Εδώ τσακωνόμαστε!

Επειδή κάποτε μου την είχε βαρέσει το είχα ψάξει. Μου είχαν πει από τον σύλλογό τους ότι κανονικά δεν επιτρέπεται. Ή τουλάχιστον θα πρέπει να ρωτήσει τον πρώτο επιβάτη αν μπορει να πάρει δευτερο. Αλλά ο επιβάτης μπορεί να αρνηθεί γιατί όσο είναι μέσα στο ταξί, μισθώνει το όχημα όχι την θέση του μονο.

ετσι ειναι. το εχω ψαξει και εγω. απαγορευονται οι διπλο-τριπλοκουρσες:happy::happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, έτσι ήξερα κι εγώ.
Το παραπάνω το έγραψα περισσότερο για ειδικές περιπτώσεις σαν της Μικότο, όπου δυο φίλοι μισθώνουν ένα ταξί. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις η διπλή ταρίφα όντως απαγορεύεται, όπως διευκρίνισες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[FONT=verdana,geneva]Ο κανονισμος περι τα ταξι, απαγορευει στον ταξιτζη τις πολλαπλες εξυπηρετησεις, και την εισπραξη κομιστρων απο ολους τους επιβατες. Τωρα, αυτο ειναι στις υποχρεωσεις του οδηγου. Εσεις τι νομιζετε? Στις πολλαπλες εξυπηρετησεις μπαινει και η περιπτωση εμενα και της κολλητης μου (500 μετρα αποσταση) ή μονο η περιπτωση που παιρνει 3-4 ατομα ο ταξιτζης και τους κανει τον γυρο του κοσμου για να τους βολεψει ολους και τους χρεωνει και ολους ξεχωριστα. Εμενα μου φαινεται οτι αυτο που εκανα και κανω και χρονια τωρα με την κολλητη μου, την μισθωση ενος ταξι, δεν ειναι παρανομο. Αλλα εμενα ετσι με συμφερει να τον ερμηνευσω τον κανονα. :rolleyes:

Άρθρο 3ο[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]Υποχρεώσεις Οδηγού για τη μίσθωση[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Κάθε οδηγός Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου οφείλει:[/FONT]

• [FONT=verdana,geneva] Να μην έχει κάνει χρήση οινοπνευματωδών ποτών ή ψυχοτρόπων ουσιών.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μην επιλέγει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, επιβάτες.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να θέτει σε λειτουργία τον κλιματισμό του οχήματος.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μην αρνείται τη μίσθωση, εκτός αν ο επιβάτης βρίσκεται υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή μέθης και δε συνοδεύεται από άλλο νηφάλιο άτομο.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μην εισπράττει μεγαλύτερο κόμιστρο (πέραν του νομίμου).[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μην εισπράττει κόμιστρο ανά επιβάτη.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μην παρέχει πολλαπλή εξυπηρέτηση.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να μη διακόπτει τη μίσθωση, για λόγους προσωπικούς ή προμίσθωσης, χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να αναμένει τον επιβάτη, αν το ζητήσει, για 15 λεπτά της ώρας τουλάχιστον και για μεγαλύτερο διάστημα αν υπάρχει σοβαρός λόγος ή αν το ζητήσει ο επιβάτης και συμφωνεί.[/FONT]
  • [FONT=verdana,geneva] Να σταματά για την παραλαβή επιβατών στους καθορισμένους σταθμούς (πιάτσες) ή στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, εφόσον σ' αυτό επιτρέπεται η στάση ή στο πλησιέστερο που επιτρέπεται η στάση, ποτέ όμως πάνω σε διασταυρώσεις ή στροφές και εφόσον η στάση δεν παρεμποδίζει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων ή δε δημιουργεί κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος.[/FONT]

Επειδή κάποτε μου την είχε βαρέσει το είχα ψάξει. Μου είχαν πει από τον σύλλογό τους ότι κανονικά δεν επιτρέπεται. Ή τουλάχιστον θα πρέπει να ρωτήσει τον πρώτο επιβάτη αν μπορει να πάρει δευτερο. Αλλά ο επιβάτης μπορεί να αρνηθεί γιατί όσο είναι μέσα στο ταξί, μισθώνει το όχημα όχι την θέση του μονο.

Ρε παιδια, εγω με την κολλητη μου ειχαμε μπει μεσα εξαρχης. Το ηξερα για τις διπλες κουρσες οτι ειναι παρανομες, γιατι γινονται ανευ της συγκαταθεσης του πελατη. Αυτο που κανουμε εμεις ομως, και ξερω οτι το κανει και ολος ο κοσμος, ειναι να μισθωνουμε ενα οχημα, να κανουμε μια σταση για να αφησουμε την κολλητη μου σπιτι της, και μετα προχωραμε 500 μετρα και τον πληρωνω εγω.

Θυμάμαι σε μία έρευνα που είχε γίνει για τους ταξιτζήδες οι δικοί μας είχαν βγει χειρότεροι κ από αυτούς της Νέας Υόρκης(οι οποίοι είναι φημισμένοι για την αγένεια τους) κ αυτό τα λέει όλα, για τους λόγους αυτούς αλλά κ γιατί δεν σέβονται καθόλου τον πελάτη όσες φορές χρειάζεται να έρθω στην Αθήνα κ να πάρω ταξί παίρνω αυτά των ιδιωτικών εταιρειών κ αποφεύγω φωνές καυγάδες κ βέβαια να περιμένω ώρες ατελείωτες για το πότε θα περάσει κάποιος κ θα τον βολεύει η διαδρομή που πάω. Γενικά είναι από τους πιο απαράδεκτους επαγγελματικούς κλάδους

Μην τρελαίνεσαι

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;386976:
[FONT=verdana,geneva] Στις πολλαπλες εξυπηρετησεις μπαινει και η περιπτωση εμενα και της κολλητης μου (500 μετρα αποσταση) ή μονο η περιπτωση που παιρνει 3-4 ατομα ο ταξιτζης και τους κανει τον γυρο του κοσμου για να τους βολεψει ολους και τους χρεωνει και ολους ξεχωριστα.[/FONT]

Πολλαπλή εξυπηρέτηση είναι το δεύτερο.
Μαζί δεν μισθώσατε το ταξί (άρα το όχημα, όπως είπε η Raktia) εσύ και η κολλητή σου; Δεν τον πληρώσατε για τη συνολική απόσταση που διένυσε; (άσχετα αν εκείνη κατέβηκε λίγο πιο κάτω.) Μία είναι η εξυπηρέτηση.

Πολλαπλή εξυπηρέτηση είναι το δεύτερο.
Μαζί δεν μισθώσατε το ταξί (άρα το όχημα, όπως είπε η Raktia) εσύ και η κολλητή σου; Δεν τον πληρώσατε για τη συνολική απόσταση που διένυσε; (άσχετα αν εκείνη κατέβηκε λίγο πιο κάτω.) Μία είναι η εξυπηρέτηση.

MWAHAHAHAHAHAHAH!

Λοιποοον, μολις πηρα το 1019, που ειναι η γραμμη παραπονων για τα ταξι του υπουργειου μεταφορων, και τους ρωτησα αν επιτρεπεται αυτο που εκανα με την κολλητη μου και μου ειπανε ΑΣΦΑΛΩΣ και οτι ειναι μια η μισθωση. Αναμενουν οι ανθρωποι τις πινακιδες του κερατα. *evilgrin*

