Εμείς, τα ζωάκια μας κι η οικονομική κρίση!

Gianduia7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ευτυχία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 1.999 μηνύματα.
Σας γράφω μετά από ένα ξέσπασμα σε κλάμματα και ένα κόμπο στο στομάχι.
Χτες η κτηνίατρος έκρινε ότι Elvis είναι καλά και έκανε το πρώτο του εμβόλιο.Πήγαμε σπίτι και ήταν ανόρεχτος και ήθελε να κοιμάται..αλλά άρχισε να έχει σπασμούς στο κορμάκι του,σαν να έχει alien μέσα του που περπατάνε και ο κακομοίρης πάνω που ξάπλωνε να κοιμηθεί τρόμαζε η' πόναγε και έτρεχε μέχρι την άλλη άκρη του σπιτιού και μετά πάλι τα ίδια ήταν τόσο έντονο που φρικάραμε και πήραμε τηλ στη κτηνίατρο.Είχε κάνει εκτροπή κλήσης στο νοσοκομείο ζώων στο Πηκέρμι.Είπαμε τι συμβαίνει και είπαν να τον πάμε.Ήταν ήδη 10μιση και θα κάναμε 1 ώρα και κάτι για να φτάσουμε και άλλο τόσο να γυρίσουμε,αλλά φυσικά..κάνεις ότι σου πει ο γιατρός..:/:
Πάμε,τον εξετάζουν και λένε ότι είναι καλά,ούτε πυρετό έιχε και απλά έκαναν σύσπασεις οι μύες του.Του έδωσε ένα μυοχαλαρωτικό κορτιζόνη και λίγο ορό γλυκόζης.
Στο ταμείο-γραφείο μας ανακοινώνει το ποσό που έπρεπε να πληρώσουμε...75 ευρώ:eek::eek:..(και άλλα 35 που είχαμε δώσει νωρίτερα για το εμβόλιο.)Ακόμα δεν το πιστεύω και που το γράφω..
Ο μήνας τελειώνει έχουμε ήδη ξοδέψει μισό μισθό(πάνω από 400 ευρώ) για το μωρό μας και μας έρχεται και η κεραμίδα χτες!!Και τον Elvis μας δεν το έχουμε ούτε 20 μέρες..
Eτυχε χτες και κρατούσε ο Πέτρος παραπάνω χρήματα,αυτά που μας είχαν μείνει για τον υπόλοιπο μήνα!Αν του λέγαμε του τύπου ότι δεν έχουμε τόοοοοσα λεφτά να τον πληρώσουμε τι θα γινόταν??
Φύγαμε από εκεί άρρωστοι και ο elvis μια χαρά!
Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε.Τώρα έκλαιγα γιατί τώρα ξέσπασα από χτες,είδα και τον elvis μια χαρά το πρωι,ζωηρός όπως πάντα,αλλα τώρα είμαι στη δουλειά μόνη μου και τα σκέφτομαι και στεναχωριέμαι.
Σε μια συνομιλία μου με ένα μέλος του φόρουμ είχα εκφράσει την επιθυμία να πάρουμε άλλον ένα γατούλη ειδικά μετά τα τελευταία,τα χτεσινά,δεν υπάρχει καμια περίπτωση τώρα..
Όλοι εσείς εκεί έξω που έχετε,ειδικά πάνω από μια γάτα,πως τα βγάζετε πέρα?έχετε ικανοποιητικο εισόδημα?
Γιατί να μην αρκεί η πολύ αγάπη και λίγα χρήματα για να έχει καλή υγεία το αγαπημένο μας γατάκι?
Αν δεν έχουμε λεφτά και ο elvis αρρωστήσει πάλι,γιατί φορέας του ιου της ρινοτραχειιτιδας μπορεί να είναι ακόμα όπως μας είπαν, τι πρέπει να γίνει?Να περιμένουμε όταν θα έχουμε για να τον πάμε στο γιατρό και να υποφέρει μέχρι τότε?
(Τι κάθομαι και ρωτάω,εδώ εγώ πέρσυ πήγα στο νοσοκομείο με το βιβλιαριο μου κανονικά με τρελούς πόνους και μου είπαν ότι θα πρέπει να πληρώσω τις εξετάσεις που θα μου κάνουν :sick: παρόλο που είχα βιβλιάριο!!!!
Δεν είχα λεφτά πήρα παυσίπονο και έφυγα και σιγά σιγά σταμάτησα να πονάω τις επόμενες μέρες)
Η λύση είναι αποταμίευση με λεφτά που δεν υπάρχουν για όταν τύχει κάτι στο γατάκι μας τη στιγμή που εγώ προσωπικά έχω να καταφέρω αποταμίευση από τον Ιούνιο που ο μισθός μου μειώθηκε δραματικά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου έχω απαντήσει σε πμ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Μαρινάκι για το μήνυμα:)

Απάντηση: Πόσο εισόδημα πρέπει να έχεις για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο;

Αχ βρε Ευτυχια σας επεσαν κι εσας μαζεμενα...
Σιγουρα οσο πιο ανετος εισαι οικονομικα τοσα περισσοτερα μπορεις να παρεχεις στο ζωακι σου.
Ομως πολλοι απο εμας ειναι αυτοι τη στιγμη ανεργοι ή απληρωτοι ή γενικα δυσκολα (δε νομιζω να ειμαι η μονη ετσι?)
και κουτσα στραβα τα καταφερνουμε. Εαν το ζωο σου ειναι υγιες ειναι πολυ πιο ευκολο να υπολογισεις τα μηνιαια του εξοδα,
και οταν εχεις την ανεση παιρνεις και το κατιτις παραπανω.
Οπως πολυ σωστα ειπες θα επρεπε να αποταμιευουμε για τα εκτακτα περιστατικα -κατι που προσωπικα δεν καταφερα να κανω ποτε:/:.
Αν καποια στιγμη η κατασταση με τον Elvis ισορροπησει μπορεις να σκεφτεις να υιοθετησεις ενα μεγαλυτερο (εμβολιασμενο-στειρωμενο) υγιες ζωο.
Ισως οι Αθηναιοι μπορουν να σου προτινουν και καποιους πιο οικονομικους κτηνιατρους,
ελπιζω τα πραγματα να καλυτερευσουν για ολους μας παντως:)

Γεια σου Ευτυχία η δική μου συμβουλή που πάντα είχα κατοικίδια και σκύλους και γάτες είναι να βρεις έναν κτηνίατρο που να μην είναι αρπακτικό όπως δυστυχώς είναι οι περισσότεροι αλλά να είναι φιλόζωος και να νοιάζεται και για την τσέπη του φιλόζωου. Για να σου δώσω να καταλάβεις ο δικός μου γιατρός που έχω αυτή τη στιγμή δύο ζωάκια και του πάω, μου χρεώνει μόνο τα φάρμακα που περνω ούτε επισκέψεις, ούτε εξέταση κτλ. Ακόμα και όταν έκανα την ευθανασία του Felix δεν μου πήρε χρήματα. Άν είναι φιλόζωος και καταλάβει ότι και εσείς ζορίζεστε έτσι θα πράξει πιστεύω. Καλή τύχη στο ψάξιμο μακάρι να είχα κάποιον να σου πρότεινα Αθήνα αλλά δεν έχω :(

Η κτηνίατρος που πάμε και καλή είναι και το προσωπικό άψογο απλά επειδή έφυγε ένα 100ρικο χωρίς να το υπολογίσουμε φρικάραμε.Όταν πήγαμε χτες στη κτηνίατρο δεν πήγαμε για εμβόλιο αλλά απλά για να τον δει και δεν θα πληρωναμε τίποτα αλλά ήταν του στυλ επειδή είναι καλά και είστε εδώ ας του κάνουμε και το πρώτο εμβόλιο και έφυγε το πρώτο 25αρι συν την αμπούλα για τη ψόρα.Εγινε μετά και αυτό που έγινε το βράδυ και ταραχτήκαμε γιατί είχαμε άλλα έξοδα για τις επόμενες μέρες.
Και πιο πολυ ξενέρωσα γιατί θα μπορούσαν και από το τηλέφωνο τελικά να μας πουν τι νομίζουν ότι είναι και να μην πηγαίναμε 3 ώρες πηγαινε έλα στου δ...λου τη μάνα ,να το αφήναμε για σήμερα να πάμε στη γιατρό μας που σίγουρα δεν θα πληρώναμε τόοοοσα!
Ούτε το βιβλιάριο του κοίταξαν για το ιστορικό του,ούτε σημείωσαν τίποτα μέσα για χτες ότι και να του έβαλαν!!Και το αστείο είναι ότι πήραμε τηλ τη κοπέλα του αδερφού μου,που απλά έχει δουλέψει δίπλα στην αδερφή της τη κτηνίατρο και εκείνη από το τηλέφωνο μας είπε αυτό που μας είπε εκεί ο τύπος του νοσοκομείου.Που εκείνη δεν είναι γιατρός,έτσι?.Επίσης του είπαμε να μην βάλει φάρμακο ούτε ορό εφόσον είχε φάει και τον φορτώνουμε και εκείνος κάτι είπε και έβαλε τελικά και να έχουμε έναν elvis να έχει τρυπηθεί 4 φορές σε μια μέρα!!
Ηταν σαν να μας είπαν να πάμε για να μας τα φάνε..

Γεια σου Ευτυχία η δική μου συμβουλή που πάντα είχα κατοικίδια και σκύλους και γάτες είναι να βρεις έναν κτηνίατρο που να μην είναι αρπακτικό όπως δυστυχώς είναι οι περισσότεροι αλλά να είναι φιλόζωος και να νοιάζεται και για την τσέπη του φιλόζωου. Για να σου δώσω να καταλάβεις ο δικός μου γιατρός που έχω αυτή τη στιγμή δύο ζωάκια και του πάω, μου χρεώνει μόνο τα φάρμακα που περνω ούτε επισκέψεις, ούτε εξέταση κτλ. Ακόμα και όταν έκανα την ευθανασία του Felix δεν μου πήρε χρήματα. Άν είναι φιλόζωος και καταλάβει ότι και εσείς ζορίζεστε έτσι θα πράξει πιστεύω. Καλή τύχη στο ψάξιμο μακάρι να είχα κάποιον να σου πρότεινα Αθήνα αλλά δεν έχω :(
Μου πρότεινε η Μαρίνα (μαρινα289)μια γιατρό για τα εμβόλια που δεν χρεώνει τίποτα,αλλά έτσι και αλλιώς έχει άλλο ένα εμβόλιο στις 11/12 και μετά μας είπαν 1 εμβόλιο μια φορά τον χρόνο.'Όλα τ'αλλα είναι το θέμα..Αυτά τα ξαφνικά τις περίεργες ώρες..:/:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Κάντε υπομονή η αρχή είναι κάπως δύσκολη τελικά για όλους, εγώ όταν είχα πάρει τον πρώτο μου γάτο τον Felix στην αρχή έκανε όλο διάρροιες κάθε εβδομάδα τον πήγαινα σε έναν γιατρό στην Αργυρούπολη τότε αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του, μου έδινε κάθε εβδομάδα και άλλο φάρμακο καμία βελτίωση μέχρι που κάναμε εξετάσεις αίματος (και τότε μόνο μου πήρε χρήματα για τις εξετάσεις ποιο πριν πλήρωνα μόνο τα φάρμακα) και το αντιμετωπίσαμε, μετά από αυτό ο Felix δεν αρρώστησε ποτέ ξανά μέχρι που έφυγε γεράκος το ίδιο σου εύχομαι και σένα o Elvis σου να μην αρρωστήσει ποτέ ξανά!!!

Είναι το γνωστό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε πολλούς στο φόρουμ αυτό. Πάντως ρε παιδιά δεν ξέρω, αλλά όσες φορές έχω διαβάσει για την τοποθεσία που αναφέρει η Ευτυχία οι περισσότεροι κάνανε παράπονα. Ελπίζω η Μαρίνα να σε πληροφόρησε για το κοντινό μας που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις.

Κάντε υπομονή η αρχή είναι κάπως δύσκολη τελικά για όλους, εγώ όταν είχα πάρει τον πρώτο μου γάτο τον Felix στην αρχή έκανε όλο διάρροιες κάθε εβδομάδα τον πήγαινα σε έναν γιατρό στην Αργυρούπολη τότε αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του, μου έδινε κάθε εβδομάδα και άλλο φάρμακο καμία βελτίωση μέχρι που κάναμε εξετάσεις αίματος (και τότε μόνο μου πήρε χρήματα για τις εξετάσεις ποιο πριν πλήρωνα μόνο τα φάρμακα) και το αντιμετωπίσαμε, μετά από αυτό ο Felix δεν αρρώστησε ποτέ ξανά μέχρι που έφυγε γεράκος το ίδιο σου εύχομαι και σένα o Elvis σου να μην αρρωστήσει ποτέ ξανά!!!

Η τέλεια ευχή!!:)

Γιάννη όταν φτάσαμε καταλάβαμε ότι μπορεί να είναι αυτό το μέρος που και εμείς δεν είχαμε ακούσει τα καλύτερα!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

σε καταλαβαινω απολυτα,αλλα πιστευω οτι η αγαπη πολλες φορες φτανει και περισσευει οταν εχεις ζωακια.εγω ειμαι ανεργη,ο αντρας μου ελαιοχρωματιστης,εχουμε και δυο μικρα παιδια,το νησι που μενω δεν εχει γιατρους ουτε για μας,ουτε καν παιδιατρο,κτηνιατρος ερχεται καθε 15 με 20 μερες κι αν σου τυχει κατι τις μερες που λειπει,απλα κλαις τη μοιρα σου.η κορη μου απο μωρο ειχε ασθμα(ευτυχως πλεον πηγε 10 και της περασε),λοιπον να εχει μποφορ,και να πνιγεται το μωρο και γιατρος πουθενα,το παλευα μονη μου,με συνενοηση με γιατρο απ την αθηνα,απ το τηλεφωνο παντα δυστυχως.ο γιος μου ειναι υπερκινητικος,εδω σιγα μην εχει αναπτυξιολογο,εχει μια κοπελα και κανουμε λογο-εργοθεραπεια μια φορα την εβδομαδα κι οτι κανω μονη μου.ο αντρας μου εχει προβλημα σοβαρο στη μεση του,εχει κανει και χειρουργειο,ομως δουλευει μες στο κρυο και βαφει,ευτυχως δουλεια υπαρχει.δε μ αρεσει να κλαιγομαι,το αντιθετο,απλα στα γραφω για να καταλαβεις τι ενοω.
αυτη τη στιγμη εχω 4 γατες,πριν 3 μηνες ειχα 6,πολλες φορες εχω αναφερει οτι δεν με περνει και τα ταιζω με κονσερβες απ το σουπερ-μαρκετ,πολλοι το χουν κρινει αλλα οκ ο καθενας γραφει τη γνωμη του και γιαυτο ειναι τα φορουμ,εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι καθε μερα βαζω 2 με 3 ευρω σ εναν κουμπαρα,και απο εκει περνω για τις γατες,ο αντρας μου δεν εχει ιδεα,αν ηξερε ποσα χαλαω για τα ζωακια μου θα γινονταν χαμος.κανω παντα παζαρια στο γιατρο γιατι ξερει την κατασταση,αλλα ξερει και την τρελα που εχω να μαζευω αδεσποτα,κι ευτυχως δεν μου περνει πολλα,για τη στειρωση 3 θυλικα κι εναν αρσενικο,με ολα τα φαρμακα και αντιβιωση και παυσιπονη εδωσα μονο 140 για ολα μαζι.για εμβολια,το πρωτο το εκανα στον κτηνιατρο κι εδωσα για 4 τριπλα 60 ευρω,τα επομενα τα παραγγειλα και εδωσα 20 ευρω,τα εξτρα που προεκειψαν με τον καημενο το γατουλη μου που τελικα δεν τα καταφερε τα ειχα ευτυχως στην ακρη.και απ το στερημα τους τα παιδια μου,5 και 10 ετων θα δωσουν οπως καθε χρονο,απ τα λεφτα απ τα καλαντα για διαφορα ορφανοτροφεια και τους αστεγους αθηνων,υπαρχουν και χειροτερα,και λεω δοξα το θεο καλα ειμαστε.οσο ζω,οτι πεινα και πονα και περνα απ το χερι μου,θα το βοηθαω,μ αυτα τα λιγα που μπορω,και πιστεψε με αυτος απο πανω,ποτε δεν μ αφησε ετσι,ποτε ομως!καλη δυναμη να χεις και πιστη κι ολα θα πανε μια χαρα.

όλους μας πονάει, το οικονομικό αυτόν τον καιρό! όλοι μετράμε τα έξοδά μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε! Οι συνήθειές μας άλλαξαν, θέλοντας και μη! Έχουμε πάψει να βγαίνουμε έξω, άντε μετά βίας, έναν καφέ έξω το μήνα! Οι ώρες που περνάμε με τα γατόνια μας, όμως, είναι ό,τι πολυτιμότερο! Νομίζω πως συμβαίνουν αυτά, επειδή είναι αρχή! Τα μικρά είναι πάντα πιο ασθενικά και ευάλωτα! Αντιμετωπίσαμε και εμείς προβλήματα όσο ήταν μικρά και μας έφευγαν πολλά χρήματα, η αλήθεια είναι! Πιστεύω πως όσο μεγαλώνουν θα αντιμετωπίζουν σπανιότερα προβλήματα (ελπίζω να είναι ανώδυνα και όταν γεράσουν!) Εύχομαι να είναι τα τελευταία που περνάτε με τον Elvis και να γίνει γρήγορα ένας υγιής γάτος! Συμφωνώ επίσης με τις απόψεις παραπάνω σχετικά με την επιλογή κτηνιάτρου! Εμείς εδώ στη Ρόδο, που είναι και μικρός τόπος, έχουμε δοκιμάσει 4, μέχρι τώρα!

Σου έστειλα και εγώ πμ!
Καλό κουράγιο και φιλια στο ζουζουνοelvis!

Ρένα μου,έλεγα στον Πέτρο μου ότι έκανες τόσες στειρώσεις μαζεμένες και όλα τ'αλλα και σου έγραψα το ανάλογο μήνυμα και σε σκεφτόμουν σήμερα και έλεγα πόσα να πλήρωσε αυτή η γυναίκα?
Απλά έγιναν όλα μαζεμένα και "έσπασα"!Δεν είμαστε συνηθισμένοι,ο Εlvis είναι ο πρώτος γατούλης μας και επειδή οποιοδήποτε ζωάκι είχαμε μέχρι τώρα δεν χρειαζόταν τόση φροντίδα και έξοδα όλο αυτό μου φάνηκε βουνό.
Από την άλλη όσο αφορά τα χθεσινά,μου είπαν αρκετά άτομα ότι είναι πολυ χάλια εκεί που πήγαμε και όλα για τα λεφτά γίνονται!

Τελευταία επεξεργασία:

Μην τρομάζεις πάντως! Δεν θα είναι πάντα έτσι! Αν το γατάκι μένει αποκλειστικά μέσα και έχει και καλή διατροφή και υγιεινή, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα και τα έξοδά του θα είναι ελέγξιμα! Μην ανησυχείς καθόλου!

μέσα θα είναι πάντα και τρώει πολύ σωστά!!

τωρα ειδα οτι μενεις στη νικαια,για πηγαινε κι απ τον γιναργυρο,ειναι καλος κτηνιατρος και οικονομικος,πες του πως σε στελνει η κοπελα απ την πατμο,αυτος μου εκανε τα πρωτα εμβολια στα γατακια μου,και μου ειχε παρει 60 ευρω και για τα 4 για πηγαινε κι απο κει κοντα εισαι.

ευχαριστώ για τη πρόταση,όταν θα είναι η ώρα για το επόμενο εμβόλιο,σε 20 μέρες θα δούμε και θα αποφασίσουμε που θα πάμε τελικά,αν μέχρι τότε όλα είναι καλά!:)

Ευτυχία μου, ο μικρούλης σου απλά παρουσίασε αντίδραση στο εμβόλιο. Ξέρω πως σοκαρίστηκες, τρόμαξες για τον μικρό, αγχώθηκες και για τα χρήματα. Και όλοι μας έτσι θα αντιδρούσαμε. Όμως γλυκιά μου δεν θα είναι πάντα έτσι. Να δεις που όλα θα ρυθμιστούν και θα κυλούν ρολόι με τον μικρό :)
Σίγουρα όμως καλό είναι να συζητήσεις με τον κτηνίατρο για το ενδεχόμενο να ξαναπάθει ο μικρός κάτι τέτοιο και αν θα μπορούσατε να το αποφύγετε. Δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός.
Αν ήμουν στη θέση σου θα έφτιαχνα ένα κουμπαρά και θα έβαζα μέσα κάτι μικρό κάθε μέρα. Για παν ενδεχόμενο, για το γατάκι σου. :)
Σου κάνω μια αγκαλιά :hug:

Γλυκια μου Ευτυχια..σε καταλαβαινω απολυτα.Δυστυχως και σε εμενα εχει μειωθει αφανταστα ο μισθος..ισα που τα βγαζω περα..,οποτε ξερω ακριβως πως νιωθεις.:(
Παντως πιστευω οτι τωρα στην αρχη..ηταν πιο δυσκολα τα πραγματα,γιατι πεφτουν και ολα μαζεμενα.Σε καμια περιπτωση δεν νομιζω οτι θια ειναι ετσι συνεχεια.
ΥΓ..Οσον αφορα τα εμβολια για να γινονται καθε χρονο.Χμ...αν μενει αποκλειστικα μεσα το γατακι...εχω μεγαλες αμφοβολιες το κατα ποσο ειναι καλο να τα εμβολιαζουμε καθε χρονο.Βρηκα και καποια αρθρα σημερα,αλλα θα τα βαλω στο αναλογο θεμα.

Ευχαριστώ για την άγκαλια (θα σου έστελνα και εγώ με emoticon αλλά έχει κολλήσει η λίστα και δεν τα εμφανίζει όλα):):P

Μάλλον έτσι θα γίνει,θα βάζουμε στην άκρη ότι μπορούμε.Μου το είπε και η Ρένα ότι το κάνει και την έχει βολέψει!Όταν θα πάρω δώρο χριστουγέννων θα βάλω μια και καλή για τη στείρωση όταν είναι να γίνει να φύγει τουλάχιστον αυτό από το κεφάλι μας!;)

Φυσικά θα το πω στη γιατρό,όλα θα τα πω..γιατί δεν γράψανε στο βιβλιάριο τι του δώσανε ενώ θα έπρεπε εφόσον ο Elvis είναι γατάκι που έχει ταλαιπωρηθεί με αρρώστια :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back