Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Περιμενουμε νεα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάρε αμέσως την κτηνίατρο να τη ρωτήσεις έστω και τηλεφωνικά, μη το αφήσεις, να δεις πως θα είναι αργότερα, ότι και να είναι να το προλάβεις. Περαστικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμένα οι τριχόμπαλες μου φαίνεται πως είναι οι... βασικοί ύποπτοι. Οι εμετοί της επόμενης μέρας πιθανόν να οφείλονται στον ερεθισμό του στομαχιού από την προηγούμενη, που προσπαθούσε να βγάλει τις τριχόμπαλες και "πνιγόταν" όπως λες.
Εκτός από το χορταράκι, που βοηθάει στην πέψη, εμάς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες. Την πήρα για τον Πορδολέοντα γιατί το καλοκαίρι μου έκανε δυό-τρεις και από τότε που ξεκίνησε να την τρώει δεν έχει ξανακάνει καμία τριχόμπαλα, ούτε καν αυτό το "βήχα" όταν προσπαθούν να τις βγάλουν. Επιπλέον, πρέπει να 'χει πολύ καλή γεύση αυτή η πάστα, γιατί κάνει σαν τρελός, οπότε του τη δίνω και σαν λιχουδιά.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες στα πετ σοπ, σου προτείνω να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση. Θέλει μόνο λίγη προσοχή στη δοσολογία, γιατί υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροιες.
Περαστικά!

Πάρε αμέσως την κτηνίατρο να τη ρωτήσεις έστω και τηλεφωνικά, μη το αφήσεις, να δεις πως θα είναι αργότερα, ότι και να είναι να το προλάβεις. Περαστικά.
Παιδιά είμαι ακόμα δουλειά..Κατά τις 4 θα πάω σπίτι μάλλον!:/:Τέσπα, είναι μόνα τους τώρα τα γατάκια μου..Το αφήνω πάνω στην Ήλια να τον προσέχει!

Κι εμένα οι τριχόμπαλες μου φαίνεται πως είναι οι... βασικοί ύποπτοι. Οι εμετοί της επόμενης μέρας πιθανόν να οφείλονται στον ερεθισμό του στομαχιού από την προηγούμενη, που προσπαθούσε να βγάλει τις τριχόμπαλες και "πνιγόταν" όπως λες.
Εκτός από το χορταράκι, που βοηθάει στην πέψη, εμάς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ η ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες. Την πήρα για τον Πορδολέοντα γιατί το καλοκαίρι μου έκανε δυό-τρεις και από τότε που ξεκίνησε να την τρώει δεν έχει ξανακάνει καμία τριχόμπαλα, ούτε καν αυτό το "βήχα" όταν προσπαθούν να τις βγάλουν. Επιπλέον, πρέπει να 'χει πολύ καλή γεύση αυτή η πάστα, γιατί κάνει σαν τρελός, οπότε του τη δίνω και σαν λιχουδιά.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες στα πετ σοπ, σου προτείνω να δοκιμάσεις κι αυτή τη λύση. Θέλει μόνο λίγη προσοχή στη δοσολογία, γιατί υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει διάρροιες.
Περαστικά!
Αλίκη αυτ'η η πάστα μπορεί να προκαλέσει και μεγάλη ποσοτητα διάροιας αν την φάει γατάκι με ευαισθησία στο στομάχι???Υπενθυμίζω ότι ο Μάπας αν έτρωγε τροφή άλλη πέρα από ρόγιαλ κάνιν έκανε διάρροια και νερό!:/:

Αλίκη αυτ'η η πάστα μπορεί να προκαλέσει και μεγάλη ποσοτητα διάροιας αν την φάει γατάκι με ευαισθησία στο στομάχι???Υπενθυμίζω ότι ο Μάπας αν έτρωγε τροφή άλλη πέρα από ρόγιαλ κάνιν έκανε διάρροια και νερό!:/:
Αυτές οι πάστες για τις τριχόμπαλες μαλακώνουν τα κόπρανα, έτσι ώστε να αποβάλλονται μαζί τους και οι τρίχες. Αν δώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη, τότε μπορεί τα κόπρανα να μαλακώσουν τόσο, ώστε να προκληθεί διάρροια.
Νομίζω δηλαδή ότι είναι διαφορετικός ο μηχανισμός πρόκλησης της διάρροιας σ' αυτή την περίπτωση και ότι δεν πρόκειται για τροφική δυσανεξία.
Τα δικά μου δεν έκαναν ποτέ διάρροια πάντως από την πάστα για τις τριχόμπαλες.

Κατερίνα μήπως αλλάζεις απότομα την τροφή??? Θέλει κάθε αλλαγή να γίνετε σταδιακά, πρώτα βάζεις λίγο απο την νέα, και μετά οσο περνάνε οι μέρες αυξάνεις την νέα τροφή... :)

Κατερίνα, νομίζω ότι τα κορίτσια κάλυψαν όλες τις πιθανές αιτίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει τον εμετό στο γατάκι σου... Πρόσεξε, επίσης, μην του έχει κολλήσει τίποτα στο λαιμό και σητν προσπάθειά του να το βγάλει κάνει εμετό έχοντας ερεθίσει πλέον λάρυγγα και οισοφάγο... Αφού άλλαξες και την τροφή, παρατήρησε μήπως φταίει και αυτή... Γενικά, αν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, π.χ. μεγαλοοισοφάγο, θα σου έκανε εμετό από μικρό... Επικοινώνησε με τον γιατρό αλλά επικεντρώσου και μόνη σου στα συμπτώματα αν γενικά παραμένει ευδιάθετος και ορεξάτος...

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω. Ο Πρέστο, ως συναγωνιστής του Μάπα, μόλις μας έκανε κι αυτός έναν εμετό, έτσι για να μας βρίσκεται :lol:
Περαστικά σας, αν και νομίζω ότι είναι εντελώς μεμονωμένο περιστατικό :)

Αυτές οι πάστες για τις τριχόμπαλες μαλακώνουν τα κόπρανα, έτσι ώστε να αποβάλλονται μαζί τους και οι τρίχες. Αν δώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη, τότε μπορεί τα κόπρανα να μαλακώσουν τόσο, ώστε να προκληθεί διάρροια.
Νομίζω δηλαδή ότι είναι διαφορετικός ο μηχανισμός πρόκλησης της διάρροιας σ' αυτή την περίπτωση και ότι δεν πρόκειται για τροφική δυσανεξία.
Τα δικά μου δεν έκαναν ποτέ διάρροια πάντως από την πάστα για τις τριχόμπαλες.
Οκ θα δω τι μας συμφέρει θα ρωτήσω και την γιατρό..Πάντως που την ρώτησα μου είπε το παιδί να μείνει χωρίς φαί για μια ολόκληρη μέρα(24ώρες)..Η Ήλια θα φάει κανονικά!Ο Μάπας δεν θα φάει τίποτα μέχρι να ηρεμήσει το στομάχιι του!
Κατερίνα μήπως αλλάζεις απότομα την τροφή??? Θέλει κάθε αλλαγή να γίνετε σταδιακά, πρώτα βάζεις λίγο απο την νέα, και μετά οσο περνάνε οι μέρες αυξάνεις την νέα τροφή... :)
Καλέ απότομα έγινε η αλλαγή..Από παιδική σε για στειρωμένα αλλά ίδιας μάρκας.Ο λόγος είναι γιατί την τελείωσαν από μόνα τους όταν την είχαν βρει και τα κρατούσα για ένα ΣΚ με κονσέρβες.Μετά τους έβαλα κροκέτες.Παρ'όλα αυτά έχουν περάσει περίπου 3,4 μέρες από την αλλαγή ΤΩΡΑ του ήρθε ο εμμετός??????????:blink:
Κατερίνα, νομίζω ότι τα κορίτσια κάλυψαν όλες τις πιθανές αιτίες που μπορεί να έχουν προκαλέσει τον εμετό στο γατάκι σου... Πρόσεξε, επίσης, μην του έχει κολλήσει τίποτα στο λαιμό και σητν προσπάθειά του να το βγάλει κάνει εμετό έχοντας ερεθίσει πλέον λάρυγγα και οισοφάγο... Αφού άλλαξες και την τροφή, παρατήρησε μήπως φταίει και αυτή... Γενικά, αν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, π.χ. μεγαλοοισοφάγο, θα σου έκανε εμετό από μικρό... Επικοινώνησε με τον γιατρό αλλά επικεντρώσου και μόνη σου στα συμπτώματα αν γενικά παραμένει ευδιάθετος και ορεξάτος...
Γενικά ο Μάπας έχει κάνει εμμετό και διάροια από πιο παλιά .Αυτός είχε κανει εμετό όταν είχε πρωτοέρθει στο σπίτι, αυτός όταν είχαν βρει το φαί την πρώτη φορά και είχε φάει μια πολύ μεγάλη ποσότητα, αυτός τώρα.Και διάρροια αυτός κάνει συνήθως.Έχει ευαισθητο στομαχάκι όπως και η μαμά του!!!!:redface:
Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω. Ο Πρέστο, ως συναγωνιστής του Μάπα, μόλις μας έκανε κι αυτός έναν εμετό, έτσι για να μας βρίσκεται :lol:
Περαστικά σας, αν και νομίζω ότι είναι εντελώς μεμονωμένο περιστατικό :)
Γιατί έκανε εμετό ο Πρέστο καλέ??:blink::blink:Πολύ μας αντιγράφεται κύριε Πρέστο!!:PΕυχαριστούμε για τα περαστικά και ανταποδίσουμε!:)

