Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ένας φίλος μου μου είπα ειδικά για το μπάνιο να τον ταίζω μπισκοτάκια με catnip! Μαστουρώνει και είναι λιγότερο επιθετικός.... Δεν το δοκίμασα όμως ακόμη :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κατι ασχετο..τι ειναι το catnip που ακουω συνεχεια?:hmm:πηρα κατι παιχνιδια απο το jumbo και εχουν catnip γι αυτο ρωταω:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KI εμενα το κανει καποιες φορες,τρεχει πανω κατω σαν την παλαβη και μετα κρυβεται πισω απο ενα μαξιλαρι στο πατωμα .....και ορμαει σε οτι κουνιεται πανω μου :blink:χερι ποδι κεφαλι,οτι κουνηθει το αρπαζει αλλα δεν εχει κακη προθεση παιζει μονο λιγο πιο αγρια προφανως μας περνανε για τη μαμα γατα που τα δεχεται ολα αυτα αλλα απ οτι εχω δει και η Γατα οταν το μικρο το παρακανει το δαγκωνει και μετα το σπρωχνει μακρια....!!!Η μονη φορα που με τραυματισε σοβαροτερα ηταν σημερα που την εκανα μπανιο παιδια τρελαθηκε το γατι......ειχε γαντζωθει πανω μου και δεν ξεκολαγε με τιποτα......τα νυχακια τα εβγαζα ενα ενα απο το δερμα στο μπρατσο μoy και εχω τρυπες στα σημεια:down: δεν το θελει καθολου το νερο τι θα κανω????πως θα την κανω μπανιο???απο τη μια τη λυπηθηκα απο την αλλη με εσκισε κανονικα μεχρι λαιμο γρατζουνισε!!!!!!HELP:/::cry:

Βεβαιωνεσαι οτι το νερο δεν ειναι πολυ καυτο ή πολυ κρυο. Υπολογισε οτι οι γατες εχουν υψηλοτερη θερμοκρασια, οποτε εσενα στο δερμα σου πρεπει να σο φαινεται λιγο παραπανω ζεστο απο οσο θα ηθελες. Κοψε της τα νυχια πριν το μπανιο, και φροντισε να εχεις καποιον μαζι σου, να την κραταει σταθερη οσο εσυ την πλενεις- ξεπλενεις. Και η καλυτερη μεθοδος για να την κρατατε σταθερη ειναι το σβερκωμα! Καλη τυχη!:happy:

Ξαφνική επιθετικότητα

καλησπέρα ! δεν ξέρω αν ταιριάζει απολυτά με το θέμα το πρόβλημά μου άλλα ειλικρινά χρειάζομαι τη βοήθειά σας!! η γατούλα μου η Μίου ηταν πάντα ενα ατίθασο γατάκι και πολύ κακομαθημένο! πριν ένα μήνα περίπου την στείρωσα , όταν ξύπνησε απο την νάρκωση τσίριζε σαν τρελή απο τον πονο και αγρίεψε υπερβολικα, πηγα πήρα παυσίπονα αμέσως και ηρέμησε κάπως , απο τότε έχει αλλάξει τελείως η συμπεριφορα της και ενω απο τη μία έγινε πολυ χαδιαρα οπως οταν ηταν μικρή απο την άλλη έχει αγριέψει υπερβολικα σε σημείο που μου επιτέθηκε με αποτέλεσμα να με γρατσουνίσει πολύ άσχημα ! έχει γίνει επιθετική με όλους σε σημείο που να θεωρείται επικίνδυνη ! δεν την εμπιστεύομαι πια και νομίζω το ίδιο και εκείνη! ρώτησα δυο κτηνιάτρους τι μπορω να κανω και μου πρότειναν φαρμακα για να ειναι σε καταστολη και σαν δευτερη λυση αφαίρεση νυχιών ! δεν θέλω τιποτα απο τα δυο ! την έχω σε περιορισμό γιατι φοβαμαι πραγματικα ! αυτο που θα ήθελα θα ήταν να τη δώσω κάπου που να μην έρχεται σε αμεση επαφη με ανθρωπους αλλα να ζήσει με άλλα γατια κατι σαν άσυλο και να πληρωνω εγω όλα τα εξοδα της και οτι χρειάζεται! δεν ξερω αν μπορειται να το καταλάβαιτε αλλα θελω τη βοηθεια σας ! δεν μπορω να ζησω με μια γατα οσο και αν την αγαπω απο την στιγμη που φοβαμαι οτι θα μου κανει κακο !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Είμαι σε απόγνωση με τη γάτα

Εγω πιστευω οτι πρεπει σιγα σιγα να κερδισετε η μια την εμπιστοσυνη της αλλης.Να περνατε χρονο μαζι χωρις αλλους ανθρωπους ή γατουλες,και να την καλοπιανεις με το μαλακο.Μηπως ειναι οργανικο το αιτιο;Εξετασεις της εχεις κανει;Ολικη αφαιρεση της εκανες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι της εκανε ολικη αφαιρεση δεν ειναι θεμα ορμονων ουτε θεμα οργανικο! ο ενας γιατρος μου ειπε οτι μας βλεπει σαν κυνηγι και ο αλλος οτι μπορει να εχει ψυχολογικο προβλημα οπως στους ανθρωπους υπαρχουν τρελοι ετσι και στα γατια ! δεν ξερω τι κανω ! :'(

Ισως ειναι ψυχολογικο, μπορει να ταραχτηκε απο τον κτηνιατρο και την ολη διαδικασια της στειρωσης...Δεν ξερω...Εγω θα ελεγα να αφησεις τα πραγματα να κυλησουν μονα τους, ασε εκεινη να σε πλησιασει σιγα σιγα οταν νιωσει ετοιμη και μην την πιεζεις με αγκαλιες, χαδια, κλπ...Δοκιμασε επισης και feliway, οπως εχει ηδη ειπωθει παραπανω, βοηθαει οταν η γατα εχει στρες συνηθως...Το να τη δωσεις σε καποιο ασυλο μου φαινεται περιεργη ιδεα. Πουθενα δε θα ειναι καλυτερα απο οτι σε ενα σπιτι που την αγαπανε, εξαλλου δε νομιζω οτι υπαρχει καποιος χωρος σαν ενα μονιμο ξενοδοχειο ζωων. Εξαλλου δε νομιζω οτι μπορει κανεις να κινδυνεψει απο μια γατα αν δεν κανει ο ιδιος την πρωτη κινηση να την πλησιασει.

δεν ειναι οτι την πιεζουμε με αγκαλιες ουτε οτι την ζοριζουμε! χτες μπηκα μεσα στο δωματιο να μαζεψω τα πραγματα τους και ορμησε στο ποδι μου χωρις λογο δεν εκανα καποιο θορυβο ουτε κατι για να τρομαξει ! σαστισα και δεν ηθελα να την μαλωσω γιατι δεν πιανει! πηγα να την παρω με το μαλακο ενω ηταν πανω στο ποδι μου και με κατακοβε αφηνιασμένη αλλα τιποτα , της ορμησε η αλλη γατα μου και την κατεβασε απο το ποδι μου και καταφερα να βγω απο το δωματιο και να κλεισω την πορτα! εκανα προσπαθειες να την πλησιασω μετα ! ηρθε στην πορτα εγλυφε τα χερια μου και με αφηνε να την χαιδευω αλλα καθε φορα που εκανα κινηση να μπω στο δωματιο αγριευε και εκανε επιθεση ! ειπα στην αδερφη μου να δοκιμασει μηπως το προβλημα ημουν εγω αλλα το ιδιο! της εδωσα μεσα σε τροφη απο την πορτα ηρεμιστικο για να μπορεσουμε να την βαλουμε στο κλουβι !

Με τις αλλες γατες πως τα παει? Φαινεται σαν να εχει εναν εκνευρισμο παντως, δοκιμασε το feliway, νομιζω οτι θα βοηθησει...

μια ακομα γατουλα εχω μια χαρα τα παει με αυτην ! η αλλη τρομαζει καθε φορα που αγριευει και της ορμαει ! θελω να ξερεται οτι δεν ειμαι φυγόπονη και δεν νομιζω οτι οφείλεται μονο σε στρες αυτη η κατασταση ! νομιζω οτι ειναι ψυχολογικο το προβλημα της !

Τι εννοεις ψυχολογικο;Καθε αντιδραση εχει την αιτια της,δε νομιζω ξαφνικα να τρελαθηκε η γατουλα.

δε σε κατηγορησα για κατι. και το στρες ψυχολογικο ειναι αλλα δε νομιζω οτι υπαρχουν σχιζοφρενη γατια! :/: Ποσο καιρο συμβαινει αυτο? Εγω νομιζω οτι ειναι θεμα χρονουν να το ξεπερασει παντως, κανε λιγη υπομονη, εγω αυτο θα εκανα τουλαχιστον...

οχι δεν λεω οτι με κατηγορεις προς θεου , ισα ισα σε ευχαριστω που ασχολείσαι με το θεμα μου ! την πρωτη επιθεση την ειχε κανει στα αδερφια μου πριν ενα χρονου περιπου προ στειρωσης ! οπου τις κατακρεούργησε! μετα προσπαθησε να το κανει σε μια φιλη μου η οποια ετρεξε σε μενα να σωθεί μπηκα μπροστά και της φώναξα και ηρεμησε ! με μενα δεν αγριευε ποτε! μετα την στειρωση ομως εγινε ακομα χειροτερα και στειρωση καναμε πριν ενα μηνα !!!

επίσης ήρεμη τελείως είναι μονο μεσα στο κλουβι της εκει την εχω απο χτες ! της δίνω φαγητο νερο και την παω με το κλουβι στο κλουβι τουαλετα της και μολις τελειωσει ξαναμπαίνει μεσα! παντως επειδη ειναι γατα μου και την ξερω δεν υπερβαλω οταν λεω οτι ειναι επικίνδυνη πλέον. :'(

Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να πω...Δοκιμασε και το feliway και βλεπεις...Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω...Επισης, υπαρχουν και τα nail caps, ειναι καλυμματα για τα νυχια, για να μη γρατζουνανε οι γατες. ριξε μια ματια εδω αν θελεις, αν και δεν τα εχω δοκιμασει https://www.softpaws.co.uk/

Lita με την εκτροφεα της επικοινωνησες;Τι σου προτεινε;

Πρέπει να φοβήθηκε πολύ με τη στείρωση. Εϊμαι σίγουρη πως θα ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη της και εκείνη τη δικη σου σιγά σιγά. Μήπως να ρωτησεις και κάποιον άλλον κτηνίατρο;

Εμείς όταν πήγαμε να παραλάβουμε το Μπόρχες από το Κέντρο Γάτας μπροστα μας γρατζούνισε τόσο άσχημα την κοπέλα (την κτηνίατρο) που φοβάμαι πως θα της έχει μεινει σημαδι. Τον πρώτο καιρό φοβοταν τα πόδια μας και έκανε επίθεση στις γάμπες μας. Τον είχαμε πολύ περιορισμένο και σταδιακά του δώσαμε περισσότερο χώρο. Βέβαια φαινόταν πως ήταν κατα βάθος πολύ χαδιάρης αλλά ήταν γενικά πολύ διαφορετικός. Τώρα 'έχουμε άλλα θεματάκια :whistle:αλλά τεσπα...

μηπως νευριαζει επειδη ειναι ολη μερα μεσα στο κλουβι? Εμεiς οταν μεναμε σε διαμερισμα ο Benny ηταν πολλες φορες επιθετικος και με δαγκωνε και χωρις λογο καμμια φορα. Τωρα ομως που βγαινει και εξω εχει ηρεμεησει και η σχεση μας ειναι τελεια. Φυσικα, δεν σου προτεινω να την αφησεις να κυκλοφορει εξω απο το σπιτι αλλα δεν ξερω και με το κλουβι ολη την ημερα...

μεγαλη ιστορια αυτη ! την γατα μου την αγορασα απο μια κυρια στη θεσσαλονικη οπου μου την πουλησε για περσικο και η Μίου πρεπει να ειναι διασταυρωση περσικου με βιρμανιας ! μου την εδωσε πριν καν γινει 1, 5 μηνων και μου ειχε πει οτι ηταν πανω απο 2 ! ημουν πολυ απειρη και δεν το καταλαβα ! επισης το γατι μου ειχε επιπεφυκίτιδα οταν το πηρα και γενικα ηταν ενα δραμα , οποτε δεν πιστευω οτι θα βοηθουσε η συγκεκριμενη κυρια σε κατι!

Εγω παντως θα ελεγα να την πας σε καποιον καλο γιατρο που θα σου προτεινει λυσεις να δοκιμασετε,και να δουλεψεις εσυ μαζι της πολυ.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back