Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • Ναι, γίνεται

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όχι είναι αδύνατον

• Μπορεί, αλλά θα αποτελεί εξαίρεση

• Total voters
    0

Είναι δεν είναι, το σίγουρο είναι πως θα είναι δυστυχισμένος..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω το εχω προσεξει οτι οποιος δεν ειναι φιλοζωος εχει κακια μεσα του... δεν μπορεις να βρεις υχνος καλοσυνεις μεσα του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να είναι καλόψυχος με τους ανθρωπους... γιατί το αποκλείετε αυτό??? Μερικοί άνθρωποι είναι ανθρωποκεντρικοι εντελώς και προσκυνάνε το είδος τους, με τα ζώα όμως τπτ. Ψήφισα το πρώτο.
Θεωρείτε καλόψυχους όσους αγαπάνε όλα τα πλάσματα. Δεν διαφώνω. Όμως δε βρίσκετε κακό το να τρώτε κρέας... Εδώ διαφωνώ κάπως. Δεν θα αναφέρομαι στο παππου και στη γιαγιά που σφάζαν τη κότα και την τρώγανε... Ποιος από σας όμως σήμερα θα μπορούσε να σφάξει το γουρουνάκι το μοσχαράκι και το αρνάκι που θα φάει???
Δεν περιμένω απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Τις παραθέτω απλά για να προβληματιστείτε...

Ενα πράγμα είναι να είσαι σκληρός και κακόψυχος με τα ζώα, άλλο αδιάφορος και άλλο να τα τρως κιόλας. Και η γιαγιά μου είχε κότες και τις έσφαζε αλλά δεν τις βασάνιζε και επιπλέον είχε και γατούλες που τις ταίζε. Και άφηνε και φαγητό στα ποντίκια να μην της σκίζουν τα σακιά :).

Και εγώ αν ήταν ανάγκη θα έσφαζα κότα για να την φάω, αλλά θα είχα φροντίσει να ζήσει τουλάχιστον καλά η κότα μέχρι τότε. Αλλά αποφεύγω να σκοτώνω ακόμα και τα μυρμήγκια αν δεν υπάρχει λόγος.
Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που πετάνε την φόλα στη γατούλα του γείτονα και στα σκυλάκια στο πάρκο, οι άνθρωποι που αφήνουν το σκυλί τους νηστικό και δεμένο όλη μέρα και αυτοί που σου κάνουν φασαρία όταν ταίζεις τα αδέσποτα.
Αυτοί λοιπόν, αν δεν υπήρχαν νόμοι, θα έκαναν τα ίδια ακριβώς και στους ανθρώπους. Εγώ προσωπικά σε άνθρωπο που φέρεται σκληρά σε ένα ανυπεράσπιστο ζωάκι, ειδικά αν μιλάμε για μωρό, δεν θα είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Θεωρείτε καλόψυχους όσους αγαπάνε όλα τα πλάσματα. Δεν διαφώνω. Όμως δε βρίσκετε κακό το να τρώτε κρέας... Εδώ διαφωνώ κάπως. Δεν θα αναφέρομαι στο παππου και στη γιαγιά που σφάζαν τη κότα και την τρώγανε... Ποιος από σας όμως σήμερα θα μπορούσε να σφάξει το γουρουνάκι το μοσχαράκι και το αρνάκι που θα φάει???
Δεν περιμένω απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Τις παραθέτω απλά για να προβληματιστείτε...

Και γω αν ζούσα σε κάποια άλλη εποχή ίσως το έκανα. Τώρα όμως όχι...

Αυτό είναι θέμα επιβίωσης. Είναι νόμος της φύσης. Και το βλέπουμε τριγύρω μας: το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, η τίγρης το ελάφι, ο βάτραχος τη μύγα και πάει λέγοντας...

Ο άνθρωπος είναι παμφάγο ον/ζώο. Αν λοιπόν κάποιος δε θέλει να τρέφεται με κρέας έχει την επιλογή να τρέφεται με εναλλακτικές μορφές τροφής, π.χ. όσπρια, που αντικαθιστούν το σίδηρο που περιέχεται στο κρέας.

Γενικά πάντως, δεν έχει τύχει να γνωρίσω ανθρώπους που να είναι καλοί και μη φιλόζωοι!Οι μη φιλόζωοι πάντα ήταν περίεργοι και "μου την έφεραν" σε κάποια θέματα. Κια πιο πολύ κακόβουλοι άνθρωποι( γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει κακός άνθρωπος αλλά κακόβουλος ή κομπλεξικός ή προβληματικός με την καή έννοια)

Ναι, απλά ήθελα να πω οτι το να τρως τα ζώα δεν το θεωρώ σχετικό τόσο με το αν τα αγαπάς ή όχι.

Μακάρι η σκληρότητα απέναντι στα ζώα να περιορισόταν μόνο σε αυτό...

Σωστά. Για εμένα το ότι ο άλλος αγαπάει τα ζώα, έμπρακτα, είναι μια καλή ένδειξη να τον εμπιστευτώ. Και το αντίστροφο. Και αυτό το σύστημα για εμένα έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα.

Ναι, απλά ήθελα να πω οτι το να τρως τα ζώα δεν το θεωρώ σχετικό τόσο με το αν τα αγαπάς ή όχι.

Μακάρι η σκληρότητα απέναντι στα ζώα να περιορισόταν μόνο σε αυτό...

Ναι εντάξει συμφωνώ μ αυτό που λες, ισως είναι το τελευταιο βήμα που πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις τα ζώα γιατί είναι καθαρά επιλογή σου το τι θα τρως... Εγώ ενιωθα φοβερες τύψεις πάντως...

Και εγώ και ακόμα και τώρα καμιά φορά...Και πολλές φορές σκέφτηκα να γίνω χορτοφάγος:cool:

Κι εγώ το έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω κουράγιο... Για αυτό είπα ότι θαυμάζω τους χορτοφάγους... Δυστυχώς είμαι υπερβολικά λαίμαργη! :)

Πάντως έχω την αίσθηση ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αυξάνονται σιγά σιγά οι άνθρωποι με ευαισθησία απέναντι στα ζώα. Στη γειτονιά μου υπάρχουν πολλοί που αφήνουν φαί για τα αδέσποτα. Θέλω να ελπίζω ότι σύντομα οι κακόβουλοι άνθρωποι θα είναι μειοψηφία.

Κι εγώ είμαι λαίμαργη..:(:(:(:(

Η γιαγιά μου καταβρέχει τις γάτες! Γι αυτο και δε ερχεται γατάκι να πιει το γαλατάκι που βάζω (αυτο που μου ξεμεινε απο τα μωρα).Καλόψυχη δε ξέρω αν ειναι ηταν παντα ομως στη ζωή της υποχωριτκή εως θυμα και γι αυτο πιστεύω οτι βγάζει το αχτι τησ στα ποιο αδυναμα πλάσματα-συμβαίνει σε πολλους "υποχωριτικούς"

Σχετικα με την χορτοφαγια που αναφερεται παραπανω:
Πιστευω οτι εγω θα μπορουσα να γινω χορτοφαγος, μιας και το κρεας δεν μου αρεσει ιδιαιτερα!.. Ομως εχω προβλημα με το σιδηρο μου!
Τι γινεται σε μια τετοια περιπτωση?
Μια πολυ καλη μου φιλη ειναι χορτοφαγος σχεδον 20 χρονια τωρα! Ενω ειναι 45 μοιαζει 10 χρονια νεοτερη.. και ειναι πολυ ηρεμη!

Εγω μεγαλωσα σε χωριο... και ειδα ο,τι βιαιοτητα χωραει ο νους μας απεναντι στα ζωα.

Εκτός από το να τρως όσπρια κι άλλες φυτικές τροφες που περιέχουν σίδηρο (διαφορα χορταρικά όπως το σπανάκι π.χ.) καλό θα ήταν πριν από αυτές να πίνεις ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι (η βιταμίνη C βοηθάει στην απορόφηση του σιδήρου).
Το μαμησαμε το θεματάκι....

Ε, ναι, στα χωριά είναι τραγική η κατάσταση.
Παλιά που πήγαινα 2 μήνες το καλοκαίρι βρισκόμαστε να φροντίζουμε τα σκυλιά και τις γάτες του γείτονα! Είχαμε βρει δεμένο στον κήπο μια φορά ένα σκυλάκι σε άθλια κατάσταση, σκελετός κανονικά! Και μας έλεγαν ότι είναι η ράτσα του!! Με λι΄γο φαγητό έγινε σούπερ! Μετά το σεπτέμβρη που φύγαμε όμως ποιος ξέρει...
Άλλη φορά είχε δει ο πατέρας μου στον κήπο τους πεθαμένο σκυλί αρκετές μέρες! Κα ικοντά του δεμένα άλλα σκυλιά! Φανταστείτε λοιπόν κάθε πότε θα πήγαιναν να τα ταίσουν για να μην το δουν οτι είχε πεθάνει. Θέλαμε να τους καταγγείλουμε και ψάξαμε λίγο τι και πως αλλά δεν βγήκε άκρη. Το θέμα είναι ότι αν πας στην αστυνομία εκεί δεν θα σου δώσουν καμία απολύτως σημασία.

Πιστεύω πως η φιλοζωία, όπως και πολλά άλλα πράγματα, είναι -εκτός άλλων- και θέμα παιδείας.
Μέχρι τα 22 μου (που είμαι σήμερα) δεν ήθελα να έχω επαφή με ζώα. Όχι πως δεν τα αγαπούσα, απλώς με την πλύση εγκεφάλου που μου έκανε η καλή μου μητέρα όταν ήμουν παιδί, πίστευα πως μπορούσα να κολλήσω μέχρι και θανατηφόρες ασθένειες από ζώα! Άσε δε για το μύθο με το τοξόπλασμα...
Ωστόσο, τώρα έχω γατάκι, το λατρεύω και πραγματικά νιώθω καλύτερος άνθρωπος... Ακόμη και με τα σκυλιά έχω καλύτερη σχέση (που έρχεται δεύτερο σε προτίμηση κατοικίδιο μετά το γατάκι για μένα)
Άλλο το να μην αγαπάς, άλλο το να μη θες να έχεις επαφή με ζώα. Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Ας μην ξεχνάμε το ρητό του Νίτσε εξάλλου, που λέει πως "αν ένας άνθρωπος είναι καλός ή κακός φαίνεται από τη συμπεριφορά του ως προς αυτούς που βρίσκονται υπό την κυριαρχία του: τα ζώα"

Συμφωνω.. και επαυξανω.

Μια καλη κυρια... (πρωην πεθερα μου) εχει τοσο μεγαλο φοβο για τα ζωα που αν δει το οποιοδηποτε ζωακι σε αποσταση μικροτερη του ενος km αρχιζει να τσιριζει.
Περιττο να πω οτι και τα δυο της παιδια ειναι ακριβως το ιδιο. Και μιλαμε για ολοκληρους αντρες!:hmm:
Δεν εχουν ομως μισος... αυτο το ξερω.
Την κορη μου ευτυχως την εχω κανει σαν εμενα.. ( εχουμε δυο γατια κ ενα σκυλακι) και ο μπαμπας της ενω ξερει οτι ζει με τα ζωα δεν εχει προβλημα.. Αν η μητερα τους δεν φοβοταν τοσο οι ιδιοι μπορει να ηταν μεχρι και ιδιοκτητες κατοικιδιου.

Ναι αν δεν είναι συνδεδεμένο το usbκαι δεν μπορεί να εισπράξει σωστά τις πληροφορίες. Αν καταφέρει κάποιος και του συνδέσει το usb θα γίνει καλόψυχος και για τα ζώα.

Στην ερώτηση θα απαντήσω με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΛΥΤΟ: ΟΧΙ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back