Παιδια, εγω γενικευσεις δεν κανω, οπως ειπα και στο πρωτο ποστ. Δεν μπορεις να βαλεις ολοκληρο κλαδο σε ενα σακι. Δεν θα πω και ψεμματα ομως, οι ιστοριες μου με καλους ταξιτζηδες, ειναι 3-4. Για αυτους που με εχουν εξοργισει για οποιοδηποτε λογο (ειτε με κλεψανε στα ρεστα, ειτε καπνιζανε μεσα στην μουρη μου, ειτε τρεχανε σαν τους παλαβους, ειτε μοσχομυριζε το ταξι ουζο, ενας πηγε να μου βαλει χερι, ο αλλος μου εκανε φασαρια γιατι δεν ειχα ψιλα να του δωσω, ο αλλος φασαρια γιατι τεσσερις η ωρα το πρωι που τρεμω να περπαταω μονη μου τον εβαλα δεκα μετρα μεσα στο στενo που ειναι το σπιτι μου, αντι να σταματησω στα 100 μετρα και να περπατησω) χρειαζομαι ενα καινουριο thread :mad:

Θυμάμαι σε μία έρευνα που είχε γίνει για τους ταξιτζήδες οι δικοί μας είχαν βγει χειρότεροι κ από αυτούς της Νέας Υόρκης(οι οποίοι είναι φημισμένοι για την αγένεια τους) κ αυτό τα λέει όλα, για τους λόγους αυτούς αλλά κ γιατί δεν σέβονται καθόλου τον πελάτη όσες φορές χρειάζεται να έρθω στην Αθήνα κ να πάρω ταξί παίρνω αυτά των ιδιωτικών εταιρειών κ αποφεύγω φωνές καυγάδες κ βέβαια να περιμένω ώρες ατελείωτες για το πότε θα περάσει κάποιος κ θα τον βολεύει η διαδρομή που πάω. Γενικά είναι από τους πιο απαράδεκτους επαγγελματικούς κλάδους

ειχα κανει μια κουβεντα με εναν ταξιτζη μια φορα κ ο ιδιος παραδεχτηκε αυτο που λες σλιθ, για εναν λογο.
οτι οι ταξιτζηδες οδηγοι δεν ελεγχονται απο κανενα. ο οποιοσδηποτε μπορει να αγορασει/νοικιασει ταξι κ να πιασει τιμονι. ειτε αυτος ειναι ψυχακιας, ειτε ειναι αλκοολικος, ειτε ειναι βιαστης, η δεν ξερω κ εγω τι αλλο........
και ο ιδιος μου ειπε οτι θα επρεπε να περνανε απο διαφορα τεστ. ψυχολογικα αλλα κ αλλα. μην ξεχναμε οτι μεταφερουν αθωους ανθρωπους....αλλα εδω ελλαντα:down:

Καλημέρα και χρόνια πολλά (Σήμερα είναι του Αγίου Σπυρίδωνα εδώ στην Κέρκυρα). Ετοιμαζόμουν να πάω στην λιτανία και ακούω τον διπλανό μέσα στις 9 το πρωϊ να φωνάζει τον πατέρα μου. Δεν τον άκουγε και μας χτύπησε το κουδούνι. Ήθελε λέει να ρωτήσει αν ένα γατάκι άσπρο είναι δικό μας. Ήταν εκνευρισμένος γιατί μπήκε σπίτι του. Εμείς δεν ξέραμε ότι η σίτα έχει μια τρύπα σε ένα σημείο από το οποίο περνούσε η Πουπίνα και του απαντήσαμε ότι τα γατάκια μας είναι μέσα. Άσε που δεν είναι άσπρη είναι τρίχρωμη. Τελικά ήταν η δικιά μου που έκοβε βόλτες. Το φελέκι μου μέσα γατιά στα χωριά τους δεν είχαν και επειδή είδαν γάτα στο μπαλκόνι τους τους έπιασε παράκρουση. Τα έχω πάρει στο κρανίο. Έπρεπε όμως να σκουπίζει αυτός την οχιά που ήταν μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας πρόπερσι. Να τύχει σε αυτούς τους κομπλεξικούς και όχι στον πατέρα μου που φυσικά την οδήγησε στο βουνό χωρίς να την σκοτώσει. Πάω στην λιτανία γιατί του έχω χώσει σήμερα μπινελίκι που είναι όλο δικό μου.

