moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΑΡΑ7427
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εκτός από το χορταράκι, που βοηθάει στην πέψη, εμάς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες. Την πήρα για τον Πορδολέοντα γιατί το καλοκαίρι μου έκανε δυό-τρεις και από τότε που ξεκίνησε να την τρώει δεν έχει ξανακάνει καμία τριχόμπαλα, ούτε καν αυτό το "βήχα" όταν προσπαθούν να τις βγάλουν. Επιπλέον, πρέπει να 'χει πολύ καλή γεύση αυτή η πάστα, γιατί κάνει σαν τρελός, οπότε του τη δίνω και σαν λιχουδιά.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες στα πετ σοπ, σου προτείνω να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση. Θέλει μόνο λίγη προσοχή στη δοσολογία, γιατί υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροιες.
Περαστικά!
katerina10
Περιβόητο μέλος
Παιδιά είμαι ακόμα δουλειά..Κατά τις 4 θα πάω σπίτι μάλλον!Πάρε αμέσως την κτηνίατρο να τη ρωτήσεις έστω και τηλεφωνικά, μη το αφήσεις, να δεις πως θα είναι αργότερα, ότι και να είναι να το προλάβεις. Περαστικά.
Τέσπα, είναι μόνα τους τώρα τα γατάκια μου..Το αφήνω πάνω στην Ήλια να τον προσέχει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Αλίκη αυτ'η η πάστα μπορεί να προκαλέσει και μεγάλη ποσοτητα διάροιας αν την φάει γατάκι με ευαισθησία στο στομάχι???Υπενθυμίζω ότι ο Μάπας αν έτρωγε τροφή άλλη πέρα από ρόγιαλ κάνιν έκανε διάρροια και νερό!Κι εμένα οι τριχόμπαλες μου φαίνεται πως είναι οι... βασικοί ύποπτοι. Οι εμετοί της επόμενης μέρας πιθανόν να οφείλονται στον ερεθισμό του στομαχιού από την προηγούμενη, που προσπαθούσε να βγάλει τις τριχόμπαλες και "πνιγόταν" όπως λες.
Εκτός από το χορταράκι, που βοηθάει στην πέψη, εμάς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες. Την πήρα για τον Πορδολέοντα γιατί το καλοκαίρι μου έκανε δυό-τρεις και από τότε που ξεκίνησε να την τρώει δεν έχει ξανακάνει καμία τριχόμπαλα, ούτε καν αυτό το "βήχα" όταν προσπαθούν να τις βγάλουν. Επιπλέον, πρέπει να 'χει πολύ καλή γεύση αυτή η πάστα, γιατί κάνει σαν τρελός, οπότε του τη δίνω και σαν λιχουδιά.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες στα πετ σοπ, σου προτείνω να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση. Θέλει μόνο λίγη προσοχή στη δοσολογία, γιατί υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροιες.
Περαστικά!

aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτές οι πάστες για τις τριχόμπαλες μαλακώνουν τα κόπρανα, έτσι ώστε να αποβάλλονται μαζί τους και οι τρίχες. Αν δώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη, τότε μπορεί τα κόπρανα να μαλακώσουν τόσο, ώστε να προκληθεί διάρροια.Αλίκη αυτ'η η πάστα μπορεί να προκαλέσει και μεγάλη ποσοτητα διάροιας αν την φάει γατάκι με ευαισθησία στο στομάχι???Υπενθυμίζω ότι ο Μάπας αν έτρωγε τροφή άλλη πέρα από ρόγιαλ κάνιν έκανε διάρροια και νερό!![]()
Νομίζω δηλαδή ότι είναι διαφορετικός ο μηχανισμός πρόκλησης της διάρροιας σ' αυτή την περίπτωση και ότι δεν πρόκειται για τροφική δυσανεξία.
Τα δικά μου δεν έκαναν ποτέ διάρροια πάντως από την πάστα για τις τριχόμπαλες.
julia
Διακεκριμένο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος

Περαστικά σας, αν και νομίζω ότι είναι εντελώς μεμονωμένο περιστατικό

katerina10
Περιβόητο μέλος
Οκ θα δω τι μας συμφέρει θα ρωτήσω και την γιατρό..Πάντως που την ρώτησα μου είπε το παιδί να μείνει χωρίς φαί για μια ολόκληρη μέρα(24ώρες)..Η Ήλια θα φάει κανονικά!Ο Μάπας δεν θα φάει τίποτα μέχρι να ηρεμήσει το στομάχιι του!Αυτές οι πάστες για τις τριχόμπαλες μαλακώνουν τα κόπρανα, έτσι ώστε να αποβάλλονται μαζί τους και οι τρίχες. Αν δώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη, τότε μπορεί τα κόπρανα να μαλακώσουν τόσο, ώστε να προκληθεί διάρροια.
Νομίζω δηλαδή ότι είναι διαφορετικός ο μηχανισμός πρόκλησης της διάρροιας σ' αυτή την περίπτωση και ότι δεν πρόκειται για τροφική δυσανεξία.
Τα δικά μου δεν έκαναν ποτέ διάρροια πάντως από την πάστα για τις τριχόμπαλες.
Καλέ απότομα έγινε η αλλαγή..Από παιδική σε για στειρωμένα αλλά ίδιας μάρκας.Ο λόγος είναι γιατί την τελείωσαν από μόνα τους όταν την είχαν βρει και τα κρατούσα για ένα ΣΚ με κονσέρβες.Μετά τους έβαλα κροκέτες.Παρ'όλα αυτά έχουν περάσει περίπου 3,4 μέρες από την αλλαγή ΤΩΡΑ του ήρθε ο εμμετός??????????Κατερίνα μήπως αλλάζεις απότομα την τροφή??? Θέλει κάθε αλλαγή να γίνετε σταδιακά, πρώτα βάζεις λίγο απο την νέα, και μετά οσο περνάνε οι μέρες αυξάνεις την νέα τροφή...![]()

Γενικά ο Μάπας έχει κάνει εμμετό και διάροια από πιο παλιά .Αυτός είχε κανει εμετό όταν είχε πρωτοέρθει στο σπίτι, αυτός όταν είχαν βρει το φαί την πρώτη φορά και είχε φάει μια πολύ μεγάλη ποσότητα, αυτός τώρα.Και διάρροια αυτός κάνει συνήθως.Έχει ευαισθητο στομαχάκι όπως και η μαμά του!!!!Κατερίνα, νομίζω ότι τα κορίτσια κάλυψαν όλες τις πιθανές αιτίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει τον εμετό στο γατάκι σου... Πρόσεξε, επίσης, μην του έχει κολλήσει τίποτα στο λαιμό και σητν προσπάθειά του να το βγάλει κάνει εμετό έχοντας ερεθίσει πλέον λάρυγγα και οισοφάγο... Αφού άλλαξες και την τροφή, παρατήρησε μήπως φταίει και αυτή... Γενικά, αν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, π.χ. μεγαλοοισοφάγο, θα σου έκανε εμετό από μικρό... Επικοινώνησε με τον γιατρό αλλά επικεντρώσου και μόνη σου στα συμπτώματα αν γενικά παραμένει ευδιάθετος και ορεξάτος...

Γιατί έκανε εμετό ο Πρέστο καλέ??Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω. Ο Πρέστο, ως συναγωνιστής του Μάπα, μόλις μας έκανε κι αυτός έναν εμετό, έτσι για να μας βρίσκεται
Περαστικά σας, αν και νομίζω ότι είναι εντελώς μεμονωμένο περιστατικό![]()

Πολύ μας αντιγράφεται κύριε Πρέστο!!
Ευχαριστούμε για τα περαστικά και ανταποδίσουμε!
zorica
Διάσημο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος

Εσείς πώς είστε σήμερα;
moukelis
Επιφανές μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

katerina10
Περιβόητο μέλος
ΝΑι καλά!!!Να δω τον Μάπα ή την Ήλια να μυρίζει φαί και να φεύγει και μετά ό,τι θες...Καλυτερα ετσι Κατερινα...Κι εγω ετσι το εκανα στην αρχη και τωρα τρωνε το καθενα το δικο του.Να φανταστεις ο Σειριος μυριζει τις κροκετες της Μοιρας(που ειναι και weaning) και δεν τις πειραζει.![]()

Σιγά μην γίνει κάτι τέτοιο!!!Εμείς παιδί μου κάνουμε σαν τρελά..Και μάλλον για αυτό την πάθαμε..Όταν ταισα την Ήλια μόνη της παρατήρησα ότι έτρωγε πιο αργά!!
moukelis
Επιφανές μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Όσο για ανακάτωμα τροφών ειδικά για τον Μάπα με το στομάχι που έχει(είπαμε ίδιοσ η μαμάκα του
)δεν το διακυνδινέυω..Το μανάρι μου θα κολλήσει στην τουαλέτα και δεν θα βγαίνει..
aretha
Περιβόητο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool