goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Θελω την γνωμη σας για ενα προβλημα που προεκυψε.
Εχω 2 αρσενικους γατους. Τον Μπακλαβα 4 ετων (ειναι και ημιδιασημος στο κλαμπ, εδω) & τον Πασα, 6 ετων.
Στο σπιτι εχουμε τα ξυλα για το τζακι σε εξωτερικο χωρο (στον ακαλυπτο της πολυκατοικιας) οπου πανε και κρυβονται, τριβονται, κοιμουνται διαφορα αδεσποτα γατακια. Το Σαββατο το μεσημερι, ανεβασαμε ξυλα για το τζακι, επανω στο διαμερισμα. Οι δικοι μου γατοι, πηγαν και τα μυρισαν κ ο Μπακλαβας τριφτηκε στα ξυλα αυτα.
Επειτα απο αυτο οταν βρισκονται προσωπο με προσωπο, ακολουθει μαχη τιτανων, με 4 ατομα να τρεχουν να χωρισουν μια μπαλα απο γατες!!!!

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι γινεται αυτο τωρα εφοσον τα γατια "συζουν" εδω κ 2 χρονια χωρις κανενα προβλημα? και βεβαια, δεν ειναι η πρωτη φορα που τριφτηκαν στα ξυλα... Ειναι κ οι 2 στειρωμενοι. Ανησυχω γιατι ο Πασας (ο οποιος τις τρωει για τα καλα απο τον Μπακλαβα) απο το Σαββατο που εγινε το 1ο συμβαν, ηταν συνεχεια κρυμμενος, αγριεμενος. Δεν βγηκε να φαει ουτε να παει στην τουαλετα και δεν κοιμηθηκε μεχρι σημερα.
Προσπαθησα να τους φερω σε επαφη χωριζοντας τους ενα τζαμι και ο Πασας εκανε συνεχεια χχχχχχ και ο Μπακλαβας ουρλιαζε σαν τρελλος. Δοκιμασα να τους ψεκασω με νερο αλλα αυτο τους καλμαρει για δευτερολεπτα.Μιλησα με την κτηνιατρο και μου ειπε οτι παρολο που ειναι στειρωμενοι, εχουν ορμες. Αλλα αναρωτιεμαι γιατι τα προηγουμενα χρονια δεν ειχα τετοιο προβλημα? τωρα, στον τριτο χρονο βλεπει ο ενας ανταγωνιστικα τον αλλο?
Τι συμβαινει? και τι πρεπει να κανω (εκτος απο το να τους κρατησω χωρια για ενα διαστημα?). Θα ξαναφιλιωσουν ή θα αντιμετωπιζουμε αυτες τις μαχες επι μονιμου βασεως?
Εμπειρικα εχετε αποψη?
Ευχαριστω εκ των προτερων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelica16775
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλά γατοξεμπερδέματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Επισης η κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να ειναι κ ψυχολογικο (κ μου φανηκε λιγο τρελο, η αληθεια ειναι...).
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Αν έχετε τα ξύλα μέσα στο σπίτι, ίσως αυτό να διατηρεί την ένταση μεταξύ των γατιών. Εγώ θα δοκίμαζα να τα ψεκάσω με κανένα αρωματικό σπρέι για να καλυφθούν τυχόν εξοργιστικές μυρωδιές.Η ιδέα να τους έχεις χωριστά για λίγο και να τους ξανασυστήσεις σιγά-σιγά μεταξύ τους μού φαίνεται καλή. Όταν τους ξαναφέρεις σε επαφή, τάισέ τους και τους δύο κάτι που να τους αρέσει πολύ. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις στα χέρια σου λίγη απ' την κολώνια σου (αν φοράς κάποια συγκεκριμένη) και να τους χαϊδέψεις και τους δύο για να μυρίζουν το ίδιο.
moukelis
Επιφανές μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Το σπρέι Feliway ίσως θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις ψεκάζοντάς το στα χέρια σου και χαϊδεύοντας τους δύο γατούληδες για να πάρουν και οι δύο τη μυρωδιά του. Πάντως, η μυρωδιά του Feliway δεν γίνεται αισθητή από τους ανθρώπους.Υπαρχει κι ενα σπρει,το feliway,που υποτιθεται οτι τα χαλαρωνει,αλλα δεν το εχω δοκιμασει.
Εγώ έχω το άλλο Feliway που μπαίνει στην πρίζα σαν αντικουνουπικό, όμως αυτό δεν πιάνει αμέσως με το που θα το βάλεις. Χρειάζεται καμιά 20αριά μέρες για πλήρη αποτελέσματα και μία συσκευή καλύπτει 40 τετραγωνικά. Δεν ξέρω αν κάνει κάτι ιδιαίτερο γιατί τα δικά μου δεν αρπάζονται τόσο εχθρικά, πάντως εγώ εξακολουθώ να το παίρνω καλό για κακό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Χμ...κι εγω νομιζω ειναι θεμα μυρωδιας.Δοκιμασε να τους κανεις απο ενα μπανακι,ή να τους χτενισεις με μια βουρτσα πασπαλισμενη με ταλκ.Επεμεινε στην περιοχη αναμεσα στα αυτακια.Υπαρχει κι ενα σπρει,το feliway,που υποτιθεται οτι τα χαλαρωνει,αλλα δεν το εχω δοκιμασει.
Παντως με το ταλκ, δν ειδα αποτελεσμα... το feliway που το βρισκω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εγώ το παραγγέλνω μέσω του κτηνίατρου. Όμως στην Αθήνα ίσως να υπάρχει και σε κανένα κοντινό σου πετ-σοπ. Βάλ' το στο google να δεις τι θα σου βγάλει. Ή, αν δεν βγει τίποτα χρήσιμο, πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο.το feliway που το βρισκω?
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Παρεπιπτοντως εμαθα πως το catnip το βρισκω κ σε μαγαζι με μπαχαρικα, αλλα το ζηταω σαν catnip η αλλιως?
stellak
Διάσημο μέλος
Αν τους ετριβα κ τους 2 με catnip??? λετε να δουλεψει?
Παρεπιπτοντως εμαθα πως το catnip το βρισκω κ σε μαγαζι με μπαχαρικα, αλλα το ζηταω σαν catnip η αλλιως?
Το Catnip θα το βρεις στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο (από Ομόνοια ανεβαίνεις την Αθηνάς και στην Ευριπίδου δεξιά), το μαγαζί νομίζω λέγεται Μπαχαρ και το ζητάς ή κατνιπ ή νεπέτα

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μπα, δεν πιστεύω να κάνει τίποτα το catnip. Αυτό μόνο τα ξεσηκώνει τα γατιά, αλλά δεν πιάνει σε όλα και δεν το ξέρουμε αν θα πιάσει στους δικούς σου.Αν τους ετριβα κ τους 2 με catnip??? λετε να δουλεψει?
Το Feliway είναι συνθετικές γατίσιες φερομόνες, σαν αυτές που εκκρίνει/αναδίδει μια φιλική γάτα. Γι' αυτό επιδρά ηρεμιστικά στα γατιά. Κοίτα, έτσι κι αλλιώς σήμερα θα τους έχεις χωριστά, υποθέτω. Κάνε αύριο ένα τηλέφωνο στον γιατρό τους ή, αν έχεις κανένα πετ-σοπ κοντά σε σπίτι ή δουλειά, πέρνα μια βόλτα να δεις μήπως έχουν. Πιστεύω ότι θα βρεις.
Γατομάνα, κουράγιο!

ruko
Διάσημο μέλος
Δεν λέω να μην τους δώσεις, γιατί πραγματικά θα τους αρέσει, αλλά όχι ως μέσο συμφιλίωσης!
Καλά ξεμπερδέματα.

goutouna
Νεοφερμένο μέλος

goutouna
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξερω τι κανω με αυτη την ξαφνικη αλλαγη του Μπακλαβα... ειναι πολυ αγριος:cry:
Melini
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
goutouna
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ίσως το έχουν και τα μεγάλα pet-shop. Κάτι σχετικό είχα αναφέρει και παραπάνω, νομίζω. Ξεκίνα από τον κτηνίατρο.Εγω στην κτηνιατρο μας το εβρισκα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool