Ερωτήσεις για εμβόλια

Τριών ετών δε θα το έλεγα μικρό .Φυσικά και θα το επαληθεύσω και θα βάλω και άλλους να το τσεκάρουν.Μακάρι να κάνω λάθος γιατί είναι τουλάχιστον ανήθικο σε τέτοιες εποχές να εκμεταλλεύεσαι την άγνοια ενός πελάτη ,εποχές όπου και το 1 ευρώ δεν περισσεύει.

Τριών ετών??? Δεν το πρόσεξα αυτό..
Τότε ΣΙΓΟΥΡΑ σε κορόιδεψε...Κυνήγησέ το!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απορία σχετικά με το "τριπλό" εμβόλιο .....

Και δεν ειναι μονο τα λεφτα,που σιγουρα δεν το παραβλεπουμε και αυτο.Τα εμβολια δεν ειναι καραμελες.Εχουν παρενεργειες,και σιγουρα δεν επιτρεπεται να γινονται παραπανω φορες.:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο 15χρονος γάτος μου χρειάζεται ακόμα να εμβολιάζεται;;

Γεια σας, είμαι νέο μέλος και μου αρέσει πολύ η παρέα σας!!!!!Ο γατος μου είναι 15 χρονών και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται εαν πρεπει να συνεχίσω να τον εμβολιάζω. Να τονίσω οτι ο γάτος μου δε βγαίνει απο το σπιτι και δεν έχει επαφές με άλλες γάτες.Ο κτηνίατρος που τον εξετάζει μου έχει πει να συνεχίσω να τον εμβολιάζω , όμως προσφατα ρώτησα έναν άλλο κτηνίατρο ο οποίος μου είπε οτι εφόσον ο γάτος δεν βγαίνει απο το σπίτι δε χρειάζεται.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ????:confused:

Απάντηση: Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ???????

Εγώ δεν θα τον εμβολιάζα. Άλλωστε οι περισσότερες παθήσεις που τα εμβολιάζουμε είναι επικίνδυνες για την γάτα όταν βρίσκονται σε μικρή ηλικία και δεν έχουν αναπτύξει καλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τα περισσότερα εμβόλια είναι αποτελεσματικά το λιγότερο 3 χρόνια από την ημέρα του εμβολιασμού, αλλα μπορεί να διαρκούν και εφ' όρου ζωής. Εμένα ο γάτος μου είναι 3.5 ετών και του έχω κάνει τα παιδικά εμβόλια και τα επαναληπτικά 1 χρόνο μέτα. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν τον έχω εμβολιάσει καθόλου και ούτε πρόκειται να το κάνω. Μόνο το εμβόλιο για λύσσα θα κάνει κάθε 3 χρόνια. Έξω δεν βγαίνει, ούτε έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες. Ακόμα και να κολλήσει πχ ρινοτραχείτιδα από το κτηνιατρείο, δεν φοβάμαι γιατί ξέρω ότι δεν θα είναι θανατηφόρα όπως είναι στα μικρά γατάκια. Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδικά εμβόλια αρκούν και είμαι κατά των ετήσιων εμβολιασμών. Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, μπορούν να προκαλέσουν μια παρα πολύ επιθετική μορφή καρκίνου που λέγεται ινοσάρκωμα. Ενοχοποιούνται επίσης για αλλεργίες, για δερματικές παθήσεις, ακόμα και για διαβήτη. Δεν ξέρω τι αληθεύει από αυτά, ένα είναι όμως σίγουρο. Μπορούν να προκαλέσουν ινοσάρκωμα.

Απάντηση: Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ???????

Απ' ότι μου είπε κτηνίατρος, στην περίπτωση που ο γάτος ζει αποκλειστικά μέσα και δεν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες, δεν υπάρχει λόγος να εμβολιάζεται μετά τον 10ο χρόνο.

Απάντηση: Ο 15χρονος γάτος μου χρειάζεται ακόμα να εμβολιάζεται;;

Θα συμφωνησω με τον 2ο γιατρο που πηγες και με τις κοπελες που σου απαντησαν.Μαλιστα αντισωματα απο τα εμβολια εχουν για 3 χρονια τουλαχιστον.Οποτε εφοσον δεν βγαινει εξω,εγω σε καμια περιπτωση δεν θα τον ταλαιπωρουσα με περιττα εμβολια.
Δυστυχως καποιοι γιατροι σκεφτονται περισσοτερο σαν εμποροι,παρα σαν γιατροι..αλλα ας μην επεκταθω.:)

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα συμφωνησω με τον 2ο γιατρο που πηγες και με τις κοπελες που σου απαντησαν.Μαλιστα αντισωματα απο τα εμβολια εχουν για 3 χρονια τουλαχιστον.Οποτε εφοσον δεν βγαινει εξω,εγω σε καμια περιπτωση δεν θα τον ταλαιπωρουσα με περιττα εμβολια.
Δυστυχως καποιοι γιατροι σκεφτονται περισσοτερο σαν εμποροι,παρα σαν γιατροι..αλλα ας μην επεκταθω.:)

Εφόσον εχουν αντισώματα για 3 χρόνια για ποιον λόγο κάνουμε επαναληπτικά εμβόλια κάθε χρόνο σε μικρες γάτες; Τον Νοέμβρη είναι να κάνει η mulan το επαναληπτικό της εμβόλιο (πέρασε ένας χρόνος και ο κτηνίατρος έχει γράψει στο βιβλιάριο "επανάληψη babies") Αφου μενει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι θα ηταν καλυτερο να τα κανει καθε 3 χρόνια?? Αφηστε που περσι εμφανισε ενα φουσκωματακι στο σώμα κάποιες μέρες μετά το εμβόλιο και έχω την εντύπωση ότι ήταν από το εμβόλιο.....! Μέχρι να πάμε στον κτηνίατρο είχε εξαφανιστεί αλλά το σκέφτομαι μήπως να της τα κάνω κάθε 3 χρόνια τα εμβόλια!!!!

Στις περισσοτερες χωρες του εξωτερικου,καθε 3 χρονια κανουν τα εμβολια.Στην ελλαδα αποφασισαν να γινονται καθε χρονο,λογω του μεγαλου πληθους των αδεσποτων.
Ομως..οι γιατροι που ΔΕΝ ειναι εμποροι,οταν τους εξηγεις οτι μενουν αποκλειστικα μεσα και δεν ερχονται σε επαφη με αλλες γατες,ολοι το ιδιο λενε.Καθε 3 χρονια.Εγω σε οσους εχω παει,τοσο μου εχουν πει.Επισης το γραφει και η βιβλιογραφια.
Δες και εδω
Τι είναι η αναζωπύρωση και πόσο συχνά χρειάζεται
Η προστασία που παρέχουν τα περισσότερα εμβόλια κατά των μολύνσεων, δεν είναι εφ όρου ζωής και γι αυτό χρειάζεται να γίνονται συχνές επαναλήψεις εμβολιασμών (αναζωπυρώσεις) για να διατηρηθεί η καλή προστασία.
Η γάτα πρέπει να λαμβάνει την πρώτη αναζωπύρωση σε ένα χρόνο -από τότε που τελείωσε σαν γατάκι τα εμβόλιά της - και να τα επαναλαμβάνει κάθε χρόνο, γιατί τόσο ισχυρίζονται οι κατασκευαστές πως έχουν ισχύ τα εμβόλιά τους.
Εντούτοις μερικά εμβόλια φαίνεται να παρέχουν προστασία που κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο. Μερικοί ερευνητές συμβουλεύουν για λιγότερο συχνές επαναλήψεις, συνήθως κάθε 2 ή 3 χρόνια, εκτός και αν υπάρχει ειδικός αυξημένος κίνδυνος για μόλυνση.
Συζητήστε με τον γιατρό, τι είναι καλλίτερο για την δική σας γάτα στην περιοχή σας.

Κατατοπιστηκα πληρως! Ευχαριστώ πολύ! Θα την εμβολιάζω κάθε 2 χρόνια!

Κατατοπιστηκα πληρως! Ευχαριστώ πολύ! Θα την εμβολιάζω κάθε 2 χρόνια!
Αν φιλοξενεις κατα καιρους αλλα γατακια,ισως χρειαζεται να της κανεις καποια εμβολια,διοτι αν θυμαμαι καλα ειναι μικρη η μουλαν..ναι;;Ενος χρονου δηλαδη;
Παντως το σιγουρο ειναι οτι εγω..της λυσσας και λευχαιμιας δεν θα τα εκανα..εφοσον δεν βγαινει καθολου εξω,δεν υπαρχει περιπτωση να τα πας στο εξωτερικο,διοτι ειδικα αυτα τα 2 ενοχοποιουντια για το σαρκωμα στη γατα.

εγω επιδη ο γατος μου εβγαινε κι εξω στα νιατα του,αλλα και τωρα στην αυλη που βγαινει ερχονται κι αδεσποτες γατες μη εμβολιασμενες του εκανα εμβολια ξαθε χρονο μεχρι τα 7 και κατι χρονια του,πλεον εδω και 7 χρονια δεν του κανω,ετσι μου εχουν πει και οι δυο κτηνιατροι που ξερω.στα μικρα θα κανω το ιδιο,τα παιδικα εμβολια τα εκανα,επαναληψη καθε χρονο μεχρι να μεγαλωσουν λιγο,και μετα στοπ.καποια εμβολια γινονται για το φοβο του ινοσαρκωματος στο ποδαρακι!

Ναι είναι μικρούλα (λίγο παραπάνω από χρόνο υπολογίζουμε) Έχεις δίκιο για τα άλλα γατιά, δεν το είχα σκεφτεί. Βέβαια αυτά που φιλοξενώ κατά καιρούς είναι εμβολιασμένα εκτός από αυτό το μικρό που έχουμε τώρα και την άλλη εβδομάδα θα πάει για τα πρώτα εμβόλια.

Οπότε ας κάνω τον Νοέμβρη το επαναληπτικό και μετά κλαθε 2 χρόνια. Εντωμεταξύ την πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο δε την είχα κάνει εγώ, αλλά η κοπέλα που βρήκε τη mulan και έβαλε αγγελία για υιοθεσία. Από αυτα που γράφει το βιβλιάριο συμπεραίνω πως δεν έχει κάνει για λυσσα και λευχαιμια. Έχει αυτοκολλητάκια που γράφουν Leucorifelin-P και Leucorifelin-HC (ημερομηνια 2 Νοεμβριου, πρώτη επίσκεψη)

Το συνδύασα με τον πίνακα που έχει το βιβλιάριο σε μια σελίδα (έχει ένα κουτάκι που γράφει Leucorifelin και από διπλα Πανλευκοπενία, Ρινοτραχείτιδα, Καλυκοιωση, ένα κουτάκι που γράφει Rabisin και από διπλα Λύσσα και ένα κουτάκι που γράφει purevax και από δίπλα λευχαιμία) Εφόσον δεν έχει αυτοκόλλητα (ουτε στην πρωτη αλλα ουτε και στην δευτερη επισκεψη που έκανα εγώ) που να γραφουν purevan και rabisin σωστά υποθέτω πως δεν εχει κάνει τα ενοχοποιητικα εμβόλια???

Και επίσης ακόμα και αν τα έχει κάνει απλώς θα πω εγώ στον κτηνίατρο τον Νοέμβρη να μην τα επαναλάβει?

Λογικα ετσι ειναι.(εσυ επισημανε παντως στον γιατρο οτι δεν θες να της κανεις της λυσσας και λευχαιμιας-σορυ..οτι και να μου πειτε εγω αυτα τα 2 δεν τους τα κανω πλεον...εχω δει παρα πολλες περιπτωσεις σαρκωματος,και εφοσον ζει μεσα η γατα..αποκλειεται να παθει λυσσα ή λευχαιμια)
Εφοσον φιλοξενεις μικρα..κανε τωρα το τριπλο,να αναπτυξει αρκετα αντισσωματα,και μετα εγω απλα θα τα επαναλαμβενα καθε 2 ή 3 χρονια.
Ομως,παρολο που κανετε φοβερο εργο φιλοξενοντας μικρα..δεν μπορω να μην επισημανω τον κινδυνο για λοιμωδη περιοτονιτιδα.Ειναι θανατηφορα ασθενεια,και το εμβολιο..δεν θεωρειται αποτελεσματικο.Οποτε αν φιλοξενουσα γατακια..θα προσπαθουσα να μην ερθουν ουτως ή αλλως σε επαφη με τα δικα μου.:/:

Λογικα ετσι ειναι.(εσυ επισημανε παντως στον γιατρο οτι δεν θες να της κανεις της λυσσας και λευχαιμιας-σορυ..οτι και να μου πειτε εγω αυτα τα 2 δεν τους τα κανω πλεον...εχω δει παρα πολλες περιπτωσεις σαρκωματος,και εφοσον ζει μεσα η γατα..αποκλειεται να παθει λυσσα ή λευχαιμια)
Εφοσον φιλοξενεις μικρα..κανε τωρα το τριπλο,να αναπτυξει αρκετα αντισσωματα,και μετα εγω απλα θα τα επαναλαμβενα καθε 2 ή 3 χρονια.
Ομως,παρολο που κανετε φοβερο εργο φιλοξενοντας μικρα..δεν μπορω να μην επισημανω τον κινδυνο για λοιμωδη περιοτονιτιδα.Ειναι θανατηφορα ασθενεια,και το εμβολιο..δεν θεωρειται αποτελεσματικο.Οποτε αν φιλοξενουσα γατακια..θα προσπαθουσα να μην ερθουν ουτως ή αλλως σε επαφη με τα δικα μου.:/:

:worry::worry::worry::worry::worry: Δεν το ήξερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τέρμα το φοβερό έργο με τα μικρά γατάκια... Στην απομόνωση τωρα! (τον ίδιο κίνδυνο έχει και με μμεγάλα εμβολιασμένα και στειρωμένα? ΄Με μικρά γατάκια είναι πιο επίφοβο?)

Κοιτα,απο οτι εχω ρωτησει τον γιατρο μου..τα μικρα ειναι πιο επιφοβα γιατι δεν εχουν εκδηλωσει ακομα την ασθενεια.Ομως εκ πειρας και απο αυτα που εχω δει και εδω,θα σου πω οτι γατες μεγαλυτερης ηλικιας τελικα ειχαν λοιμωδη περιτονιτιδα.:(
Επισης λιγοι γιατροι κανουν το "εμβολιο" αυτης της ασθενεις..1ον γιατι δεν ειναι σιγουρη η αποτελεσματικοτητα του και 2ον γιατι ειναι δυσκολο να κατσει το γατακι να του το κανεις.Δεν γινεται δηλαδη με ενεση αλλα με ψεκασμα στη μυτη.Παντως στη ζακυνθο δεν το κανει κανεις.:/:
Υγ..και μεταδιδεται σχετικα ευκολα..οχι απο αιμα (δηλαδη δεν χρειαζεται να δαγκωσει το ενα το αλλο)αλλα απο τις αποκρισεις σωματικων υγρων,τουτεστιν μπωλακια φαγητου και νερου και κυριως αμμολεκανη.
Δες και εδω..

Κοιτα,απο οτι εχω ρωτησει τον γιατρο μου..τα μικρα ειναι πιο επιφοβα γιατι δεν εχουν εκδηλωσει ακομα την ασθενεια.Ομως εκ πειρας και απο αυτα που εχω δει και εδω,θα σου πω οτι γατες μεγαλυτερης ηλικιας τελικα ειχαν λοιμωδη περιτονιτιδα.:(
Επισης λιγοι γιατροι κανουν το "εμβολιο" αυτης της ασθενεις..1ον γιατι δεν ειναι σιγουρη η αποτελεσματικοτητα του και 2ον γιατι ειναι δυσκολο να κατσει το γατακι να του το κανεις.Δεν γινεται δηλαδη με ενεση αλλα με ψεκασμα στη μυτη.Παντως στη ζακυνθο δεν το κανει κανεις.:/:
Υγ..και μεταδιδεται σχετικα ευκολα..οχι απο αιμα (δηλαδη δεν χρειαζεται να δαγκωσει το ενα το αλλο)αλλα απο τις αποκρισεις σωματικων υγρων,τουτεστιν μπωλακια φαγητου και νερου και κυριως αμμολεκανη.
Δεν είχα ιδέα!! :worry:

Ενταξει..μην πανικοβαλλεσαι καλε.:)
Απλα θελει προσοχη στις φιλοξενιες.Αν δεν μπορουν να γινουν εξετασεις..ή μεχρι να γινουν,οπωσδηποτε θα πρεπει να βρισκονται σε διαφορετικο χωρο..και με διαφορετικα σκευη και αμμολεκανες..:/:

Ενταξει..μην πανικοβαλλεσαι καλε.:)
Απλα θελει προσοχη στις φιλοξενιες.Αν δεν μπορουν να γινουν εξετασεις..ή μεχρι να γινουν,οπωσδηποτε θα πρεπει να βρισκονται σε διαφορετικο χωρο..και με διαφορετικα σκευη και αμμολεκανες..:/:

Ευχαριστω πολύ για την ενημερωση!! Προσπαθω να ξε-πανικοβληθω...

Ευχαριστω πολύ για την ενημερωση!! Προσπαθω να ξε-πανικοβληθω...
Μην μου αγχωνεσαι καλε.Δεν στα ειπα για να μου πανικοβληθεις.:kissing:
Απλα επειδη εχω δει οτι φιλοξενεις γατακια..καλο θα ειναι να εισαι ενημερωμενη..και να ξερεις για απο εδω και στο εξης.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back