Επιθετικότητα

• Thread starter Thread starter natife
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Επιθετικός γάτος...

Αγαπητοι γατοφιλοι...εχω προβλημα!Ο γατουλης μου ειναι πολυ επιθετικος!Τον εχω τωρα 2μηνες(ειναι 3 μηνων) και ενω ειναι πολυ χαδιαρης μαζι μου,ξαφνικα αρχιζει να μου επιτιθεται!Με δαγκωνει κ με γρατζουναει και οσο τον μαλωνω γινεται χειροτερο.Μου επιτιθεται με μανια!!Τα χερια κ τα ποδια μου πλεον εχουν γινει αφανερωτα!
Εχω δοκιμασει τα παντα,τον μαλωνω οπως η μαμα του,του ριχνω καμια σφαλιαριτσα(αν κ με ποναει η ψυχη μου..),προσπαθω να τον αποσπασω με τα παιχνιδακια του αλλα τιποτα!
Εχω αρχισει να σκεφτομαι να τον δωσω γιατι ανησυχω για την υγεια μου!τα χερια μου ειναι παντα ματωμενα...Βοηθηστε με!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δοκίμασες να το φυσήξεις απαλά στο μουτράκι του μόλις σε γρατζουνίσει και μετά από αυτό να μην σχόλησε για λίγο μαζί του;
:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!
Είναι μωρό ακόμα και παίζει,κι εμένα τα ίδια κάνει.Όσο για τις γρατσουνιές,τι εννοείς κινδυνεύει η υγεια σου;Με λίγο ιώδιο δεν παθαίνεις τίποτα.
Προσπάθησε όταν παίζεις μαζί του να μην του κουνάς δάχτυλα,κι αν κάνει κάτι που σε πονάει,να τον απομακρύνεις.ΘΑ μάθει,που θα πάει.

Επικοινώνησε αν θελεις στο 6979780445 δεν ειναι τιποτα σοβαρο με λιγα τρυκακια θα του περασει , μονο παρε μετα τις 10 το βραδυ εξίσου διαβασε αυτο

οταν λες την μαλωνεις τι εννοείς? μπορει να θεωρεί παιχνίδι τα χερια σου...νομιζω οτι με τον καταλληλο τροπο θα ηρεμήσει, αν βεβαια το θελεις το γατακι και απλα δεν εχεις μετανιωσει που το πηρες..

Γεια σου.
Ρίξε μια ματιά εδώ για την επιθετικότητα.

Αν είναι κάτι που ξεκίνησε πρόσφατα, δεν χάνεις τίποτα να τον πας μια βόλτα από τον κτηνίατρο.
Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να προσπαθήσεις να μάθεις τα όριά του. Αν είναι ήδη εκνευρισμένος και τον μαλώνεις, τον ερεθίζεις ακόμη περισσότερο. Καλύτερα να μην τον πολυχαϊδεύεις και να σταματάς αμέσως, αν βλέπεις σημάδια εκνευρισμού (να πηγαίνει πίσω τα αφτιά του ή να κουνάει την ουρά).
Αν αρχίσει να σε δαγκώνει, καλύτερα να μην αντιδράσεις και να σφίξεις τα δόντια μέχρι να ηρεμήσει (ακούγεται κουλό, αλλά πιάνει σε πολλά γατιά).:P
Μπορεί το πρόβλημα να είναι οξυμένο τώρα, επειδή είναι ακόμα μικρούλης. Θα ηρεμήσει μεγαλώνοντας.:)

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την γάτα μου, αλλά επειδή είχε περάσει πολλά με την υγεία της δεν μου πήγαινε καρδιά ούτε να την μαλώσω και έκανα απλά την αδιάφορη και όταν πήγαινε να μου επιτεθεί σταμάταγα το χέρι μου, το κράταγα ακίνητο μεχρι να ηρεμήσει λίγο και απομακρυνόμουνα σιγα σιγα.Τώρα το έχει μάθει και όταν παει να μου επιτεθει της μιλάω γλυκά και ηρεμεί.Είναι πολύ ευαίσθητες και αν τις μαλώνεις έντονα, το ξανακάνουν χειρότερα μονο και μονο απο πείσμα.Όχι σφαλιαρίτσες, λίγη φωνη και πολύ αγκαλιά άμα σου ξαναρχεται, σαν να μην συμβαινει τίποτα.

Αν δεις πως είναι τα χέρια μου στην δουλειά γελάνε. Ο γατούλης σου μου λένε στα έκανε? Λες και έχω κάνει απόπειρα είναι.:) Έτσι είναι όταν είναι μωράκια. Βρες κάτι που τον φοβίζει και θα μάθει σιγά σιγά είναι μωρό.

Ε, λογικό ειναι, η καθε γάτα εχει τον χαρακτήρα της όπως και οι άνθρωποι εξάλλου.
Έτσι ειναι και ο δικος μου, προτιμάει να παίζεις μαζί του παρά να τον χαιδεύεις. Τον μεγάλωσα απο πολύ μικρό και είναι αρκετά κακομαθημένος.
Αγκαλία τι 5 λεπτά, ούτε 2 δεν κάθεται και μόνο αν τον γυρνάω γύρω γύρω στο σπίτι να βλέπει τον κόσμο απο άλλη οπτική γωνία. (Δεν κάνω πλάκα) Η καλύτερη στιγμή του δε είναι αν αποφασίσω να τον πάω μινι επίσκεψη στον γείτονα, γορυργουρίζει με χαρά για την κατασκοπία...

Τι να γινει, ο δικος μου ειναι περισσότερο παιχνιδιάρης και περίεργος παρά χαδιάρης. Μάλλον και η δικιά σου το ίδιο. :)

Το δικό μου το παιδί έχει παρατσούκλι....
"Ο διάβολος της Τασμανίας" .... μπορείς να καταλάβεις πιστεύω γιατί!!!!:lol::lol::lol:

Πωπω!Αμεση ανταποκριση!Αυτο με το φυσημα ειναι η αληθεια πως δεν το ειχα δοκιμασει...
Απλα με τοσες ανοιχτες πληγες πανω μου φοβαμαι μηπως κολλησω τιποτα!Οχι απο το γατουλη φυσικα!Ευχαριστω πολυ για ολα παντως!Θα τα δοκιμασω κ φυσικα θα κανω υπομονη γιατι τον Φρεντ μου τον λατρευω και ειμαι πολυ δεμενη μαζι του αφου τον εσωσα απο βεβαιο θανατο(κατω απο το σπιτι μου σαν να το εφερε ο πελαργος:))

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Πραγματικά έχω ηρεμήσει εντελώς τώρα που ξέρω οτι υπάρχουν κι άλλα διαβολάκια σαν το δικό μου. :P
Θα σταματήσω να την πιέζω για αγκαλίτσες και οπότε θέλω να την πλησιάσω θα παίζω μαζί της. Ειμαι σίγουρη πως θα τα πάμε καλύτερα! :happy:

Η καλυψουλα και ο ζυμωνούλης ηταν πολύ χειρότερα ατην αρχη αλλα δεν το εβαλα κατω. Τι με πετσετα τα κρατουσα αγγαλια τι αυξανα σταδιακα την ωρα της αγγαλιας και των χαδιων, τι γρατσουνιες εφαγα.. εγιναν ακι τα δυο υποδείγματα... βεβαια η καλυψουλα δεν ειανι σαν το καλοκαιρακι που ειανι φυσικα τρελογατο και χαδιαρινι αλλα ερχεται και πηδαει μονη της στην αγγαλια μου και θρονιάζεται και κοιμαται διπλα στο μαξιλαρι και θελει πολύ να της αγγαλιαζω τη κοιλίτσα.. παλια ουτε που το διανοούμουν. Το μυστικό για μενα ειναι ενα: ειναι γατακια που κακοπαθαν η δεν εμπιστευονται οποτ αντιμετωπίζω σαν ναζια τα χου και τις γρατσουνιες( κοβω οσο μπορω τα νυχια αλλα τελικα καταληγουν να μη τα βγάζουν. Ετσι με τη σταθερη συμπεριφορα και το οτι βλέπουν οτι η αγγαλια αρχιζει και τους αρεσει τα ξαναεκπαιδευω οπως θα κανα αν ηταν μικρα. Εχει πιασει αλλα θελει πολύ υπομονη και δεν θα το ξανακανα στο οποιοδήποτε γατικο. Η Καλυχουλα ειναι η μεγαλη επιτυχια , δυστυχως,.. θελει πολύ εμενα πια αλλα ουτε να δει καν τα αλλα ( προχωρησαμε μεχρι το να τα βλεπει και να μην ουρλιαζει η την πιανει υστερια μονο)

Δες το καλου κακου και με το κτηνίατρο μην εχει και κατι οργανικο ομως γιατι το χιονακι οταν ειχε λαρυγγιτιδα εγινε ξαφνικα "αλλος ανθρωπος"

Κι εμενα ο γατουλης μου εκανε κατι τετοια. Πιστευω πως μια γατα μπορει και πρεπει να καταλαβει πως ειναι πολυ κακο να γρατζουναει. Το δαγκωμα δεν πιραζει και τοσο.. Αυτο που εκανα στον δικο μου οταν γρατζουναγε ειναι απλο, τον πιεζα λιγο απο το σβερκο προς τα κατω οπως η μαμα του, του φωναζα και μετα εκανα σαν να μην υπηρχε για καμια ωρα. Μερικες φορες μαλιστα αν το εκανε το βραδι, εκλεινα την πορτα του δωματιου μου και δεν τον αφηνα να κοιμηθει στο κρεβατι μου.. Μπορει να ειμαι λιγο αυστηρος μαζι του αλλα πλεον δεν γρατζουναει σχεδον ποτε (εκτος αν δει εναν αλλο γατο.. και νευριασει). Ετσι απολαμβανουμε τα χαδακια και τις αγκαλιτσες χωρις κανεναν φοβο.

Το καλητερο βεβαια που μπορεις να κανεις οταν την χα'ι'δευεις ειναι να κοιτας την ουρα της, κι οταν αρχιζει να την κουναει.. να σταματας.

Οταν μου κανει δαγκωματακια απλος τον αφηνω κι φευγω. Οταν κανει νιαουρισμα "στοπ" του λεω μπραβο και καλα λογακια..

Και οταν τον βλεπω λιγο "νευριασμενο", παιζω μαζι του και ηρεμει..

το ξυλο στην γατα δεν προκειτε να αποφερει ποτε καρπους ο μονος τροπος για να δωσεις ξυλο σε μια γατα ειναι η φωνη σου η μια εφημεριδα οχι να την χτυπησεις πανω στη γατα αλλα μπροστα της ωστε να κανει θορυβο ισως και αυτο να εννοουσε και ο κτηνιατρος ειναι αρκετα εξυπνες ωστε να καταλαβουν απο το τονο της φωνης σου και της μυρωδιας ποτε τις μαλωνεις δοκιμασε και αυτο με την εφημεριδα και καθε φορα που θα σε αφηνει δινε της σαν καλος υπηρετης κατι να φαει ως επιβραβευση!!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ ΕΧΩ 2 1/2 ΜΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. Η ΙΔΕΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΗ.ΕΓΩ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΤΗΣ ΦΩΝΑΖΑ 'ΜΗ' ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΟΥ -ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ- ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΑΩ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΔΙΤΣΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕΙ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΓΛΥΦΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.+ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΜΟΙΡΟ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ.ΚΑΙ ΚΑΝΤΗΝ ΜΠΑΝΑΚΙ,ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.ΠΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟ ΧΑΖΟ ΜΟΥ!!!!!:)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

JOHRA, σε παρακαλώ πολύ να μη γράφεις με κεφαλαία, είναι δυσανάγνωστα και δηλώνουν υψηλό τόνο φωνής. Γι' αυτό άλλωστε και δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του φόρουμ.

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την γάτα μου και τελικά ο γιατρός μου κάθισε και μου εξήγησε κάποια πράγματα.Το να μαλώνεις την γάτα είναι μάταιο μιας και οι γάτες δεν καταλαβαίνουν απο μάλωμα γι' αυτο και το ξανακάνουν μετά.Πόσο άλλωστε το ξύλο που σου είπε ο γιατρός σου.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Η γάτα λέει δεν είναι σαν το σκυλί.Το σκυλί του αρέσει να σε υπακούει γιατί καταλαβαίνει ότι σου ανήκει.Η γάτα λέει νομίζει ότι εσύ της ανήκεις.Γι άυτό λοιπόν αν έχεις παρατηρήσει όταν παίζουνε μεταξύ τους (όσον αφορά το δάγκωμα) η μία θα πονέσει την άλλη.Τότε η άλλη βγάζει μια τσιρίδα.ένα ''ιιιιιιιιιιιι'' και απομακρύνεται.Έτσι καταλαβαίνει η γάτα ότι σε έχει πονέσει.Μια , δυο , τρείς και μετά το καταλαβαίνει για τα καλά.Οπότε λοιπόν άμα της κάνεις αυτον τον ήχο και απομακρυνθείς κάποιες φορές μετά δεν θα έχεις τόσο πρόβλημα.Προσπάθησέ το.Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

ασε το ξυλο ολοι λεμε οτι δεν πιανει αλλο ενδενδειγμενο ειναι οταν το ξανακανει να την παρεις αγκαλιτσα και να την βγαλεις εξω στο μπαλκονι κηπο σε χωριστο δωματιο απο εσας να δεις μετα το γλυκο μου ποσο πιο ηρεμο θα ειναι!!!:lol::lol: αφησε την καμοια ωρα μονη και οταν την βγαλεις εξω παρε την για χαδακια το πολυ πολυ να σου ξυδιασει λιγο αλλο κραταει 1 ωρα αντε και μεχρι την επομενη μερα που θα θελει φαγητο!! οσο για το αν καταλαβαινουν η οχι ποτε τις μαλωνεις θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω για αυτο ξυδιαζουν κιολας αν παρατηρησεις μια γατα να δεις τι θα κανει οταν την μαλωσεις ειναι να ξανακανει το ιδιο πραγμα για το οποιο την μαλωσες 1 φορα ετσι απο πεισμα ειναι πανεξυπνα ζωα!! παλια ειχε ο αντρας μου γατα που ανοιγε τον φουρνο μικροκοιματων και ετρωγε απο μεσα την κονσερβα μονη της αλλα ετσι και την επιανε στα πρασα της εσερνε μια φωνη και εξαφανιζοταν!!!!:D

Όταν τα μικρά γατάκια μεγαλώνουν με τα αδερφάκια τους δεν γίνονται τόσο επιθετικά με τα νύχια. Γιατί καταλαβαίνουν όταν πονέσουν το αδερφάκι τους και έτσι μαθαίνουν ότι στα παιχνίδια υπάρχουν κάποια όρια. Επειδή είναι μικρούλα και μονάχη της φαίνεται ότι δεν μπορεί να το καταλάβει όταν γρατζουνάει εσένα. Είναι βέβαια και στο χαρακτήρα.
Εμένα τα δικά μου (δύο έχω) όταν ήταν μωρά έσπερναν πανικό με τα παιχνίδια που έκαναν. Επαιρναν φόρα από τη μια μεριά του σαλονιού και απογειώνονταν στον καναπέ και έφταναν στην άλλη άκρη...:D
Αλλά παρόλη την ένταση των παινχιδιών, έβλεπα ότι δεν πονούσαν το ένα το άλλο, γιατί όπως είπα μάθαιναν τι πονάει και τι όχι.
Πιστεύω ότι η συμβουλή με το δάγκωμα και το τσίμπημα είναι καλή.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back