mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ακριβώς όπως τα περιγράφεις, μαζεύονται οι γονείς με παρέες και τα παππουδάκια μαζί (δεκατία 90) και όοολα τα κουτσούβελα (εμάς) και γλεντούσαν ακατάπαυστα με ΚΕΦΙ χωρίς πολλά..όμως με κέφι..
Προσωπικά δεν είναι ότι τα βλέπω όλα μαύρα...Απλά ως νέα κοπέλα, έκανα όνειρα για τη ζωή μου..Ποτέ δεν υπήρξα επαρμένη, ήθελα όμως να στρώσω το μελλον μου όπως το ήθελα ΕΓΩ και όχι όπως το θέλουν αυτοί! Όσο και να με νοιάζουν τα "πώς και τα γιατί" στο τέλος τέλος τίποτα δεν έχει σημασία..Η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε.. Θα ήθελα λοιπόν με κάποιο τρόπο να συνεχίζω να ονειρεύομαι οτι και εάν αυτό μπορεί να σημαίνει..Είμαι σε ηλικία που μου επιτρέπει ακόμα και γεωγραφικά άλματα και πολλές φορές το σκέφτομαι σοβαρά..Όχι ότι κάπου αλλού θα είμαι εξασφαλισμένη όμως τουλάχιστον θα μπορώ να δουλεύω και να έχω ίσως μια αντιμετώπιση που ο καθένας μας αξίζει.
Σκέφτομαι και την Έφη που πόσταρε πριν λίγο..Ανθρωποι σαν και εκείνη, εάν απολυθεί (ειλικρινα το απεύχομαι) τι θα κάνει? Που θα αναζητήσει δουλειά? Καθηγήτρια καλλιτεχνικών έχει μάθει να είναι, τι άλλο μπορεί να κάνει? Σαφώς ένας θα μπορούσε να πει ότι μπορεί να βρει δουλειά άσχετη με το αντικείμενό της, όμως το ερώτημα είναι, μπορεί???
Είμαι και εγώ πολύ μπρερδεμένη ρε παιδιά..Υπομονή όλοι λένε αλλά έχει και αυτή τα όριά της..Τι να πω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και εμένα οι παππουδογιαγιάδες μου ήταν πολυ χαρούμενοι άνθρωποι και αισιόδοξοι..Να σκεφτείς ο παππούς μου από το σόι της μητέρας μου γεννήθηκε το 1910 (και είχε και άλλες 7 αδερφάδες όπως έλεγε χαχα τι θυμήθηκα!)..Από κει και πέρα καταλαβαίνει κανείς τι εποχές πέρασε..Πολλά! Και κόπιασε πάρα πολύ στη ζωή του και τα κατάφερε.. Παρ'όλα αυτά ως παιδί θυμάμαι μόνο το χαμόγελο στο πρόσωπό του!
Και ακριβώς όπως τα περιγράφεις, μαζεύονται οι γονείς με παρέες και τα παππουδάκια μαζί (δεκατία 90) και όοολα τα κουτσούβελα (εμάς) και γλεντούσαν ακατάπαυστα με ΚΕΦΙ χωρίς πολλά..όμως με κέφι..
Προσωπικά δεν είναι ότι τα βλέπω όλα μαύρα...Απλά ως νέα κοπέλα, έκανα όνειρα για τη ζωή μου..Ποτέ δεν υπήρξα επαρμένη, ήθελα όμως να στρώσω το μελλον μου όπως το ήθελα ΕΓΩ και όχι όπως το θέλουν αυτοί! Όσο και να με νοιάζουν τα "πώς και τα γιατί" στο τέλος τέλος τίποτα δεν έχει σημασία..Η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε.. Θα ήθελα λοιπόν με κάποιο τρόπο να συνεχίζω να ονειρεύομαι οτι και εάν αυτό μπορεί να σημαίνει..Είμαι σε ηλικία που μου επιτρέπει ακόμα και γεωγραφικά άλματα και πολλές φορές το σκέφτομαι σοβαρά..Όχι ότι κάπου αλλού θα είμαι εξασφαλισμένη όμως τουλάχιστον θα μπορώ να δουλεύω και να έχω ίσως μια αντιμετώπιση που ο καθένας μας αξίζει.
Σκέφτομαι και την Έφη που πόσταρε πριν λίγο..Ανθρωποι σαν και εκείνη, εάν απολυθεί (ειλικρινα το απεύχομαι) τι θα κάνει? Που θα αναζητήσει δουλειά? Καθηγήτρια καλλιτεχνικών έχει μάθει να είναι, τι άλλο μπορεί να κάνει? Σαφώς ένας θα μπορούσε να πει ότι μπορεί να βρει δουλειά άσχετη με το αντικείμενό της, όμως το ερώτημα είναι, μπορεί???
