Ενδοπαράσιτα

van1

Νεοφερμένο μέλος

Ο van1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Εχω μια Σιαμεζα 2 ετων, η οποια τον τελευταιο καιρο οπου καθεται αφηνει καποια υπολειμματα που μοιαζουν με μικροσκοπικα ψιχουλα, σαν σουσαμι. Παρατηρησα οτι βγαινουν απο τον πρωκτο της. Μηπως γνωριζει καποιος περι τινος προκειται και αν ειναι καποιο συμπτωμα ασθενειας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ιδεα πηγαινε σε κανα κτηνιατρο επειγοντος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε σκουληκια ειναι γρηγορα στο γιατρο

καλε σκουληκια ειναι γρηγορα στο γιατρο
Μοιάζουν μήπως με σπυριά απο βρασσμένο ρύζι; Λογικά είναι σκουλήκια ή ταινία (δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στα σκουλήκια).

Τι έγινε με την ταινία επιδημία έπεσε? Σκουληκάκια( tapeworms) που όπως λες είναι σαν σπυριά από ρύζι και φαίνονται στον πωπούλη.Πάνε γρήγορα στον γιατρό να σου δώσει φαρμακούλι.Το ''καλό '' με την ταινία είναι οτι φαίνεται.
Τι μαθαίνει κανείς ψάχνοντας και παθαίνοντας..

Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον πρώτο μου γάτο. Υποψιάστηκα αμέσως ότι πρόκειται για σκουλήκι (ταινια) απ΄οτι είχα διαβάσει στα βιβλία της παρασιτολογίας. Μετά έψαξα στο ιντερνετ και μίλησα με τον κτηνίατρο.
Η συνηθέστερη ταινια του γάτου είναι το Dipilidum caninum και έχει μήκος μερικά εκατοστά. Η μόλυνση συμβαίνει όταν ο γάτος καταπιεί έναν ψύλλο, ο οποίος με τη σειρά του κατάπιε - όταν ήταν στην φάση της νύμφης, στα περιττώματα της γάτας, ένα αβγό ταινιας. Αυτά τα άσπρα κομματάκια που βλέπεις στα κακάκια ή στον πωπό του γάτου και μοιάζουν με κόκκους ρυζιού είναι μέρη τους σκουληκιού που βρίσκονται στο έντερο της γάτας.
Θεραπεύεται εύκολα με μία δοση DRONCID.
Επειδή υπάρχει αυτή η κυκλική σχέση «ταινια – ψύλλος – γάτα» , κοίτα να εξοντώσεις τους ψύλλους για να σπάσει η αλυσίδα. Προσωπικά προτίμησα το frontline σε σπρέυ και ψέκασα και τη γάτα αλλά και κάποια σκοτεινά μέρη του σπιτιού που σύχναζε η γάτα διότι απʼότι ξέρω εκεί κρύβονται οι προνύμφες του ψύλλου. Ψέκασα επίσης το στρώμα και τις καρέκλες μήπως υπήρχαν αβγά ψύλλου.

Αν η γάτα σου δεν έχει ψύλλους τότε πρόκειται για μια άλλη ταινια που την κολλάει μέσω των ποντικιών ή από κάτι βρώμικο που έφαγε. Όπως και να ʽχει, το droncid κάνει θαύματα.

Ελπίζω να βοήθησα

:DΟλα καλά μέχρι στιγμής.2 φορές του έδωσα Droncit από μισό χαπάκι και όλα καλά απ΄ότι φαίνεταιΣε 1 βδομάδα θα του δώσω ξανά.Το μόνο βρώμικο που έφαγε είναι μύγες και 1 τρυζόνι.Ψύλλους δεν έχει πάλι καλά.Οντως ο ψύλλος είναι ξενιστής της ταινίας.Ελπίζω να γλιτώσαμε!!

:DΟλα καλά μέχρι στιγμής.2 φορές του έδωσα Droncit από μισό χαπάκι και όλα καλά απ΄ότι φαίνεταιΣε 1 βδομάδα θα του δώσω ξανά.Το μόνο βρώμικο που έφαγε είναι μύγες και 1 τρυζόνι.Ψύλλους δεν έχει πάλι καλά.Οντως ο ψύλλος είναι ξενιστής της ταινίας.Ελπίζω να γλιτώσαμε!!

Ωραία! έφυγε ενας μπελας!!:)

(εγω με τους μύκητες να δω τι θα κάνω...)

Kαλέ τι μύκητες; :confused: Δικούς σου εννοείς ή της γάτας;

Veggie, έλεος ρε συ!

Προσωπικά προτίμησα το frontline σε σπρέυ και ψέκασα και τη γάτα αλλά και κάποια σκοτεινά μέρη του σπιτιού που σύχναζε η γάτα διότι απʼότι ξέρω εκεί κρύβονται οι προνύμφες του ψύλλου. Ψέκασα επίσης το στρώμα και τις καρέκλες μήπως υπήρχαν αβγά ψύλλου.

('Ασχετη) βρε παιδιά υπάρχουν μέσα στο σπίτι προνύμφες ψύλλου;;; ή αβγα ψύλλου;;;;
και αν ναί πως τα βλέπεις;;; Τα γατουλίνια μου είναι Οκ.. (φτού, φτού).
Πως θα καταλάβω αν υπάρχουν μέσα στο σπίτι τέτοια "όντα";;;;;

Help!!!!!!!!:cry: :cry: :cry: :cry:

Ο ψύλλος για να φτάσει στη φάση που βλέπουμε εμείς πάνω στο τρίχωμα της γάτας μας, έχει περάσει από διάφορες φάσεις.
Οι ενήλικες ψύλλοι ζευγαρώνουν και παράγουν αβγά. Τα αβγά από το τρίχωμα πέφτουν στο έδαφος. Συσσωρεύονται στα μέρη που η γάτα μας κοιμάται ή τέλος πάντων στα μέρη που περνάει τον περισσότερο χρόνο της. Εκεί, τα αβγά σπάζουν και γίνονται κάμπιες (προνύμφες). Αυτές θρέφονται με τα περιττώματα των ενηλίκων ψύλλων που πέφτουν από το τρίχωμα της γάτας μας ή με άλλες οργανικές ύλες (νεκρά κύτταρα δέρματος κλπ). Μετά από λίγο καιρό οι προνύμφες γίνονται νύμφες και μετά ενήλικες ψύλλοι οι οποίοι μπορούν να ζήσουν χωρίς φαί για λίγο καιρό αλλά με την πρώτη ευκαιρία πηδούν πάνω στο τρίχωμα του ζώου όπου εκεί θρέφονται και ζευγαρώνουν και πάει λέγοντας…

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ένας ψύλλος ζει και πεθαίνει πάνω στον ξενιστή του. Αν ένας ενήλικος ψύλλος πηδήσει πάνω σε ένα άλλο ζώο είναι ανίκανος να θραφεί στον καινούργιο ξενιστή και πεθαίνει.
Τα ζώα δεν κολλάνε ψύλλους από ζώο σε ζώο αλλά από ένα μολυσμένο περιβάλλον. Γι αυτό και μερικές φορές συμβαίνει να ξανακολλήσουν ψύλλους 1-2 μήνες μετά τη θεραπεία με αντιπαρασιτικό, παρ όλο που δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα ζώα: Οι νύμφες ωριμάσαν και πήδησαν πάνω στο ζώο.

Αυτά στη θεωρία. Κατά τη γνώμη μου στην πράξη κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει στις γάτες μας που ζουν στο σπίτι μιας και το φορτίο αβγών και νυμφών περιορίζεται σημαντικά αφού καθαρίζουμε το σπίτι μας.

Πάντως απ όταν έμαθα το πώς λειτουργεί ο ψύλλος με έπιασε υστερία και ψέκαζα τα πάντα με frontline αλλά νομίζω πως η αντίδρασή μου ήταν υπερβολική. Βέβαια η γάτα δεν ξανακόλλησε ψύλλους. :)

Κατατοπιστικό το άρθρο και ευχαριστώ...
Τώρα στην ουσία....
Δεν έχω δεί ποτέ κάτι τέτοιο πάνω στις γατούλες μου... αλλά αν υπήρχαν στο σπίτι και δεν τα έχω δεί εγώ.. δεν θα πήγαιναν πάνω στα γατιά;;;;
Μήπως για καλό και για κακό να ψεκάσω;;;;

Αχ!! μου βάλατε ιδέες...:hmm: :hmm:

!!!Help me please!!!

Παιδιά γειά σας. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Πρόκειται για μια γατούλα που έχει η μαμά μου στο εξωχικό, για περίπου δυο μήνες. Τις τελευταίες μερες ειναι παροφουσκωμένη σαν να ειναι εγκυος (αν την σηκώσεις όμως δεν ειναι βαριά...(???)) και από το Σάββατο βγαζει κατι υγρά που και που σαν υγρό πιάτων από την κάτω περιοχή.

Εχει πανικοβληθει και δεν ξέρει αν προκειται να γεννήσει ή συμβαίνει κατι άλλο.

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά γειά σας. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Πρόκειται για μια γατούλα που έχει η μαμά μου στο εξωχικό, για περίπου δυο μήνες. Τις τελευταίες μερες ειναι παροφουσκωμένη σαν να ειναι εγκυος (αν την σηκώσεις όμως δεν ειναι βαριά...(???)) και από το Σάββατο βγαζει κατι υγρά που και που σαν υγρό πιάτων από την κάτω περιοχή.

Εχει πανικοβληθει και δεν ξέρει αν προκειται να γεννήσει ή συμβαίνει κατι άλλο.

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?:/:
Vivikos, καλό είναι να την πας αμέσως σε κτηνίατρο. Είναι πολύ πιθανό να έχει πυομήτρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vivikos, καλό είναι να την πας αμέσως σε κτηνίατρο. Είναι πολύ πιθανό να έχει πυομήτρα.

Δηλαδή? Ειναι σοβρό? Α! Ειναι έγγυος ή όχι?

κοίτα το γατάκι να το δεί γιατρός τα υγρα΄της γέννας δεν κάνουν ΄τόσο καιρό από το Σάββατο υγρά έχει και μετα από καποιες ώρες γεννάει πήγαινε την στον γιατρό για να σας πεί δεν έιναι κάτι που μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς.....

Δηλαδή? Ειναι σοβρό? Α! Ειναι έγγυος ή όχι?
Αν αυτό το υγρό είναι όπως λες, σαν υγρό πιάτων (και λίγο πιο σκούρο ίσως), μάλλον δεν είναι έγκυος...
Πες μου, τρώει κανονικά; Είναι ζωηρή; Αν δεν τρώει, αν κοιμάται πολύ και δεν παίζει, είναι λίγο σκούρα τα πράγματα.
Κι αν έχει πυομήτρα, ναι, η κατάσταση είναι αρκετά έως πολύ σοβαρή. Εγώ θα σου συνιστούσα να μην χάσεις άλλο χρόνο. Πήγαινέ την στον κτηνίατρο αύριο το πρωί.
Και τώρα να την πας, δηλαδή, αν έχεις διαθέσιμο κτηνίατρο.
Και πες μας τα νέα της ψιψίνας, ναι;

κοίτα το γατάκι να το δεί γιατρός τα υγρα΄της γέννας δεν κάνουν ΄τόσο καιρό από το Σάββατο υγρά έχει και μετα από καποιες ώρες γεννάει πήγαινε την στον γιατρό για να σας πεί δεν έιναι κάτι που μπορούμε να σε βοηθήσουμε εμείς.....

Οk αυτό θα κάνω, ευχαριστώ πολύ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back