ruko
Διάσημο μέλος
Πάντως, και ο Φένστερ έτσι είναι, όλο αγκαλιές θέλει, αλλά αν τον παραχαϊδέψεις, δαγκώνει. Δεν γρατζουνάει ποτέ - μόνο δαγκώνει (έπεσα σε γατόσκυλο φαίνεται!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπέρα σε όλους...θα ήθελα να ρωτήσω όλους εσάς εάν η δική σας γάτα δαγκώνει κορνίζες,καρέκλες,παπούτσια,φορτιστές κλπ. γιατί η δική μου δεν σταματάει να δαγκώνει τα πάντα...και δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω!!!

ααααα...και κρεμάστρες χιχιχι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Κατά τ' άλλα, μια χαρά σας βρίσκω, αφού δε δαγκώνει εσένα, πάλι καλά να λες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
συνήθως είναι και η ηλικία που πάνω κατω αλλάζουν δοντάκια οπότε λογικό είναι....μία καλή λύση είναι ΄΄οταν την βλέπεις να δαγκώνει κάτι που δεν πρέπει να την τραβάς και να της δίνεις κάτι που επιτρέπεται να δαγκώνει....όπως ένα κουκλάκι ενα παιχνίδι η ότι άλλο νομίζεις....και καλό κουράγιο

μαγισσα
Διάσημο μέλος
anastasiaka
Νεοφερμένο μέλος
Ως συμβουλη θα σου πω να προσπαθησεις να την περιορισεις σε δικα της πραγματα. αγορασε κανενα παιχνιδακι που να μπορει να δαγκωσει, κανε και κανενα αυτοσχεδιο μπαλακι με κορδονακια να κρεμονται, μηπως και περιοριστει σε αυτα!
καλη τυχη!

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος

natalo9
Δραστήριο μέλος
'Ετσι του πήρα δυο λουτρινα -ένα μελισσάκι και ενα ποντίκι..Μετά από αυτο..άρχισε να σνομπάρει οτιδήποτε άλλο εκτός από το μελισσάκι..Ακόμη και τωρα 1,5χρόνο μετά..με αυτό ασχολείται!!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν υπάρχει ριζική λύση, μονο υπομονη να μεγαλώσει λίγο.. Και φυσικά να ασχολείστε ΠΟΛΥ μαζί του!!!!

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Παιδιά θέλω την γνώμη σας σε κάτι. Ο Αιμίλιος το σκατουλάκι όταν παίζει το παιχνίδι του είμαι εγώ. Ορμάει σαν να κυνηγάει και εκεί που κάθομαι ήρεμη μου ρίχνει δαγκωνίτσες. Ακόμα και όταν διαβάζω. Πως να του το κόψω? Κι ένα άλλο από το φόβο του αγριεύει όλους τους υπόλοιπους στο σπίτι όταν πάνε να τον χαιδέψουν όλο χου και χου. Πως να τον κοινωνικοποιήσω? Είναι φοβισμένο το γατάκι ίσως από τα αυτοκίνητα
και το θόρυβο στην ΦιλολάουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
π.χ. εμένα τρελαίνεται με το καλαμάκι του καφέ και μ'αφήνει στην ησυχία μου όταν δε μπορώ να ασχοληθώ μαζί του...επίσης μπορείς να του πάρεις άλλο ένα γατάκι για συντροφιά και κοινονικοποίηση! 

ruko
Διάσημο μέλος
Γενικά, δεν έχουν όλες οι μέθοδοι το ίδιο ποσοστό επιτυχίας σε όλα τα γατιά, οπότε πρέπει να βρεις σε τι ανταποκρίνεται. Πάντως, επειδή είναι μικρούλης ακόμα, τα δαγκωματάκια είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Όσον αφορά το δεύτερο, φοβάται ακόμα και τα άλλα μέλη του σπιτιού ή μόνο τους ξένους; Και αντιδρά έτσι μόνο όταν πάνε να τον χαϊδέψουν; (δηλαδή κατά τ' άλλα είναι καλά μαζί τους; )
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Πάρτου παιχνιδάκια (που θα του τα βγάζεις ένα ένα όμως) κι απασχόλησέ τον μ'αυτά...π.χ. εμένα τρελαίνεται με το καλαμάκι του καφέ και μ'αφήνει στην ησυχία μου όταν δε μπορώ να ασχοληθώ μαζί του...επίσης μπορείς να του πάρεις άλλο ένα γατάκι για συντροφιά και κοινονικοποίηση!
![]()
Του έχω παιχνιδάκια
Μάλιστα μου πήρε μόνος του και το καλαμάκι του φραπέ
αλλά το βασικό του παιχνίδι είναι να πειράζει εμένα. Όσο για δεύτερο γατάκι δυστυχώς για την ώρα είναι αδύνατο. Εκανα τα αδυνατα δυνατα να τον πάρω μαζί μου. Πάω για δουλειά σεζόν στην Ρόδο και μου το επέτρεψαν ξέρεις με γαλιφιές.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Μένω μόνη αλλά όταν έρχονται γονείς αδερφός παρόλο που πάνε να του κάνουν παιχνιδάκια αρχίζει τα χου

Desdemona
Διάσημο μέλος
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Του έχω παιχνιδάκιαΜάλιστα μου πήρε μόνος του και το καλαμάκι του φραπέ
αλλά το βασικό του παιχνίδι είναι να πειράζει εμένα. Όσο για δεύτερο γατάκι δυστυχώς για την ώρα είναι αδύνατο. Εκανα τα αδυνατα δυνατα να τον πάρω μαζί μου. Πάω για δουλειά σεζόν στην Ρόδο και μου το επέτρεψαν ξέρεις με γαλιφιές.
![]()
Στην περίπτωση των ξένων καλό ειναι όσοι έρχονται στο σπίτι να μην του δίνουν σημασία και να τον αφήνουν αυτόν με την περιέργεια του να πάει κοντά τους πολλές φορές η περιέργεια είναι μεγαλύτερη από τον φόβο .....
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Επειδή νομίζω ότι στον Πρέστο μου έπρεπε να είχε απονεμηθεί το βραβείο δαγκώματος στο παιχνίδι, πρέπει να πω ότι υπάρχουν μερικά γατάκια που δεν αποθαρρύνονται από τα μη και δεν αποσπώνται από τα παιχνιδάκια. Είναι γατάκια που χωρίστηκαν νωρίς από τη γατοοικογένειά τους και παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά. Με τον καιρό όμως μειώνεται το δάγκωμα και ηρεμούν. Ο δικός μου, 6 μηνών τώρα, μόλις άρχισε να το μειώνει αισθητά. Κουράγιο!
Απροπορτοκαλί και το δικό μου να ελπίζω στα καλύτερα
Προς το παρόν θα πσεκαστώ με ξύδι
ruko
Διάσημο μέλος
Ύστερα από λίγο καιρό, αν έχουν διάθεση και οι καλεσμένοι σου να ασχοληθούν, μπορείς να τους ζητήσεις να το ταΐσουν ή να παίξουν μαζί του (προτείνω καλάμι ψαρέματος ή κορδόνι, ώστε να μη χρειάζεται να τους πλησιάσει πολύ)
και μέσα από αυτή τη διαδικασία γνωριμίας θα περάσουν σιγά-σιγά στο χάδι.
Γενικά τα γατιά που μεγαλώνουν από μικρά σε σπίτι με έναν άνθρωπο γίνονται one-person cats και δεν δέχονται εύκολα τους άλλους. Έτσι είναι και τα δικά μου.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool