Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Με το παραπάνω να υποθέσω ότι βρήκες το κουμπί του;:lol:

Πάντως, και ο Φένστερ έτσι είναι, όλο αγκαλιές θέλει, αλλά αν τον παραχαϊδέψεις, δαγκώνει. Δεν γρατζουνάει ποτέ - μόνο δαγκώνει (έπεσα σε γατόσκυλο φαίνεται!):lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι μαλλον ετσι ειναι! χτες το μεσημερι ειδαμε (εγω δηλαδη) μια ταινια αγκαλιτσα:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει μια μανία να δαγκώνει ό,τι βρει μπροστά της

καλησπέρα σε όλους...θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς εάν η δική σας γάτα δαγκώνει κορνίζες,καρέκλες,παπούτσια,φορτιστές κλπ. γιατί η δική μου δεν σταματάει να δαγκώνει τα πάντα...και δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω!!!:D:hmm:
ααααα...και κρεμάστρες χιχιχι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι μικρούλα; Αν ναι, είναι φυσικό, εξασκεί τα δοντάκια της. Μόνο να προσέχεις τα καλώδια - είναι επικίνδυνο.:/: Κατά τ' άλλα, μια χαρά σας βρίσκω, αφού δε δαγκώνει εσένα, πάλι καλά να λες.:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα καλώδια τα έχω συνήθως εκτός πρίζας όταν λείπω από το σπίτι για ευνόητους λόγους.χιχιχι με δαγκώνει και μένα αλλά μάλλον καταλαβαίνει πως το δάχτυλό μου δεν είναι αρκετά σκληρό...είναι 5 μηνών:)

.............

συνήθως είναι και η ηλικία που πάνω κατω αλλάζουν δοντάκια οπότε λογικό είναι....μία καλή λύση είναι ΄΄οταν την βλέπεις να δαγκώνει κάτι που δεν πρέπει να την τραβάς και να της δίνεις κάτι που επιτρέπεται να δαγκώνει....όπως ένα κουκλάκι ενα παιχνίδι η ότι άλλο νομίζεις....και καλό κουράγιο:up::up::up::up::up:

δες και εδώ θα βρεις χρήσιμες συμβουλές

Να σας πω και γω τη γνωμη μου. Η κορη της δικιας μου δαγκωνε τα παντα και συνεχεια... καλωδια φορτιστες κορδονια ρουχα παπουτσια ... οπου υπηρχε λουρακι το διελυε... και δεν επαψε ποτε! το έκανε και στους 5 μηνες το εκανε και στα 5 χρονια.... την κυνηγουσα και εκρυβα τα παντα μηπως και τα γλυτωσω... βεβαια εκλαψα και πεδιλα και φορεματακια.... η σκασμενη! ησυχια δεν ειχε! δεν ξερω πως μπορεις να το κοψεις... ισως μεγαλωνοντας να ηρεμισει.

Ως συμβουλη θα σου πω να προσπαθησεις να την περιορισεις σε δικα της πραγματα. αγορασε κανενα παιχνιδακι που να μπορει να δαγκωσει, κανε και κανενα αυτοσχεδιο μπαλακι με κορδονακια να κρεμονται, μηπως και περιοριστει σε αυτα!

καλη τυχη!:)

Η ψιψι έχει έρωτα με τις πυτζάμες μου! Τις έχει κάνει φύλλο και φτερό και το κάνει συνήθως τις ώρες που πηγαίνω στη σχολή και η μάνα μου δεν έχει γυρίσει ακόμα απ' τη δουλειά. Παίρνει εκδίκηση το τέρας που την αφήνουμε μόνη:mad:

Εμάς πάλι ο δικός μας πέρασε μια περίοδο που δάγκωνε τα πάντα, με ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα ζευγάρι μπαλαρίνες μου. Ο κτηνίατρος του μου είπε οτι οφείλεται στα δοντα΄κια του.
'Ετσι του πήρα δυο λουτρινα -ένα μελισσάκι και ενα ποντίκι..Μετά από αυτο..άρχισε να σνομπάρει οτιδήποτε άλλο εκτός από το μελισσάκι..Ακόμη και τωρα 1,5χρόνο μετά..με αυτό ασχολείται!!:lol::lol:

Και εμένα μου εφαγε 2 hands free, 1 walkman, τις κουρτίνες, γιαυτό τις εκανα κόμπο... κάλτσες, καλύματα. κλπ-κλπ.

Δεν υπάρχει ριζική λύση, μονο υπομονη να μεγαλώσει λίγο.. Και φυσικά να ασχολείστε ΠΟΛΥ μαζί του!!!! :up:

Δαγκωνίτσες με το παιχνίδι

Παιδιά θέλω την γνώμη σας σε κάτι. Ο Αιμίλιος το σκατουλάκι όταν παίζει το παιχνίδι του είμαι εγώ. Ορμάει σαν να κυνηγάει και εκεί που κάθομαι ήρεμη μου ρίχνει δαγκωνίτσες. Ακόμα και όταν διαβάζω. Πως να του το κόψω? Κι ένα άλλο από το φόβο του αγριεύει όλους τους υπόλοιπους στο σπίτι όταν πάνε να τον χαιδέψουν όλο χου και χου. Πως να τον κοινωνικοποιήσω? Είναι φοβισμένο το γατάκι ίσως από τα αυτοκίνητα:( και το θόρυβο στην Φιλολάου

Πάρτου παιχνιδάκια (που θα του τα βγάζεις ένα ένα όμως) κι απασχόλησέ τον μ'αυτά... ;)π.χ. εμένα τρελαίνεται με το καλαμάκι του καφέ και μ'αφήνει στην ησυχία μου όταν δε μπορώ να ασχοληθώ μαζί του...επίσης μπορείς να του πάρεις άλλο ένα γατάκι για συντροφιά και κοινονικοποίηση! :blink::lol:

Για τα δαγκώματα μπορείς να εφαρμόσεις διάφορες μεθόδους τιμωρίας όταν το κάνει, π.χ. φύσημα στη μύτη, να του λες μη, να τον κατεβάζεις ή και να τον βγάζεις από το δωμάτιο σε ακραίες περιπτώσεις. Μπορείς επίσης τη στιγμή που "επιτίθεται" να του αποσπάς την προσοχή με ένα μαξιλαράκι ή ένα παιχνίδι.
Γενικά, δεν έχουν όλες οι μέθοδοι το ίδιο ποσοστό επιτυχίας σε όλα τα γατιά, οπότε πρέπει να βρεις σε τι ανταποκρίνεται. Πάντως, επειδή είναι μικρούλης ακόμα, τα δαγκωματάκια είναι μέσα στο πρόγραμμα.:P

Όσον αφορά το δεύτερο, φοβάται ακόμα και τα άλλα μέλη του σπιτιού ή μόνο τους ξένους; Και αντιδρά έτσι μόνο όταν πάνε να τον χαϊδέψουν; (δηλαδή κατά τ' άλλα είναι καλά μαζί τους; )

Πάρτου παιχνιδάκια (που θα του τα βγάζεις ένα ένα όμως) κι απασχόλησέ τον μ'αυτά... ;)π.χ. εμένα τρελαίνεται με το καλαμάκι του καφέ και μ'αφήνει στην ησυχία μου όταν δε μπορώ να ασχοληθώ μαζί του...επίσης μπορείς να του πάρεις άλλο ένα γατάκι για συντροφιά και κοινονικοποίηση! :blink::lol:

Του έχω παιχνιδάκια:)Μάλιστα μου πήρε μόνος του και το καλαμάκι του φραπέ:lol: αλλά το βασικό του παιχνίδι είναι να πειράζει εμένα. Όσο για δεύτερο γατάκι δυστυχώς για την ώρα είναι αδύνατο. Εκανα τα αδυνατα δυνατα να τον πάρω μαζί μου. Πάω για δουλειά σεζόν στην Ρόδο και μου το επέτρεψαν ξέρεις με γαλιφιές.:)

Όσον αφορά το δεύτερο, φοβάται ακόμα και τα άλλα μέλη του σπιτιού ή μόνο τους ξένους; Και αντιδρά έτσι μόνο όταν πάνε να τον χαϊδέψουν; (δηλαδή κατά τ' άλλα είναι καλά μαζί τους; )[/quote]

Μένω μόνη αλλά όταν έρχονται γονείς αδερφός παρόλο που πάνε να του κάνουν παιχνιδάκια αρχίζει τα χου :)

Επειδή νομίζω ότι στον Πρέστο μου έπρεπε να είχε απονεμηθεί το βραβείο δαγκώματος στο παιχνίδι, πρέπει να πω ότι υπάρχουν μερικά γατάκια που δεν αποθαρρύνονται από τα μη και δεν αποσπώνται από τα παιχνιδάκια. Είναι γατάκια που χωρίστηκαν νωρίς από τη γατοοικογένειά τους και παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά. Με τον καιρό όμως μειώνεται το δάγκωμα και ηρεμούν. Ο δικός μου, 6 μηνών τώρα, μόλις άρχισε να το μειώνει αισθητά. Κουράγιο!

Του έχω παιχνιδάκια:)Μάλιστα μου πήρε μόνος του και το καλαμάκι του φραπέ:lol: αλλά το βασικό του παιχνίδι είναι να πειράζει εμένα. Όσο για δεύτερο γατάκι δυστυχώς για την ώρα είναι αδύνατο. Εκανα τα αδυνατα δυνατα να τον πάρω μαζί μου. Πάω για δουλειά σεζόν στην Ρόδο και μου το επέτρεψαν ξέρεις με γαλιφιές.:)

Στην περίπτωση των ξένων καλό ειναι όσοι έρχονται στο σπίτι να μην του δίνουν σημασία και να τον αφήνουν αυτόν με την περιέργεια του να πάει κοντά τους πολλές φορές η περιέργεια είναι μεγαλύτερη από τον φόβο .....

Επειδή νομίζω ότι στον Πρέστο μου έπρεπε να είχε απονεμηθεί το βραβείο δαγκώματος στο παιχνίδι, πρέπει να πω ότι υπάρχουν μερικά γατάκια που δεν αποθαρρύνονται από τα μη και δεν αποσπώνται από τα παιχνιδάκια. Είναι γατάκια που χωρίστηκαν νωρίς από τη γατοοικογένειά τους και παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά. Με τον καιρό όμως μειώνεται το δάγκωμα και ηρεμούν. Ο δικός μου, 6 μηνών τώρα, μόλις άρχισε να το μειώνει αισθητά. Κουράγιο!

Απροπορτοκαλί και το δικό μου να ελπίζω στα καλύτερα:lol: Προς το παρόν θα πσεκαστώ με ξύδι:lol:

Τότε καλύτερα πες στους καλεσμένους σου να μην ασχολούνται καθόλου μαζί του, για να δει κι αυτός ότι οι ξένοι άνθρωποι δεν είναι απειλή. Σκέψου ότι αυτοί οι άνθρωποι του είναι στην ουσία άγνωστοι και το μόνο που βλέπει είναι κάτι χερούκλες που πάνε να τον πιάσουν. Λογικό είναι να φοβάται.:P

Ύστερα από λίγο καιρό, αν έχουν διάθεση και οι καλεσμένοι σου να ασχοληθούν, μπορείς να τους ζητήσεις να το ταΐσουν ή να παίξουν μαζί του (προτείνω καλάμι ψαρέματος ή κορδόνι, ώστε να μη χρειάζεται να τους πλησιάσει πολύ);) και μέσα από αυτή τη διαδικασία γνωριμίας θα περάσουν σιγά-σιγά στο χάδι.:)

Γενικά τα γατιά που μεγαλώνουν από μικρά σε σπίτι με έναν άνθρωπο γίνονται one-person cats και δεν δέχονται εύκολα τους άλλους. Έτσι είναι και τα δικά μου.:redface:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back