Ενδοπαράσιτα

Σκουληκάκια

Η Μητσούλα μου βγάζει σκουλικάκια ταχτικά που τα αντιμετωπίζω με μπανμιθ ή ντροντάλ.Αυτή τη φορά το μπανμιθ δεν την πιάνει(έχω δώσει δύο φορές) Τι να κάνω;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα δωσεις drontal για γατες 1 χαπι /4κιλα βαρους γιατι πιθανως εχει τα ειδη των σκουληκιων που δεν πιανει το Banmith:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκουληκάκια

Ευχαριστώ.Εμφανίζει σκουληκάκια σχεδόν κάθε μήνα ενώ της δίνω drontal.Επειδή παρατήρησα οτι αυτά ήταν μακρουλά που διπλώνονται σε κυβάκια άρχισα τη banmith.Τελικά της έδωσα και drontal και απο χτές δεν εμφανίζονται,όμως φοβάμαι ότι σε ένα μήνα θα έχει πάλι.:confused:

Τι τρωει η γατουλα;Βγαινει εξω;

Σκουληκάκια

Βγαίνει έξω και τρώει hills για στειρωμένες γάτες έως 6 ετών.Είναι 5 χρονών.

Μηπως υπαρχει καπου εστια;Εμενα μου ειχε συμβει παλιοτερα με ενα γατακι μου,αλλα δεν επιανε η πρωτη δοση ολα τα παρασιτα,οποτε καναμε επαναληψη του χαπιου σε 15 μερες.Δεν ξερω αν συνισταται και στη δικη σου γατουλα,καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου.

Σκουληκάκια

Τον ρώτησα και κάνουμε επαναλήψεις σε 1 εβδομάδα με drontal και σε ένα μήνα πάλι τα ίδια.

Τι να πω...Σε μας επιασε.Η γνωμη του γιατρου ποια ειναι;

σκουληκάκια

Είπε θα δούμε

Θα ήθελα να ρωτήσω πληροφορίες για τα παράσιτα της γάτας, επειδή την δικια μου την πείρα από το δρόμο με ρώτησε μια γνωστή μου αν της έχω δόση κάποιο αντιπαρασιτικο χάπι, από ότι θυμάμαι όταν την πρωτο πήγα στο γιατρο της έκανε το πρωτο εμβόλιο και της έβαλε ένα υγρό τριπλής δράσης από ότι μου ειπε πίσω στο λαιμο της ( είναι αυτό και για τα παράσιτα?). Δεν πείρε κάποιο χάπι παντως.
Τι συμπτώματα εχει μια γάτα αν εχει παράσιτα, και πρεπει όντως να τις δωσω αντιπαρασιτικό χάπι αν ναι από πού πρέπει να το προμηθευτώ?

πρεπει να της κανεις εσωτερικη αποπαρασιτωση καθε 3-6 μηνες. Μπορεις να προμηθευτεις χαπι απο τον κτηνιατρο σου (πρεπει να γνωριζεις και το βαρος της γατας σου για την δοσολογια). Εκεινο που της εβαλε στον λαιμο ηταν αμπουλα για εξωπαρασιτα, αλλα καλυπτει και μερικα ενδοπαρασιτα. Επειδη την πηρες απο τον δρομο ειναι πολυ πιθανο να εχει ακομα παρασιτα. Λογικα ο κτηνιατρος θα σου δωσει ενα χαπι για τωρα και το επομενο θα πρεπει να το δωσεις μετα απο 2 βδομαδες.

επίσης μου είπε η γνωστή μου οτι τα παράσιτα αυτά μπορούν να είναι επικίνδυνα και για τον άνθρωπο ισχύει αυτό?

δεν ειναι επικινδυνα. Μπορεις ομως να κολλησεις πχ ταινια και να χρειαστεις και εσυ αποπαρασιτωση. :)

εχει καποια συπτωματα η γατα αν εχει παρασιτα?? τι ειναι η ταινια???:blink::blink::)

εχει καποια συπτωματα η γατα αν εχει παρασιτα?? τι ειναι η ταινια???:blink::blink::)

αν τρωει πολυ.....και δεν αδυνατιζει...η δεν παχαινει...ειναι ενα συμπτωμα...επισης,αν εχει πολλα σκουλικακια....τα σκατουλακια της ( με το συμπαθειο..) θα εχουν επανω κατι μικρα ασπρα σκουλικακια ,που μοιαζουν με λεπτες γραμμουλες.........πριν βαλω την πουπου μου μεσα...ηταν φυσκα στα σκουλικακια...φαντασου,οτι τις εβγαιναν απο τον κ*λο....:mpliaks::mpliaks::mpliaks:........

αν τρωει πολυ.....και δεν αδυνατιζει...η δεν παχζαινει...ειναι ενα συμπτωμα...επισης,αν εχει πολλα σκουλικακια....τα σκατουλακια της ( με το συμπαθειο..) θα εχουν επανω κατι μικρα ασπρα σκουλικακια ,που μοιαζουν με λεπτες γραμμουλες.........πριν βαλω την πουπου μου μεσα...ηταν φυσκα στα σκουλικακια...φαντασου,οτι τις εβγαιναν απο τον κ*λο....:mpliaks::mpliaks::mpliaks:........

δεν ειναι τιποτα,..θα πας στο γιατρο και θα του ζητησεις χαπι για ενδωπαρασιτα!!!!!

πλακα κανεις...:blink::blink::blink: καλα γιατι δεν μου ειπε τπτ ο γιατρος για το χαπι :/:

θα παρακολουθησω τα επομενα κακακια της

πλακα κανεις...:blink::blink::blink: καλα γιατι δεν μου ειπε τπτ ο γιατρος για το χαπι :/:

θα παρακολουθησω τα επομενα κακακια της

γιατι αγαπη μου,τους εχει φαει η ρουτινα.......και δεν πολυσκοτιζονται...( ελπιζω οχι ολοι..).ξερεις οτι τα περισσοτερα πραγματα,τα εμαθα εδω???? ακομα, και το οτι ,οταν στειρωθουνε πρεπει να τρωνε ειδικη τροφη για στειρωμενα.........τυχαια το εμαθα...:down:.......ο προηγουμενος γιατρος που πηγαινα,δεν μου το ειχε πει ποτε.και ειναι απιστευτα σημαντικο,γιατι τα στειρωμενα που τρωνε απλη τροφη,κινδυνευουν πολυ περισσοτερο να παθουν ουριλιθιαση.....απο οτι αυτα που τρωνε ειδικη τροφη...:)

δεν χρειαζεται να παρακολουθησεις τα κακακια της.......ουτως η αλλως πρεπει να της κανεις αποπαρασιτωση..........παντα κανουμε.......:)

αυτο μου το ειπε καποιος σε ενα petshop οτι οι τροφες για τις στειρωμενες δεν εχου αλατι σε σχεση με τις κανονικες

αυτο μου το ειπε καποιος σε ενα petshop οτι οι τροφες για τις στειρωμενες δεν εχου αλατι σε σχεση με τις κανονικες

δεν ειναι μονο το αλατι...ειναι και το μαγνησιο.που κανει πολυ κακο στις στειρωμενες γατες...ιδιως τις αρσενικες...:):)

και τα λιπαρα και αλλα μεταλλα...

βρε πουπι πολυς συγχρονισμος σημερα:lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back