Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
πρεπει να δεις τα δικα μου χερια. Ειναι μονιμως με πληγες επειδη μου αρεσει να παλευω μαζι του. Εχει ηρεμισει πολυ τωρα, αλλα στο διαστημα 3-8 μηνων με ειχε κανει σουρωτηρι απο το δαγκωμα. Παντως μου εχει λειψει αρκετα το δαγκωμα! Ηθελα να ξερα τι γατος θα ηταν αν δεν δαγκωνε...δεν καθεται να τον χαιδεψω, δεν θελει αγκαλιτσες...αν δεν δαγκωνε καπου καπου θα ηταν βαρετος :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις και ένα δίκιο!!!! Λοιπόν, θα κάνω υπομονή 4 μήνες!! Θα έχει βγάλει και τα καινούρια του δοντάκια, θα έχω αλλάξει και εγώ χέρια και θα είμαστε όοοολοι ευχαριστημένοι!!!! Θα έχει στειρωθεί και θα είναι ζέν!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι να είναι τα δόντια... Εμένα ο τασμανός μου... είναι διάβολος και αν περάσεις απο κοντά του σου χαρακώνει πόδια χέρια ότι βρεί...

Ηρέμησε αρκετά με την στείρωση.. και με την γνωριμία του με τα άλλα μου γατάκια. Έμαθε τρόπους και πόσο πονάνε τα νύχια και τα δόντια.:)

αχου το μαναράκι μου!! Τουλάχιστον συμμορφώθηκε!!! Βασικά και εγώ πιστεύω πως μόλις στειρωθεί θα ηρεμήσει.. Σε 3 μήνες! Τί είναι 3 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα?? Τίποτα!

αχου το μαναράκι μου!! Τουλάχιστον συμμορφώθηκε!!! Βασικά και εγώ πιστεύω πως μόλις στειρωθεί θα ηρεμήσει.. Σε 3 μήνες! Τί είναι 3 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα?? Τίποτα!

Ανταλλακτικά ...χέρια νάχεις ..μόνο..:lol::lol::lol:.Μάλωνέ τον και λίγο στο μεταξύ όπως εόπαν και τα κορίτσια πιο πάνω..δεν παθαίνει τίποτα..:rolleyes:

Τρομερή επιθετικότητα μετά από στείρωση

Καλημέρα σας! Σας διαβάζω συχνά αλλά έχω πολύ καιρό να γραψω στο Forum.Έχω πρόβλημα μεγάλο. Πριν από 2 εβδομάδες στειρώσαμε τη Μπαλού.. Απέχουμε καιρό για να μας γνωρίζετε οπότε συστηνόμαστε Η Μπαλού είναι σχεδόν 2 χρονών και συγκατοικεί τελειώς αρμονικά απο τότε που ήτανε νιανιαράκι με τον αρσενικό μας και στειρωμένο γατούλη Μολυβίξ. Ο Μολυβίξ είναι ένα πολύ ήπιο ζωάκι, χαδιάρικο και αγαπησιάρικο, που δεν αντεδρασε ποτέ στη Μπαλού ακόμα και όταν την κουβαλήσαμε στο σπίτι, ενώ αυτόν μόλις τον είχαμε στειρώσει.Μέχρι τώρα δεν ειχανε ποτέ πρόβλημα. Τισ τελευταίες 2 μέρες όμως η κατάσταση είναι αφόρητη. Η Μπαλού δεν αντέχει ούτε να τον βλέπει. Του ορμάει κατευθείαν και γίνεται χαμός. Μόλις τους χωρίζω βλέπω κομμάτια από την γούνα του Μολιβίξ στα νύχια της. Συνέβη εντελώς ξαφνικά. Τους αφησα κανονικά αγαπημένους και όταν γύρισα από το μαγαζί βρήκα τον κακομοίρη τον Μολυβίξ να τρέμει πάνω σε ένα ντουλάπι και την Μπαλού από κάτω να γρυλίζει. Κατά τ΄αλλα η Μπαλού είναι περίπου φυσιολογική. Με μένα δεν είναι επιθετική, τρώει κανονικά και το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τον Μολυβίξ για να του επιτεθεί. Τώρα τους έχω σε ξεχωριστά δωμάτια αλλά δεν είναι εύκολο γιατί Η Μπαλού αντιδρά σχεδόν ουρλiαζοντας έξω απο την πόρτα. Το ίδιο και τη νύχτα. Ο Μολυβίξ έχει σοκαριστεί αλλά δεν επιτιθεται. Ξέρω ότι μπορείνα είναι απο το στρες της στειρωσης αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Λείπω και πολλές ώρες απο το σπίτι και δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Το τρομακτικό είναι ότι χτες που νόμιζα ότι είχα απομονώσει τον Καπετάν- Τρομάρα γύρισα και την βρήκα έξω απο το δωμάτιο να κυνηγάει τον γατούλη. Είχε ανακαλύψει το πόμολο και πως ανοίγει η πόρτα. Ζούμε σε κατάσταση πανικού. Help!!

Ωχ, πολύ άσχημη κατάσταση.:( Υποθέτω έχεις ήδη αποκλείσει άλλα προβλήματα υγείας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις όπως τώρα, να τα έχεις χωριστά και να τα ξαναφέρνεις σε επαφή σιγά-σιγά.
Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι πολλές ώρες, μισή ώρα το βραδάκι πιστεύω αρκεί. Τα ουρλιαχτά αναγκαστικά πρέπει να τα υπομείνετε για λίγο, μιας και όσο υποχωρείτε, τόσο θα χειροτευρεύει η κατάσταση. Δεν υπάρχει κάποιο δωμάτιο που κλειδώνει για να απομονωθεί εκεί η μικρή;

Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να της κόψεις τα νύχια για να μην έχετε ατυχήματα.

Δεν ξέρω πόση βάση έχει αυτό αλλά μήπως το catnip θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση; αν δηλαδή έριχνε λίγο πάνω στο επιτιθέμενο γατάκι, κατάφερνε να το δει με άλλο ματι ο τραμπούκος της υπόθεσης.:hmm:

Καλημέρα πάλι. Η κατάσταση συνεχίζει ως έχει.. Η Μπαλού απουσία του Μολυβίξ είναι σχεδόν φυσιολογική, απλά πάρα πολύ χαδιάρα.. Αν τον δει όμως..Χαμός!!:confused: Μίλησα με τον Κτηνίατρο μας και μου είπε για μια συσκευή που εκπέμπει φερομόνες και ηρεμεί το ζώο και ότι σαν ύστατη λύση θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω. Έχετε ακούσει κάτι σχετικά? Το πρόβλημα δεν είναι ότι πρέπει να τα κρατάω χώρια. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αν είμαι στο σπίτι η Μπαλού απαιτεί την παρουσία μου και δεν μπορώ να ασχοληθώ με τον Μολυβίξ. Κλαίει, πηδάει στισ πόρτες κλπ Έχω να κοιμηθώ 3 μέρες κανονικά και φως δεν φαίνεται...

Υπαρχει το Feliway,που ειναι πολυ ευχρηστο,αλλα απο οσο ξερω θελει αρκετο καιρο για να δειξει αποτελεσματα.Γιατι δεν δοκιμαζεις να ανακατεψεις τις μυρωδιες τους;

μπορεί να μην έχει σχέση η στείρωση αλλά κάτι άλλο να έγινε μεταξύ τους, θα πρέπει πρώτα να ξεχαστεί η κατάσταση και μετά να τους ξανασυστήσεις ως δύο ξένους, με τζάμι ενδιάμεσα, τάλκ, λιχουδιές, παιχνίδια και ευχάρηστες εμπειρίες γενικότερα

καλό είναι να μην δίνεις την προσοχή σου στον έναν και το άλλο να ζηλέβει, καλύτερα και οι δύο στην απομόνωση και ασς τους να κλάψουν λίγο δεν πειράζει

αν υπάρχει μπαλκόνι και βδωμάτι με τζάμι σε αυτό το μπαλκόνι θα ήταν ιδανικά να έχεις μια τον έναν μια την άλλη έξω, όστε να βλέπονται αλλά χωρίς να μπορούν να παίξουν ξύλο

Ζούσαν αρμονικότατα τόσο καιρό όμως.. Θα το κάνω αυτό με το τζάμι, έτσι και αλλιώς όσες φορές δοκίμασα να τους φέρω σε επαφή η απόπειρα είχε κακά αποτελέσματα.. Αυτός δεν αντιδρά άσχημα πάντως. Με το ταλκ τι κριβώς να κάνω?

Κουράγιο και υπομονή Elunitta! Κρίμα που τσακώνονται έτσι ξαφνικά! Αν θυμάμαι καλά το ταλκ χρησιμοποιείται για να πάρουν παρόμοια μυρωδιά οι δύο γάτες αν τους βάζεις λίγο στα σημεία που εκκρίνουν τις δικές τους ορμόνες μυρωδιάς (π.χ. στα μάγουλα), αλλά καλύτερα να μας πει κάποιος που να το ξέρει σίγουρα.

Αχ επανέρχομαι γιατί με τα παρανοικά γατιά μου άκρη δεν μπορώ να βρω.. Τι να κάνω??? Πέρασε το ΣΚ στο οποίο είχα εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες μου γιατί θα ήμουνα πιο πολλές ώρες στο σπίτι και θα ήταν και ο φίλος μου, ο οποίος τισ καθημερινές λείπει γιατί δουλεύει στα Γιάννενα. Η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη γιατί καταρχήν η Μπαλού έκοψε τις απότομες επιθέσεις και είναι πιο εύκολο να την σταματήσεις αμα δεις την κακία στο βλέμμα της.Την πήγα στον κτηνίατρο που έλεγξε το κάθετι και είναι όλα οκ. Πήρα και τις φερομόνες αλλά δεν βλέπω καμμιά θεαματική αλλαγή. Το Σάββατο όλη μέρα τα φέρναμε σιγά σιγά σε απαφή και τις περισσότερες φορές δεν συνέβαινε τίποτα. Αλλά η μικρή θα μας τρελλάνει. Την μια στιγμή κοιμάται ο Μολυβίξ στον καναπέ και πάει και αυτή και ξαπλώνει πάνω του, πουρπουρίζοντας σαν τρελή και την άλλη τον βλέπει και του ορμάει. Είμαστε συνέχεια πίσω της ή την κρατάμε στην αγκαλιά. Το έχουμε ψοφήσει στην αγκαλιά το γατί, λες και είναι ανάπηρο!! Βέβαια με αυτά που έχει περάσει Ο Μολυβίξ δεν δέχεται και πολύ να τον πλησιάζει και αμέσως τις κάνει χχχ οπότε ανα πάσα στιγμή μπορέι να ξεσπάσει καυγάς. Η μεγάλη απογοήτευση ήταν όταν, μετά από μια ολόκληρη μέρα που φαινόταν να έχουν αποκατασταθεί η σχέσεις τους γιατί φάγανε και παίξανε μαζί αναίμακτα, τα αφήσαμε για 10 λεπτά μόνα τους και όταν γυρίσαμε βρήκαμε πάλι τον Μολυβίξ ξεμαλλιασμένο και την Μπαλού αγριεμένη να τον κυνηγάει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχουν παίξει τα νεύρα μου. Την κρατάω διαρκώς και όταν θέλει να φύγει απο τα χέρια μου δεν ξέρω τι να κάνω γιατί έχω τρομοκρατηθεί. Συνήθως δεν την αφήνω. Αν θέλω να βρίσκομαι εκεί που είναι ο Μολυβίξ και να έχω και ελεύθερα χέρια την κλείνω στο κλουβί και χαλάει τον κόσμο και φυσικά ματώνει η ψυχή μου. Τώρα άρχισε πάλι η εβδομάδα και αυτά είναι χωρισμένα σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι. Αυτή κλαίει διαρκώς και αυτός δεν έχει πρόσβαση στην τουαλέτα τους και σε αυτή που πρόχειρα του έβαλα δεν πηγαίνει.. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? Στο μεταξύ σε 2 βδομάδες θα φύγουμε για Λονδίνο και προγραμματίζαμε να τα αφήσουμε όπως τόσες άλλες φορές μόνα τους στο σπίτι. Τώρα τι? Να καταφύγω στα ηρεμιστικά? Να πέσει σε καταστολή και να ξυπνήσει η ΜΠαλού που ήτανε..:(

Άτακτη γάτα...ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

η γατουλα μου δαγκωνει συνεχεια τα χερια μας.ειναι πολυ ατακτη.πωσ να την κανω να το σταματησει?

Ηλικια γατας? ειναι στειρωμενη? γενικα τι χαρακτηρα εχει?

Καλώς ήρθες, Μαρία.:)
Λίγες παραπάνω πληροφορίες για τη γατούλα σου θα βοηθούσαν. Προς το παρόν, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

Ναι ειναι στειρωμενη ειναι 9μηνων ειναι παιχνιδιαρα κ πανεξυπνη.οταν την βρηκαμε πριν 5 μηνες ηταν πολυ φρονιμη και της αρεσαν οι αγκαλιες αλλα πριν λιγο καιρο αρχισε να δαγκωνει οταν παιζει μαζι μας ομως δεν ειναι εχθρικη.πως θα την κανο να το σταματησει αυτο.παντα οταν παμε να την πιασουμε δαγκωνει

Κοιταξες καθολου το αρθρο;Εχει πολλες πρακτικες συμβουλες που πιανουν συνηθως.

Σε ευχαριστώ πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Κατάλαβα ότι η γατόνια μου είναι έτσι λόγω έλλειψης επικοινωνίας με τον έξω κόσμο καθώς και επειδή δεν πρόλαβε να μάθει από την μάνα του. Η θεία μου ΔΕΝ μας αφήνει να τη βγάζουμε έξω και αυτό πιστεύω είναι λάθος, το καταλαβαίνω και όταν ανοίγω την πόρτα να βγω νοσταλγεί να βγει. Οποιαδήποτε γνώμη ή συμβουλή θα βοηθούσε. :up:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back