζι :blink:
Άλλος να φτάξεις ζωμό από κοτόπουλο (χωρίς αλάτι) και να μουλιάσεις λίγο την ξηρά (μάλλον καλύτερο είναι αυτό) ή σε γάλα χωρίς λακτόζη.
Για δοκίμασε και αυτά, αλλιώς βλέπουμε πάλι...:)

Αν δοκίμασεις να του την λιώσεις τελειως να γινει ζουμι, τουλαχιστον να δεις αν το θεμα το εχει με την γευση ή με την υφη που εχει η κροκετα

Εφαγε μια μπουκιτσα και το εφτυσε...δοκιμασα Hills, Royal Canin, Technical, Friskies.....πολλες αλλες επισης...μαλλον ειναι ιδιοτροπος...Απλα φοβαμαι οτι θα χαλασουν τα δοντια του....δεν καθεται ουτε για κολληριο...το να του βουρτσισω δοντια ειναι αδυνατον χωρις calmivet

Πω πω περίπτωση το μικρό δηλαδή..κοτοπουλάκι και ψαράκι βραστό τρώει;:hmm::hmm:

μηπως εχει καποιο προβλημα στα δοντακια κ δε μπορει να μασησει? περιεργο μου φαινεται τοσο πολυ πια...:hmm:

Πω πω περίπτωση το μικρό δηλαδή..κοτοπουλάκι και ψαράκι βραστό τρώει;Τα δοντάκια του έχουν βγεί;Υπάρχουν και εναλακτικές τροφές πάντως..μην απελπίζεσαι αμα τρώει καλή κονσέρβα και τα άλλα που ανέφερα δεν πειράζει..είναι εκλεκτικός φαίνεται..κι ο δικός μου το ίδιο πολύ λίγες κροκέτες τρώει..μόνο ψάρι,κοτόπουλο,μύδια και κιμά..κι έχει γίνει γάταρος 6 κιλά..:):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back