Κατερινακι και εμεις κανουμε συχνα πικνα αυτους εμετους...δεν ειναι τιποτα...;)

Δεν ξέρω Κατερίνα μου γιατί έκανε εμετό, εκεί που έτρωγε κάνει ένα γκλουκ, βγάζει 5-6 κροκέτες, τις κοιτάει, με κοιτάει ("καθαρίζουμε τώραααα") και συνεχίζει να τρώει. Μου το κάνει αρκετά συχνά:P
Εσείς πώς είστε σήμερα;

Κατερινακι πως ειναι ο Μαπας σημερα;

ΚΑλημέρα..Μια χαρά θυμωμένος ήταν ο Μάπας μου εχθές αφου δεν έφαγε για όλοκληρες 24 ώρες..Τι κλάμα!!!Τέσπα, ταίστηκε 10 γρ επί τρεις φορές μετά από λίγο που πήραμε τη γιατρό και μας έδωσε το οκ και όλα καλά..Σήμερα πάντως θα τον απολαύσω...ΘΑ κοιμηθούμε παρέα!Αποφάσισα δε για ναα μην ψάχνομαι να τα ταίζω διαφορετικές ώρες ή σε διαφορετικά δωμάτια..Νομίζω έτσι θα έχω τον απόλυτο έλεγχο του τι συμβαίνει!!

Καλυτερα ετσι Κατερινα...Κι εγω ετσι το εκανα στην αρχη και τωρα τρωνε το καθενα το δικο του.Να φανταστεις ο Σειριος μυριζει τις κροκετες της Μοιρας(που ειναι και weaning) και δεν τις πειραζει.:)

Καλυτερα ετσι Κατερινα...Κι εγω ετσι το εκανα στην αρχη και τωρα τρωνε το καθενα το δικο του.Να φανταστεις ο Σειριος μυριζει τις κροκετες της Μοιρας(που ειναι και weaning) και δεν τις πειραζει.:)
ΝΑι καλά!!!Να δω τον Μάπα ή την Ήλια να μυρίζει φαί και να φεύγει και μετά ό,τι θες...:lol::lol::lol::lol:Σιγά μην γίνει κάτι τέτοιο!!!Εμείς παιδί μου κάνουμε σαν τρελά..Και μάλλον για αυτό την πάθαμε..Όταν ταισα την Ήλια μόνη της παρατήρησα ότι έτρωγε πιο αργά!!;)

Δοκιμασε να παρεις καποια τροφη με μεγαλυτερες κροκέτες.Εμενα η Μόιρα σε κάποια φάση που παραέτρωγε το σταματησε όταν της ανακατεψα την weaning Με μια σειρα για σιαμ που εχει κατι κροκετες σαν βωλους.

Πήρα αυτή της ρογιαλ κανιν για στειρωμένα..Αλλά και πάλι παρατηρώ ότι όταν είναι και τα δύο επειδή τρώνε μαζί τρώνε γρήγορα για να προλάβουν να μην τα φάει το άλλο...Οπότε το χωριστά νομίζω θα τους κάνει καλό..!:)Όσο για ανακάτωμα τροφών ειδικά για τον Μάπα με το στομάχι που έχει(είπαμε ίδιοσ η μαμάκα του:P)δεν το διακυνδινέυω..Το μανάρι μου θα κολλήσει στην τουαλέτα και δεν θα βγαίνει..:lol:

Κατερίνα, υπάρχει κι αυτή εδώ η λύση.

Καλά θα με δείρουν αυτά έτσι και τους βάλω τέτοιο πράγμα..Δεν είναι θέμα λαιμαργίας όμως...Μάλλον το ποιος θα πρωτοπρολάβει είναι το θέμα..Αφου οταν είναι μαζί και τους βαζω σε διαφορετικά μπολ πάνε ΠΑΝΤΑ στο ίδιο με του άλλου για να φάνε ΟΣΟ μπορούν περισσότερο..Τα χαμένα μου συναγωνισμό κάνουν.Θα μπορούσε να γίνει και άθλημα με στοιχήματα..ΉΛια εναντίον Μάπα..Ποιος θα τελειώσει το φαι πιο γρήγορα!!!:P

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back