Χθες πήγαμε θάλασσα με κάτι φίλους που έχουν ένα γιο στην ηλικία μου τελείως κακομαθημένο και μάλλον ''πειραγμένο'' για μένα.

Λοιπόν εκεί υπήρχε ένα ερειπωμένο σπίτι και πήγαμε να το δούμε(γιατί είμαι και πολύ περίεργη:P). Πίσω από το σπίτι ήταν ένα σκυλί.Σηκώνει ο προαναφερθής ένα τούβλο και το πετάει προς το σκύλο,ο οποίος τον πήρε στο κυνήγι.:down:Δε μιλάω.:| Μετά από λίγο βλέπω μια γάτα και αρχίζω να τη χαϊδεύω(τα κλασσικά:P).Παίρνει αυτός ένα βότσαλο από τη θάλασσα,και το πετάει στη γάτα(δεν την πέτυχε ευτυχώς)!Και πες δεν τον ένοιαζε το γατί,αν έβρισκε εμένα η πέτρα;

Τα πήρα άγρια.Το τί του έσουρα... Φτάνουμε μπροστά στη μάνα του και εκείνη την ώρα λέει αυτός:
-Εμένα μου τη σπάνε η γάτες και θέλω να τους πετάω πέτρες.Εσένα τί σε νοιάζει;:blink:

Και μετά τον είπα ψυχανώμαλο(γιατί εκτός από αυτό του είχα πολλά μαζεμένα επειδή με είχε πρήξει τις τελευταίες εβδομάδες).Ίσως ήμουν λάθος που το είπα,αλλά είχα φτάσει στο αμήν από τα νεύρα.:redface:

Και τότε πετάγεται και η μανα του και μου λέει:
-Δηλαδή θεωρείς ότι ένας άνθρωπος δεν είναι καλά επειδή πετάει πέτρες στις γάτες;:blink::blink::blink:

Τί της λες τώρα;:mad:

Την υπόλοιπη μέρα με κοίταζε λες και έβλεπε κι εγώ δεν ξέρω τι.

Μετά ο κανακάρης της,πήγαινε να βγει κι από πάνω,αλλά τον έβαλα στη θέση του,πιο κόσμια αυτή τη φορά.:)

Μετά από λίγο κάποιος μας πετούσε πασατέμπο από το μπαλκόνι.:confused:Σκέφτηκα πως ήταν πάλι αυτός,και σκώθηκα και πήγα αλλού.

Μόλις το αφήνω κάτω να ξωμουδιάσει(το γατί),άρχισε πάλι να βρέχει πασατέμπο.:confused: Και ποιος λέτε ότι σημάδευε το γατάκι από το μπαλκόνι του δωματίου του;:rolleyes:Ο πατέρας του τύπου παραπάνω με ένα προκλητικό χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.Δεν είναι να απορείς για το γιο του μετά.:down:

Ούφ!Τα είπα και ησύχασα.​

Υ.Γ.:Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.​

Να σου πω μονο οτι σε συγχαίρω για την υπομονή σου και τον ευγενη χαρακτηρα σου. Περιττό να αναφαίρω ότι ο φίλος σου ειναι μεγάλος καραγκιόζης και ειναι τυχερός που δεν άκουσε τίποτα περισσότερο ή που δεν έγινε αυτό μπροστά σε κανενα ενήλικα φιλόζωο. Αργά ή γρήγορα θα το φάει το βρωμόξυλό του και τότε θα γουστάρει τρελά!
Για τους γονεις του τι να πεις; Από εκεί ξεκινάει πάντα το κακό. Κρίμα...

εμενα μου τη δινει που μου τη λενε για τα μωρα μου..και καλα ειμαι στειρα και δεν κανω παιδια λογο των γατιων..ελεος..το οτι εχω μια μετακωμιση μπροστα μου ,ενα μαγαζι να ανοιξω και θελω να τα κανω με την ανεση μου χωρις να εχω ενα παιδι δεν τους περναει απο το μυαλο???αλλα οπως ειπα και σε εκεινουν η αμορφοσια δεν ειναι προτεριμα....α σιχτιρ πια..ρε πιασαν τη μανα μου τα σκουλικια της λασπης ,τα υποχοιρια του κοινωνικου λεβιτα ,και της ειπαν με υφακι 10 καρδιναλιων "η βιβη ειναι στειρα?"μιλαμε οταν το εμαθα εκτος οτι μου εγινε μπουκλα το μαλλι απο τη συνχιση πηρα τη μια τηλ και της ειπα στα μουτρα να την εχω διοδια καπου χαμιλα και ξερει η περναει (το λεω οσο πιο κοσμια μπορω)..δηλαδη α σιχτιρ με τους αμορφοτους..που νομιζουν οτι η μορφοση ειναι στα πανεπηστιμια...:mad::mad::mad:

Λοιπόν αν κάνουμε τα σενάρια ολυμπιακό σπόρ θα παίρνουμε χαλαρά ένα χρυσό σε κάθε διοργάνωση!!

Να σου πω μονο οτι σε συγχαίρω για την υπομονή σου και τον ευγενη χαρακτηρα σου. Περιττό να αναφαίρω ότι ο φίλος σου ειναι μεγάλος καραγκιόζης και ειναι τυχερός που δεν άκουσε τίποτα περισσότερο ή που δεν έγινε αυτό μπροστά σε κανενα ενήλικα φιλόζωο. Αργά ή γρήγορα θα το φάει το βρωμόξυλό του και τότε θα γουστάρει τρελά!
Για τους γονεις του τι να πεις; Από εκεί ξεκινάει πάντα το κακό. Κρίμα...
Μπα,όχι,είχα βγει εκτός εαυτού!:rolleyes: Εξάλλου αυτός όλο τέτοια κάνει.:/:

Και το άλλο κουφό: η μαμά μου ήταν μπροστά και δεν πήρε θέση,παρόλο που συμφωνούσε μαζί μου, γιατί λέει είναι φίλες με τη μάνα του,και μένουν στον ξενώνα του θείου μου και δε μπορείς να τους τα χώνεις και νακάνω υπομονή μια μέρα μέχρι να φύγουνε και θα ξεκόψουμε και και και και...ΏΧΟΥ!:blink:Τα έχω βαρεθεί αυτά.

Και εννοείται ότι σήμερα δεν πήγα μαζί τους Rivera,έκατσα σπίτι.:P

Μπα,όχι,είχα βγει εκτός εαυτού!:rolleyes: Εξάλλου αυτός όλο τέτοια κάνει.:/:

Και το άλλο κουφό: η μαμά μου ήταν μπροστά και δεν πήρε θέση,παρόλο που συμφωνούσε μαζί μου, γιατί λέει είναι φίλες με τη μάνα του,και μένουν στον ξενώνα του θείου μου και δε μπορείς να τους τα χώνεις και νακάνω υπομονή μια μέρα μέχρι να φύγουνε και θα ξεκόψουμε και και και και...ΏΧΟΥ!:blink:Τα έχω βαρεθεί αυτά.

Και εννοείται ότι σήμερα δεν πήγα μαζί τους Rivera,έκατσα σπίτι.:P
κουκλιτσα δεν αξιζει να σαι φιλος με τετειους...εγω προσωπικα εχω πεταξει τη πεθερα μου απο το σπιτι οταν ειπε για της γατες μου..και οποιος κανει σχολιο για τα γατια μου,απλα δεν ξαναπαταει σπιτι μου..με μικροψυχους δεν αξιζει να ασχολισε..

Ναι ρε παιδί μου,εγώ δεν του ξαναμιλάω,βαρέθηκα.

Ναι ρε παιδί μου,εγώ δεν του ξαναμιλάω,βαρέθηκα.

Δεν αξίζει να χάνεις το χρόνο σου με ανθρώπους που δεν θα σε καταλάβουν ποτέ. Μπράβο σου που το κατάλαβες τόσο μικρή.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...

Αχ παιδιά ..υπομονή μέχρι να αποκτήσει φιλοζωική παιδεία ο Έλληνας εγώ θα΄χω γεράσει η άμοιρη!! Εγώ όταν γνώρισα τον άντρα μου η μάνα του, του είχε μεταδώσει την εξής φιλοσοφία: Άμα πιάνεις γάτο τυφλώνεσαι....οι γυναίκες που έχουν γάτους είναι στείρες...κλπ. μου πήρε κάμποσο καιρό να του αποδείξω ότι εγώ θα ήμουν αόματη τώρα εδώ και τόσα χρόνια αφού έχω γατιά από την κούνια..κι όσο για τα παιδιά αφού έκαμα κι εγώ που ..πιάνω γάτες όλη μέρα κι οι φίλες μου όλες που έχουν γάτες, τελικά δεν ισχύει η θεωρία τους!!!Τώρα βρήκε να λέει στη μάνα μου ότι η κόρη μου θα μείνει στείρα και μην κολλήσει κι αυτή το μικρόβιο της φιλοζωίας γιατί ..το θεωρούν αρρώστια ..και τι θα γίνει το παιδί...:lol::lol: Σε ποιόν τα λέει η κακομοίρα στη μάνα μου που μας έφερνε όποιο γατί έβρισκε στο δρόμο..:lol::lol::lol:Το ποιο αστείο περιστατικό συνέβει πριν 15 χρόνια που είχαν έρθει σπίτι να με ζητήσουν.Εμείς τότε είχαμε έναν γκρι μακρύτριχο γατούλη (αδυναμία του καημένου του πατέρα μου που δε ζεί πια)που του άρεσε να ανεβαίνει στο ψυγείο και να κοιτάει από ψηλά..Και όταν μπήκαν οι συμπέθεροι και είδαν τον γάτο να τους κοιτάει αμέριμνος με μια τεράστια ουρά να κουνιέται πέρα δώθε μπροστά απ΄την πόρτα του ψυγείου πάθαν ένα ταράκουλο που δεν ξέραν από που να φύγουν...το πως έκατσαν κι έφαγαν με τον γάτο στα πόδια τους ένας θεός ξέρει!!:lol::lol::lol::lol:Τουλάχιστον αυτοί τα απεχθάνονται αλλά δεν τα βαράνε..

Κατά λάθος μπήκε το κείμενο δυο φορές..sorry δεν ξέρω αν διαβάσατε σήμερα στο site για ένα γατάκι που κάποιος άθλιος κόπανος το πυροβόλλησε με αεροβόλο και του καρφώθηκε η σφαίρα στην σπονδυλική του στήλη..και το βρήκε παράλυτο δυστυχώς μια κοπελιά μέλλος του forum και το έτρεξαν στους γιατρούς ..ξανά μπράβο σε αυτά τα παιδιά που θυσίασαν τις διακοπές τους για να το σώσουν.Τώρα ψάχνει για σπίτι το καημένο έχοντας ελπίδες να ξαναπερπατήσει.Υπάρχουν ευτυχώς και τέτοια άτομα ,και παίρνω κουράγιο για την συμπεριφορά αυτού του λαού απέναντι στα ζώα που με έχει απογοητεύσει τόσο πολύ στο παρελθόν.Εύχομαι τα παιδιά μας να αποκτήσουν περισσότερη ευαισθησία και να μην μείνουν στην αμάθεια και στην προκατάληψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back