Είμαι και εγώ πολύ μπρερδεμένη ρε παιδιά..Υπομονή όλοι λένε αλλά έχει και αυτή τα όριά της..Τι να πω?
Ακου κατι.Δεν ντρεπομαι να κανω οποιαδηποτε δουλεια.Καθαριστρια..πωλητρια..τα παντα.Και το εννοω.(εννοειται αξιοππτρεπη δουλεια βεβαια..
)Το θεμα ειναι..με τοση ανεργια..κια με τοσους απολυμενους..νομιζετε οτι θα μπορει να βρει κανεις δουλεια;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ..Πες ότι σε ένα μήνα πας να ζητήσεις δουλειά ως σερβιτόρα σε καφετέρεια..Μα και εκεί προϋπηρεσία θέλουν!Ακου κατι.Δεν ντρεπομαι να κανω οποιαδηποτε δουλεια.Καθαριστρια..πωλητρια..τα παντα.Και το εννοω.(εννοειται αξιοππτρεπη δουλεια βεβαια..)Το θεμα ειναι..με τοση ανεργια..κια με τοσους απολυμενους..νομιζετε οτι θα μπορει να βρει κανεις δουλεια;;
![]()

Εγώ ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει με τη σχολή και γι'αυτό δεν έχω αρχίσει να αναζητώ δουλειά.. Έχω μόνο ιδιαίτερα σε παιδάκια..
Αλλά είναι τραγική η κατάσταση..Η αδερφή μου πχ που έχει 10979545078..... πτυχία και ψάχνει απεγνωσμένα μια δουλειά, ό, τι και να είναι, δε βρίσκει τπτ!!!Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πήρε τηλέφωνο σε κάβα με ξηρούς καρπους κτλ για πωλήτρια, και της λένε "βρε κοπέλα μου μας έχουν πάρει τηλέφωνο 500-600 άτομα.." σκέψου τι γίνεται!!
Και ακόμα τα χειρότερα δεν έχουν έρθει...
Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα..Ερώτηση, στην επαρχία, είναι μήπως πιο ομαλά τα πράγματα? Δεν ξέρω..
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εδω δεν εχει ουτε ενα θεατρο,ουτε σινεμα,αλλα δουλειες δοξα το θεο υπαρχουν.δεν ειναι τυχαιο που ολες οι δασκαλες που διοριζονται εδω παντρευονται και μενουν μονιμα.χαχαχα και γαμπρους εχουμε ουουουου,χαχαχα!!!!!!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
στην επαρχεια εχει ακομα δουλειες,και γενικα πιστευω οτι αν ακομα κρατα η ελλαδα απ την επαρχεια κραταει,ο αντρας μου ελαιοχρωματιστης βγαζει γυρω στα 80 με 100 την ημερα,ενας ελαιοχρωματιστης στην αθηνα θα επερνε μισθο πεινας,αλλιως θα ειχαμε φυγει απο δω,εμενα βασικα δε με τρελαινει εδω,ουτε γιατρους εχουμε,ουτε τιποτα,το κρατος την επαρχεια την εχει ξεχασει,και η νοοτροπια μου τη δινει,αλλα εχει δουλεια εδω,ασε που βαφουν τα σπιτια τους καθε χρονο.απο δουλειες υπαρχουν και γιαυτο απορω πως ρε γαμωτο δεν ερχονται γιατροι να δουλεψουν εδω,τοσοι γιατροι ανεργοι,κι εχουμε τοσο μεγαλη αναγκη απο καθε ειδικοτητα,ουτε καν παιδιατρο δεν εχουμε,δε σου λεω για γυναικολογο,καρδιολογο η κτηνιατρο ονειρα απατηλα ειναι αυτα εδω.
εδω δεν εχει ουτε ενα θεατρο,ουτε σινεμα,αλλα δουλειες δοξα το θεο υπαρχουν.δεν ειναι τυχαιο που ολες οι δασκαλες που διοριζονται εδω παντρευονται και μενουν μονιμα.χαχαχα και γαμπρους εχουμε ουουουου,χαχαχα!!!!!!
