ruko
Διάσημο μέλος

Μπορεί να παίζει ή να μη θέλει να το χαϊδέψεις εκείνη τη στιγμή. Για περισσότερα, μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Σίγουρα θα ηρεμήσει μεγαλώνοντας, αλλά αν μάθει ότι τα χέρια σου είναι παιχνίδι, θα συνεχίσει τις παιχνιδιάρικες επιθέσεις. Γι' αυτό είναι σημαντικό, όταν πάει να σε γρατζουνίσει, να απομακρύνεις τα χέρια σου (χωρίς απότομες κινήσεις που θα τις εκλάβει σαν παιχνίδι) ή να πάψεις να ασχολείσαι μαζί του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellamaria
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος

stellamaria
Νεοφερμένο μέλος

Memex
Νεοφερμένο μέλος
έχω που φροντίζω ένα θηλυκό γατάκι για περίπου μήνα. είναι μικρό (περίπου 4 μηνών) και έχω παρατηρήσει να μου δαγκώνει συνέεια τα δάχτυλα.Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ? έχει χάσει τη μητέρα του μάλλον απο δηλητήριο.
Ευχαριστώ.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά την μαλώνω και της δίνω να καταλάβει ότι πονάω!!!
Όταν σε δαγκώνει φώναξε ή κάνε κάποιον ήχο σαν να στεναχωριέσαι ή να κλαις αλλά κάντο λίγο να το καταλάβει - μπορείς να νιαουρίσεις δυνατά!! Ή απλά μάλωνέ την και μην την χαϊδεύεις σε καμιά περίπτωση όταν σε δαγκώνει!!
Έτσι θα καταλάβει πιστεύω. Η δικιά μου έχει αρχίσει και το ελαττώνει. Αλλά μιλάμε ότι η Χιονάτη(η γατούλα μου) με δάγκωνε πολύ δυνατά!!!!!
Memex
Νεοφερμένο μέλος
όταν της βάζω γάλα πίνει πάντα πολύ λίγο. Τι άλλο μπορεί να φταίει?
ευχαριστώ.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπότε εσύ θα της υποδείξεις τα όρια. Ή απλά δίνε της παιχνίδια να παίζει και να ξεσπάει εκεί. Μέχρι να ενηλικιωθεί έτσι θα κάνει.
Πάντως μόνο κροκέτες και κονσερβούλα! Όχι γάλα!!!
Desdemona
Διάσημο μέλος
Όσο για το γάλα, καλό θα ήταν να μην το δίνεις στο γατάκι σου. Τα περισσότερα γατάκια εμφανίζουν διάρροια από κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, καθώς έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές κροκέτες και κονσέρβες, κατάλληλες για την ηλικία της γατούλας σου.
Memex
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
επισης καλο ειναι να μην το αφηνεις να παιζει με τα δαχτυλα σου, αν δυσανασχετεις τωρα,οταν μεγαλωσει και κανει δονταρες θα υποφερεις..κρατα ενα παιχνιδακι για να παιζει.

εγω καμια φορα οταν με δαγκωνει -πολυ σπανια πια γιατι εχει μαθει- κανω ενα δυνατο ααουυυυ
και το καταλαβαινει και σταματαει.
το γατακι χρειαζεται να ξερει οτι υπαρχουν ορια στο τι πρεπει να κανει και τι οχι,το χρειαζεται !!

ειναι αξιαγαπητα πλασματα παντως, καλως ηρθες στην παρεα μας !!

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα σας!! Θα χρειαστώ για ακόμα μια φορά τη συμβολή σας.. Ο Spike μου εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μια έντονη επιθετικότητα.. Μια φορά την ημέρα τουλάχιστον μόλις δεί το χέρι μου του επιτίθεται με τέτοια μανία που δεν μπορώ με τίποτα να ξεκολλήσω τα νύχια και τα δόντια του από πάνω του.. Ακόμα και αν το απομακρύνω αυτό ξαναεπιτίθεται. Και βγάζει έναν περίεργο ήχο σαν λαχάνιασμα.. Είναι περίπου 4 μηνών, μια χαρά στην υγεία του, με όλα τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις του, και εγώ και ο άντρας μου παίζουμε και ασχολούμαστε συνέχεια μαζί του.. Δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται όλη αυτή η επιθετικότητα. Τα χέρια μου είναι κατακρεουργημένα παρόλο που του κόβω τα νύχια.. Αν μπορείτε να με βοηθείσετε..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Δες εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Γιατί...ς-γρατζουνάνε-και-πώς-να-το-αποφύγετε.220865/αλλαζει δοντια γι'αυτο. Τιποτα το ανησυχιτικο. Οταν γινει 8 μηνων θα ηρεμισει. Υπαρχει καπου στο φορουμ σχετικο ποστ για το πως να σταματησεις τετοιες συμπεριφορες. Οποιος γνωριζει το link ας το κανει paste!
ιβανα
Επιφανές μέλος

τον εχετε μαθει να παιζει με τα χερια σας? αν ναι σταματηστε και μαθετε τον να παιζει με παιχνιδια.

τον μαλωνεις ηρεμα και σταθερα ? ισως αν τον ψεκαζες με λιγο νερακι για να καταλαβει οτι κανει κακο?

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

ΟΧΙ τα χέρια μας παιχνίδι!!!!.. Τώρα ή μέχρι τώρα ήταν οκ.. μετά θα σας κόβει φέτες!!!

Να του αποσπάτε την προσοχή με παιχνίδια, κάλτσες, μπαλάκια κλπ κλπ. Μόλις ορμήσει στα χέρια, μάλωμα, σηκωνόσαστε και φεύγετε.....τον παρατάτε μόνο του.
Πρέπει να το ξεμάθει. Και σε καμία περίπτωση μην τον πιέζεται για αγκαλιές, και χαιδέματα... αφήστε τον να έθρει αυτός όταν και εάν θέλει.

Είναι μοναχοπαίδι??? Αν ναι, είναι κλασσική συμπεριφορά... δαγκώνει γενικότερα, γιατί δεν ξέρει ποσο πονάει, δεν τον έχει δαγκώσει κανείς για να ξέρει... αν είναι 2 ή παραπάνω γατιά, το μαθαίνουν γρήγορα....
Σίγουρα ενδεχομένως αλλάζει και δόντια, και γίνετε και σιγά σιγά άνδρας.... με τις ορμόνες του, και τα νταηλίκια του.

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μακάρι να είναι τα δοντάκια του!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool