Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Πέρα ότι αγριεύει μπορεί να του κάνεις κ ζημιά, συνήθως οι άνθρωποι έχουν την τάση να χτυπάνε τα γατάκια στον ποπό γιατί νομίζουν ότι είναι ακίνδυνο όπως κ στον άνθρωπο, για την γάτα όμως είναι πολύ επικίνδυνο σημείο. Πράγματι για περσικό είναι πολύ περίεργη συμπεριφορά. Νομίζω όμως ότι ο τρόπος που φέρεσαι χτυπώντας την επιτείνει αυτή τη συμπεριφορά, και από την άλλη αν την μία της λες μη κ την χτυπάς κ μετά την αφήνεις να κάνει ότι θέλει ή να κοιμάται μαζί σου σα να μη τρέχει τίποτα, είναι μία συμπεριφορά που την μπερδεύει κ σίγουρα θα σκέφτεται «άντε πότε να τελειώσει το κήρυγμα να πάμε για καμιά ζημιά» Να σκέφτεσαι ότι είναι σαν μωρό παιδάκι κ εσύ πρέπει να του δώσεις τη σωστή εκπαίδευση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

της εχω παρει παιχνιδια αλλα δεν ασχολειται τοσο με αυτα οσο με ολα τα υπολοιπα που υπαρχουν στο σπιτι.ειναι ξεροκεφαλη.χτες μου χοθηκε δυο φορες κατω απο το ψηγειο κ μου βγηκε αραπας κ αναγκαστηκα να την κανω μπανιο δυο φορες γιατι δεν βγαινανε.τωρα της εκλεισα τον δρομο κ ψαχνει αλλους τροπους να λερωθει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι μικρη ακομη γι'αυτο τα κανει ολα αυτα.Μηπως δεν περνας μαζι της οσο χρονο θα επρεπε?
οταν αρχιζει να φουντωνει η ουρα βρες καποιο παιχνιδι να της τραβηξεις την προσοχη.Εγω με τον ελιοτ σωθηκα με τα ποντικια που εχουν κουδουνακι μεσα και κανουν θορυβο.Παιζει με τις ωρες και ξεχναει τις σκανδαλιες και τις παλαβομαρες για αρκετη ωρα.

η ουρα της μεσα σε 24 ωρες θα ειναι φουντομενη στις 15.εχει τοσο νευρο κ καθε μερα ειναι ολο κ πιο αγρια οχι τοσο σε νυχιες οσο σε δαγκωματα.της εχω παρει τετοια παιχνιδια κ παιζει με οτι αλλο βρει εκτος απο αυτα.δεν ξερω τι αλλο να κανω.εχω αγανακτισει.δεν μου αρεσει να την βλεπω ετσι.η μονη στιγμη που μπορω να την χαιδεψω ειναι οταν κοιμαται.τοτε μονο ειναι τρυφερη.τι να κανω?ουτε τις φωνες μου ακουει ουτε τιποτα

Εκτός από τα παιχνίδια της, παίζεις εσύ καθόλου μαζί της; Οι περισσότερες γάτες προτιμούν το διαδραστικό παιχνίδι. Μάλλον η Νιόβη δεν θα γίνει ποτέ χαδιαρόγατο, οπότε προσπάθησε να την προσεγγίσεις και να αναπτύξεις δεσμό μαζί της μέσω του παιχνιδιού.

Είναι πολύ πιθανόν οι φωνές σου να την ερεθίζουν ακόμη περισσότερο. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να την κλείνεις σε ένα άλλο δωμάτιο, όταν κάνει αταξίες (αλλά μην υποχωρείς στις διαμαρτυρίες της: περίμενε μέχρι να ηρεμήσει) Γενικά, προσπάθησε ό,τι κάνεις να το κάνεις με ηρεμία και σταθερότητα, για να της δώσεις να καταλάβει ποια είναι τα όρια.

ασχολουμαι συνεχεια μαζι της.δεν λυπω συχνα απο το σπιτι οποτε ειμαστε συνεχεια μαζι.αρχιζο τορα να της κανω καποια χαδια που μου ειπαν να της κανω.βλεπω πως αυτο την ηρεμει αλλα συνεχιζει να δαγκωνει γιατι ειναι ξεροκεφαλη.μου τριβεται οταν θελει "χαρη" απο εμενα.οταν παιζω μαζι της θελει μονο να με φαει.παιζει μαζι μου κ βασικα με το σωμα μου ακομα κ αν εγω δεν την προκαλω.με αγαπαει παρα πολυ κ αυτο το εχω καταλαβει.δεν μπορει χωρις εμενα κ κοιμαται κ καθεται παντα διπλα μου οποιος κ αν ειναι μαζι μου κ ας τον ξερει.μεχρι κ στην τουαλετα ερχεται.απλα τωρα τα δαγκωματα της αρχιζουν κ πονανε.κ δεν καθεται ποτε σε ενα μερος κ οτι βρει μπροστα της το εκμεταλευεται.

Πιστευω οτι,οπως οι ανθρωποι,ετσι κ οι γατες εχουν..''το κουμπι τους''!Απλα θα'ναι δυσκολο(μαλλον) μεχρι να την φερεις στα νερα σου..Αλλα μην απογοητευεσαι..Εχεις ρωτησει τον γιατρο γι'αυτο;

αρχιζο τορα να της κανω καποια χαδια που μου ειπαν να της κανω.βλεπω πως αυτο την ηρεμει αλλα συνεχιζει να δαγκωνει γιατι ειναι ξεροκεφαλη.

Κάπως έτσι ήταν και ο πρώτος μου γάτος και χρειάστηκε πολλή υπομονή για μάθω να τον χειρίζομαι. Προφανώς η Νιόβη δεν πολυθέλει το χάδι, οπότε σεβάσου τα όριά της και μην επιμένεις.

Όταν σε δαγκώνει μην αντιδράς με φωνές ή απότομες κινήσεις που την εξάπτουν (νομίζει ότι συνεχίζεις το παιχνίδι). Κάτσε ακίνητη, μέχρι να χαλαρώσει το δάγκωμα και τότε σταμάτα να ασχολείσαι μαζί της. Κλείνε την σε άλλο δωμάτιο, όταν το παρακάνει.

Επίσης, θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσεις σ' ένα καλάμι ψαρέματος για γάτες, που είναι ό,τι πρέπει για κυνηγητό και εκτόνωση. Έχει και το μπόνους ότι θα δαγκώνει το παιχνιδάκι και όχι εσένα.:D

Πάντως και ο δικός μου γάτος γρατζουνάει, δαγκώνει, εκνευρίζεται κι ας του επαναλαμβάνω μονίμως ότι είναι γάτος Περσίας. Έχω πάρει απόφαση ότι κοιμάμαι με την πόρτα κλειστή στην κρεβατοκάμαρα γιατί όταν αυτός ξυπνήσει ορμάει και με δαγκώνει στο κεφάλι. Έτσι τον κλείνω απ' εξω και το έχει δεχτεί. Αλλά στις 6 το πρωί ξεκινάει το νιαούρισμα για παιχνίδι... Γενικά έχω ακούσει ότι τα περσίας είναι ήρεμα αλλά ο δικός μου κοντεύει τώρα τους 7 μήνες και κάνει ότι μπορεί να μου δείξει ότι είναι η εξέρεση του κανόνα...

Θελει συνεχεια να δαγκωνει!!

Ειναι περιπου 2 μηνων και ολο παιρνει το χερι μου και το
δαγκωνει...Αφου απορω γατα εχω 'η σκυλο?:/:

Είναι φυσιολογικό για γατάκι τέτοιας ηλικίας να δαγκώνει στο παιχνίδι, μην ανησυχείς! Το βασικότερο είναι να του δώσεις να καταλάβει ότι το χέρι σου δεν είναι παιχνίδι: Σταματάς να παίζεις μαζί του και το αγνοείς μόλις αρχίσει να δαγκώνει, κι αν επιμένει, πες ένα δυνατό "μη" και φύσα το λίγο στο προσωπάκι, όπως θα έκανε και η μαμά του. Θέλει πολλή υπομονή και επιμονή, αλλά θα τα καταφέρεις :)

και εγω το ιδιο πανω κατω αντιμετοπιζω με το δαγκωμα και τις γρατζουνιες ειναι στην ιδια ηλικια τα γατια μας (εγω ευτηχως εχω 3 μικρα και ετσιθ πιο πολυ δαγκωνονται μεταξυ τους) αλλα εμενα δεν αρχισαν να με πονανε ακομα!!μην ανυσηχεις τωρα σε αυτ την ηλικια θα στο κατεβασουν το χερι κατω εχουν και κατι λεπτα δοντακια ακομα και πονανε περισσοτερο!!!!:):) η εσυ θα συνηθισεις το δαγκωμα παντως η το γατι να μην παιζει με το χερι σου:lol::lol::lol::lol::lol:δοκιμασε να φορεσεις γατια δερματινα χοντρα απο αυτα της ηλεκτροκολλησης!!Ωραια παρηγορια σου εδωσα ετσι!!:rolleyes:

Σ'ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες..Ειναι καλο μωρε φαινεται οτι το κανει για να παιξει απλα σκεφτομουν μηπως επρεπε να την μαλωνω για να μη γινει κακομαθημενη...

Μόλις αρχίζει τις δαγκωνιές, να την απομακρύνεις από δίπλα σου, ή να φεύγεις εσύ, αφού της πεις ένα "ΜΗ" να μην απομακρύνεις απότομα το χέρι σου, γιατί θα το θεωρήσει παιχνίδι και θα συνεχίσει. Και εμένα αυτό άρχισε να μου κάνει τώρα τελαυταία, όταν δεν έχουμε παίξει αρκετά και εκπαιδεύω συνέχεια, κατεβάζοντάς την κάτω, αλλά, κυρίως ,να ξέρεις ότι το κάνει, όταν αποζητά παιχνίδι. Θα συνεχίσει τις δαγκωνιές, αν δεν παίζετε αρκετά κάθε μέρα, αποσκοπώντας στην προσοχή σου, καθόσον εμάς μας βλέπουν σαν μεγάλες γάτες.

Κι εμένα ο Βιβίκος μου που έχει σχεδόν χρονίσει, εξακολουθεί να το κάνει. Παιχνιδάκια είναι αυτά.

μπορει η υγεια της μικρης μου να ειναι καλα τωρα αλλα με το θεμα του δαγκωματος εχω αγανακτησει.δεν ξερω τι να κανω.εχει φτασει 3 μηνων κ δεν λεει να ηρεμισει.εκει που μου χαιδευεται εκει με γραπονει.τα δοντια της ειναι προς τα μεσα κ αυτο κανει το δαγκωμα της επιπονο.δεν ξερω τι αλλο να κανω κ οπως καταλαβα δαγκωνει μονο εμενα τοσο δυνατα.κ που της φωναζω δεν καταλαβαινω τπτ αφου με γραφει.ειναι πραγματικα γατι θαυμα σε πολλα θεματα.πως να την ηρεμισω?τα εχω δοκιμασει ολα.τι να κανω?

Και θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να ηρεμήσει, τώρα παίζει και μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι αυτό να γίνεται κ ατρόμητος κυνηγός, όσο μεγαλωνει κ ενηλικιώνεται κ ειδικά μετά τη στείρωση ηρεμούν κ δεν έχουν κ τόσο όρεξη για παιχνίδια, ή έστω κ αν έχουν δεν είναι επιθετικά, οπότε κάνε λίγο υπομονή κ όπως σου είπαν κ πιο πάνω προσπαθησε να μη την ερεθίζεις με τη συμπεριφορά σου κ να μην γίνεσαι το "ποντίκι" της

μπορει η υγεια της μικρης μου να ειναι καλα τωρα αλλα με το θεμα του δαγκωματος εχω αγανακτησει.δεν ξερω τι να κανω.εχει φτασει 3 μηνων κ δεν λεει να ηρεμισει.εκει που μου χαιδευεται εκει με γραπονει.τα δοντια της ειναι προς τα μεσα κ αυτο κανει το δαγκωμα της επιπονο.δεν ξερω τι αλλο να κανω κ οπως καταλαβα δαγκωνει μονο εμενα τοσο δυνατα.κ που της φωναζω δεν καταλαβαινω τπτ αφου με γραφει.ειναι πραγματικα γατι θαυμα σε πολλα θεματα.πως να την ηρεμισω?τα εχω δοκιμασει ολα.τι να κανω?

΄Μάλλον είναι κοινό για τα μικρά γατάκια. Και εμένα ο Αιμιλιάκος μου το ίδιο κάνει. Και είναι κοντά 5.30 μηνών. Μην ανησυχείς πιστεύω μεγαλωνοντας θα ηρεμήσει

ξερεις ποιο ειναι το θεμα?δαγκωνει κ αλλους αλλα οχι τοσο δυνατα οσο εμενα.εκει πραγματικα παιζει ενω με μενα κανει επιθεση.μπορει να ειναι κ λογο οικιοτητας.δεν ξερω...τι να πω.ελπιζω να ηρεμισει γιατι καθε μερα ειμαι λες κ επεσα πανω σε σημορια γατων στο δρομο...

Παίξε μαζί της.:)
Είναι μωρό ακόμα:baby:.
Αν ήταν με την μητέρα της και τα αδέλφια της, τώρα θα μάθαινε να μάχεται για όταν θα της χρειαζόταν στην ενήλικη ζωή της, τώρα θα μάθαινε να κυνηγά, θα έκανε δοκιμές κυριαρχίας με τα αδέλφια της, τώρα θα τα μάθαινε όλα.:)
Σε χρησιμοποιεί σαν την οικογένειά της, που θα της έκανε όλα αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια...
Παίξε όσο μπορείς περισσότερο μαζί της, βάλε την να κυνηγάει μπαλίτσες που θα της πετάς, μάθε την να παλεύει με κάποιο κουκλάκι που θα της κουνάς, -κι όχι με τα χέρια σου-, βάλε την να κυνηγάει ένα ψεύτικο ποντικάκι με καλάμι από μακριά, γύρνα μες το σπίτι με μιά μακρυά κορδέλα να σέρνεται πίσω σου, κάνε την να τρέχει, να πηδάει, να κυνηγάει, με δυό λόγια παίξε την, ώστε να εκτονώνεται και να μάθει κι αυτά που πρέπει να μάθει η κάθε γάτα...:)
Άμα της δίνεις άλλα πράγματα να παίξει, δεν θα παίζει με τα χέρια σου και τα πόδια σου.
Επίσης οι νυχτερινές επιθέσεις, (στο κεφάλι σου πχ), είναι μέρος κι αυτές της εκπαίδευσης που ενστικτωδώς αναζητούν, να κάνουν δηλαδή ενέδρες και να αιφνιδιάζουν το... θύμα τους.;)
Φρόντισε να μην είσαι εσύ το θύμα.:lol:
Και φυσικά, μην την χτυπάς, δεν είναι καλό, και δεν έχει και κανένα αποτέλεσμα.:down:
Όσο περισσότερο παίζεις μαζί της τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα..
Σκέψου, ότι στο φυσικό της περιβάλλον, θα είχε την μανούλα της και πέντε έξι αδελφάκια με τα οποία θα... λυσάγανε όλη μέρα...:lol:
Δεν είναι περίεργο το γατάκι σου, είναι απλά στην ηλικία που απαιτεί να πάει σχολείο, και σύ δεν την στέλνεις... :lol:
Και μόνα τους, σπάνια παίζουν με τα παιχνίδια τους.... δεν έχει νόημα.. θα πρέπει να παίζεις κι εσύ μαζί της για να της δίνεις το στόχο που πρέπει να πετύχει...
Νομίζω ότι και πολλοί άλλοι σου είπαν περίπου τα ίδια πράγματα...;)
Δεν τα δοκιμάζεις; :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back