Ναι και εγώ αυτήν την εντύπωση έχω, ότι οι ευκαιρίες τώρα είναι στην επαρχία..Αλλά όπως λες, το επίπεδο διαβίωσης για κάποιον που αποφασίζει να ζήσει εκεί, πέφτει αρκετά..Και δε μιλάω για σινεμά και άλλου είδους ψυχαγωγία..Αυτά είναι πολυτέλειες θα μπορούσε κάποιος να πει..Ωστόσο η έλλειψη ιατρικού προσωπικού παραπέμπει σε πρωτόγονες καταστάσεις..Σίγουρα, δε μπορεί να υπάρχει σε κάθε χωριό και ιατρείο, αλλά ολόκληρη Πάτμος και να μην έχει ένα γιατρό? Είναι απαράδεκτο..Εγώ και λεφτά να είχε, δεν ξέρω εάν θα το επέλεγα γιατί είναι νησί και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί..Πες ότι παθαίνει κάποιος έμφραγμα και έχει κακοκαιρία..Τι γίνεται τότε?? Με τέτοια ανασφάλεια εγώ δε θα μπορούσα να ζήσω..Από την άλλη εδώ στην Αθήνα, κάτι αντίστοιχο να σου συμβεί, πάλι δε θα φτάσεις στο νοσοκομείο γιατί έχει απίστευτη κίνηση και κανένας δε σέβεται το ασθενοφόρο που βαράει όσο πιο δυνατά μπορεί! Μάλιστα η λεωφόρος Κηφισίας έχει ονομαστεί "η λεωφόρος των ψυχών"... Τραγικό!
Να κάνω μια σύγκριση εάν επιτρέπεται..Η πόλη στη Σουηδία από την οποία κατάγεται ο φίλος μου, είναι σχετικά μικρή. Αποφάσισε λοιπόν το κράτος να κλείσει το τοπικό νοσοκομείο (πουθενά τίποτα δεν είναι ρόδινο όπως κάποιοι νομίζουν) και έτσι οι πολίτες θα έπρεπε να πηγαίνουν στη Στοκχόλμη για οποιοδήποτε περιστατικό, 3 ώρες δρόμο.... Αλλά οι κάτοικοι διαδήλωσαν (ναι διαδηλώνουν ΚΑΙ οι Σουηδοί!!!
) και αποφάσισαν να πληρώνουν οι ίδιοι μηνιαίως για να διατηρηθεί το νοσοκομείο ανοιχτό! Κάπου δηλαδή μπαίνει και η πρωτοβουλία του πολίτη..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
δε σου γραφω για τον πατσινο τι επαθα,ισως το εχεις διαβασει,ο γατουλης που τον ειχα 14 χρονια.
αγαπησα το νησι αρχικα,ειναι πανεμορφα εδω,ηρεμα και γαληνια οπως παντα ονειρευομουν να ζησω,ομως αργησα να κανω παιδια γιατι φοβομουν και δικαιως το γεγονος οτι δεν εχουμε γιατρους.με τα χρονια συνηθισα εδω,αλλα πλεον κουραστηκα,το ξερω οτι στο κερατσινι,εκει εχω σπιτι,εκει μεγαλωσα.εχει γινει ζουγκλα,τα παιδια δεν παιζουν ελευθερα,δε ζουν την ηλικια τους,δε ρισκαρω να τα παρω επανω θα παθουν καταθλιψη μεσα σε 4 τοιχους.και οταν ανεβαινουμε βλεπουν την καλη πλευρα της πολης,τα θεατρα,τα λουνα-παρκ,τα σινεμα,επισκεψεις ενοηται σε καθε ειδικοτητα ιατρικη,κι οσα λεφτα βγαινουν απ τον νικο εκει πανε,σε ασφαλειες ζωης,σε ταξιδια και σε σπουδες των παιδιων,απορω πως βγαινουν αλλες οικογενειες με μικροτερο μισθο.οσο για μεταναστευση,πιο πολυ θα με τραβαγε η αυστραλια,και για το κλιμα,δεν αντεχω πολλες μερες χιονια,και για την ποιοτητα ζωης,ξερω πολυ κοσμο που μενει εκει κι ειναι πολυ καλα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ..Πες ότι σε ένα μήνα πας να ζητήσεις δουλειά ως σερβιτόρα σε καφετέρεια..Μα και εκεί προϋπηρεσία θέλουν!
Εγώ ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει με τη σχολή και γι'αυτό δεν έχω αρχίσει να αναζητώ δουλειά.. Έχω μόνο ιδιαίτερα σε παιδάκια..
Αλλά είναι τραγική η κατάσταση..Η αδερφή μου πχ που έχει 10979545078..... πτυχία και ψάχνει απεγνωσμένα μια δουλειά, ό, τι και να είναι, δε βρίσκει τπτ!!!Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πήρε τηλέφωνο σε κάβα με ξηρούς καρπους κτλ για πωλήτρια, και της λένε "βρε κοπέλα μου μας έχουν πάρει τηλέφωνο 500-600 άτομα.." σκέψου τι γίνεται!!
Και ακόμα τα χειρότερα δεν έχουν έρθει...
Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα..Ερώτηση, στην επαρχία, είναι μήπως πιο ομαλά τα πράγματα? Δεν ξέρω..
Ανεργια υπαρχει παντου.Και μαλιστα εχουν κλεισει και στην επαρχια παρα πολλες επιχειρησεις.Ομως εδω..πιστευω οτι ειναι καπως καλυτερο να βρεις δουλεια..γιατι υπαρχει μ,και ο αγροτικος τομεας( πχ μαζεμα ελιας).Ομως ειναι εποχιακες δουλειες,και κυριως...εχει τοσους αλλοδαπους που τους προτιμουν οι ντοπιοι γιατι τους δινουν φθηνοτερο μεροκαματο.
Ο αλλος τομεας ειναι ο τουρισμος...ομως και αυτο ειναι εποχιακο βασικα
Βρασε ρυζι δηλαδη..
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
τον φλεβαρη πεθανε ο πεθερος μου ετσι,και δεν ειχε εφραγμα,απλα λυποθυμησε,του εκανα εγω τις πρωτες βοηθειες,το μοναδικο ασθενοφορο που υπαρχει εκανε λαθος τον δρομο και πηγε αλλου,αλλα και τον δρομο να εβρησκαν τι θα εκαναν?δεν ειχαν καν απιδυνωτη,ειχε χαλασει,ετρεχα μες στους δρομους σαν την τρελη να βρω το ασθενοφορο που ειχε χαθει,ο αντρας μου ειχε μεινει ακινητος,κολησε,τα παιδια μου ηταν μπροστα,τελικα πεθανε μες στα χερια μας.
δε σου γραφω για τον πατσινο τι επαθα,ισως το εχεις διαβασει,ο γατουλης που τον ειχα 14 χρονια.
αγαπησα το νησι αρχικα,ειναι πανεμορφα εδω,ηρεμα και γαληνια οπως παντα ονειρευομουν να ζησω,ομως αργησα να κανω παιδια γιατι φοβομουν και δικαιως το γεγονος οτι δεν εχουμε γιατρους.με τα χρονια συνηθισα εδω,αλλα πλεον κουραστηκα,το ξερω οτι στο κερατσινι,εκει εχω σπιτι,εκει μεγαλωσα.εχει γινει ζουγκλα,τα παιδια δεν παιζουν ελευθερα,δε ζουν την ηλικια τους,δε ρισκαρω να τα παρω επανω θα παθουν καταθλιψη μεσα σε 4 τοιχους.και οταν ανεβαινουμε βλεπουν την καλη πλευρα της πολης,τα θεατρα,τα λουνα-παρκ,τα σινεμα,επισκεψεις ενοηται σε καθε ειδικοτητα ιατρικη,κι οσα λεφτα βγαινουν απ τον νικο εκει πανε,σε ασφαλειες ζωης,σε ταξιδια και σε σπουδες των παιδιων,απορω πως βγαινουν αλλες οικογενειες με μικροτερο μισθο.οσο για μεταναστευση,πιο πολυ θα με τραβαγε η αυστραλια,και για το κλιμα,δεν αντεχω πολλες μερες χιονια,και για την ποιοτητα ζωης,ξερω πολυ κοσμο που μενει εκει κι ειναι πολυ καλα!
Ναι φυσικά και ξέρω την ιστορία σας!Την έχω παρακολουθήσει τα τελευταία 2 χρόνια

Είναι άσχημα στην πόλη αλλά υπάρχουν και όμορφες συνοικίες, πιο ανθρώπινες..Όμως σπανίζουν..
Εντάξει και εμένα εάν έφευγα από εδώ για να ζήσω στην επαρχία, θα μου έλειπαν κάποια πράγματα που κάνω εδώ, στην καθημερινότητά μου και στη διασκέδασή μου. Έχουμε σπίτι και στην επαρχία (στην Εύβοια συγκεκριμένα)..Αλλά δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ να ζήσω εκεί..Δε μ'αρέσει ο κόσμος, όχι ότι είναι κακός, αλλά δε μου πάει η νοοτροπία..Νέοι άνθρωποι δεν υπάρχουν καθόλου..Νέκρα..Κατάθλιψη!
Και όπως λες είναι και οι υπηρεσίες, νοσοκομεία κτλ..Το μόνο καλό είναι ότι είναι κοντά στην Αθήνα και αν και νησί, συνδέεται και με γέφυρα με την υπόλοιπη Ελλάδα..Η Αυστραλία ακούγεται πολύ μακρινή ωστόσο είναι πολύ καλά όπως έχω και εγώ πληροφορηθεί..Η Ευρώπη μου ταιριάζει καλύτερα σε νοοτροπία (άσε που λατρεύω τα χιόνια!!!
