Ενυδρείο και συντήρησή του: Ιδέες και συμβουλές

Μωρέ έτσι δεν είναι όμως σαν να τα... πετάω;;; :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βικτωρια, μπορεις να αγορασεις και ενα δευτερο ενυδρειο.
Δεν ξερω βεβαια ποσο κοστιζει, τι χρειαζεται κτλ, αλλα αν μπορεις να το κανεις και δεν θα "πεταξεις"τα καρχαρινια και θα εχεις και απο τα αλλα ψαρακια που θελεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν θέλω να μπλέξω και με δεύτερο ενυδρείο. Τες παν, έβαλα αγγελία και βλέπουμε!

με 2 μονομαχους μαζι:blink: ???αρσενικους??αν ειναι αρσενικοι και δεν εχουν σκοτωθει ακομα ειναι πολυ τυχερη. [ ... ] με πολλα ειδη ζωων δεν εχουν τις απαραιτητες γνωσεις με αποτελεσμα ο πελατης που βλεπει τα ψαρακια του να ψοφανε σιγα-σιγα να απογοητευεται και να τα παραταει:/:
Ναι, με δυο αρσενικούς :-) έναν κόκκινο και έναν μπλε. Τα φροντίζει κάθε πρωί επιμελώς με το που φτάνει στην δουλεία της.

Εγώ σκεφτόμουν στο νέο σπίτι που θα χτίσουμε σύντομα. Στο πάσο που θα χωρίζει την κουζίνα με την σαλονοτραπεζαρια να προσθέσω ένα μεγάλο ενυδρείο με δικιά του αποχέτευση για να βγάζω το νερό ευκολότερα και να προσθέτω νέο. Στην πλάτη του ενυδρείου θα φτιάξω 2 - 3 μεγάλα ψαριά με χρωματιστά κύματα από ψηφιδωτό πλακάκι (είναι η αδυναμία μου αυτό το χόμπι).

Τα ψαράκια που θα ήθελα να βάλω είναι πολλά και είναι μικρούλια.

Όσο για τα petshop, γενικά δεν τα εμπιστεύομαι ούτε και να αγοράσω ένα καναρινί από εκεί μέσα. Παλιά είχα πάρει 2 όμορφα καναρινακια, το ένα αρρώστησε και μου ψόφησε, από τότε δεν ξαναπλησίασα petshop παρά μόνο για να παίρνω παιχνιδάκια για την Mici μου.

Ελενη,πες στην κοπελα να τα χωρισει ΑΜΕΣΩΣ!!!σε καμια περιπτωση αρσενικοι μονομαχοι δεν μπαινουν μαζι κι ειναι απλα θεμα χρονου να σκοτωθει καποιος.ακομα ομως κι αν και οι δυο εχει τυχει και ειναι απο τους "αδυναμους" ζουν υπο συνθηκες διαρκους στρες.φαντασου να χρειαζεται να συγκατοικεις σε μικρο χωρο με ατομο του ιδιου ειδους που πρεπει ο ενας να εξοτνωσει τον αλλον.τι αγχος θα ειχες προσπαθωντας να κρυφτεις να μη σε σκοτωσει η νατον σκοτωσεις εσυ πρωτα:/:

Βικτωρια,ειδα την αγγελια.νομιζω ομως οτι δυσκολα θα βρεις να τα πουλησεις σε χομπιστες.αν θελεις για πουλημα ρωτα καλυτερα σε μαγαζια.

Μου είπε ένας φίλος ότι μπορεί κάποιος να θέλει να τα χρησιμοποιήσει για τροφή άλλων ψαριών, κάτι που δεν θέλω επ' ουδενί. Γι' αυτό σκέφτηκα να τα πουλήσω. Μεταξύ μας όμως, αν δω ότι είναι ΟΚ όποιος ενδιαφερθεί, θα τα δώσω έτσι.

μου φαινεται οτι παραειναι μεγαλοσωμα για να τα χρησιμοποιησει καποιος για τροφη:hmm:

αχ εγω εκει που παω πλεον κ ψωνιζω εχει ενα τεραστιο ενυδρειο με γριους δισκους ο nidal εχει μεγαλη λοξα με τα ενυδρεια μιλαμε ειδα κ το ενυδρειο που εφτιαξε τωρα με θαλασσινο με εχουν τρελανει τα χρωματα μιλαμε καθομαι κ το χαζευω με της ωρες οταν παω στο μαγαζι

index.php

αχ εγω εκει που παω πλεον κ ψωνιζω εχει ενα τεραστιο ενυδρειο με γριους δισκους ο nidal εχει μεγαλη λοξα με τα ενυδρεια μιλαμε ειδα κ το ενυδρειο που εφτιαξε τωρα με θαλασσινο με εχουν τρελανει τα χρωματα μιλαμε καθομαι κ το χαζευω με της ωρες οταν παω στο μαγαζι

Eίμαι πραγματικά άσχετη από ενυδρεία. Αλλά είναι πολύ όμορφα, όπου δω κάθομαι και τα χαζεύω σαν ηλίθια. Ένας φίλος μου έχει με κάτι πορτοκαλί ψάρια (παπαγαλόψαρα; δεν είμαι σίγουρη) και έχουν πολύ πλάκα. Όποτε πάμε σπίτι του τα χαζεύω με τις ώρες. Πάντως είναι από τα χόμπυ που θα με ενδιέφεραν. Ποτέ δεν ξέρεις, στο μέλλον... Προς το παρόν θα τα θαυμάζω απλώς :P

δυστυχως πολλα παπαγαλοψαρα απο αυτα που πωλουνται ειναι βαμμενα με ενεση για να γινουν πιο "ομορφα".εκτος του οτι ειναι υβριδια με αδυναμια αναπαραγωγης...:down: οι πιο πολλοι βεβαια δεν το ξερουν και τα μαγαζια φυσικα και δεν ενημερωνουν.

Αυτό το παιδί σπούδασε ιχθυοκαλλιέργιες στο μεσολόγγι και νομίζω ότι τα πήρε από εργαστήριο της σχολής γιατί τα τελευταία εξάμηνα ήταν υπεύθυνος εκεί. Πολύ ωραίο το εργαστήριο παρεπιπτόντως, μας είχε πάει μια φορά που τον είχαμε επισκεφτεί με την κολλητή μου.

ειχαν παει καποια ατομα απο το συλλογο και μας εδειξαν φωτο.φοβερο εργαστηριο και γινεται πολυ καλη δουλεια.

Καλυτερα δεν ειναι να πουλανε υβριδια, παρα original ψαρια?
Στο pet shop που αγορασα τα χρυσοψαρα - μακαριτες, ειχε εναν φοβερο παπαγαλο. Ροζ με λοφιο. Τον ειχαν ελευθερο και δεν εφευγε, γιατι ηταν υβριδιο και δεν ηξερε τι θα πει "πεταω". Θλιβερο....
Αλλα πιο θλιβερο θα ηταν να ηταν αγριος ο παπαγαλος και να τον ειχαν προς πωληση.

δεν ειναι τοσο σωστο απ'την αποψη οτι παρεμβαινει ο ανθρωπος στη φυση αλλαζοντας τα ηδη υπαρχοντα ειδη ζωων.τα περισσοτερα ψαρια που πωλουνται ειναι γεννημενα στην αιχμαλωσια,πολυ λιγα ειναι αυτα που πιανονται αγρια π.χ. δισκοι κι αυτα τα καταλαβαινεις απο τις τσουχτερες τιμες τους.

Ο ανθρωπος εχει παρεμβει στη φυση κατα πολυ και πολλες φορες ανεπανορθωτα. Π.χ. εχει εξαφανισει οριστικα διαφορα ειδη ζωων.

Αυτη η κατασταση με τα υβριδια που δεν γνωριζω σφαιρικα, αλλα εχω ακουσει απο δω κι απο κει (π.χ. στα μερη οργανωμενου κυνηγιου, εκτρεφονται και αφηνονται ελευθερα στη φυση υβριδια για να γινουν θηραματα. Αυτο εχει συνεπεια τα υβριδια να ζευγαρωνουν με τα originall και να εκφυλιζουν το ειδος).

Ομως οσον αφορα τα ζωα που πωλουνται σε pet shop - οχι τοσο τα ψαρια - αλλα τα πουλια κυριως, συμφωνω να πωλουνται υβριδια (προσωπικα δεν θα αγοραζα ουτε αγρια ουτε και υβριδια), γιατι τα αγρια ΠΡΕΠΕΙ να ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον.

συμφωνω απολυτα μαζι σου για τα αγρια.ο πατερας μου ειχε φερει στη θεια μου εναν μεγαλο παπαγαλο πριν πολλα χρονια(ηταν ναυτικος).η θεια μου του τον ειχε ζητησει γιατι αυτος ελειπε απο το μικρο "ζωολογικο" της κηπο.αποτελεσμα?να τον εχει σ'ενα κλουβακι που με το ζορι χωραγε να κινηθει και να πεθανει πολυ νωρις σε σχεση με το χρονο ζωης του ειδους.απορω πως μερικοι ανθρωποι εχουν τη λοξα να παιρνουν ζωα πιασμενα απο το φυσικο τους περιβαλλον.εγω οταν τα βλεπω τα λυπαμαι γιατι σκεφτομαι ποσο περηφανα θα ηταν στο χωρο τους και συγκρινω αυτη την εικονα με αυτη που βλεπω,ενα ζωο του οποιου η αξιοπρεπεια τσαλαπαταται πισω απο τα καγκελα του εκαστοτε κλουβιου...:/:

Μαριελ, κατι μεγαλα μαυρα ψαρια που μοιαζουν με τσιπουρες(στο μαυρο), πυραγχας ειναι?
Εχουμε ενα ενυδριο στην δουλεια, που εχει δυο τετοια. Μια φιλη μου χθες εβαλε το χερι της μεσα για να το καθαρισει, και το αφεντικο τρελαθηκε!Της ειπε, αφου δεν σου εφαγαν το χερι, παλι καλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πιρανχας υπαρχουν πολλα ειδη με διαφορετικα χρωματα.μαυρο για να ειμαι ειλικρινης δε θυμαμαι(φυσικα απο πιρανχας ξερω μονο λιγα ειδη),αλλα φανταζομαι οτι για να της πει αυτο για το χερι μαλλον για πιρανχας προκειται(αλλα ψαρια που να ειναι "επικινδυνα"δε νομιζω οτι μπαινουν σε ενυδρεια).γιατι δε ρωτας το αφεντικο για τα ψαρια;) ?

Υ.Γ.Ελενη,δεν ηξερα οτι δουλευεις.προλαβαινεις με τη σχολη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δουλευω σ'ενα παιδοτοπο, κυριως τα σαβ/κα.
Το καλο ειναι οτι μπορω να προσαρμοζω το προγραμμα οπως θελω. Δηλ., μπορει μια εβδομαδα να μην δουλεψω καθολου ενω καποια αλλη μερικες μερες.
Προλαβαινω...εξαλλου, εχουμε καταληψη στην σχολη και δεν παω τωρα.
Αν αρχισει η εξεταστικη θα ειναι λιγο δυσκολα, αλλα πιστευω θα τα καταφερω!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back