). Έχουν και τις λευκές νύχτες
Αλλά γενικά, αγαπώ τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου και δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να το κάνω

Μμμ πιο πολύ εποχιακές δουλειές..Ανεργια υπαρχει παντου.Και μαλιστα εχουν κλεισει και στην επαρχια παρα πολλες επιχειρησεις.Ομως εδω..πιστευω οτι ειναι καπως καλυτερο να βρεις δουλεια..γιατι υπαρχει μ,και ο αγροτικος τομεας( πχ μαζεμα ελιας).Ομως ειναι εποχιακες δουλειες,και κυριως...εχει τοσους αλλοδαπους που τους προτιμουν οι ντοπιοι γιατι τους δινουν φθηνοτερο μεροκαματο.
Ο αλλος τομεας ειναι ο τουρισμος...ομως και αυτο ειναι εποχιακο βασικα
Βρασε ρυζι δηλαδη..
Εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις? Από εκεί είσαι? Ή διορισμένη?
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ομως απ το κερατσινι επελεξα πατμο,μη νομιζεις οτι κι εκει μ ενα εφραγμα προλαβαινεις και πολλα,απλα αν στη δωσει πας παρακατω μια βολτα και σου περναει ενω εδω,λες κι εισαι εγλοβισμενος σ ενα καραβι με τους ιδιους ανθρωπους μονιμως!!!!!δε παλευεται!!!!δε μιλω για τη νοοτροπια,αστο καλλυτερα,κι αν σκεφτω και τους ανθρωπους που αφησα,γονεις αδελφια και λοιπα,ουφφφ μεγαλος καημος!!!!!μια με δυο φορες το χρονο τους βλεπω!!!!!παρακαλαω να γερασω,να τελειωσω με τα σχολεια και να μενω εκει 4 μηνες το χειμωνα τουλαχιστον!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ρενα μου..ενα πραγμα θα σου πω.Ενδεχεται..να καταργησουν αρκετα μαθηματα απο το σχολειο,ακριβως για να μηνπληρωνουν τοσους καθηγητες.Πρωτοι υποψηφιοι..τα καλλ/κα μαθηματα.(..Καλλ/κα κανω εγω)....καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο;;Οτι αν γινει..απολυομαστε..
Εχω φρικαρει..δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Δεν ειναι δηλαδη οτι απλα..αρκουμαστε σε λιγοτερα..εδω ενδεχεται..να μην εχουμε δουλεια αυριο..οπως δεν εχουν και τοσοι αλλοι πλεον..![]()
Εφούλα μου, δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Τα προγράμματα είναι Ευρωπαϊκά. Δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα.
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Το επιπλέον θετικό που κερδίζεις από το να φτιάξεις το δικό σου συντριβάνι,είναι πάνω απ'ολα το χαμηλό κόστος.Μας στοίχισε 16,50 ευρώ.Στο παρακάτω βίντεο αναφέρονται και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Το νερό φιλτράρεται και δεν είναι πλαστικό που μαζεύει βακτηρίδια αλλά ανοξείδωτο.Τα συντριβάνια για γάτες του εμπορίου στοιχίζουν 30 ευρώ το φθηνότερο και είναι και πλαστικό!!
Επίσης ρυθμίζεται τη ροή του νερού με όποιο τρόπο βολεύει εσας (όσο αφορά τον ήχο πλιτσ-πλιτσ) η' όπως αρέσει στη γατούλα σας!
Δείτε το παρακάτω βίντεο με 2 διαφορετικές εκδοχές στη ροή και την ένταση του νερού.Εξαρτάται από την γάτα!

https://www.youtube.com/watch?v=NwytGM1X1DY
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα την εντύπωση ότι δεν άρεσε στις γάτες το μέταλλο για μπωλ νερού αλλά μάλλον λάθος θα έκανα!Τι γλυκό γατάκι ο μικρούλης σας?!?!?!?
Την κατοχυρώστε και την σομπίτσα αλογόνου, ε???

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα μεταλλικά και το φαγητό σε ανοξείδωτο το έχουμε!

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Γεια στα χέρια του Πετρου!!!
Και το γατούνι σας το τιμά δεόντως!!!!!
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
και η' στο στέλνω με courier η' αν θα είναι Αθήνα κανένας δικό σου τον συναντώ και του το δείνω για να γλιτώσεις τα έξοδα αποστολής!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool